zondag, 8 januari 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

AFM en Sarkozy.

Wat heeft de AFM met Sarkozy te maken? Nog, niks maar er is wel een verband: ze willen beiden meer macht en misbruiken en overschrijden zoals gewoonlijk hun bevoegdheden.

AFM leider Gerritse, presteert het om Italië de les te lezen en te verordonneren dat zij nu steun bij het noodfonds moeten gaan zoeken.
AFM?, Gerritse? Is dat niet de Autoriteit Financiële Markten die er voor moet zorgen dat er geen problemen in de Nederlandse financiële wereld komen? U weet wel die instantie die er voor gezorgd heeft dat er geen woekerpolissen konden komen en nu het hypotheekprobleem?  in Nederland oplost door zoveel regels te stellen dat het onmogelijk is om een hypotheek te krijgen en dat er nu ook geen huizen meer gekocht worden.

Juist, die AFM leest Italië de les. Waar dat in hun doelstellingen of statuten staat, kon ik niet vinden maar geeft weer aan dat rupsje nooit genoeg rustig dooreet met het uitbreiden van haar taken en regels.

Nu nog Sarkozy. Nadat hij samen met Merkel en op aangeven? van onze Rutte de grondwettelijke begrotingsmacht van de democratische landsparlementen naar de EU had overgeheveld, (binnen een maand kreeg België er al mee van doen) wil hij meer mogelijkheden om de Euro te steunen.
Omdat zelfs hij ziet dat er geen harde argumenten meer over zijn, want alles wat ze tot nu toe gedaan hebben heeft geen moer geholpen, zie de koers van de euro die zelfs tov de dollar blijft zakken, is nu het ultieme machtsargument: als jullie niet naar me luisteren dan komt er oorlog in de EU.

Weet je nu echt niks beters te verzinnen dan je oorlogstroefkaart uit je mouw te toveren? Ik vrees het ergste: of er komt oorlog en we moeten naar de ondemocratische pijpen van Merkozy dansen, of er komt geen oorlog want we moeten naar de pijpen van Merkozy dansen.

Ziet u het verband nu? AFM en Sarkozy grijpen bij elke gelegenheid meer macht. Geef een overheid een stukje van een pinknagel en ze gaan voor uw hele lijf.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, EU, Goed Geregeld, Overheid, Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Anno Zijlstra schreef op : 1

  Ben voor de EU en euro, Brussel moet de teugels strak houden, begrotingen in de gaten houden wat eerder niet genoeg gebeurde.
  IK zie geen toekomst voor een NL als kabouterlandje alleen, eigenlijk wil ik wel naar Duitsland toe als deelstaat, deelstaat die Niederlande, fin./economisch is Berlijn al lang de baas. De periode WOIIligt achter ons, en daar is en beter Duitsland uit voort gekomen. Economisch gaat het daar goed, mazzel voor NL dus.

  Overnight [4] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [7] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [12] reageerde op deze reactie.

 2. Overnight (auteur van dit artikel) schreef op : 3
  Overnight

  @Aequitas [2]: hoe lossen we dat op? door uw netwerk op dit soort feiten en gebeurtenissen te wijzen. Eens zullen toch meer mensen dan de Libertariers zich realiseren dat beloftes schuld maken en dat nog meer regels niet werken.

 3. Guus schreef op : 5

  The Monaco Colloquium – August 2011
  Monaco Colloquium – August 2011. The Great Game approaches its final shake of the dice. Switzerland leads a fifty-seven nation geopolitical board change. The current governments of the US, Canada, UK, Germany, France and Italy are actively excluded from executive decisions concerning the new global gold-backed financial system.

  alcuinbramerton.blogspot.com

 4. Anno Zijlstra schreef op : 6

  @Overnight [4]: ik schrijf meestal met een knipoog, moge duidelijk zijn dat NL goed af is met Duitsland als buurland, in economische zin vooral.

 5. Ron Paul Fan schreef op : 7

  @Anno Zijlstra [1]: Helemaal mee eens, behalve dat deelstaatidee.

  Stond er overigens van te kijken hieveel reaguurders bij geenstijl voor een NL anschluss waren.

  Wel zou ik te porren zijn voor een Groot-Nederland met Vlaanderen met een nieuwe hoofdstad, die absoluut niet in de Randstad mag liggen.

 6. Qvic schreef op : 8

  Waarom moeten wij nog steeds geloven dat groter altijd beter is. Iedere regio heeft zo zijn eigen problemen en oplossingen, dat kun je niet globaliseren naar een groot gebied. Een kleine gemeenschap kun je nog overzien, maar hoe groter deze wordt, hoe meer er parasieten (klaplopers) kunnen gaan profiteren van deze zelfde massa. Dit is enkel mogelijk omdat niemand iedereen meer kan (her)kennen. Deze profiteurs hebben zich gelegaliseerd in de nu professionele machthebbers. We leven nu ook in een maatschappij waar je goed kunt communiceren als je met veel woorden niets kunt zeggen en met slimme bewoordingen kunnen ze impopulaire maatregelen voor de bevolking bewerk stellige, zonder dat daar de bevolking argwaan heeft. Het is algemeen bekent dat iets wat groter wordt er steeds meer beperkingen(belastingen) komen voor de individu. Dus waarom zouden we de Euro c.q. de Europese Unie willen steunen, als deze zelfde Europese Unie ons steeds meer willen beperken in onze bewegingsvrijheden en meningsuitingen.

  sjaak [9] reageerde op deze reactie.

 7. sjaak schreef op : 9

  @Qvic [8]: bravo, waarom groter als je de macht van het individu voorstaat? We willen juist individu(ele) staatjes.
  RPF en AZ reageerders wensen een groter Nederland/conglomeraat: wat blijft er dan over met de anti EU argumenten: een kleine EU is wel goed en een grote EU niet?

  Onbezoldigd ruifvuller [10] reageerde op deze reactie.

 8. Onbezoldigd ruifvuller schreef op : 10

  @sjaak [9]: Klopt, het is alleen zo jammer dat mensen als RPF en AZ het volkomen normaal vinden om ons libertariërs tegen onze pertinente wil in ook in een dergelijk groot Europa te dwingen.

 9. K.Lavrijsen schreef op : 11

  De hele EU een stelletje niet gekozen bilderbergers, kan nooit iet worden als het volk niet vierkant er achter staat! Dat is toch voor elke randdebiel te begrijpen, maar voor die bilderbergers blijkbaar niet, omdat zij de boel in het honderd willen laten lopen en zo de macht willen grijpen!

 10. vrijeradikaal schreef op : 12

  @Anno Zijlstra [1]:

  Als je nu nog niet doorhebt wat het ” grote plan ” is , dan zal je het nimmer doorgronden.

  Kijk eens wat gaande is in je eigen kleine landje en pak vervolgens nen-part welk Europees land , en ga eens rustig waarnemen , valt u iets op ?

  Neen ?

  Jou just don’t get it…..do you.

  The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy-The Point of View Gun

  www.youtube.com

  Dat is nog eens een gevaarlijk stukje wapentuig.