Bij deze cartoon voor de variatie de Duitse teksten niet vertaald. Veel lezers zullen de originele Engelse tekst wel herkennen. Voor de euro-liefhebbers (!!) ook een Nederlandse quote, met het risico uw weekend te verpesten!!

 

Wenn zwei Menschen immer dasselbe denken, ist einer von ihnen überflüssig. (Winston Churchill)

Man löst keine Probleme, indem man sie aufs Eis legt. (Winston Churchill)

Die Kunst ist, einmal mehr aufzustehen, als man umgeworfen wird. (Winston Churchill)

Ein kluger Mann macht nicht alle Fehler selbst. Er gibt auch anderen eine Chance. (Winston Churchill)

Mit dem Geist ist es wie mit dem Magen: Man sollte ihm nur Nahrung zumuten, die er verdauen kann. (Winston Churchill)

Besser einander beschimpfen als einander beschießen. (Winston Churchill)

 Ingezonden door AW
————————————

“Nederland, let op uw saeck”

Sorry hoogstwaarschijnlijk bent u te laat. Zie quote uit aankondiging Buitenhof voor morgen van de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Ben Knapen (CDA) :

“Het overdragen van bevoegdheden van soevereine staten lijkt de enige oplossing om uit de crisis te komen en de euro overeind te houden.
Hoever wil Nederland daarin gaan en hoe ga je vervolgens de bevolking overtuigen.”

Lees goed:

–1.De euro is belangrijker dan de soevereiniteit
–2.Eerst moet “Nederland” bepalen hoever te gaan, en daarna moet het volk overtuigd worden.

Dit geeft een duidelijk beeld van de mentaliteit van de huidige politici, en hoe slaafs de burgers worden geacht te zijn.

6 REACTIES

 1. Die beste Hub Jongen blijft in zijn tunnel-visie persisteren, dat het toch vooral Merkel en Sarkozy zijn die de EU.-Dienst uitmaken.
  Édoch, Sarkozy is (al een poosje) niet meer of minder dan een loopjongen voor de Frans/Amerikaanse Banken-Belangen en binnen een week zal het duidelijk worden of A. Merkel getalenteerd genoeg is om haar rol in ” Dancing with Goldman-Sachs ” waar te maken.
  Eén ding is zeker, haar trans-atlantische danspartner, U.S.-Treasury Secretary T. Geithner (een bankenloopjongen met een licence to kill, nu even in Europa ) zal er letterlijk en figuurlijk alles aan doen om de ‘ onbetaalbare EU.-private-banken-schulden ‘ op het conto van de EU.-Bevolkingen te schrijven.
  Lets start with some U.S.-COMEDY;
  http://www.rawstory.com/rs/2011/12/02/stewart-u-s-government-is-worlds-dumbest-loan-shark/
  En als u uitgelachen bent, de meer in-dept, maar nog steeds hylarische Max Keiser met zijn; ” Weapons of Mass Financial Destruction “, die u het lachen beslist zal doen vergaan.
  http://www..rt.com/programs/keiser-report/episode-218-max-keiser/
  Who let the dogs out, who, who!
  Groetjes uit de polder.

  pcrs [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Jacob. [1]: Alles doen om zij die je dwingen met wet, politie rechtbank en geweldsdreiging vrij te pleiten, zo mag ik het horen. Het kan onmogelijk zo zijn dat zij die je dwingen te doen wat je niet wilt doen, niet het beste met je voorhebben, maar helaas achter de schermen worden bestuurd door anderen die geen legers, geen vliegdekschepen, geen kruisraketten, geen rechtbanken en geen pepperspay en geen tasers hebben. Die hebben dan zeker geheime machten door ‘hun handtekening te weigeren’?

  Jacob. [5] reageerde op deze reactie.

 3. Denk nog eens in: ze brengen een (slechtwerkend) model van de valuta werkelijkheid, de Euro, in de praktijk. En wanneer dat model niet blijkt te werken, moet alles wijken en veranderd worden om het model toch te laten werken. Wie zweeft er nou?

 4. Er zitten gewoon randdebielen aan het roer en niets anders! Zijn criminelen van het grootste soort. Burgers sta op en laat je niet naaien door die oplichters, dit wordt een ramp en armoede waar je geen voorstelling van zal hebben, dit gaat oorlog worden let op mijn woorden! De tweede kamer mag dit nooit goedkeuren eruit nu het nog kan!

  Joep [6] reageerde op deze reactie.

 5. @pcrs [2]:

  Beste @pcrs,

  ‘s-Morgens de gordijnen openen, wat ramen open zetten en een kwartiertje flink in- en uit-ademen, zou ook u kunnen helpen om echt wakker te worden.

  Het leren lezen en leren begrijpen, ‘ con-textuele begripsvorming ‘, vanuit historische perspectieven, van b.v. de opkomst en het miserabele einde van de VOC. of Machiavelli’s De Prins, en meer hedendaags, Naomi Klein’s ” The Shock Doctrine, The Rise of Disaster Capitalism!”, kan ik u van harte, mits u het hierboven benoemde ontwakings-ritueel in acht neemt, aanbevelen.

  Groetjes uit de Polder.

Comments are closed.