De ratingagencies dreigen de AAA status van  aantal West Europese landen te verlagen. Ja, en ? Moody’s, Standard & Poor en Fitch hun hersenspinsels zijn ook alleen maar een mening. Dat zeggen ze in ieder geval zelf.  Ter illustratie van hun kunnen kenden deze financiële experts Lehmann een A2 en AIG een AAA status toe kort voor hun faillissement en staatsovername. Om maar te zwijgen van hun fraai ingepakte subprimekerstpakketjes…

Een voormalig analist van Moody’s verklaarde eerder dit jaar dat de onafhankelijkheid ver te zoeken is. ‘Het management en bestuur van Moody’s en Moody’s Corporation zijn verantwoordelijk voor de slechte kwaliteit van de waarderingen van het bedrijf. Dit mondde uit in de financiële crisis”, volgens ex-analist William Harrington.

De drie zogenaamd onafhankelijke rating agencies zitten tot hun manchetknopen in het financiële consortium van Goldman Sachs cs. waar ze gewillig hand-en-span diensten verlenen om inferieure producten en bedrijven van hun AAA stempel te voorzien.  Het beoordelen van landen door dit driespan maakt deel uit van de bredere strategie om wederom nationaal vermogen over te heffen naar de overheid en bancaire sector. Laten we het niet moeilijker maken dan het is.

De Amerikaanse overheid sponsort dit soort ratingbedrijven en is net zo schuldig als hen en hun kompanen aan de duizelingwekkende schuldenberg die is ontstaan. Macht, reguleringszucht en corporatisme zorgden voor de gigantische puinhoop die in een libertarische samenleving nimmer was ontstaan. Bedrijven met zulke betrouwbare meningen dragen namelijk helemaal niets bij. Dan kun je beter de schoonmaaktips van Mien Dobbelsteen hebben.

 

 

4 REACTIES

  1. We moeten ons weinig aantrekken van die ratingboeren, die niets anders dan zetbazen zijn van Wallstreet, zoals in het artikel treffend wordt weergegeven.

    Zo is het krankzinnig dat de VS nog steeds AA+ hebben terwijl die allang de ramsh status hadden moeten hebben. Met 45 miljoen in de gaarkeukens zijn de VS gewoon een grote Oekraine, die alleen nog hun reserve munt hebben als laatste strohalm. Drukken maar !!!

    http://www.usatoday.com/money/economy/2011-08-05-s-and-p-downgrades-credit_n.htm

  2. @Hub Jongen [2]:
    Het zou het wel in balans brengen door de Amerikaanse staten en banken af te waarderen in de media en niets hebben te melden over Europa.

Comments are closed.