Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 8.900 respondenten in 10 landen, dat werd uitgevoerd door marktonderzoekbureau GfK in samenwerking met zakenkrant The Wall Street Journal.

Ik heb een aantal personen gevraagd waarom? En ik heb geen enkel duidelijk steekhoudend argument gehoord.

 

Een artikel uit Z24 zegt o.a. het volgende:

“Juist in de landen die het hardst zijn getroffen door de eurocrisis, is de animo voor de munt het hoogst. Vier van de vijf Grieken wil de euro houden, net als 76 procent van de Spanjaarden, 68,6 procent van de Italianen en 62 procent van de Portugezen.”

Dit zijn veelal landen die niet alleen een verspillend beleid hadden, maar die ook nog eens veel geld van de EU hebben ontvangen. En dat onder andere kwam van de Nederlandse belastingbetaler!

Bij de personen die ik gevraagd heb, zijn er die denken dat de euro welvaart heeft gebracht. Maar op de vraag “hoe dan?” blijven ze allemaal het antwoord schuldig. Dan beseffen ze ineens dat het niet omwisselen voor vakanties inderdaad “peanuts” is.

Als je aantoont dat de euro ons heel veel geld kost, kan men dat slechts toegeven. En dan blijkt dat velen toch zowat alles wat politiek en media verkondigen, domweg geslikt wordt.
VRAAG: Hoe krijgen we de feiten beter bekend?
Dat zou in het belang van ons allemaal zijn.
Zie vooral voorgaande artikelen zoals bvb:

De euro kost ons heel veel geld.

En

De euro een zegen of een vloek

 “De onderzoeken vroegen overigens ook de mening in drie landen die nog geen euro hebben. Slechts 3,5 procent van de Britten zou willen dat hun land de euro krijgt; in Zweden is dat percentage twaalf. Van de Polen is slechts 12 procent vóór invoering van de Europese munt.”

Waarschijnlijk bekijken die mensen de euro veel objectiever omdat ze er niet midden in zitten.

Uw belang: Verspreid de feiten onder zoveel mogelijk bekenden en verder!

26 REACTIES

 1. @nederlands verzet [1]: Nee, de Duitsers wilden de smaad van Versailles ongedaan maken en alle Duitsers (Oostenrijk, Sudetenland, Memel en Danzig) in een staat verenigen en dat was het.

  Helaas voor Duitsland waren er ook nog de USSR en USA, de supermachten in wording. En die wilden hun vleugels uitstrekken.

  WW2 ontstond door de escalatie van het puur lokale conflict rondom Danzig en de corridor. Engeland werd door de ahem ‘Amerikanen’ in de oorlogsverklaring gepushed en daarmee was de grootste wens van zowel Roosevelt als Stalin om oorlog te veroorzaken in Europa vervuldt… zodat ze gezamelijk Europa konden oppeuzelen. En aldus geschiedde.

  De Soviet-Unie is gelukkig morsdood. Nu Amerika nog en dan kunnen we ramp van 1914-1945 ongedaan maken en kan Greater-Europe…

  http://www.paris-berlin-moscou.org/upload/userfiles/pbm_globe_pf.jpg

  …samen met de Chinezen planetair de lakens gaan uitdelen.

 2. Pechtold heb ik die vraag gesteld, hoe komt u op 2000 euro winst.
  Dit was te danken aan de vrije handel volgens andere D66′ ers die dag en pechtold beaamd dat, waarom we dan ambtenaren om niets te doen ( iets vrij maken vereist alleen geen interventie) duur betalen.. Daar had hij geen antwoord op

  Ron Paul Fan [11] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [7]: Ja, dat vind ik ook. Maar wel met uitzondering van rellen in Londen, rellen in Athene, Rellen in Lissabon,rellen in Madrid, rellen in Italië. en nog een paar van die leuke zaken.

  Die rellen in Londen waren rassenrellen; daarvan gaan er nog veel meer komen totdat uiteindelijk de hele zaak gaat ontploffen in een grote burgeroorlog a la Joegoslavie. Ik verwacht dat er in Nederland over niet al te lange tijd meer doden gaan vallen dan in de hele vaderlandse geschiedenis bij elkaar. Maar de grenzen moeten open, nietwaar? Vrijheid en zo.

  Rellen in Athene, ja begrijpelijk. Maar ook daar broeit het onderhuids tussen de autochtonen en de vele illegale immigranten. Zal wel uitdraaien op een gezellig kolonelsbewind.

  Rellen in Lissabon en Italie heb ik gemist.

 4. @Hoc Voluerunt [8]: Er zijn maar 30.000 EU-ambtenaren op 500 miljoenen Europeanen, een schijntje. Hoe weet je zo zeker dat die ‘niets’ zitten te doen?

 5. @keuleniscool [12]:

  “…niet beseffen dat de EURO veel wisselkosten bespaart
  en de handel zeer bevorderd .”..

  Ha, ik probeer al heel lang daar echt iets over te leren. Recent nog aan Pechtold en zijn club gevraagd, maar die weten geen goed antwoord te geven. Zo te merken jij wel ?

  –Hoeveel wisselkosten worden bespaard en door wie.? Graag gespecificeerd zodat ik er mee vooruit kan.
  –Hoe precies en welke opbrengsten zijn dat?

 6. De euro heeft één heel groot en onoverwinnelijk probleem en zal het daarom ook niet redden, dat is namelijk the fucking United States of America die als hitsige honden de deur hier platlopen en hijgend komen vertellen dat wij HEN moeten redden, want dat is uiteindelijk waar de EU crisis kunstmatig voor is opgewekt. De euro zou een prachtmunt kunnen zijn als de EU niet zijn ziel had verkocht aan Washington.

 7. @Adam [20]: Het staat niemand vrij om bij een landverhuizing zijn ethnische identiteit, opgebouwd in duizenden jaren, af te leggen. Die heb je gewoon. Een malle Brit in India in korte broek en tropenhelm is een malle Brit, geen Indier.

 8. Elk land moet zijn eigen broek ophouden! Wanneer een ander land de broek op moet houden van een andere natie, loop ik in een mum van tijd in mijn blote kont. Bij Nederland hangt zijn broek al op zijn knieen, wat een kind al aan zag komen, maar de heren politici en Jan Kees de Draaier met de premier Trutte niet! Wij gaan met onze open ogen het bos in met deze NWO bilderbergers.

 9. LOL, iedereen doet nu toch mee met de Rutte-Bromsnor, behalve de Britten:

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/324654/Ook-Hongarije-akkoord-met-verdrag-Britten-staan-alleen.htm

  Splendid Isolation? Dacht het niet.
  En aangezien de VS het wel ook niet meer lang zullen maken met hun structureel deficiet van 40% (!!), ziet de toekomst van het UK er inktzwart uit.

  Hoe komt het nu dat ik daar helemaal niet mee zit?

  De volgende stap moet zijn om Schotland van het UK af te rukken en onafhankelijk te laten worden van London, zodat Europese troepen makkelijk op het regeneiland kunnen landen, zodat ze niet voor de derde keer een wereldoorlog tegen Europa kunnen organiseren.

Comments are closed.