Ik was vanmiddag in Alkmaar voor de uitverkoop en heb op een bepaald moment gebruik gemaakt van de  toiletten van de HEMA daar.

Een toiletgang bleek nu € 0,50 te kosten en dat is in echt geld uitgedrukt FL 1,10.

Tien jaar geleden, vóórdat die rampzalige bezettingsmunt van de EUssr ons werd opgedrongen kostte een toiletgang bij de HEMA 15 echte centen, dus 7 €-cent zodat de prijs in die tien jaar ruim 7 keer over de kop is gegaan.

Kejenagaan hoe murw we in die tien jaar PLEURO zijn geslagen, dat we nu zonder meer bereid zijn dit en de overige waanzinnige prijsverhogingen te betalen.

Vroeger viel je liever 3 keer dood dan FL 1,10 te betalen voor een plasje.

Opmerking: ik geloof dat die toiletdames de toiletten pachten van de HEMA (en de V&D) en als je niet of minder betaalt je dan die dames besteelt en niet de HEMA.

18 REACTIES

 1. Ik gooi dan ook meestal een hand vol (lees 5 cent munten) neer voor zoiets, vind het ook asociaal. Voor ze het door hebben ben je al 4 stappen verder. ’s Avonds in café’s al helemaal, dik lappen om aan een onder/naast gepist urinoir te gaan staan, right.
  In duitsland krijg je langs de autobahn tenminste nog een bonnetje met dezelfde waarde om te besteden aan een bakje pleur!

  G&R Eigenwijs [18] reageerde op deze reactie.

 2. Zolang mensen bereid zijn om meer geld te betalen voor zulke diensten zal de prijs stijgen. Heeft weinig van doen met de invoering van de Euro.

  Het komt eerder doordat mensen de waarde van goederen en diensten niet meer goed aan een geldwaarde kunnen koppelen. Dat wordt weer veroorzaakt door inflatie van de geldhoeveelheid, die we ook bij de gulden hadden. Mensen gaan ervan uit dat het normaal is dat prijzen stijgen en zijn daarom ook eerder bereid deze prijsverhogingen te accepteren.

  Wladimir van Kiel [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Eize [122]: ik denk dat het dieper zit. Een dubbeltje, kwartje of gulden hadden een bepaalde extra gevoelswaarde omdat we er mee waren opgegroeid. Het waren een soort van grensgebieden, je betaalde geen gulden voor iets wat gevoelsmatig twee kwartjes waard was maar die bezittingsmunten van de EU zijn nietszeggend, dus of iets 50 cent kost of een PLEURO zegt gewoon minder dan het met echt geld het geval was (denk ik).

  Een gulden betalen voor een plasje is gewoon een schandaal, 50 EURO-cent niet.

  Dikke Leo [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Wladimir van Kiel [124]:

  Je kan er natuurlijk ook 10 keer zolang over de boodschap doen..

  Onlangs hoorde ik op BNR, dacht afgelopen maandagmiddag een ondernemer vertellen over pakeergarage’s die die zo inrichten inclusief toilet dat er veiliger geplast wordt doordat er een camera geplaast is waardoor je jezelf geprojecteerd ziet voor je op de muur en daardoor dichter bij de pot gaat staan zodat er minder naast komt, ja en die ontwikkelingen kosten geld. Vroeger had je dat vliegje maar dat werkte niet meer. Onlangs in Belgie kreeg je je 50 eurocent terug als korting als je wat in de shop kocht bij die pomp wat natuurlijk een geniaal idee is. Zo komen de mensen in de shop en kopen onbedoeld toch meer.
  Psychollogie in het toielt waarschijnlijk bedacht op het toilet..

 5. @Ron juan [126]:
  Het gaat er om dat ondanks alle propaganda de pleuro een waardeloze munt blijkt te zijn: hol en zonder (onderliggende) waarde.
  Het gaat hier niet alleen over plaskosten, maar over broodprijzen, brandstofkosten enz.
  Dat we voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten klopt.
  €0,50 is goedkoper dan een boete voor wildplassen.

 6. @Jan Thiel [129]:

  ‘Gewoon ergens tegen een muur!’

  Die muur is van iemand. Helaas is Nederland zo volgebouwd dat je buiten nergens meer kunt pissen.

  Ik vind het geen probleem hoor, 50 cent om te pissen. Mensen die dat te duur vinden moeten thuis plassen.

 7. Mensen hou,Als je ergens gegeten of gedronken hebt betaal je dik aan die onderneming dus je hoeft helemal nooit exra te betalen voor het gebruik van het toilet! dat de mensen dat doen is hun eigen verantwoording dan ga je de volgende keer naar een lokatie waar dat wel goed gastvrij en service gericht wordt gedaan Je geld is ovral welkom en het niveau overal gelijk -bar slecht! Als je thuis kookt smaakt het vaak beter dan menig horecazaak, het zelfde met het betalen voor lucht om je banden op te pompen er zijn nog genoeg tankstations waar je dit gratis is voortaan gelijk daar tanken blijven er alleen maar service gerichte bedrijven over, dus niet klagen maar zelf daadwerkelijke aktie ondernemen en oja de mensen in de grensstreek advieseer ik om 1 x per maand naar Duitsland te rijden en daar hun inkopen te doen ,scheelt 20% de moeite waard gratis parkeren service en verse producten kun je minimaal 1 x per jaar extra van op vakantie,en voor alle anderen die het niet willen zien geloven slaap maar rustig verder de nederlandese overheid pers je wel verder uit als een citroen!

 8. Ach, een briefje van 100 gulden deed vroeger al wonderen, nu te vervangen door de hoogste coupure, die van 50 euro.

 9. En wat dacht je van de parkeer garage’s die weten er ook weg mee.
  Mijn dochter moest voor nog geen drie uur4.50 betalen.
  .Dat is ook bijna 10.00 gulden .Een zakje patat 1.75 je kon ze tellen en ga zo maar door er gaan ook niet voor niets zaken over de kop .
  Ze hebben het zelf in de hand gewerkt.

 10. Vroeger kocht je een Krugerrand voor een paar honderd gulden….

  Vroeger…..

  Mensen mogen mij ook in guldens betalen, als ze maar van zilver zijn. Dan reken ik de prijs van toen.

 11. @Mavado [123]: omdat ik dit al aan zag komen had ik 2 jaar geleden een einhell bandenpompmachientje gekocht, ik denk overigens dat het volgend jaar 1 euro zal gaan kosten.

Comments are closed.