woensdag, 14 december 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ingezonden: Wat nu met de EU en de euro?

Dit is een ingezonden bijdrage bedoeld ter discussie. Vrijspreker.nl
staat niet per se achter de meningen die erin verkondigd worden.

Hieronder een (Engels)  interview (op MP3) van van Andy Duncan met Vincent de Roeck.  Het onder andere er over hoe lang de euro in zijn huidige vorm nog kan blijven bestaan. Ook over België, waarbij Vincent onder andere de opmerking maakt dat veel Belgen het helemaal niet nodig vinden dat er een centrale Belgische regering is.

 

Tears or Tear Gas: What is next for the European Union, the EURO – and What are Americans NOT UNDERSTANDING? with Vincent J. de Roeck. An Interview by Andy Duncan

Andy Duncan, our Radio Free Market World Report broadcaster from London, England, conducts a very timely and * Urgently Important * interview with Mr. de Roeck, an internationally recognized Economic, Financial and Legal Consultant based in Brussels, Belgium.

Just how close is the Euro and the European Union to the brink of collapse?

What will be the short-run effects of the latest EU summit, and its long-run effects?

Are we seeing, before our eyes, the creation of the Fourth German Reich, under a Greater Deutschmark, or

Is this political and financial mess simply the result of endless government interventions which will later beget further government interventions and more centralization, as Ludwig von Mises long predicted?

What else about what is happening in Europe is vastly under-reported and under-appreciated – especially in America?

Andy and Vincent also turn their razor-like intellects on the following vital topics:

* The banking technocratic takeovers of Italy and Greece,

* The collapse of the Belgian bank, Dexia and it’s little understood and significant connection to the Public Sector, and

* The re-emergence of the Belgian government, after it ceased to exist for eighteen months.

In this Scintillating Interview Andy and Vincent talk about the political train wreck known as the European Union and its poster child, the EURO fiat currency.

Whether you live in Europe, North America, or indeed anywhere, you will want to listen to this brief and powerful podcast so you can know how you can preserve your liberty – and your wealth – in spite of these unfolding events. (21 minutes)

Comment from Andy Duncan regarding the above:

“This is my own photo of the hilarious thirty- foot blue plastic statue of the EURO symbol, mentioned in the interview, taken when I strolled through the Willy Brandt plaza, in downtown Frankfurt one morning.

I hope to be there again on the day this ridiculous emblem of socialism is pulled down by good German folk, like one of those statues of Saddam Hussein.”

Download Mp3 —————————— Ingezonden door Vincent de Roeck
 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Economie, EU, Ingezonden, Overheid, Politiek, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Max schreef op : 2

  @nederlands verzet [1]:
  Zoals iedereen toen voor Hitler was.
  Waarna het helemaal fout ging.

 2. Ron Paul Fan schreef op : 5

  Komt hij met dit soort dommige retoriek aan:

  1.bp.blogspot.com

  En uiteraard worden de VS nog steeds de hemel in geprezen:

  vincentderoeck.blogspot.com

  Precies dezelfde mindset als bij de meesten hier; het maakt niet uit of Amerika landen binnenvalt, zijn onderdanen martelt en zonder vorm van proces mensen opsluit… de VS zijn heilig. Tot zover de libertariers uit de Lage Landen.
  pcrs [9] reageerde op deze reactie.

 3. Ron Paul Fan schreef op : 6

  40 jaar geleden vond ik de VS ook geweldig. Rockmuziek en zo. Sindsdien weet ik wel beter. America is een vileine geweldadige decadente sadistische rotmaatschappij die vergeten is samen met zijn Soviet-vriendje te sterven in 1991.

  Maar goed, gaat alsnog gebeuren in dit decade of daaromtrent.

  www.amazon.com

 4. Ron Paul Fan schreef op : 8

  @nederlands verzet [7]: Hij heeft zo’n euro-sceptisch Brits bureau opdracht gegeven om de voor- en nadelen van de euro/gulden te onderzoeken. Mag hoor. Wel interessant zo’n discussie, waar natuurlijk alleen maar kan uitkomen wat de nederlandse handel en industrie al lang weet en daarom fervent pro-euro is.

  Mocht Wilders zo stom zijn om de euro te willen afschaffen dan is hij mijn stem kwijt en ga ik weer terug naar de VVD. Zodra de VVD het PVV-standpunt overneemt dat verdere immigratie uit derde wereld landen ongewenst is, dan hebben ze mijn stem sowieso. Een SP in Nederland is wel genoeg.

  nederlands verzet [14] reageerde op deze reactie.

 5. The Red Pill schreef op : 10

  @pcrs [9]:

  inderdaad, dat viel mij ook op. ‘ de VS zijn heilig bij de libertariers hier’ . Hoe komt hij daarbij? De US is zeer ver verwijderd van wat libertariers heilig achten.

  verder viel mij op dat deze ‘ Ron Paul Fan’ dingen roept (bijv. over centrale banken / fiat currencies) die haaks staan op wat RP voorstaat.

  ik gok dat deze Ron Paul Fan een huistrol is die geblocked is en zich een nieuwe – minder verdachte- identiteit heeft aangemeten. (beetje analoog aan wat politici doen: bijv. de ‘ Patriot act’: als je daar tegen bent , ben je geen patriot)

  wat me ook opvalt is dat hij de tijd heeft om overdag te reageren. misschien omdat hij/zij een ambtenaar is of geniet van een uitkering. hetgeen in beide gevallen betekent dat hij/zij baat heeft bij de huidige status quo en dus probeert om het libertarisme te ondermijnen omdat hij/zij bang is om de ‘ verworven rechten’ te verliezen zodra meer mensen doorkrijgen hoe de vork in de steel zit.

  beetje zielig dus zonde van je tijd pcrs

  pcrs [12] reageerde op deze reactie.

 6. Ron Paul Fan schreef op : 11

  @pcrs [9]: Lees nog even dit door en leg dan uit waarom ik stropoppen gebruik.

  nl.wikipedia.org

 7. pcrs schreef op : 12

  @The Red Pill [10]: een gedegen analyse. Ik zal proberen me in te houden, ben dan toch altijd een beetje bang dat de argeloze nieuwe bezoeker het verkeerde idee krijgt van libertariers.

  Misschien is het gewoon zijn baan: trollen

  Ron Paul Fan [13] reageerde op deze reactie.

 8. Ron Paul Fan schreef op : 13

  @pcrs [12]: Wellicht is het verstandiger de universalistische naam ‘vrijspreker’ te veranderen in ‘LibertarischBlok’ oid. Zo vermijd je de indruk dat dit een open algemene discussiesite is en kun je mensen met afwijkende ideeen weren, dit ten einde de zaak van de vrijheid te promoten.

  Definitie troll… Iedereen met afwijkende meningen?

 9. nederlands verzet schreef op : 14

  @Ron Paul Fan [8]:
  jij loopt hier maar te schreeuwen om aandacht.
  maar je weet echt niet waar je het over nebt dit is mij nu duidelijk geworden

 10. Ron Paul Fan schreef op : 15

  Bij LRC weten ze veel beter dan hier wat zich momenteel in de VS aan het voltrekken is:

  lewrockwell.com

  De situatie op het vlak van persoonlijke vrijheden en rechten is hier in Europa onvergelijkelijk veel beter dan in de VS.

  Misschien dat de Europa bashers hier zich dat realiseren voordat ze ons met huid en haar, verdeeld en al, overleveren aan een monster in status nascendi.

  pcrs [16] reageerde op deze reactie.

 11. pcrs schreef op : 16

  @Ron Paul Fan [15]:

  Misschien dat de Europa bashers hier zich dat realiseren voordat ze ons met huid en haar, verdeeld en al, overleveren aan een monster in status nascendi.

  Waarom is het bij jou toch altijd Korea Korea, Korean en wil je mij continue uitleveren aan Korea?

 12. The Red Pill schreef op : 17

  dat is nu het mooie aan libertarisme. vervelende mensen kun je gewoon negeren/buitensluiten. je krijgt geen pistool tegen je hoofd van de overheid om ze een uitkering te verschaffen of hun diensten af te nemen.

  Ron Paul Fan [18] reageerde op deze reactie.

 13. Ron Paul Fan schreef op : 18

  @The Red Pill [17]: In jouw wel erg naieve wereldbeeld kunnen het alleen overheden zijn die in staat zijn een pistool tegen je slapen te zetten. Zouden overheden er niet zijn dan zouden gevalletjes Luik veel vaker voorkomen, zeker als je erop staat een diverse bevolkingssamenstelling na te streven, zoals de libertariers de facto doen met hun afwezige grenzen.

  pcrs [19] reageerde op deze reactie.

 14. Ron Paul Fan schreef op : 21

  @pcrs [19]: Da’s flauwekul, ik ben al vijf keer in mijn leven geemigreerd en evenzovele malen teruggekeerd. En met mij ik meen zo’n 100.000 man per jaar meer. En dat zou niet gebeurd zijn als het niet zo makkelijk was.

  pcrs [22] reageerde op deze reactie.

 15. Ron Paul Fan schreef op : 23

  @pcrs [22]: Die werkvergunning is automatisch in mijn ervaring in de EU. In Zwitserland ligt het iets gecompliceerder maar eigenlijk ook niet veel werk.

  pcrs [24] reageerde op deze reactie.

 16. pcrs schreef op : 24

  @Ron Paul Fan [23]: ik heb het niet over de EU en jouw originele post 18 ging daar ook niet over. Wel bij de les blijven.

 17. Ron Paul Fan schreef op : 25

  Het aftellen van het einde van de euro is begonnen. Volgens een van de grand old men achter de euro zijn er van de verwachte levensduur van de euro van 400 jaar, nog maar 390 over.

  www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,805650,00.html