Onder het  vigerende Nederlandse  systeem van dwangverzekering moet  op straffe  van  opsluiting  iedereen de overheid premies afdragen.

Het systeem  differentieert  niet  naar   risicoklasse.  De  aidslijder en de kromme Leenderts betalen hetzelfde bedrag  als  de gezonde  staatsburger. De   vuilnisman en de putjesschepper die  de hele  dag met stinkende viezigheid geconfronteerd worden, hetzelfde als  de boer of de visser die  oud  worden  in een schone  omgeving.

Ten  gevolge hiervan zijn de inkomstenoverdracht binnen  dit  systeem  gigantisch. Maar de overheid  schuift deze onder het tapijt en hoopt dat niemand het merkt.

Omdat    het  hier  gerekend  over  iemands  loopbaan om ook voor  de individuele  burger om   substantiële  bedragen  gaat,  hebben wij  hier  te maken met een  stuk immoraliteit van enorme omvang.

Hugo van Reijen

9 REACTIES

 1. “Het systeem differentieert niet naar risicoklasse.”
  En dus is het niet ontradend voor ongezonde levensstijlen en moedigt het geen gezonde levensstijl aan.
  Dat zou een systeem van vrije verzekeringen zeker wél doen.
  En om dat recht te zetten voegt men insult toe aan injury en legt men een “gezonde” levensstijl op. (Gezond volgens de waan van de dag)

  Zé [2] reageerde op deze reactie.

 2. Het systeem differentieert niet naar risicoklasse.

  En dus ontraadt het geen ongezonde levensstijl en moedigt het geen gezonde levensstijl aan.
  Wat een systeem van vrije verzekeringen net wél zou doen.

  En om dat “recht” te zetten legt men die “gezonde” levensstijl op, gezond volgens de waan van de dag.

 3. @Bud [1]: “Gezond volgens de waan van de dag”,
  Ja, met onbetaalbare onbespoten zgn. biologische groentes, ziekmakende medicijnen, hersenspoelende nieuwsberichten en voorlichting, vervuild drinkwater, vergiftigde levensomgeving etc.

  Bedekt met de slogan dat een beter milieu bij jezelf begint, wat lekker opschiet als de roverheid er niets aan verbeterd behalve dan ons nog meer geld uit de zak te stelen, zodat de gemiddelde mens geen cent overhoud om gezond te eten en dus te leven.

  Hopeloos.

  Zé.

  Reteip [3] reageerde op deze reactie.

 4. @Zé [2]:

  En wat te denken van zaken als de slooppremie. Of een voorbeeld wat ik recent heb meegemaakt: arbeidsloon wat zo duur is dat het goedkoper is om een nieuwe brandblusser van 200 euro te kopen dan de ouwe even goede en even grote te laten reviseren.
  Nee, zo zijn we goed bezig voor het milieu.
  Het beste klimaatbeleid impliceert lage belastingen op loon, geen inflatie en geen fractioneel bankieren.

  Zé [4] reageerde op deze reactie.

 5. @Reteip [3]: Ja, dat het allemaal goed mis is, weten we wel. Voorbeelden genoeg, dus hoe gaan we het anders doen, lijkt mij een betere weg.
  Van enige regering hebben we weinig tot niets te verwachten.
  In plaats van er voor te wedijveren een gezonde samenleving te creéren binnen onze eigen landsgrenzen, gaat men gewoon door de zaak uit handen te geven en er mondiall een klerezooi van te maken.
  Dus blijft er maar ée’n optie over, en dat is dat we onze eigen verantwoordelijkheid zullen moeten nemen, en te beginnen in onze eigen directe omgeving.
  Verbeter dat in je eigen leven wat je kunt verbeteren, je hebt er immers zelf direct profijt van.
  Dus, breng de grindtegels uit de tuin naar het stort, spit de tuin om, en begin met het eigen eten te verbouwen.
  Inspireer andern dit ook te doen.
  Bekijk of je samen met buurtgenoten de gemeenteplantsoenen kunt gaan beheren, en maak er moestuinen van.
  Dit is ook een goede manier je buren opnieuw te leren kennen.
  Ik kan nog legio anderen voorbeelden geven, maar laat deze inspiratie over aan medegebruikers op dit forum.
  Ik ga namelijk mijn kas nu in orde maken om de eerste sla te gaan zaaien.
  Voor negatief gezever verwijs ik allen graag naar Nu.jij. (niet).

  Fijne dag,

  Vrede, Zé.

  Rien [5] reageerde op deze reactie.

 6. @Zé [4]: Bijna helemaal met je eens Zé, alleen zou ik die tegels niet naar de stort brengen maar gebruiken om een warmte massa mee te maken 🙂 (Groeiseizoen verlenging)

 7. Net als bij de bijstand zou je dan de overheid inzage moeten geven in je overige uitgaven. Ik neem toch aan dat die zorgverzekering bedoeld is voor mensen die dat anders niet zouden kunnen betalen. Dan neem ik ook aan dat dat aantoonbaar gemaakt kan worden. Iedereen die op een ander’s zak allerlei zorg inkoopt maar wel luxueus op vakantie gaat en er dure hobbies op na houdt die valt dan door de mand, zodat de kosten van een premie ook drastisch omlaag zouden kunnen. Zolang deze beelden niet op de werkelijkheid berusten ben ik tegen zo’n verzekering zoals die nu is.

Comments are closed.