Zo ja, voor wie dan wel!
Dat de banken en de politiek zich door wanbeleid in de nesten hebben gewerkt, heeft in ieder geval niet de schuld van de gewone burgers in ons land. En als je om je heen kijkt dan valt het voor de burgers en de overheid ook nog wel mee.

Om te beginnen zou de overheid wel eens alle potjes met geld die bij alle ministeries nog altijd liggen, terug kunnen storten in de staatskas.
Ook de nog niet bestede potjes met subsidies bij semi- overheden en fondsen kunnen opgeëist worden. Om dit aan te tonen is onlangs aangetoond en duidelijk gemaakt dat reserve gelden niet naar buitenlandse banken behoren te gaan, maar naar de Nederlandse staatsbank. Er zijn nog miljarden onzichtbare potjes met geld aanwezig bij de overheden en dan is de noodzaak om de burger zwaarder te belasten niet echt meer aanwezig. Wanbeleid is ook een beleid, en nu zie je de gevolgen wereldwijd.

Dat de burgers nog redelijk rond zouden moeten kunnen komen kun je afmeten aan de grote hoeveelheid dierenvoeding voor honden en katten die er per dag verkocht worden; de winkels puilen uit van het grote assortiment. De dierenpartij maakt zich alleen maar druk om welzijn van dieren en wil pertinent alles inzetten om onverdoofd slachten te verbieden want deze dieren hebben een lijdensweg van 4 minuten. Terwijl ik meer zit te kijken naar de kinderen in arme landen die van honger en dorst creperen en maanden lang door een hel gaan, en nooit een volwaardig bestaan gehad hebben. De dierenpartij kan zich beter inzetten voor de mensen die geen waardig bestaan hebben, die moeten ook voor het salaris van de bestuurders werken inleveren.

Dat er provincies zijn met super grote prestige projecten van miljarden, en ondertussen grote tekorten hebben op bouwprojecten en musea, welke op het randje van faillissement verkeeren, is voor bestuurders vaak geen reden om prestige projecten uit te stellen, maar wel een reden om inwoners meer te gaan belasten. Is dat normaal in de Nederlandse maatschappij geworden of zijn het uitzonderingen vraag je jezelf af.

Een recessie benoemen betekent alleen enkele redenen om de burgers te straffen voor het wanbeleid van bestuurders en financiële instellingen.

Ingezonden door Reiny

14 REACTIES

 1. Helemaal mee eens.
  Afrika daar kunnen we ons inderdaad drukker om maken.
  Het welzijn van elk levend wezen is belangrijk.
  Maar mensen hebben toch prioriteit boven schapen en geiten dacht ik zo.
  de PvdD zou daar haar pijlen op moeten richten i.p.v. het ritueel slachten.
  Belachelijk gewoon wat een tijd en geld verspilling.

 2. Als ze in Afrika wat drukker in de weer waren met hun handen dan met hun geslachtsdelen hadden ze daar helemaal geen problemen. Alle leven telt en kan respectvol worden behandeld zelf als het tot voedsel dient. Je merkt pas iets van de recessie als je je baan kwijt bent. Tot die tijd is het iets abstracts waarover je leest in de krant.

 3. In Afrika moeten ze hun eigen problemen oplossen. Mensen die het moeilijk hebben vanwege de crisis hebben blijkbaar gegokt op een stijgend inkomen. Nu hun inkomen daalt in plaats van stijgt zitten ze op de blaren.

 4. @Hub Jongen [5]: @Corné [4]:
  Mee eens!!!

  ” Dat de burgers nog redelijk rond zouden moeten kunnen komen kun je afmeten aan de grote hoeveelheid dierenvoeding voor honden en katten die er per dag verkocht worden”

  Dat is wel een hele kromme constatering.
  Mensen hebben het goed, want er ligt hondenvoer in de winkel en wordt verkocht.

  Ja mensen laten liever hun huisdier niet sterven van de honger… dat is trouwens strafbaar.

  Dat mensen zoals ik en velen met mij tegenwoordig 3x per week aan de diepvries margarita pizza moeten of aan de pannekoeken om de vaste lasten te kunnen betalen op een WWtje, da’s toch echt een teken dat er iets niet goed gaat. Waarbij er nauwelijks banen zijn omdat al het kapitaal door de overheid uit de middenklasse sector wordt weggezogen.
  ( en die vaste lasten kunnen veel mensen met mij al niet meer betalen en in 2012 is het hek helemaal van de dam)

  Sprak vandaag ook weer iemand uit de bouw.. ook weer werkeloos geworden. en er zullen er nog veel meer volgen het komende jaar. De Armoede grens verschuift waardoor een degelijke middenklasse nu tot de onderklasse gaan behoren of erger.

  Dat kan je niet afleiden aan het feit dat er hondenvoer verkocht wordt.

  G&R Eigenwijs [13] reageerde op deze reactie.

 5. Je huisdioer ( hond) niets te eten geven is trouwens niet alleen strafbaar maar ook nog eens levensgevaarlijk. Iets met overlevingsdrang en dierlijk instinct.
  Als jij je bord dan nog kan bewaken, succes.

 6. @ Hoc,

  Er zijn mogelijkheden Hoc, maak je eigen welvaart. Ik snap eerlijk gezegd niet dat mensen die aan de grond zitten een huisdier nemen. Ik zou eerst mijn bestaan opbouwen, en dan verder zien.

  De ‘recessie’ is in mijn ogen niets anders dan het harder worden van de strijd om een goed belegde boterham. Het zal nog wel erger worden. Ik wacht er al jaren op en in 2008 is het eindelijk begonnen.

  Het gaat er niet zozeer om wat je hebt, maar vooral om wat je hebt ten opzichte van anderen.

  En Hoc, je kunt ook diepvries-groente kopen in plaats van pizza’s.

 7. Het is niet het harder worden om je boterham te verdienen.. het is een truck aan meel wat verloren gaat waardoor brood schaarser is, om even in metaforen te spreken.

  Diepvries groente of blikken ja idd…

  En de meeste mensen kopen een hond in welvaart ( in mijn geval als waakmiddel omdat er ingebroken was) En als de politiek dan massaal gaat stelen en nog ergere maatregelen treft die je tot vanalles verplichten en een gat in je buidel met geld boren.. Dan kan ik niet spreken van harder worden maar moedwillige ellende creeren.
  ik ben in staat in mijn welvaart te voorzien, maar niet in de omstandigheden die zij creeren.

  Hoe kan je in hemelsnaam kapitaal opbouwen als het via de achterdeur dubbel zo hard naar de staat gaat?

  Nico de Geit [10] reageerde op deze reactie.

 8. Voedselprijzen zullen stijgen, net als de energieprijzen. Sommigen beweren dat de energieprijzen over tien jaar verdubbeld zullen zijn.

 9. @Nico de Geit [10]: @Nico de Geit [10]:

  “De staat en de banken zijn er op uit om je op gewiekste wijze te plunderen, je moet net even gewiekster zijn.

  Ik heb er de mankracht en geweren niet voor.
  Daarbij.. waarom harder rennen als je meester je op een hamsterwiel zet met oneindig versnellingen.

  Wat de energierijzen betreft, deze zijn volledig fictief.. de energie is niet duur, de belasting die er op zit van boven de 80% wel.

 10. @Hoc Voluerunt [6]:
  Er is pas recessie als we het honden voer zelf gaan eten, nadat we de hond gegeten hebben.
  En er niet meer word gerookt en gezopen.
  En voort planting niet meer haalbaar is, van wegen de kosten.
  Dus voorlopig niet zeuren.
  Je mag straks weer kiezen.

 11. Wij hadden ook altijd dieren, en die aten gewoon wat er bij ons overbleef, dus gewoon met de pot mee en geen dure dierenvoedig uit een supermakt. En geloof me onze dieren hadden het goed bij ons. Daarom haalde aan het onderwerp dure dierenvoedsel in de winkels wat mensen die bijna niet rond kunnen komen toch kopen.
  Het is maar hoe je het wilt bekijken.

Comments are closed.