Maar Bosjesmannen interesseren financiën of economie in het geheel niet, ze leven in de dag en van de natuur. Een vakman draagt zijn vak uit en dat is hem alles waard, waarbij de financiële kant vaak niet voldoende aandacht krijgt.
Een gokker leeft in een fantasie wereld waarbij hij denkt te kunnen winnen.

 

Als je geen vak hebt geleerd, geen hobby hebt, maar als architect van je eigen bestaan mogelijkheden creëert en manipuleert, is dat voor anderen vaak ondoorzichtig en niet te begrijpen gelijk politici dat graag doen, en dan kun jij de beste mogelijkheden gaan zoeken en de geboden kansen gaan benutten.
Daarbij is verwarring en soms onrust zaaien een machtig wapen, als je dat beheerst, dan kun je veel bereiken.

Kansen moet je gewoon creëren met manipuleren, niet gericht op één duidelijk overzichtelijk doel, maar op meerder fronten en dusdanig dat anderen het niet begrijpen en het onoverzichtelijk voor anderen wordt, waardoor ze in verwarring raken Dan liggen er de meeste kansen en pak je de meest effectieve en haalbare resultaten. Als het voor iedereen duidelijk is wat jij wilt, dan vermindert dat je mogelijkheden en heb je minder of weinig kans van slagen.

De besluiten genomen tijdens de klimaattop in Afrika over het milieu zijn een mooi voorbeeld, besluiten om later te kunnen vergaderen over wat je later zou kunnen besluiten. Leuker kunnen ze het niet maken, en de vele vliegtuigen hebben aan de vervuiling van het milieu meegewerkt.

In Europa is overleg geweest om de euro en Europa te redden, maar de echte besluiten moeten nog genomen worden en daarvoor gaan ze nieuwe vergaderingen beleggen. Ondertussen beloven ze veel geld van de inwoners aan Europese Bank, terwijl de inwoners niets gevraagd wordt, alles om het financieel leuk te houden en vergadercultuur in stand te kunnen houden.

Zo houden ze in stand wat Bosjesmannen niet interesseert, maar waar de inwoners nu voor moeten bezuinigen.

Ingezonden door Reiny