Vandaag is het (uitstervende?)  feest van Driekoningen.

.

Eerste koning: “Waar blijft de derde collega“.

Tweede koning: “Die is uitgetreden“.

4 REACTIES

 1. De Drie koningen brachten drie geschenken aan Het Kinderke: GOUD, wierook en mirre. Jezus was dus geen arme sloeber, of het moet een heel klein muntje zijn geweest. Als Jezus goud kreeg bij zijn geboorte bestaat er voor christenen geen enkel obstakel om in goud te beleggen.

  Nadat Jozef het goud in ontvangst had genomen was er geen noodzaak meer om in de stal te bivakkeren.

  6 januari is het einde van het eeuwenoude Joelfeest dat 12 dagen duurt. Vanaf 25 dec tot 6 jan. Volgens de traditie worden na de 6e januari de dagen weer langer.
  Ron Paul Fan [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Nico de Geit [1]: De Drie koningen brachten drie geschenken aan Het Kinderke: GOUD, wierook en mirre. Jezus was dus geen arme sloeber, of het moet een heel klein muntje zijn geweest. Als Jezus goud kreeg bij zijn geboorte bestaat er voor christenen geen enkel obstakel om in goud te beleggen, of het moet een heel klein muntje zijn geweest.

  Het lijkt me stug dat drie koningen dat hele eind zijn komen reizen om Jezus een knullig krugerrandje te geven. Enig idee wat een koning per uur kost?

  Het is totnutoe over het hoofd gezien maar eigenlijk was Jezus de eerste sound money libertarier, die bovendien een hekel had aan de 1% (flikerde de tafels om van de geldwisselaars van Goldman-Sachs, of Goldstein of Silverman of Pearl of Rubin of Lendman of hoe die lui indertijd geheten mogen hebben).

 3. Nu we het toch over goud en de bijbel hebben, het volgende:

  Egypte wordt getroffen door tien plagen waarna de Egyptenaren het Joodse Volk laten vertrekken. Volgens het verhaal leefden de Joden in Egypte in slavernij en waren de plagen nodig om hen vrij te krijgen. De Joodse God JHWH zou de plagen veroorzaakt hebben middels de toverstaf van Mozes.

  Eenmaal in de woestijn aangeland maken de Joden van het goud dat ze bij zich hebben een gouden kalf. Sinds wanneer hebben slaven goud?

  Als er ook maar iets waar is van het verhaal dan is het aannemelijk dat de Joden Egypte werden uitgetrapt na de tien plagen die inderdaad door hen veroorzaakt zijn (in de beleving van de Egyptenaren). Dat ze niet als slaven leefden lijkt me aannemelijk: slaven bezitten geen goud.

  De Egyptenaren wilden het goud van de Joden blijkbaar niet hebben. Blijkbaar hadden ze het idee dat alles dat met Joden te maken had ongeluk bracht.

  —————————————————————-

  Judas nam genoegen met 30 zilverlingen.

Comments are closed.