Maandagavond was dan eindelijk de voorstelling van de film Atlas Shrugged, naar het boek van Ayn Rand.
In een volledig uitverkochte zaal zagen we deel één.

Hub Jongen gaf een inleiding over de film en de achtergronden van Ayn Rand, die na 12 jaar er aan werken het boek in 1957 publiceerde. Waarbij het boek steeds actueler wordt! Ook nu na 50 jaar worden er elk jaar tienduizenden exemplaren van verkocht. Er is de laatste jaren zelfs een sterk groeiende belangstelling voor. de situatie in de maatschappij zal daar zeker mee te maken hebben.

Ook behandelde hij de geschiedenis van het Libertarisme in Nederland, maar hield het kort want iedereen wilde snel de film zien.

In de geanimeerde nazit werd uitgebreid nagepraat en vonden de meesten het een goede film waarbij men uitkeek naar deel twee dat eind dit jaar in première zal gaan.

Deze succesvolle avond, georganiseerd in samenwerking tussen de Libertarische Partij en de Vrijspreker en met name door Paul Schreurs, smaakt naar meer en wanneer u zich opgeeft voor een volgende uitnodiging (schreurs@libertarier.nl of regelmatig de Vrijspreker.nl bezoekt) regelen wij ook de vertoningen van de “Fountainhead”, “We the living”, en natuurlijk volgend jaar Atlas Shrugged deel twee.

Bij voldoende aanmeldingen/interesse, willen wij natuurlijk ook Atlas Shrugged deel één nogmaals vertonen: een mailtje naar bovenstaand adres volstaat.

6 REACTIES

 1. Dank voor het organiseren, het was een gezellige goed georganiseerde avond. Veel mensen gesproken.

 2. @lonelymind [1]:
  Ik was de eerste keer toen ik de film zag, ook niet volledig tevreden.
  Maar de tweede keer kon ik het tempo beter bijhouden en was ik meer onder de indruk.
  De derde keer was in het theater, waarbij we ook onderschriften hadden. Toen was ik wel helemaal onder de indruk en tevreden!!

  Film blijft een aanrader. Maar lees vooral het boek. Daar staat nog veel meer in!!!

 3. Atlas Shrugged, de film. Een succes!

  Kritisch kijken vanuit alle perspectieven;
  Maar waaruit blijkt dit succes? Uit ÉÉN zaal met enthousiastelingen? Wij van WC-eend?

  En waar blijven de grote aantallen met reageerders die komen nadat Facebook zo onmetelijk veel reclame voor het libertarisme maakt?

  Na een voor mij nog steeds onduidelijke waarschuwing zonder een fatsoenlijk antwoord terug te krijgen van de heren de Vrijspreker, zal ik me gedragen zoals de etiquette van de heren het voorschrijft, tot het moment daar is waarop ik kan worden afgerekend en permanent ga.

  Na dit voorval zal ik nimmer meer reclame maken voor de Vrijspreker, (natuurlijk wel voor libertarisme/vrijheid) want hoe kan ik een site aanbevelen die pretendeert libertarisch te zijn waarbij men moet uitkijken wat men in al zijn of haar onschuld doet of zegt?

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/01/straalbezopen/

 4. ***Bericht van de Moderator***
  Gefeliciteerd IIS, u heeft bij deze een derde waarschuwing en de daarbij behorende ban. Omdat u er luid en duidelijk om gevraagd hebt, door in het topic “Straalbezopen” gewoon off-topic door te drammen met uitdagend commentaar en off-topic bijlagen, en ook in dit topic van hetzelfde. U verstoort hiermee de discussie van het oorspronkelijke artikel. Als anderen dit niet begrijpen en kritiek hebben op de moderatie, dat is dan jammer.

  Voor alle anderen die comentaar hebben op mijn wijze van modereren:
  U bent allen hier te gast op een forum dat voor u de mogelijkheid faciliteert om te discussiëren over zaken die met vrijheid te maken hebben. Dat discussiëren wordt geacht on-topic te gaan, zonder ad hominems naar elkaar en zonder dat iemand hier de internettrol uithangt of bewust met tegenboodschappen artikelen tracht te kapen.
  Als Moderator ben ik ervan overtuigd, dat Vrijspreker één van de meest liberale fora is, zo niet hét meest liberale, waar moderatie vergezeld gaat van motivatie en waar de gemodereerde reacties ook nog eens blijven staan (behoudens zeer controversieel materiaal). Geen onderwerp is hier te gek, getuige het grote archief met artikelen: van zionisme, anti-semitisme, fascisme, religie tot aan andere verschrikkingen als socialisme, overheid en gedwongen solidariteit. En u mág uw mening hier spuien, maar wél in de daarvoor bestemde artikelen. Niet in artikelen die een geheel andere strekking hebben, want daarmee kaapt u heel onbeleefd de intenties van de schrijver. On-topic blijven dus. Wij zijn allemaal vrijwilligers, hier bij Vrijspreker. Wij werken allemaal zonder vergoeding. En nee, dat is niet zielig bedoeld; dat is bedoeld om u duidelijk te maken dat er mensen zijn die met hun overtuiging, met hun hart en ziel, ergens voor staan en daarbij ook nog eens het lef hebben om dergelijke (soms delicate) onderwerpen aan te bieden ter discussie.
  Wilt u een ander geluid laten horen? Dan staat het u vrij om een artikel te schrijven en dit te sturen aan info@vrijspreker.nl en bij geschiktheid zal het worden geplaatst, anoniem of met een (andere) nickname als u dat wenst.
  Zó simpel, duidelijk en consistent is de moderatie-strategie op Vrijspreker en zó veel mogelijkheden en vrijheden heeft u om als gast, in andermans huis, uw meningen kenbaar te maken. Kom daar maar eens om bij andere fora en blogs. Hier wordt je pas bij de derde waarschuwing weggejorist en volgens een consistent beleid, daar kunnen andere fora en blogs (waar je op basis van emotionele reacties van andere reageerders wordt gebanned) nog iets van leren.
  En bent u het met dit alles niet eens? Wilt u per sé uw stokpaardjes over zionisme, joden, religie, enz kwijt? Zoek dan de daarvoor bestemde fora en blogs. U bezoekt hier een rationeel ingesteld blog over vrijheid, streven naar vrijheid, zelfbeschikking, en dergelijk gedachtengoed. Uw vragen en tegengeluiden worden geapprecieerd, maar wel volgens een setje gewenste gedragingen met beleefdheid naar elkaar (geen ad hominems), beleefdheid naar de schrijver van een artikel (on-topic) en beleefdheid naar uw gastheer (geen getrol).
  ***Einde bericht van de Moderator***

  Gaan we in 2012 terug naar de onderdrukkende, monddood makende middeleeuwen?

  http://cultuurgids.avro.nl/front/detailkunst.html?item=11c7888f4b05e0ef14fd2a333babda47

  Hier nog meer schokkende foto’s, ik moet uit voorzorg waarschuwen, want de foto’s kunnen als zeer kwetsend worden ervaren totdat een perma-ban er op volgt….

  http://www.artupdate.nl/erotiek-en-kunst/

  Ik zal met mijn laatste reserve de Vrijspreker blijven volgen zoals men mij volgt.
  Igor [6] reageerde op deze reactie.

 5. @IIS [5]:
  meh… je kan je beter zorgen maken over SOPA/PIPA en dat soort shit, in mijn ervaring kan je hier op vrijspreker heel veel verder gaan in een discussie dan op andere forums, dat er ergens een grens is aan deze vrijheid verbaast mij niks, ik stel voor begin zelf een website met reactie/forum functie en kijk hoe lang het duurt voordat je iemand jouw persoonlijke grens overschrijd.

Comments are closed.