Mark heeft deelgenomen aan de EU-opperhoofdenvergadering in Brussel. Een zeer belangrijk thema speelde over het wel of niet afgeven van uw eigen Nederlandse soevereiniteit. /

Dat het nieuwe verdrag wat de opperhoofden nu gaan sluiten de soevereiniteit van de EU-deelnemers aantast, is voor David Cameron, premier van Engeland zo duidelijk dat hij er zich helemaal van distantieert en weigert om Engeland over te leveren aan Brussel.

 

Enkele andere opperhoofden twijfelen nog een beetje en dekken zich in op hun parlement (zoals bvb Denemarken), en Ierland moet misschien een referendum houden.

Mark twijfelt echter niet.

Maar het is wel duidelijk dat: “Brussel gaat voortaan bepalen of de (NL) Miljoenennota door de beugel kan ” zoals onder andere Elsevier eenduidig analyseert.
Als dat niet het afgeven van soevereiniteit is, dan weet ik niet wat dan wel.

Geen wonder dat zelfs op het NOS-nieuws een reporter zegt dat Rutte dat wel heel erg creatief interpreteert.  (Zelf: Een soort creatief boekhouden!)

Het is overduidelijk dat het nieuwe verdrag (voor zover nu bekend)  wel degelijk ook  in strijd is met de grondwet.

Over de manier van voorlichten van de Nederlandse overheid kun je wat leren als je alleen al leest wat op Euobserver staat van de Hongaarse Minister van Europese Zaken die zegt dat in de chaos zij volkomen verkeerd beoordeeld worden. Zie (1) En vergelijk dit met wat NOS verzwijgt.
Los daarvan geeft dit deel ook nog een aardig beeld over de situatie waarin de EU-opperhoofden over u beslissen!!

Is er overigens iemand die kan zeggen dat dit niet het weggeven van soevereiniteit is ??

 Dus, zeg het maar: Liegt Rutte?  Of bedriegt hij? Of weet hij niet waar hij het over heeft?

———————————————

(1)

Hungary: UK is alone in staying out of new EU Treaty ?
By Valentina Pop

BRUSSELS – Hungary has been “completely misunderstood” on its position on the new EU treaty amid reports it will boycott the agreement together with the UK, the country’s EU affairs minister said on Friday (9 December).

Preliminary conclusions drafted in the early hours of Friday suggested that Hungary and Britain were the only countries rejecting the agreement on strengthening fiscal rules via a new treaty. But Budapest has said it simply wants to first consult its parliament – just as Bulgaria, the Czech republic, Denmark and Sweden – in a line to be enshrined in the final summit conclusions.

“At 5.00am in the morning, you can imagine what a complete mess there was. I talked to people in the room and they had very different accounts of which countries were in and which not,” Hungarian EU affairs minister Eniko Gyori told journalists as leaders gathered for the second day of the summit.

said that Denmark and Bulgaria also want to consult their parliaments, in addition to Sweden and the Czech Republic, which were listed as being inside the new pact in the 5.00am version

Geplakt uit <http://euobserver.com/19/114576>

24 REACTIES

 1. Ik ben al uren bezig uit te zoeken wat de status is van dit verdrag. Het is geen verdragswijziging (contract tussen staten), maar een intergouvernementeel contract, als Schengen. Als iemand er achter is wat dat betekent, dan hoor ik het graag.
  Wat er moet gebeuren met de bailoutfondsen #ESM (vervroegen naar 2012) en het al mislukte #EFSF, is helemaal niet aan de orde gekomen.
  Conclusie: de collapse van de euro zal onverminderd doorgaan. De markten zijn iig not impressed.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  Peter [9] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [15] reageerde op deze reactie.

 2. En vergelijk dit met wat NOS verzwijgt.

  Nou Hub….het kan nimmer erger zijn dan de platte propaganda die de ganse tijd in je strot geramd wordt.

  Wat mij betref heffen ze de alle publieke zenders op , zonde v/h geld.

  Hebben ze nog commentaar op Rusland en zo , en dan durven ze daar nog wat te zeggen over de media.

  Kan een profaantje die Unie niet platbranden.

  vrijeradikaal [5] reageerde op deze reactie.

 3. @vrijeradikaal [3]:

  Die pro-EUSSER propaganda is toch niet meer door je strot te krijgen , er komt geen tegemening meer doorheen.

  De volledige media is onder controle.

 4. Leuk dat het vandaag op de vrijspreker staat.. Ben onderweg naar het beursplein met een tas vol promotie materiaal. Jammer dat liberate daar niet meer plaatsvindt, maar binnen in een cafe om de hoek ivm slecht weer.

  Kijken of er een megafoon roeptoeter te vinden is, kijken of ik dit artikel van de daken kan galmen bij occupy, koren op hun en onze molen…

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 5. U weet toch wel dat alle politci mogen liegen, ander hadden ze deze baan niet.

 6. Het huidige kabinet is net als de vele vorige niet democratisch, want deze is nu 30,4% en dat is geen meerderheid, zo ze ons willen laten geloven. Dus niet eens rechtsgeldig volgens onze eigen grondwet.

 7. @Cassandra Troy [3]: Conclusie: de collapse van de euro zal onverminderd doorgaan

  Ik denk dat je nog eens bij jezelf te rade moet gaan wat het woord ‘collapse’ nu precies betekent. In ieder geval is het begrip incompatibel met ‘onverminderd doorgaan’.

  Als jij me nu zegt wanneer de collapse gaat plaatsvinden, dan kan ik tegen die tijd van mijn harde eurootjes bier en chips gaan kopen en het op CNN bekijken. ‘Holy Cow!’

  Hier de grafiek die Hub achteraf waarschijnlijk liever niet had willen plaatsen:

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/12/eu-landen-met-verschillende-eigen-valuta%E2%80%99s/

 8. Maar het is wel duidelijk dat: “Brussel gaat voortaan bepalen of de (NL) Miljoenennota door de beugel kan ” zoals onder andere Elsevier eenduidig analyseert.
  Als dat niet het afgeven van soevereiniteit is, dan weet ik niet wat dan wel.

  Heb jij problemen met het bestaan van een BKR?

  Ik niet.

  Het betekent gewoon dat de geld-uitgever op zijn vingers wordt getikt als die teveel uitgeeft. En dat is precies wat er is gebeurd: er komt een Europese BKR voor roverheden. De roverheden mogen nog steeds zelf bepalen waar ze hun geld aan uitgeven, maar niet aan alles.

  So what’s the problem?

 9. De NSB had meer achterban als het huidige Kabinet toen ze Nederland verkwanselden aan een vreemde mogendheid. En daarvoor kwam Mussert tegen de Muur te staan. Dit Kabinet zal waarschijnlijk niet hetzelfde overkomen omdat HM het er mee eens is en HM in 1940 naar Engeland is gevlucht. Maar wie weet, misschien houdt HM B, deze mogelijkheid ook nog wel open? En heeft oma haar nog van vroeger verteld wanneer het tijd wordt om te gaan.

 10. Wie gisteren het studenten-interview met “onze” MP heeft kunnen constateren dat de leugen regeert in dit land.

Comments are closed.