Laten we er over stemmen. En wat de 51 % zegt, is dan de waarheid! Althans dat wordt nu zo gesteld door een wet die het Franse parlement heeft aangenomen. En erger nog de 49% verliezers mogen nu hun mening niet meer zeggen; anders gaan ze een jaar de gevangenis in.

 

Dit is duidelijk weer een beperking van de vrijheid van meningsuiting.
Omdat Frankrijk een belangrijke stem heeft in de EU, is de weg nu geopend voor een dergelijk beperkend dictatoriaal verbod in de EU en dus in Nederland.

Dat lijkt ver weg, maar vergelijk het maar met de Holocaust. Daarover mag je ook niet zeggen dat die niet geweest is.

Dit toont ook aan dat als je eenmaal een principe zoals vrijheid van meningsuiting overboord gooit, dat dan het eind zoek is.
Het is dan helemaal niet zo gek als er verboden komen die stellen dat je bvb niet meer mag zeggen dat er “in de bijbel of koran slechte dingen staan, of “dat de staat misdadig” is, of dat “Belasting is diefstal”.

En als de basis van vrije meningsuiting weg is, wordt het weer eenvoudiger om volgende vrijheden ook af te schaffen.
Daarom is het zo belangrijk om je te verzetten tegen elke beperking op de Vrijheid van meningsuiting.

19 REACTIES

 1. Kijk, dit is de vrijspreker zoals ik hem graag zie, opkomen voor de vrijheid van meningsuiting. *** Hulde ***

  De staat gaat over de waterstanden en het vangen van dieven en moordenaars, de geschiedenis is GEEN eigendom van de staat maar van het publieke domein, dwz van auteurs, prive-personen, die boeken schrijven en met elkaar in debat gaan. These en antithese. Daarbij mag je alles zeggen, behalve oproepen tot geweld. En niemand heeft de uiteindelijke waarheid in pacht en bestaande theorieen kunnen ten alle tijde worden aangevochten. Daarbij loop je het risico dat anderen jou gaan verketteren, mag allemaal, maar de overheid mag dat niet.

 2. @sjaak [2]: En daarom kiest D’66 tegen erkenning, uit electoraal gewin. Ik vind trouwens dat partijen dat mogen vinden, alleen mogen ze NOOIT iemand in de gevangenis gooien of beboeten als die een andere mening heeft.

 3. Het nut van het verbieden van het ontkennen ontgaat mij.
  Mensen die het ongefundeerd ontkennen maken zichzelf gewoon belachelijk. Mensen die het ontkennen of in twijfel trekken met zinnige argumenten zorgen voor interessante discussie.
  Het vroeger continu naar beneden bijstellen vh aantal holocaustslachtoffers geeft aan dat dit verre van een exact aantal is. En het is interessant om te berekenen hoeveel mensen per minuut in auschwitz vermoord ‘moesten worden’.
  Wanneer je googled naar holocaust-critische sites kom je heel wat interessante zaken tegen. Zoals bijv het aantal geregistreerde joden voor en na de oorlog nagenoeg onveranderd was, wat interessant is te noemen aangezien er zogenaamd miljoenen vermoord zijn.
  Ik zeg niet dat verschrikking niet is gebeurd, maar men moet wel altijd kritisch blijven. Zeker gezien israel dit eindeloos als excuus gebruikt voor hun eigen inhumane acties.

  vrijeradikaal [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Reteip [5]:

  Wanneer je googled naar holocaust-critische sites kom je heel wat interessante zaken tegen. Zoals bijv het aantal geregistreerde joden voor en na de oorlog nagenoeg onveranderd was, wat interessant is te noemen aangezien er zogenaamd miljoenen vermoord zijn.

  Kijk uit…..zie de zaak Zundel.

  Uw tegenstanders zijn goed georganiseerd.

  vrijeradikaal [8] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [9] reageerde op deze reactie.
  Pteranodon [14] reageerde op deze reactie.

 5. @vrijeradikaal [7]: Uiteindelijk gaat de ‘goedgeorganiseerde tegenstander’ het verliezen van de macht van het internet. Er is geen informatie monopolie meer, zie wikileaks. Het zijn de overheden die achter de feiten aanlopen.

  Het internet gaat korte metten maken met de mythes van het verleden.

  En het mooie is dat het internet niet echt meer teruggedraaid kan worden, aangezien het de ruggegraat gaat worden van de toekomstige samenleving die het zal moeten doen met aanzienlijk minder grondstoffen en energie. Aangezien nu reeds 60% van de werkenden achter een PC zitten, kunnen ze straks even goed thuis werken en is de steeds duurder worden auto niet meer nodig om naar het werk te rijden. Er komen monitoren aan die nauwelijks nog energie kosten. Mijn iPad verbruikt lamme 2,5 watt. Het internet blijft en de nieuwe tijd zal er zich aan aanpassen.

  Zelfs de overheden.

  Pteranodon [13] reageerde op deze reactie.

 6. @sjaak [2]: Turkije heet ook bij Frankrijk geprotesteerd: je mag wel de islam op basis van vrijheid van meningsuiting beledigen, maar niet het Armeense probleem. Rare jongens die politici.

  De meeste van dat soort wetten komen tot stand oiv lobbywerk door kleine hardnekkige groepen. De Armeense lobby is in Frankrijk gewoon sterker dan de Turkse.

  Die anti-holocaust-denier wetgeving in Frankrijk is ook afkomstig van de joodse meneer Fabius.

  Het beruchte non-discriminatie artikel 1 van de grondwet, waar Fortuyn zo te hoop tegen liep, is er gekomen dankzij het lobby werk van ‘de Stalinist Joop Wolf’ (zoals Theo van Gogh hem noemde) van de CPN.

  Zelfs Theo was nog te politiek correct om erbij te vermelden dat Joop Wolf joods was.

  Met artikel 1 werd de facto het Nederlandse volk met een pennestreep afgeschaft, werd de band tussen de autochtone Nederlanders en hun territorium doorgesneden, zonder dat de Nederlanders iets gevraagd werd.

  Dankzij dat soort wetgeving wordt het mogelijk dat indringers naar de politie kunnen lopen en aangifte doen als autochtonen zich beklagen over het verlies van nationale identiteit, zoals bij deze arme Ierse vrouw het geval was:

  http://www.youtube.com/watch?v=6URinhF9FMc

  Artikel 1 moet weg.

 7. @Ron Paul Fan [10]:
  Er zijn nog genoeg overheids-slaven die ook nog wat op internet te zeggen hebben. Voordat je internet had, waren er ook al allerlei polls waarin een meerderheid van het volk ook wel eens ergens niet achter stond wat de politiek op dat moment besloot. Bijvoorbeeld de vraag of er nog asielzoekers moesten worden toegelaten. Ik herinner me een poll waarin 70 of 75% nee zei (dat was tijdens Bolkestein en Paars) maar toch bleven ze binnenstromen.
  Dat is dus van alle tijden dat de politiek zich op een aantal punten niks aantrekt van het volk en dat komt omdat wanneer je stemt, je voor 1 partij stemt maar die 100 programmapunten heeft (ik noem maar wat) en die kunnen vrijwel onmogelijk allemaal van je smaak zijn.

 8. Stemmen voor de waarheid en dan ook een pistool richten op hij die vervolgens die waarheid ontkent. Zo is de wetenschap verder gekomen (-;

  Ik denk trouwens niet dat ‘vrijheid van meningsuiting’ libertair is. Je hebt recht op je eigendommen en dat is strijdig met eigendomsrechten. Dat betekent dat de vrijheid van meningsuiting “je geld of je leven”, geen libertaire uitspraak is.
  In dit geval is er de vrijheid om leugens te verkondigen, het bedreigt niemand zijn eigendomsrechten.

  Ron Paul Fan [15] reageerde op deze reactie.

 9. Stelletje holocaust-verkrachters!
  “holocaustverkrachting”: het systematisch of anderzins penetreren van de term holocaust met zeer beperkte definitie of ontkenning.
  “holocaust(ver)kenner”: iemand die ziet dat de holocaust veel groter is dan alleen die ene familie van 6 miljoen joden.
  http://www.anarchiel.com/index.php/stortplaats/toon/oersoepgoeroe/102364/102389/P0/

  De holocaust is veel groter dan doorgaans wordt aangenomen:
  http://www.anarchiel.com/index.php/display/262_miljoen_doden_de_grootste_bedreiging_van_de_burger/

 10. Moord blijft toch gewoon moord; hoe je het ook noemt maakt toch helemaal niet uit? Het voelt het zelfde voor de vermoorden.

Comments are closed.