Premier Rutte is ooit personeelsfunctionaris bij de zeepziederij van de Unilever in Koog aan de Zaan geweest en ging daar voornamelijk over de trainingen van medewerkers.

Zijn grote leiderskwaliteiten zijn in tien jaar Unilever kennelijk nooit iemand echt opgevallen want hij is daar altijd op het bescheiden niveau van souschef gebleven.

Als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks was zijn idee want niets houdt een politicus tegen in zijn zucht naar macht over anderen en gelukkig voor hem biedt de staat geweldige mogelijkheden aan volledig talentlozen met een grote bek om heel hoog te komen.

Daarom heeft hij veel van zijn vrije tijd geïnvesteerd in het overleven van zo’n 800 partijvergaderingen en is daardoor uiteindelijk Premier der Nederlanden geworden met meer zeggenschap over Unilever dan de hele raad van bestuur en raad van commissarissen bij elkaar.

Niet zozeer vanwege zijn geweldige persoonlijke leiderskwaliteiten maar vooral dankzij het geweldsmonopolie van de politie waarover hij nu beschikt en kan inzetten om zo’n weerloos bedrijf als Unilever zijn wil op te leggen.

Wel frappant dat het hoogste echelon van Unilever Rutte nooit heeft zien staan gedurende de 10 jaar die hij bij ze in dienst was en nu gedwongen wordt hem minimaal als gelijke te tolereren.

41 REACTIES

 1. in de politiek mag ieereen mee doen ook al ben je vakkenvuller bij AH, dadelijk wordt een schoolhoofd premier (Roemer) , zo werkt het sysyteem nu een maal. Kan ook anders , maar dan wordt het enkele reis Cuba of Noord Korea , daar is gewoon een vent de baas over alles.

  Zé [3] reageerde op deze reactie.

 2. In 2007 deed de Haarlemse rechtbank uitspraak in een zaak van een Somalische man die op grond van uiterlijke kenmerken door sociale rechercheurs staande was gehouden. De man weigerde de recherche toegang tot zijn woning waarna hij zijn uitkering verloor. Als staatssecretaris had Rutte in 2003 gemeenten geadviseerd Somalische inwoners te traceren en te controleren. Volgens de rechtbank heeft Rutte de gemeenten hiermee aangezet tot rassendiscriminatie.

  Lekker ventje, niet?

  ( Bron: Wikipedia)

 3. “Zijn grote leiderskwaliteiten zijn in tien jaar Unilever kennelijk nooit iemand echt opgevallen want hij is daar altijd op het bescheiden niveau van souschef gebleven.”

  “Leiderschapskwaliteiten” zijn geen objectief meetbare waarden, maar vooral zaken, die je door anderen toegedicht worden. Je wordt vooral leider, omdat anderen het niet worden. Steeds zeggen: “Jawel, jij kunt dat!” maakt, dat iemand makkelijk leider wordt. Er zijn zelfs mensen paus geworden, omdat ze riepen er absoluut niet voor geschikt te worden. Juist deze uitspraak maakte ze in de ogen van de kardinalenvergadering geschikt. Tegenwoordig is ellebogenwerk belangrijk en heeft zitten wachten, tot je gevraagd wordt, weinig zin. Er zijn geen bijzondere kwaliteiten voor benodigd; draagvlak doet alles. Balkenende had ook geen bijzondere kwaliteiten en ook niet opgevallen als potentieel rector-magnificus aan de universiteit, waar hij voorheen werkte of potentieel burgemeester van Amstelveen of potentieel fractieleider van het CDA. Dat laatste was Jaap de Hoop Scheffer, wien “leiderschapskwaliteiten”, hem door velen toegedicht ineens als sneeuw voor de zon verdwenen. Alias; het draagvlak was verdwenen.

  “Als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks was zijn idee want niets houdt een politicus tegen in zijn zucht naar macht over anderen en gelukkig voor hem biedt de staat geweldige mogelijkheden aan volledig talentlozen met een grote bek om heel hoog te komen.”

  Talentloos zou ik hem overigens niet willen noemen. Hij is communicaties sterk, wat je van Balkenende, de Asperger, en Kok, de zuurpruim en nukkige ouwe man, niet kunt zeggen.

  Zé [8] reageerde op deze reactie.
  Reteip [10] reageerde op deze reactie.

 4. Mark Rutte

  Minister-president, minister van Algemene Zaken

  ‘Ik wil Nederland sterker, veiliger en welvarender maken. En dat kan ook, want Nederland is een prachtig land dat alles in huis heeft om toonaangevend te zijn in Europa en de wereld. Daarom geeft dit kabinet ruimte aan mensen en bedrijven en kiezen we voor een kleinere overheid die alleen doet wat zij moet doen. We spreken iedereen aan en schrijven niemand af.’

  Bron: Markrutte.nl: De officiële website van Mark Rutte

  Mmmmm,

  Zé.

 5. @Zé [8]:

  Het kan wel anderen tot actie aanzetten. “Bibberende rector van Beavis and Butt-head” kreeg minder gedaan dan Rutte; zelfs Wilders heeft hij “kring lillfingret” gewonden.

 6. @Vilseledd [6]: Er zijn zelfs mensen paus geworden, omdat ze riepen er absoluut niet voor geschikt te worden. Juist deze uitspraak maakte ze in de ogen van de kardinalenvergadering geschikt.

  Ik ben plato aan het lezen en die stelt idd dat de beste leiders de mensen zijn die die taak het liefst NIET hebben. Voorkomt volgens hem misbruik.
  Maar om nou te stellen dat die kerk geen machtsmisbruik kent… Als de paus echt een goeie was geweest had hij al die kardinalen en bisschoppen een schop onder de kont gegeven en de deur uit gezet.

 7. Ooit was ik patatbakker en toch heb ik zonder enige diploma in 50 jaar meerdere gezonde bedrijven, op velerlei terreinen, op kunnen bouwen. Raar, maar bij de grenzen werd ik er altijd voor controle uitgepikt, en toen ik er achter kwaam waar dat door kwam was dat mijn beroep op dat moment. horecaexplotant. Gelijk mijn inschrijving veranderd met ; Directeur ener b.v en nooit weer last gehad.
  Nadeel ik had z’n 15 BV en toen kwam de belasting dienst mij lastigvallen, maar heb nooit een probleem ondervonden. Altijd aardig blijven lachen en ze gelijk geven dan kom je er wel uit.

  Dus dat Rutte zover is gekomen heeft hij aan zichzelf te danken, en dat is wel goed !!!

 8. @Vilseledd
  Rutte communicatief sterk?
  Moehahahaha…
  Als je niet let op WAT hij zegt misschien…

  Een empty suit, wordt zo iemand ook wel genoemd…

 9. Ik heb een tijdje geleden in het AD een artikeltje gelezen over Rutte. Het schijnt dat ie jaarlijks nog steeds een onderonsje heeft met een paar collega’s (hoger en lager dan hijzelf destijds). Nu is het AD natuurlijk niet geheel objectief (getuige het “Roemer is GOED artikel van de afgelopen week”), maar er bleek wel ontzag uit voor het feit dat hij zo’n beetje de enige politicus is die echt over een werkvloer heeft gelopen met “opgestroopte mouwen”. Als dat waar is, is ook meteen duidelijk waarom hij niet in de RVB van Unilever terecht is gekomen.

  G&R Eigenwijs [38] reageerde op deze reactie.
  G&R Eigenwijs [40] reageerde op deze reactie.

 10. Als je gaat googlen op zijn naam, kom je hem wel op meer plekken tegen, zelfs op plekken die je toch niet gauw zou verwachten van iemand met een dergelijke functie, of toch juist wel??

  Rapalje, allemaal.

  Zé.

 11. @MareJane [13]

  Volledige geheimhouding en absolute loyaliteit zijn doorslaggevend voor dit programma. Dit wordt afgedwongen door de angst vermoord of geruïneerd te worden en via een cultus die waarschijnlijk teruggaat tot in de dagen van de piramides en daarvoor. Filosofisch geloven ‘ze’ in de Hegeliaanse dialectiek, waarmee ze het veroorzaken van afschuwelijke oorlogen rechtvaardigen – die ze eufemistisch ‘gecontroleerde conflicten’ noemen. Hun politieke ideologie is ‘collectivisme’, waarbij de mensheid moet worden geleid door een groep mannen, door hen, georganiseerd met een doel – een verborgen dominante minderheid. Ze geloven dat ze het beter weten dan gewone stervelingen. De Illuminati, de Vrijmetselaars, leden van andere bekende en onbekende geheime genootschappen, slaan onder leiding van de rijkste kabbal die de menselijke geschiedenis ooit gekend heeft de handen ineen om een betoverde, slapende en murw gebeukte mensheid van de ene afgrond naar de andere te voeren. Voormalig MI6-agent John Coleman heeft het over een “Committee of 300″ die deze uitgebreide ondergrondse machinerie stuurt en gidst.

  In zijn in 2002 gepubliceerde ‘Memoirs ’, schrijft David Rockefeller Sr. dat zijn familie “al meer dan een eeuw” wordt aangevallen door “ideologische extremisten. Sommigen geloven zelfs dat we deel uitmaken van een geheime kabbal en strijden tegen de belangen van de Verenigde Staten, ze omschrijven ons als ‘internationalisten’ en dat we samenzweren met anderen over heel de wereld om een meer geïntegreerde mondiale politieke en economische structuur op te bouwen – één wereld, zo u wilt. Als dat de aanklacht is, beken ik schuld, en ik ben er trots op.”

  (Bron: R. de Ruiter)

  Zé.

  MareJane [19] reageerde op deze reactie.
  Igor [22] reageerde op deze reactie.
  Wladimir van Kiel [27] reageerde op deze reactie.

 12. @Zé [18]: Heb zijn boek de 13 satanische bloedlijnen ook gelezen. En citaat van Rockefeller kende ik ook. Maar vlak ook Kissinger niet uit. En Holdren met zijn eugenica waar Bill Gates ook al zo dol op is. Ik geloof dat er in de bovenste top maar 7 mannen zitten die bottom down alles regelen en beheersen (maar correct me if I’m wrong). Zij zijn erop uit om de wereldbevolking flink te reduceren en Gates wilde dit voor elkaar krijgen via vaccinaties. En de totale macht door overheersing van de bevolking. Je ziet het in de hele wereld al aan het gebeuren. De politiestaten zijn al in wording (Sopa, Pipa en Acta eerst) en dan de wetten die er al zijn waarop mensen zonder reden opgepakt kunnen worden en zonder proces en advocaat afgevoerd worden/zijn (nu al in de USA en ook al in Nederland).
  Ze veroorzaken overal chaos, dan mensen in opstand die neergeslagen wordt, dan komt het voorstel van de VN en de IMF voor een wereldregering en een wereldmunt. De VN (agenda 21) is niet de organisatie die ze zegt te zijn. Misschien wel een groter gevaar dan die sullen in Den Haag.

  Igor [22] reageerde op deze reactie.

 13. Beetje republikeinse praktijken hierzo, ik click op het artikel en verwacht een schokkende onthulling over dictatoriale praktijken bij de unilever, over mensen die jankend naar huis gingen na psychologische verkracht te zijn….maar wat schets mijn verbazing, niks geen schokkende onthullingen, nee gewoon ordinaire propaganda. Erg jammer Wladimir, vaak goede schrijfsels maar dit is een beetje het nivo van geenstijl.

  “zo’n weerloos bedrijf als Unilever”
  – weerloos? unilever? ben je echt zoo slecht geïnformeerd of werk je bij unilever?

  “Wel frappant dat het hoogste echelon van Unilever Rutte nooit heeft zien staan gedurende de 10 jaar die hij bij ze in dienst was en nu gedwongen wordt hem minimaal als gelijke te tolereren.”

  -Vreemde ideeën heb jij over gelijkheid, mensen die een betere baan hebben of meer bezitten staan dus zeg maar verheven boven mensen die een eenvoudiger bestaan leven?

  Misschien lees ik het verkeerd, hoop ik dan maar…

 14. @Zé [18]: @MareJane [19]:

  zijn jullie ook bekend met werk van benjamin fulford? Ik vondt het interessant om het een en ander uit wereld geschiedenis eens vanuit Aziatische perspectief te lezen.

 15. @Sander [25]: Precies, en daarom is hij ‘premier’, iemand die het wel ziet zou of niet eens premier willen zijn, of zou het anders doen, maar ja, dan krijgt ie ook meteen een gratis gaatje in z’n hoofd……..

 16. We begonnen met Rutte dus. Deze man is dus een puppet, aangesteld om Nederland nog verder in de EUSSR-stront te duwen, met als uitzicht e.o.a. riant betaald baantje binnen de EU. Opdracht van de Bilderberg. En die groep heeft andere intenties dan sommigen willen inzien. Het nazi-idee was een verenigd Europa. Zij wilden het kwaadschiks en nu gaat het via het kapitaal en onder het mom van een sterk Europa. Voor wat en waarom en tegen wie? Het is en wordt een socialistische dictatuur. Door het rondpompen van geld en het wegsluizen van geld via de burgers naar de banken, lijkt dit al aardig te lukken. Vergeet niet dat mensen, die niets te makke hebben, horig worden aan het regime.

  G&R Eigenwijs [40] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.