Ron Paul, de Fortuyn van Nederland, nou ja, daar begint het op te lijken.

Hoewel de boodschap van Paul  behoorlijk ver van Pimmetje af staat, begint het “ Fortuyn effect” al behoorlijk op gang te komen in de U.S.

Een klein aantal opmerkelijke dingen passeren de revue.

Ron Paul haat Israël, en als verlengde daarvan dus ook de joden. Ook zaken die hij gezegd zou hebben over interventie tijdens WO2 doen hem op het hakblok van drogredeneringen niet veel goed.

Men rend vervolgens weer doodleuk blind een afgrond in omdat ze de boodschap van Ron Paul blijkbaar niet begrijpen.

Non-interventie.

Het establishment probeert Ron Paul nu antisemitisme in de maag te splitsen omdat hij gezegd zou hebben dat Amerikaanse troepen niets te zoeken hadden in Europa, omdat het hun taak niet was.
Hoewel het non-agressie principe het toelaat dat Hitler en zijn consorten gestraft moesten worden voor hun daden.. Dan nog is er geen enkele reden geweest voor de U.S.A om mee te doen aan deze oorlog.

Oorlogen tussen twee landen dienen door die landen beslecht te worden, er is geen reden om als land je hiermee te bemoeien. Persoonlijk en ik denk Ron Paul ook, zie ik liever mensen die een conflict met elkaar hebben dit voor te laten komen aan een rechter zonder dat men in staat is op andermans geld miljoenen de dood in te jagen door legers die ze zelf betaald hebben met hun zuurverdiende centen.

[HTML2]

Antisemitisme

Hoewel het geloofwaardig is voor mensen met geen enkele weet van geschiedenis. Er zijn in de tweede wereld oorlog miljoenen joden gevlucht en zelfs Amerika nam ze niet allemaal aan. Zo is een boot die vertrok in Rotterdam en vervolgens in ieder land geweerd werd gewoon teruggekeerd. En daar stonden de Nazi’s ze natuurlijk op te wachten.

Amerika is niet de oorlog ingegaan om de joden te bevrijden uit de concentratie kampen. Dit is nooit de motivatie geweest achter het “ bevrijdingsplan” van de geallieerden, of ze er nu vanaf wisten of niet, wat ook enige twijfels op kan wekken. De eerdere Jodenvervolging kwam ver voor Hitler en in Rusland, is Amerika antisemitisch omdat Rusland moorden aan het plegen was op joden en de Amerikanen vervolgens niet direct ingrepen?

Het antwoord is nee.  Het is aan de bevolking geweest om dit te stoppen, hoewel de schuldigen door iedereen met voldoende bewijslast naar mijn mening geweld mag gebruiken om de initiatie er van te stoppen. Het is een kwestie van soevereiniteit.

Israel

[HTML3]

Ron Paul zou gezegd hebben dat hij het bestaan van Israël hekelde. Of dit exact zo gezegd is kan ik niet bevestigen, maar laten we voor het gemak even aannemen dat dit waar is.

Ik kan dit standpunt best begrijpen. Israël  kost gigantisch veel geld voor de Amerikanen en eigenlijk willen ze het niet. Ze moeten voor iedere actie weer verantwoording afleggen aan de U.S.A terwijl het een soeverein land is. Hoewel ik het liever zie dat mensen soeverein zijn en niet een staat of land.

Dir komt voort uit een volk dat beweert claim te hebben op een land nadat ze vervolgd zijn, met als enig bewijs van eigendom een oud testament waarin een denkbeeldig wezen in de wolken zegt dat ze het gebied van de zee tot aan de Eufraat of Tigris moeten krijgen.

Na de eerste wereld oorlog is er zoiets getekend als een balfour verklaring waarin het land wat eerst van Palestijnen was, moest worden overgedragen aan een groep Zionisten die deze bewering deden.

Of dat niet erg genoeg was trok Engeland zijn handen van het gebied af waarop Zionistische terreur groepen dorpen begonnen te veroveren. Sindsdien is het geweld over en weer.

Wat had er dan moeten gebeuren?

Zoals het eerst gebeurde, wanneer iemand een stuk land wil hebben dienen zij dit te kopen van de eigenaar. Een huis van de huiseigenaar en een boeren land van de boer. Simpel en persoonlijk.

Dus ja, ik hekel de staat Israël, net zo erg als ik iedere staat hekel. Internationale gemeenschap of welk ander collectief dan ook heeft nooit en te nimmer het recht om iemand zijn bezit te claimen en mensen te verdrijven uit hun huizen.

Hoe gedupeerd de claimers ook door anderen zijn geweest. (anderen zijn die niets met het geclaimde land van doen hadden)

Dus ja, als je het zo bekijkt geef ik Ron Paul daarin nog gelijk ook, mocht dat werkelijk zo gezegd zijn. De Kolchozenachtige gemeenschappen die veel Hebreeuwen/joden voor de balfour verklaring hadden werkte wel,  met veel minder geweld. Als er al een stuk land geclaimed kon worden na WO2, was het wel Berchtesgaden. De slachtoffers dienen schadeloos gesteld te worden met de eigendommen van de initiator van geweld, in dit geval de Nazi’s zelf. Niet een volk dat ver weg woont en zijn eigen huis en haard heeft.

Tip

Hoewel ik het met de schrijver niet altijd eens ben, is dit boek ideaal om je kennis wat bij te schaven. Mocht iemand een mening willen vormen over het Midden-Oosten maar Israëlen Palestina in het bijzonder.

“ Het heilig land”.

[HTML1]

In dit boek wordt de geschiedenis van het land, zo’n 4000 jaar, compact aangeleverd in een objectief verslag van de feiten en weetjes. Hoewel het een tikkeltje gelovig is vanuit de katholieke hoek. Dan nog zijn de feiten de moeite waard om te kennen en er bij te pakken bij discussies, zoals ik ook op Facebook doe. Er staan veel feiten in die door de oorlogspropaganda van beide zijden vervormd en/of verzwegen worden.

Conclusie,

Men is weer zoals altijd bezig met een offensief zonder dat ze de achterliggende gedachte begrijpen. Halen iedere logische drogredenering uit de kast en denken hun gelijk te halen. Er is geen enkel geldig argument geleverd waarom Ron Paul een hekel zou hebben aan joden of aan de Israëliërs.
Wel dat hij een hekel heeft in het schenden van soevereiniteit en geweld haat.

59 REACTIES

 1. @pcrs [31]: je ziet weleens programma’s over neo-nazi’s die zich met trots beroepen op hun Arische bloedlijnen maar als je ze zo bekijkt en aanhoort dan ligt de iq rond de 60 met bijpassend laag voorhoofd en dan lijkt het meer dat de Ariër verwant is aan de baviaan en dat is toch iets om wat minder trots op te zijn.

  Lijkt mij dat je dan beter een slimme en rijke Jood kunt zijn.

 2. RPF diskwalificeert zich op meerdere fronten als serieus discussiepartner, zie o.a. mijn reactie vandaag in het topic “Engeland uit de EU”.

  In zijn eigen wereldje zal het allemaal wel kloppen, maar in de echte wereld???

 3. @Ron Paul Fan [9]:
  Ten eerste vind ik je comments ‘eng’, er spelen echt anti-semitische gevoelens bij U en daarmee zie ik U niet als een libertariër aangezien wij niet in groepen denken maar in individuen.

  Dat Roosevelt de olie afsnijdt (en overigens ook tal van andere producten waarop import/export heffingen kwamen, en die niet alleen Japan raakte!) is natuurlijk fout. Mensen moeten op vrije basis kunnen handelen, maar dat praat een aanval op een basis nog niet goed. Als libertariër kun je het nooit toestaan dat, omdat Amerika sancties invoert tegen Japan (inderdaad fout), Japan het recht heeft om de olie in Nederlands-Indië te halen (net zo goed fout)…

  Dat Duitsland tegen hun wil teveel op hun bordje hadden gekregen is niet helemaal waar. Het klopt dat Engeland en Frankrijk gezamenlijk Duitsland de oorlog hebben verklaard, maar vergeet niet dat Hitler zich daarvoor niet aan eerdere afspraken had gehouden. Maar dat hij in oorlog met de Sovjet-Unie raakte en een twee fronten oorlog voerde was zijn eigen schuld toen hij overmoedig werd en zijn pact met Stalin brak…

  Dat Duitsland de Duitsers herenigde op basis van het zelfbeschikkingsrecht kan een legitiem argument zijn in het geval van (het huidige) Oostenrijk, waar de mensen juichte bij zijn binnenkomst. Sudetenland en de Tsjechen wilde echter niks met Hitler te maken hebben en dit was gewoon een bezetting en een indirecte aanval…

  Dat jij in joodse conspiracy theorieën gelooft zegt eigenlijk wel genoeg. De bolsjewistische zionisten, de joden werden juist in de Sovjet-Unie keihard vervolgt binnen de zogeheten pogroms. Daarnaast is Hitler niet een bevrijder, aangezien hij zelf een collectivistische politiek voerde en dus dwang uitvoert en hiermee dus zelf ook ‘fout’ is, al zal er een zionistisch complot zijn!

  De VS hadden nog niet in Europa geïntervenieerd en Hitler verklaarde de oorlog, omdat hij enthousiast was over de aanval van Japan. Dat de Sovjets en de Amerikanen Europa bevrijdden, maar tegelijkertijd binnen hun invloedssferen bracht kan ik me in vinden. En wederom al was het zo dat de Fransen/Engelsen Nederland als route gebruikte, dan heeft Duitsland geen enkel recht om Nederland binnen te vallen (en als het dat wel heeft, moet men het land daarna wel weer teruggeven…).

  Maar ik denk dat jij ook niet in de Holocaust gelooft en dat het een of andere zionistisch complot was om de staat Israël te creëren? Schijnbaar hebben we hier te maken met een nieuwe Jeroen de Kreek…

  Ron Paul Fan [37] reageerde op deze reactie.

 4. De gebruikelijke godwin-reakties, waarbij ieder pc-schaapje zich verdringt om elkaar te bewijzen dat ze het meest politiek-correct zijn.

  Zich individueen noemende kudde-schapen.

  Maarruh om op de inhoudelijke argumenten terug te komen…

  Moet ik nu begrijpen dat in de VS de joden
  1. de media NIET in handen hebben?
  2. Dat ze de FED NIET in handen hebben?
  3. Dat ze niet achter de oorlog in Irak zitten (zoals oa Raimondo beweert en Buchanan)?
  4. Dat Mearsheimer en Walt ongelijk hebben als ze zeggen dat de Israel de bepalende factor is in het buitenlandse beleid van de VS?

  Want daar gaan de schaapjes natuurlijk niet op in. Ze zijn 50 jaar geconditioneerd via de tv om te blaten zodra iets over de keizer wordt gezegd wat niet mag.

  Individualisten my foot.

  Bas [36] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [42] reageerde op deze reactie.

 5. @Bas [34]: Dat Duitsland tegen hun wil teveel op hun bordje hadden gekregen is niet helemaal waar. Het klopt dat Engeland en Frankrijk gezamenlijk Duitsland de oorlog hebben verklaard, maar vergeet niet dat Hitler zich daarvoor niet aan eerdere afspraken had gehouden. Maar dat hij in oorlog met de Sovjet-Unie raakte en een twee fronten oorlog voerde was zijn eigen schuld toen hij overmoedig werd en zijn pact met Stalin brak…

  Dat van die geschonden afspraak moet waarschijnlijk zijn die bezetting van rest-Tsjechoslowakije. Je weet dat CZ een kunststaat was die was ontworpen in Versailles en die NOOIT onafhankelijkheid had gekend en 1000 jaar deel uit had gemaakt van het Duitse Rijk c.q. Habsburg? Je weet dat de Tsjechen bij die gelegenheid geen schot hebben gelost? Je weet dat Chamberlain Hitler liet weten dat het hem geen moer kon schelen (zie Hitler’s War, van Irving, kun je zo downloaden). Over Rusland: de geallieerden hebben keurig geheim gehouden dat de Russen bezig waren in juni 1941 om miljoenen manschappen naar de Duits-Russische grens te transporteren ten einde ca. 10 Juli met de grote aanval op Europa te beginnen ten einde de zegeningen van het Bolshevisme naar Amsterdam, Brussel en Parijs te brengen? En dat het alleen te danken is aan de moedige Duitsers die met de moed der wanhoop zich tegen de USSR gooiden, zolang de troepen en tanks uit Siberie nog in de trein zaten a la de eerste klap is een daalder waard?

  http://www.amazon.com/Chief-Culprit-Stalins-Design-Jacket/dp/1591148383/ref=cm_cr_pr_product_top

  De schrijver van dat boek mag inmiddels zijn verhaal komen vertellen in het Amerikaanse marine-ministerie:

  http://www.youtube.com/watch?v=I7zVLfjWzmE
  (4 delen)

  En als dat verhaal waar is (en het is waar) moeten wij dan niet gaan denken aan een standbeeld van Hitler op de Dam?

  Dat Duitsland de Duitsers herenigde op basis van het zelfbeschikkingsrecht kan een legitiem argument zijn in het geval van (het huidige) Oostenrijk, waar de mensen juichte bij zijn binnenkomst. Sudetenland en de Tsjechen wilde echter niks met Hitler te maken hebben en dit was gewoon een bezetting en een indirecte aanval…

  Uhhh Sudetenland wilde juist dolgraag Heim ins Reich. Over Tsjechie, zie boven, waarbij gezegd moet worden dat de Tsechische staat aan het imploderen was. Maar ik moet toegeven dat met zijn woordbreuk hij het Cahmberlain moeilijk maakte om zich nog te verweren tegen de oorlogsfactie in GB rondom Churchill, Vansittart en Cooper.

  Dat jij in joodse conspiracy theorieën gelooft zegt eigenlijk wel genoeg. De bolsjewistische zionisten, de joden werden juist in de Sovjet-Unie keihard vervolgt binnen de zogeheten pogroms.

  Jij maakt geen onderscheid tussen de zionistische periode 1917-1938 (begonnen met Lenin en Trotsky) en de nationaal-bolshevistische periode van daarna. Tussen 1938 en 1953 begon Stalin de overhand te krijgen over de zionistische factie. In 1953 wilde hij de joden deporteren, hetgeen zijn dood werd (doktersplot). Met Chrustjow kreeg het communisme een menselijker gezicht. De moordpartijen waren grotendeels over en men begon te reflecteren over die moordpartijen. En toen kwam het anti-semitisme op en de drang om te emigreren naar het nieuwe walhalla van de joden: USA. Dat was jaren zeventig. Pogroms in de klassieke zin van volk tegen joden a la Kristallnacht zijn er bij mijn weten niet geweest in de USSR.

  De VS hadden nog niet in Europa geïntervenieerd en Hitler verklaarde de oorlog, omdat hij enthousiast was over de aanval van Japan.

  Ik heb de reden al gegeven. Luister maar naar wat Hitler zelf zegt en neem het serieus:

  http://www.youtube.com/watch?v=P2HLbWcksck

  Dat de Sovjets en de Amerikanen Europa bevrijdden, maar tegelijkertijd binnen hun invloedssferen bracht kan ik me in vinden.

  Ik heb geen enkele behoefte om door tweerangs volkjes gekoloniseerd te worden.

  En wederom al was het zo dat de Fransen/Engelsen Nederland als route gebruikte, dan heeft Duitsland geen enkel recht om Nederland binnen te vallen (en als het dat wel heeft, moet men het land daarna wel weer teruggeven…).

  Natuurlijk niet, dan verlies je je neutraliteit en schaar je je aan de kant van de tegenstander en wordt je zelf een tegenstander. Alles keurig volgens het oorlogsrecht.

  Maar ik denk dat jij ook niet in de Holocaust gelooft en dat het een of andere zionistisch complot was om de staat Israël te creëren? Schijnbaar hebben we hier te maken met een nieuwe Jeroen de Kreek…

  Ik weet dat PC-schaapjes direct in de houding springen als de Sovjet-Unie iets beweert, bv. dat op het door de Sovjets na 1945 bezette gebied zich 6 zgn. uitroeingskampen bevonden. Als Bolshevieken iets beweren dan is dat per definitie waar. Net zoals het waar is dat het Duitsers waren die die duizenden Poolse officieren hebben omgebracht, toch? Dat hadden die nobele Amerikanen toch bevestigd? Het idee dat de geallieerden dat verhaal in de wereld hebben gezet om hun veroveringen een moraal patina te geven, dat is natuurlijk onmogelijk, toch? Wist je dat volgens de Amerikaanse #2 van Nuremberg, Thomas J. Dodd, 75% van de staf in Nuremberg joods was? Google het maar op. Dat er later een Amerikaans onderzoek is geweest dat heeft vastgesteld dat alle Duitsers op 2 na gemarteld zijn en wel mbv de klassieke methode van het onder de testikels schoppen, net zolang tot ze documenten ondertekenen met bekentenissen? Waarom moet ik weer denken aan die methode van waterboarden ten einde die KSM tot een bekentenis te dwingen aangaande 9/11? Lekkere jongens die Amerikanen! Amerikaanse onderzoeksrechter van Roden: “When General Taylor, the Chief Public Prosecutor, was asked where he had obtained the figure of the Six Million, he replied that it was based on the confession of S.S. General Otto Ohlendorf. He, too, was tortured and his case is examined below. But as far as such “confessions” in general are concerned, we can do no better than quote the British Sunday Pictorial when reviewing the report of Judge van Roden: “Strong men were reduced to broken wrecks ready to mumble any admission demanded by their prosecutors.””

  Libertariër [38] reageerde op deze reactie.
  wladi [39] reageerde op deze reactie.

 6. @Libertariër [38]: en kennelijk is al die oorlogsellende voor 100% alleen en volledig de schuld van DE Joden, volgens RPF dan.

  Ik zal overbuurmannen Dantzig en Weiss eens vragen waarom ze dit toch allemaal doen.

  @Ron Paul Fan [37]: DE Joden hebben Jezus gerkuisigd, was je nog vergeten te vermelden.

 7. We kunnen er uren, dagen, jaren over discussieren, en of het nou de joden, bureaucraten of de wie dan ook zijn die de touwtjes binnen de overheid in handen hebben; basis blijft dat als die overheden minder macht zouden hebben ( op basis van de rechten vh individu) dan zouden we ook niet die hier gesignaleerde problemen heeb (gehad).

 8. @Aequitas [24]: @Nico de Geit [28]:

  Joden zijn geen ras dat als eerste, en daarom zag Hitler ze ook vliegen ja..
  de man was niet intelligent in dat opzicht.
  Wel in manipulatie en retoriek.
  Dus we zijn niet naif.

  @Wladimir van Kiel [30]:
  Like

  @Ron Paul Fan [35]:

  Wist je dat in Amerika de italianen alle vakbonden in handen hadden en gokhallen.
  En in nederland… hebben Hollanders en noord nederlanders alle media in handen.. ENG!!!..

  Zoals ik al eerder zei, een lange weg te gaan wil deze meneer libertarisch denken.

  M<aar we kunnen het ook gewoon on topic te houden.

  de Godwins zijn al weer gepasseerd en de wet van godwin bewijst zich wederom op deze thread.

  Wladimir van Kiel [43] reageerde op deze reactie.

 9. @Hoc Voluerunt [42]: antisemitisme is een dagtaak als je het een beetje goed wilt doen, je moet dan wel dag en nacht naar Joodse samenzweringen zoeken want die kunnen overal zitten en moeten dringend aan de kaak worden gesteld, zie ook http://jewwatch.com/ die meneer heeft daar een levenswerk aan. Die site is alles wat een beetje antisemiet zich kan wensen.

  Overal Joden bezig om de macht in de wereld te grijpen, ’t is wat te zeggen.

  Wel grappig want zo te zien is iedereen die iets betekent in de wereld Jood, het moet wel een nachtmerrie zijn voor geharde antisemieten.
  Wladimir van Kiel [45] reageerde op deze reactie.

 10. —— ER BESTAAN GEEN ‘JODEN’ —- Maar volkeren die oorspronkelijk afkomstig waren uit het midden oosten.

  Het verspreiden en in stand houden van de term ‘Joden’ werkt
  discriminerend en ter bevordering van ‘rassenhaat’.

  Er bestaan MENSEN – die naar gelang de ligging van de gebieden waar ze leven verschillende uiterlijke aspecten vertonen.
  Zoals het blanke ras – met roze huid en dun haar – vanwege het gebrek aan zonlicht.

  Wikipedia:

  Het begrip Semiet slaat in neutrale zin op iemand die deel uitmaakt van een van de vele klassieke en hedendaagse Semitisch sprekende volkeren die leefden/leven in het huidige Midden-Oosten en Ethiopië.

  Het woord Semiet is van Sem afgeleid, in de oudheid beriepen de stammen in het Midden-Oosten zich op afstamming van Sem (Hebreeuws: Sjem), een van de drie zonen van Noach.

  Naar hedendaagse inzichten, die vanuit een sterke interpedentie tussen taalgebruik en cultuur vertrekken, is de term Semiet ook geldig bij etnische en culturele beschrijvingen.

  De Semitische talen vormen een sub-groep van de Afro-aziatische talen.

  De meeste Sefardisch orthodoxe joden wonen in Israël en zijn (in voorgaande generaties) afkomstig uit Marokko en Irak.

  Asjkenazim – אשכנזים – zijn joden uit Oost-, Midden- en West-Europa. Ashkenaz is middeleeuws Hebreeuws voor het gebied langs de Rijn waar zij zich oorspronkelijk vestigden, het gebied dat nu Duitsland heet.

  Hierbij horen dus niet de joden die oorspronkelijk van het Iberisch schiereiland afkomstig zijn, en Sefaradim – ספרדים – worden genoemd, naar de Hebreeuwse naam van Spanje, Sefarad – ספרד -. Het woord Asjkenazim is afgeleid van het Hebreeuwse woord Asjkenaz – אשכנז – dat in de Tenach als koninkrijk samen met de koninkrijken Mini en Ararat wordt genoemd (Jeremia 51:27).

  Asjkenaz lag dus ergens in de buurt van de Ararat, en heeft eigenlijk niets met Europa te maken. Om nog onduidelijke redenen is men rond het jaar 1000, het woord ‘Asjkenaz’ voor het Duitstalig gebied gaan gebruiken, en vandaar dat, in eerste instantie, Duitse joden Asjkenazim werden genoemd.

  Later is men Asjkenazim ook voor de overige joden uit Europa gaan gebruiken (met bovengenoemde uitzondering).

  Tot de Tweede Wereldoorlog spraken de Oost-Europese Asjkenazim Oost-Jiddisch. In het westen werd door de Nederlandse Asjkenazim tot 1800 West-Jiddisch gesproken.

  De laatsten, die voornamelijk van Duitse joden afstammen, worden in het Nederlands dan ook als Hoogduitse joden aangeduid als men hen van de Spaanse en Portugese joden wil onderscheiden.

  Mizrachi-Joden of Mizrachim (Engels: Mizraḥim), ook wel ‘Oostelijke Joden’ of ‘Edot HaMizrach’ (Oostelijke gemeenschap), is een verzamelbenaming voor een groep van Joden die afstamt van Joden die zich in de eeuwen voor en de eerste eeuwen na Christus vestigden, dan wel tot deze religie bekeerd werden in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Centraal-Azië en de Kaukasus. Het betreft een etnische diversiteit van Iraakse Joden, Syrische Joden, Libanese Joden, Perzische joden, Afghaanse Joden, Buchaarse Joden, Maghreb-Joden, Berber-Joden, Koerdische Joden, Bergjoden, Georgische Joden, Ethiopische Joden, de Joden in India, Pakistan en de Baghdadse Joden. Soms worden ook de Jemenitische joden (uit Jemen) tot deze groep gerekend, maar meestal worden de Jemenitische joden als aparte groep gezien.

  Zowel de Israëlieten als de Ismaëlieten waren Semitische stammen. Op de stammentraditie werd eeuwen later teruggegrepen door de Joden te associëren met de Israëlieten en de Arabieren met de Ismaëlieten. Het gebruik van het woord semitisch in een dergelijke context is controversieel door de associatie met rassentheorieën.

  Sinds de Tweede Wereldoorlog hebben de rassentheorieën behoorlijk aan populariteit ingeboet, vooral betreffende de Joden waarvan door geheel Europa ongeveer zes miljoen door rassenvervolging werden vermoord.

  Zodoende wordt dit adjectief niet vaak meer gebruikt.

  ————BEHALVE DOOR RON PAUL FAN —–

  Vooral in de Verenigde Staten is men veel vaker in etniciteiten, dus voluntaire culturele identiteiten, gaan denken.

  Waar men nog voluntair de oude rassencategorieën aanhoudt, vallen Joden en Arabieren nu onder ‘Kaukasisch’.

  Een frappant gegeven is dat juist de Joden en Arabieren zelf, met enkele uitzonderingen onder woestijnculturen, door de geschiedenis zeer weinig om ras hebben gegeven.

  Bijvoorbeeld gearabiseerde imazighen zijn oorspronkelijk wel ‘semieten’. Dat geldt (wellicht) ook voor de Noord-Indiase Joden die vrijwel allemaal naar Israël zijn geëmigreerd.

  En in de joodse ethnos is de belangrijkste leider en profeet, Mozes, met een Midianitische vrouw (Zipporah)[1] getrouwd.

  Het antisemitisme, dat nu (maar ook voorheen) meestal haat en discriminatie specifiek tegen Joden betekent, op etnische, nationale, religieuze en/of rassen-achtergrond.

  Europa – In de 14e en 15e eeuw werden de Joden die in Spanje en Portugal woonden, de Sefardische Joden, door de Inquisitie gedwongen zich te bekeren tot het christendom.

  In Spanje werd in 1492 het verdrijvingsedict van kracht, dat de Joden voor de keuze stelde ofwel zich tot het christendom te bekeren ofwel het land te verlaten.

  Veel Joden bekeerden zich voor de buitenwereld tot het christendom en werden conversos (bekeerden) genoemd, of marranos (varkens). Hoewel ze door de Spaanse Inquisitie scherp in de gaten werden gehouden, beoefenden veel Joden toch in het geheim hun eigen godsdienst, terwijl zij daarnaast in het openbaar Rooms-katholiek waren.

  Vaak namen ze een nieuwe, christelijke, naam aan. In Belmonte heeft een gemeenschap van cryptojoden vanaf de 12e tot de 20e eeuw onopgemerkt kunnen bestaan.

  Op Majorca was een gemeenschap van cryptojoden, de Xuetas. Zij werden in 1391 gedwongen zich tot het christendom te bekeren. De gemeenschap werd geminacht door de rest van de bevolking van het eiland en leefde tamelijk besloten. Tot halverwege de 20e eeuw werden ze als tweederangs burgers behandeld.

  Er werd strikte endogamie toegepast, waardoor de meerderheid van de Xuetas waarschijnlijk van moeder op moeder van Joden afstamt en daarmee volgens de halacha ook Jood is.

  Tegenwoordig wonen er op Majorca 20.000-25.000 Xuetas, dit is zo’n drie procent van de totale bevolking.

  In het zuiden van Italië, met name op Sicilië, was een gemeenschap van cryptojoden, de Neofiti. Zij moesten zich in de 13e eeuw al bekeren tot het christendom, maar konden nog redelijk ongestoord in het geheim hun godsdienst uitoefenen.

  In de 16e eeuw, toen de Inquisitie naar zuid Italië kwam, werden de Joden verbannen en veel Neofiti omgebracht.

  In Rusland en Oost-Europa waren ook cryptojoden. Daar was de situatie wel anders dan op het Iberisch Schiereiland. Na de Russische Revolutie van 1917 werd in 1922 de Sovjet-Unie opgericht.

  In deze communistische staat poogde de regering alle religie in welke vorm dan ook af te schaffen.

  Er was dus geen sprake van dat de Joden werden gedwongen een andere godsdienst aan te nemen, ze werden net als aanhangers van andere godsdiensten gedwongen hier afstand van te doen.

  Na de val van het communisme zijn veel Joden in dat gebied hun godsdienst weer openlijk aan gaan hangen.

  Midden-Oosten en Noord-Afrika
  In islamitische landen zijn er diverse gemeenschappen van cryptojoden. Deze hebben met name bestaan vanaf de 19e eeuw.

  In het gebied dat ongeveer overeenkomt met het huidige Iran werden de Joden rond 1839 massaal gedwongen zich tot de islam te bekeren. Van deze gemeenschap vertrok het grootste deel in 1946 naar Israël. Een klein gedeelte was in de loop der tijd echt moslim geworden en bleef in Iran achter.

  Amerika Mexico en de Verenigde Staten
  In Noord-Amerika beperkt het cryptojodendom zich grotendeels tot de voormalig Spaanse territoria in Mexico. Het verschijnsel heeft hier een veel ingewikkelder achtergrond dan in andere gebieden.

  De Rooms-katholieke Kerk spande zich in om alle andere godsdiensten uit te bannen, maar raakte in enige mate vermengd met verschillende oorspronkelijke godsdiensten, waardoor een soort semi-Rooms-katholieke inheemse godsdienst ontstond, waarbinnen allerlei groepen er hun eigen oorspronkelijke rituelen op na bleven houden.

  Het cryptojodendom bestond daar op vergelijkbare wijze als dat de oorspronkelijke bevolking er oude religieuze tradities in stand hield.

  In 1497 vaardigde Portugal een decreet uit dat officieel alle overgebleven Joodse kinderen bekeerde tot de Rooms-katholieke Kerk. Als de ouders zich niet ook bekeerden, dan werden de kinderen ter beschikking gesteld aan de staat. Hierdoor emigreerden veel Portugese Joden naar de koloniën.

  Dit waren er naar verhouding zo veel dat ‘Portugees’ synoniem werd voor ‘Joods’ in de Spaanse koloniën. De economische mogelijkheden in de koloniën waren veelbelovend en omdat een groot deel van de bevolking bestond uit niet-christelijke inheemse bevolking, dachten Joodse migranten dat de cultuur daar toleranter voor hen zou zijn dan die in Portugal.

  Koloniale ambtenaren merkten op dat er vanaf ongeveer 1500 veel cryptojoden naar Mexico kwamen en beklaagden zich per brief bij de autoriteiten in Spanje over het feit dat de Spaanse gemeenschap in Mexico overwegend joods aan het worden was.

  Zij ontdekten in Mexico-Stad steeds illegale synagoges. Als reactie daarop werd een verbod ingesteld op de immigratie van conversos. Wie niet aan kon tonen uit een familie te komen die tot minimaal 3 generaties terug al christelijk was, mocht Mexico niet meer in.

  In 1571 werd de Mexicaanse inquisitie opgericht, bedoeld om erop toe te ziet dat alle immigranten zuiver Rooms-katholiek leefden. Ook inheemse bekeerlingen werden door deze tak van de Spaanse Inquisitie nauwlettend in de gaten gehouden. De eersten die op de brandstapel belandden waren van ketterij beschuldigde inheemse bekeerlingen en cryptojoden.

  Ten gevolge van deze ontwikkelingen liep de migratie van conversos sterk terug. De kolonie in Mexico werd uitgebreid richting het noorden, waar men steeds meer tegenstand te verduren kreeg van de inheemse bevolking.

  In het noorden waren diverse stammen, waaronder de Chichimeken en de N’de, die weerstand boden tegen de kolonisatie en tegen de introductie van het christendom. De veroveraars slaagden er niet in dit gebied in hun greep te krijgen. De Portugese converso Luis de Carvajal y de la Cueva werd aangesteld om Nuevo León te koloniseren.

  Hij verwierf bij de koning van Spanje een vrijstelling om in dit gebied ook conversos toe te laten. Dit opende de deur voor een nieuwe stroom immigranten, die uitsluitend dit gebied konden bevolken.

  Carvajal charterde complete schepen om grote hoeveelheden conversos de oceaan over te krijgen. De cryptojoden kregen hierdoor een nieuwe kans om de koloniën te betreden. Binnen enkele jaren, met Carvajal nog als gouverneur in Monterrey, de hoofdstad van het gebied, kregen zij er alle ruimte om hun godsdienst uit te oefenen. In 1590 werd Carvajal opgeroepen om samen met zijn directe familie en andere verwanten voor de Inquisitie in Mexico-stad te verschijnen.

  Ze werden gearresteerd en gevangengezet. Carvajal stierf rond 1595 in de gevangenis. Zijn familie werd in eerste instantie gerehabiliteerd, maar de meesten belandden op 8 december 1596 alsnog op de brandstapel. Twee van zijn neven wisten te vluchten naar Italië, waar ze bekende rabbijnen werden. Ze hadden hun naam gewijzigd in Lumbroso.

  In de tijd dat Carvajal nog aan de macht was als gouverneur kwamen steeds meer cryptojoden naar Monterrey uit alle hoeken van Mexico. Ze werden vervolgd door de Mexicaanse inquisitie en in Nuevo León was het veiliger voor hen. De eerste Joodse gemeenschappen kwamen van de grond, maar het zou nog tot het eind van de 18e eeuw duren voordat de Joden hun godsdienst echt openlijk konden uitoefenen.

  Vanwege de toenemende aanwezigheid van de Mexicaanse inquisitie in Nuevo León trokken veel Joden verder naar de noordelijke uithoeken van de kolonie. Ze trokken vooral naar het westen, door Chihuahua en de Westelijke Sierra Madre, en naar het noorden, richting El Paso en Santa Fe. Een enkeling reisde door naar Californië. I

  n het voormalig Spaanse zuidwesten van de Verenigde Staten stellen diverse Joodse groepen dat ze afstammen van de cryptojoden.

  Tegenwoordig zijn er naast de cryptojoden, die moeilijk geteld kunnen worden, nog zo’n 40.000 Joden in Mexico.

  Het gaat dan om Asjkenazische en Sefardische Joden.

  Overige gebieden in Noord en Zuid Amerika
  In Colombia woonden veel cryptojoden. Waar hun oorsprong precies lag is niet helemaal duidelijk. Een mogelijkheid is dat zij afstammen van Sefardische Joden.

  Santa Cruz de la Sierra fungeerde tijdens de Spaanse koloniale tijd als een veilige haven voor de Sefardisch conversos. In 1557 sloten veel cryptojoden zich aan bij de Spaanse conquistador Ñuflo de Chaves, die leiding gaf aan de pioniers die Santa Cruz stichtten op 26 februari 1561.

  In de daarop volgende decennia kwamen ook veel door de Inquisitie vervolgde Joden uit Potosí, La Paz en Ciudad de la Plata de la Nueva Toledo naar Santa Cruz en de omliggende plaatsen.

  Het was een nogal geïsoleerde nederzetting en de Inquisitie maakte zich niet druk over de conversos die er woonden, omdat de stad als buffer diende voor rooftochten van Portugesen en Guaraní.

  Diverse van de oudste Rooms-katholieke families zijn eigenlijk van Joodse komaf. Nog altijd handhaven zij sommige Joodse gebruiken, hoewel ze verder Rooms-katholiek zijn.

  Naast Bolivia zijn er nog diverse andere landen in Latijns-Amerika waar Rooms-katholieke gemeenschappen zitten die nazaten zijn van de cryptojoden, waaronder Cuba, de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico, Argentinië, Chili, Ecuador en Venezuela. In alle gevallen gaat het om voormalig Spaanse of Portugese territoria en in al deze landen is de Inquisitie geweest. Deze duurde in de koloniën langer dan in Spanje zelf.

  MOETEN DEZE MENSEN ALLEMAAL GEDISCRIMINEERD WORDEN DOOR U, MENEER RON PAUL FAN ?

 11. Massief interessant allemaal die joden en Jack the Ripper in het bijzonder, en ja de Duitsers waren natuurlijk ook geen lieverdjes, maar de onbeantwoorde vraag van deze thread blijft natuurlijk: ‘Haat Ron Paul de joden?’

  Ik moet weer denken aan een artikel van een paar jaar geleden die die Dondero over zijn vroegere baas had geschreven en waarin Dondero Ron Paul quote (zo uit mijn hoofd): “de joden in Washington hebben teveel macht… en dat ontmoetingen met joodse geldschieters uitliepen op een drama”.

  Ik dnek dat we Ron Paul’s houding kunnen samenvatten als ‘mild-kritisch’ en dat alles weer honkey-dory is als:
  – de joodse FED wordt afgeschaft
  – gecontrolleerd wordt of het goud inderdaad nog in Fort Knox ligt en niet bv in Israel
  – als die oorlogshitsende neoconversatieven naar de uitgang vd politiek worden geloodst

  http://politicalticker.blogs.cnn.com/2011/06/24/ron-paul-worries-fort-knox-gold-is-gone/

  RP over neocons: http://www.youtube.com/watch?v=7o6VKD1Eg-8

 12. Morris: ‘We leven in een Joods tijdperk, iedereen leeft als een Jood tegenwoordig’. Volgens Morris wordt de wereld geregeerd door een kleine maar machtige elite. Die elite probeert de hele wereld multiculturalisme, homoseksualiteit, feminisme, en andere ‘vrijheden’ op te leggen. Mensen die leven in een hecht stamverband weigeren voor die kleine elite te buigen. Vandaar het geweld tegen mensen die in stamverband leven in, onder andere, Libië, aldus Morris.

  De ideeën van Morris zijn uiterst controversieel. Iemand die beweert dat er een klein clubje bestaat dat heel veel macht uitoefent wordt al snel tot de categorie complotdenkers of neo-nazi’s gerekend. Ziet Morris ze vliegen, of komt hij gevaarlijk dicht bij de waarheid? Filmpje:

  http://nicodegeit.wordpress.com/2011/10/11/morris-we-leven-in-een-joods-tijdperk/

 13. Net gevonden een mooi artikel met een ietwat op de groei gekochte titel:

  http://www.thedailybell.com/3417/Ron-Paul-Has-Already-Won

  Ron Paul Has Already Won

  Gaat in op de ‘geheime macht’ achter Anglosphere. En komt ook met de terechte conclusie dat het internet elk social design heeft doorbroken en informatie-transparatie heeft bewerkstelligd, iets wat de elite nu net uitgerekend niet kan hebben. Een meer dan honderd jaar oude strategie van wereldbeheersing (NWO) is nu volledig gevloerd.

  The Internet Reformation is a process not an episode. US GOP Presidential candidate Ron Paul shows us the accuracy of this statement. Ron Paul and his libertarian allies are winning the battle for the hearts and minds of Americans by the millions. In fact, they have already won. More on this below.

  It is not too much of an exaggeration to say that a substantial minority, if not a majority, of Republicans and Democrats are really libertarians of some sort. This gives Ron Paul a natural constituency that is far larger than the mainstream media admits…

  But a funny thing happened on the way to world government. The Internet. About a decade ago, we began to focus on the idea that the Internet was a modern-day Gutenberg Press and would have a similar impact…

  The corollary is the military-industrial complex itself and its myriad millions of intel operatives in London, Washington, DC and Tel Aviv. These individuals are already worried; their privacy invasions, incarcerations and tortures weigh heavily on them. It is occurring to them that they may be on the wrong side of history – real history…

  Conclusion: The Internet, which was never supposed to happen, continues to inform people every day about the despicable nature of the elite’s 20th century directed history. The old paradigms are crumbling. A thousand, ten thousand, a million prison camps may not capture the truths echoing around the world. The Internet is a process not an episode.

  Bevestigd mijn conclusie namelijk dat de tijd van Anglosphere voorbij is en dat de geopolitiek van de 21ste eeuw wordt gemaakt door Parijs-Berlijn-Moskou-Peking.

 14. Ik werk veel in de USA, ben in feite een halve Amerikaan. En erg blij dat er tenminste 1 vent is die gewoon kan denken en doen in het centrum van de cycloon van de genante gelte van Romney, Gingrich, Bachmann noem maar op.

  HULDE!

  Veel democraten switchen: Bill Maher,o.a., en dan zijn er nog een grote roep Independents.

  En waarom is die vermalijde PVV ook voor een strike on Iran?!?!
  Gekkenhuis. Wacht maar tot Iran de Hormuzstraat afsluit.

  Ron Paul Fan [56] reageerde op deze reactie.

 15. Hier is trouwen die zgn ‘racistische newsletter’ van Ron Paul, met dank aan whatreallyhappened.com:

  https://rpnewsletter.wordpress.com/2012/01/01/1993-the-ron-paul-strategy-guide/

  Het is een brief uit 1993, 1 jaar na de dagenlange opstanden in L.A. Op de eerste blz beklaagd de auteur zich over de ongelimiteerde immigratie uit de derde wereld, die in de VS heeft plaatsgevonden (*** racisme!!! ***) en het is voor hem duidelijk dat die Rodney King opstanden slechts een voorproefje waren voor de dingen die komen gaan. Eerder vorig jaar hebben we in Groot-Brittannie mogen aanschouwen, welke ‘weldaden’ resulteren uit die linkse immigratie hobby (vileine achtergrond: immigrant=linkse kiezer). Het is niet moeilijk te voorspellen dat als straks de welfare state gaat imploderen (en dat gaat ’tie) dat de interraciale spanningen in de westerse wereld overal gaan toenemen en zullen uitmonden in een burgeroorlog, te beginnen aldaar met de hoogste concentraties allochtonen, dwz de VS, Frankrijk, Engeland, Randstad. Het is om die redenen aan te bevelen om te maken dat je weg komt uit de Randstad (huizenprijzen aldaar gaan sowieso kelderen; in Detroit kosten woningen vrijwel niets meer… omdat niemand er wil wonen) .

 16. @chemalot [54]: En waarom is die vermalijde PVV ook voor een strike on Iran?!?!
  Gekkenhuis. Wacht maar tot Iran de Hormuzstraat afsluit.

  Heeft alles te maken met de ethnische herkomst van de geblondeerde leider. Zodra de VVD of rechterafsplitsing van het CDA openlijk de multikul en bijbehorende massa-immigratie afzweren ben ik ook weg bij de PVV.

 17. Hoe zit het eigenlijk met de gevoelens van ‘de joden’ richting Ron Paul? Hier een MSM big shot Michael Savage die afgeeft op Ron Paul. Dan wordt die in zijn radioprogramma gebeld door een vrouw die het opneemt voor Ron Paul. Die mevrouw zegt dat ze ook joods is:

  http://www.youtube.com/watch?v=v7NuCGeN2J4

Comments are closed.