Dat politici door de macht steeds arroganter worden, is een bekend feit. Dat geldt voor praktisch alle politici maar het wordt de laatste tijd wel erg duidelijk door het gedrag van Jan-Kees de Jager. Nadat de Nederlandse machthebbers gedemonstreerd hebben dat ze lak aan het volk hebben door het Verraad van Lissabon, schijnt alles te kunnen.

Al moet er ook in Nederland door te hoge uitgaven in het verleden erg bezuinigd worden, toch worden daarnaast nog tientallen miljarden in de bodemloze put Griekenland/Noodfonds gestopt. Aan de (belasting)betaler van al dat geld wordt niets gevraagd.
Zelfs de pensioenfondsen moeten hieronder lijden, dus de gepensioneerden!

Maandag (23 jan)  deden de EU ministers weer een poging om met Griekenland tot een “ordelijk faillissement” te komen. Nog zonder het een faillissement te noemen. Ze zijn er weer niet helemaal uitgekomen. Onder andere omdat banken niet zo maar 50 tot 70% van hun leningen verloren willen laten gaan. Zeker niet zolang ze via hun verzekeringen nog kans hebben om 100% terug te krijgen!

De Jager vindt al lang dat banken die afschrijving wel “vrijwillig moeten” doen. Omdat dat niet snel genoeg van harte gaat, heeft hij gisteren echter gedreigd dat als ze het niet “vrijwillig” doen, dat hij er dan niet tegenop ziet om de banken te dwingen met de macht van de overheid om die bedragen af te schrijven.
Is dat dictatuur of niet?

Tegelijkertijd speelt een nieuw euro-verdrag waarbij weer een stuk Nederlandse soevereiniteit wordt verkwanseld zonder dat de burgers daar ook maar iets in te zeggen hebben. En Rutte-deJager zijn zelfs de grote propagandisten voor dit volgende verraad.

Ik weet niet hoe erg je dat die lieden kwalijk moet nemen. Want als je de Duitse ex-minister van Buitenlandse Zaken , Joschka Fischer, zijn bedreigingen tegen Ierland hoort uiten over “extreme consequenties”,  zou je dan ook niet kunnen begrijpen dat Jan-Kees het in zijn broek doet? :
By EUOBSERVER” :
“Former German Foreign Minister Joschka Fischer on Monday warned a Dublin audience that there would be “extreme consequences” if Ireland rejects the fiscal treaty in a referendum, reports the Irish Times. “You will not end up in heaven. You will end up in a very different place,” he said.

Het meest verbazende is toch nog dat Nederlandse burgers zich zo laten bedonderen en de politici zo slaafs volgen.

15 REACTIES

 1. De inwoners begrijpen het ook niet meer en of het nu miljoenen of miljarden zijn, dat verschil begrijpen ze ook niet. En het allerergste is dat bestuurders niet meer weten waar ze mee bezig zijn en ik hoop dat ze hun eigen politieke graf graven en er een ander beleid in ons land komt. Wij hebben een mooi land maar een klootjes volk die alles accepteerd wat de zogenaamde elite hun oplegd. Daarom zou het wijsheid zijn mee te werken aan een ander beleid.!!

 2. Heb liever geen beleid in ons ( wiens?)land, behalve de negatieve rechten in een grondwet.
  Maarja, politici he, ZUCHT!!!

 3. Wederom is het maar al te duidelijk dat politici alleen maar problemen veroorzaken en nooit, maar dan ook nooit met goede oplossingen komen.
  En daar worden ze dan ook nog eens goed voor betaald door mensen die daar juist het slachtoffer van zijn.
  Ziek!

  Vrede, Zé.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [4]: HoiHub,

  ja, ik vind het ook vreemd dat al die praktijken steeds maar hun doorgang kunnen vinden.
  Alsof het de mensen allemaal niets meer uit maakt, m.a.g. dat dit beleid gehandhaafd wordt en het steeds erger wordt.
  Probleem is dat volgens mij de meeste bezoekers van deze site reeds goed op de hoogte zijn.
  Voor de meesten onder ons is het allemaal weinig nieuws wat hier verteld wordt.
  Ik breng mensen op de hoogte van VS, ze lezen de geplaatste artikelen, geven commentaar, en gaan vervolgens over tot de orde van de dag, centjes verdienen en op tijd naar bedje toe.
  Het lijkt wel een of ander virus, de matheid, de luiheid om op te komen voor zichzelf.
  Dat hele ‘elite’plan is goed doordacht, en uiterst geraffineerd opgezet.
  In mijn eigen kleine wereldje denk ik het redelijk voor elkaar te hebben, maar ik moet ook oppassen met wat ik doe en wat ik zeg.
  Toen ik hier kwam was het nog rustig, en daarmee bedoel ik de bemoeienis en controle van de Franse staat, maar ook hier worden de touwtjes steeds strakker aangetrokken door incompetente bestuurders die niet eens beseffen waar ze mee bezig zijn.
  Ik weet het af en toe ook niet meer.

  Vrede,

  Zé.

  Igor [6] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Zé [5]:
  Nog steeds naief ten op zichte van de “echte” machthebbers, er is geen keuze, ze drijven hun zin hoe dan ook door, als ze daarvoor mensen moeten doodmaken dan doen ze dat, het enige wat de elite respecteerd is macht, het type mens die je eerst moet domineren om als gelijke behandeld te worden. Die incompetente bestuurders daar kunnen we vreedzaam een oplossing voor zoeken maar de echte bovenbazen zien jouw “vrede” slchts als een bevestiging van hun dominantie.

  Zé [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Igor [6]: Hoi Igor, nee, ik zie mezelf niet als naïef wat betreft de echte machtshebbers.
  Ik ben me hier al erg lang van bewust.
  Maar ik wil gewoon mijn eigen leven leiden, en doe wat ik denk wat goed voor mij is.
  Ze doen maar, de wereld is nooit anders geweest.
  Als men mijn vredeswens als een bevestiging ziet voor hun dominantie is dat eerder een gebrek.
  Uiteindelijk kan niemand mijn ziel bezitten of voelen wat ik voel.
  Van binnen ben ik vrij, zo vrij als ik kan zijn, en daar veranderd niemand iets aan.

  Vrede,

  Zé.

 7. Arrogantie van de macht?

  RED ALERT TO EVERYBODY INTERESTED IN THE ESM: THERE IS NO CURRENT VERSION OF THE ESM TREATY AVAILABLE!!!
  Europe’s most important treaty on the European Stability Mechanism (ESM), which will lead the EU into a financial dictatorship, has been pushed through by EU finance ministers late Monday evening.
  But the latest version of the ESM cannot be found on English and German EU websites.
  This reminds one of the secrecy around the Federal Reserve Act, that was pushed through in 1912. Is the EU Commission now playing the same fishy game 100 years later?

  http://www.prudentinvestor.com/2012/01/red-alert-eu-finance-ministers-push.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ThePrudentInvestor+%28The+Prudent+Investor%29

 8. @Zé [5]:

  “….gaan vervolgens over tot de orde van de dag,…….

  Kan dat betekenen dat libertariers nog steeds niet kunnen duidelijk maken dat het niets doen TEGEN hun eigen belang is? De onvrijheid wordt alleen maar erger.
  Streven naar een omgeving in vrijheid is daarentegen wel in hun eigenbelang.

  En die Vrijheid is slechts druppelsgewijs terug te winnen.
  Er is (zover ik weet) geen spectaculair tovermiddel om te herstellen wat in vele decennia is verloren.

 9. mischien is het iets voor de vrijspreker om een prioriteitenladder te maken over hoe de vrijheid stapsgewijs terug te winnen valt.
  hieronder mijn idee daarover. aanvullingen gewenst.

  1. monetair systeem ( huerta de soto heeft denk ik een aardige oplossing bedacht over hoe terug te gaan naar een vaste geldhoeveelheid met behoud van het spaargeld van spaarders)
  2. de recessie accepteren en laten uitwoeden
  3. in navolging op punt 2 zal de arbeidsmarkt geliberaliseerd moeten worden.
  4. terugtreding uit de EU, maar met behoud van vrij verkeer van goederen en diensten
  5. hoger onderwijs privatiseren en later het voortgezet onderwijs.

  dit is wat mij nu te binnen schiet, Anderen hebben vast ideeen over hoe te hervormen. Mischien iets voor vrijspreker om ideeen onder lezers te verzamelen, een prioriteitenladder van maken en uitwerken.

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.
  G&R Eigenwijs [13] reageerde op deze reactie.
  timothy [15] reageerde op deze reactie.

 10. @tomasso [10]:
  Ik ben benieuwd naar de commentaren/toevoegingen of uitsplitsingen.
  Ik den dat bijna elk van die punten onderverdeeld kan worden in tussenstappen.
  Toevoegen zou ik al willen punt NUL:
  0. Zorgen dat veel meer mensen de filosofie en de voordelen van de Vrijheid, libertarisme, NAP begrijpen.
  (En ook dit is weer uit te splitsen.)

 11. punt 0 is essentieel, de rest zal redelijk makkelijk volgen. Maarja, ga dr maar aan staan: de invloedrijkste filosofische tradities van de afgelopen millenia zijn grotendeels anti-vrijheid, en anti alles waar de vrijheid op gebaseerd is, nl. individuele rechten, waarden, rationaliteit, leven.

 12. @G&R Eigenwijs [13]: Tis net als in mijn schapekudde’s, als er één een andere kant opgaat, volgt de rest vanzelf……..en grazen ze weer gewoon verder.

  Zé.

 13. @tomasso [10]:

  Invoeren van alternatieve energie. Dit zou een groot gedeelte van het matchstelsel decentraal herstructureren en de vrijheid van het individu vergroten.

  Hierbij spreek ik niet over zonnepanelen of windmolens. Maar machines die in een huis geplaatst kunnen worden om energie te generen. Ook wel bekend onder de ‘Free Energy Movement’.

Comments are closed.