Dit is een eerste duidelijk teken van de dictatoriale macht van de EU over “ons”.

Dit betreft nu België, en zal straks ook andere mensen treffen. Dit is het resultaat waar Rutte-deJager zo vurig voor vechten!

 

De Belgische regering Di Rupo protesteert gepikeerd. Maar het is natuurlijk wel een resultaat van wat de politici zelf gewild hebben.

Het gaat nu eenmaal de richting uit dat er geen cent meer besteed mag worden zonder goedkeuring van Big Brother EU.

Natuurlijk relativeren  de politici het belang en beginnen de kaarten goed te leggen voor verdere onderwerping aan de EU:

“We moeten de zaken in perspectief plaatsen. De brief over de begroting die de Europese Commissie aan de regering heeft gestuurd, is geen formeel document. Zoals dat altijd het geval is, gaat het hier om een normale, informele uitwisseling van contacten”, luidt het. “De Commissie heeft nog geen officiële beslissing over de begroting genomen.”

Dit in plaats van een bericht dat de EU de boom in kan!

36 REACTIES

 1. Tja..Dit wilde de onvolprezen regeringsl(ei)ijders toch..En nu is het piepen dus begonnen..

 2. De piepers zijn al gaar en als je ze niet van het vuur haalt zullen ze aanbranden en kun je ze weggooien. Als we niet snel een tegenoffensief inzetten is het straks te laat.

 3. @Hub Jongen [3]: Laat RTL nu net een van de grootste oproerkraaiers van de msm zijn…

  en waarvan moeten ze die boete betalen die de EU op wil leggen…Of worden ze gekort in de subsisies die Belgie krijgt gedoneerd door de nederlandse belastingsklaaf..

 4. @Johnny [4]:
  Ja, dat is ook heel logisch voor politici, want niet zij betalen de boete, dat doet de bevolking. Een bevolking die er al helemaal niets aan kan doen, behalve dan blijven stemmen voor een systeem dat rot-tot-op-het-bot is.

 5. Het gaat nu eenmaal de richting uit dat er geen cent meer besteed mag worden zonder goedkeuring van Big Brother EU.

  Zoals gebruikelijk hier wordt de waarheid verdraaid zodra het om Europa gaat. Er is geen sprake van dat elke cent door de EU moet worden goedgekeurd. In het gequote artikel staat:

  De Europese overheden vinden onder meer dat het geschatte tekort dat de regering voor dit jaar voorzien heeft te optimistisch is.

  De nationale staten hebben al aangetoond dat ze zelf niet in staat zijn om een verantwoorde begroting af te geven, een terecht voornaam punt van kritiek van libertariers richting ‘roverheden’, met de Amerikaanse overheid met een gat in de hand waar de Griekse overheid alleen maar van kan dromen.

  Begrijp ik nu dat het officieele nederlands-libertarische politiek is dat de overheden zo veel mogen uitgeven als ze maar wensen?

  Ik sta er met open mond naar te kijken. Intellectueele rechtschapenheid is helaas ver te zoeken.

  Ondertussen zitten de VS in recordtijd alweer tegen een nieuwe schuldenplafond aan te kijken:

  http://www.zerohedge.com/news/here-we-go-again-us-25-million-away-debt-ceiling

  Het lijkt erop dat dit hier het nieuwe denkmodel is: schulden zijn er om te maken en zodra iemand probeert er iets tegen te doen is hij een ‘dictator’.

 6. Deze EU-maatregel zorgt ervoor dat de EU zal overleven, dit itt de Amerikaanse overheid die elke poging om een sluitende begroting af te leveren heeft opgegeven. Het kan wel wezen dat er in Europe ‘aangemodderd’ wordt, maar dat is altijd nog veel beter dan te doen alsof er niets aan de hand is. Uiteindelijk zal het Azie zijn die op een bepaald moment de financierings-pijp aan Maarten zal geven en de plug uit de dollar zal trekken. Dat zal de dag zijn waarop de dollar zal sterven.

  http://economix.blogs.nytimes.com/2012/01/03/the-true-federal-debt/?ref=nationaldebtus

  Waarom de werkelijk Amerikaanse overheidsschuld vijf maal de officieele staatsschuld is. Dit is Griekenland in het kwadraat.

 7. @Ron Paul Fan [12]: je moet niet alles geloven wat je leest RPF. De Grieken hadden hun begroting ook op order voor het toetreden tot de euro, allemaal waren de papiertjes dik in orde.
  In de realiteit houden ze in hun achterhoofd of er een leger achter staat of niet. Zo niet dan lieg je tot het gaatje. Maximaal binnengraaien, na jouw de zondvloed.

  Ron Paul Fan [14] reageerde op deze reactie.

 8. @pcrs [13]: Na di Rupo komt niet de zondvloed, maar Bart de Weever, c.q. Filip de Winter en is het einde oefening met die zoveelste door de Britten gecreeerde kunststaat (Tsjechoslowakije, Joegoslavie en Irak waren andere voorbeelden en we weten allemaal wat daarmee gebeurd is).

  Ik denk dat de EU heel wat middelen heeft om die Italiaanse Waal een toontje lager te laten zingen, zonder dat de kogels om zijn oren fluiten. Om te beginnen sociale controle van zijn Europese makkers en natuurlijk Mutti Merkel.

  En als dat niet helpt, dan zou het zo maar kunnen dat de EU-ridders door jou op een idee gebracht worden en dat ze een stevige Europese deurwaarder op poten gaan zetten en dat het betreffende ministerie van financieen onder curatele gezet gaan worden. Is al wel eens in de VS gebeurd, meen ik, met steden, met name NYC.

  pcrs [15] reageerde op deze reactie.

 9. @Ron Paul Fan [14]: tot nu toe zijn alle regels gezworen op de eed van hutsefluts aan de laars gelapt. Maastricht is niets meer vanover. Ook toen beloofde iedereen plechtig zich er aan te houden en ook nu zullen ze dat doen. Ik zie in deze trend geen verandering komen.
  Er moeten uiteindelijk kogels om de oren fluiten, zoals altijd. War is the health of the state. Vroeger en nu. Het hele financieele debacle zal met een mantel van bloed onder het tapijt geschoven worden. Ik zie ook in deze traditie geen verandering komen.
  De zwaksten zullen ook deze keer het meest leiden.

  Ron Paul Fan [16] reageerde op deze reactie.

 10. @Ron Paul Fan [18]: ECB kocht italiaanse bonds op. Planeconomie.
  Ik denk dat je aan een ipad3 niet veel hebt als je euros waardeloos zijn en je voedsel en energie prijzen door het plafond gaan. Ik vraag me wel af wat er met de high tech industrie in de VS gaat gebeuren idd. Ik werk zelf bij een US high tech bedrijf en merk op dat de hele Californische afdeling uit aziaten bestaat. De uitbreiding vindt voornamelijk in azie plaats. De CEO van cocacola zei al dat de VS geen goede vestigingsplaats was. Ik denk dat die bedrijven op termijn gaan verhuizen.

  Ron Paul Fan [20] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [27] reageerde op deze reactie.

 11. @pcrs [19]: Volgens mij neemt de ECB niet deel aan veilingen:

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/11107225/__Itali_betaalt_lagere_rente_op_staatsleningen__.html

  Gewone marktpartijen dus.

  Ipad: mijn ipad2 verbruikt 2.5 watt, dat is 1000 uur surfen voor 60 cent. Laat de energiecrisis maar komen. Alleen onder de douche neem ik hem nog niet mee. Restaurants zonder wifi zijn buiten beeld.

  Tsja, een Chinees met gem hoger IQ verdient nog steeds 10 keer zo weinig als witmans. In een geglobaliseerde wereld zijn dat natuurlijk geen duurzame verhoudingen.

  pcrs [22] reageerde op deze reactie.

 12. We zitten opgescheept met een kabinet dat niet handelt in het belang van het Nederlandse volk, maar in het belang van banken, kartels en verzekeraars. We werden misleid, de wensen van de kiezers werden genegeerd, en torenhoge nationale schulden werden aan ons opgedrongen. Deze oude politiek kan in 2012 niet langer voortbestaan. Het is tijd voor daadkracht om de politiek ter verantwoording te roepen, en op te roepen tot dienstbaar leiderschap.

  Jacob. [30] reageerde op deze reactie.
  Rinus [31] reageerde op deze reactie.

 13. @Ron Paul Fan [23]:
  Punt is dat je zei dat de ECB volgens jou niet deelnam aan veilingen. Dat doen ze wel, dat je dit wel even processed.

  De ECB gaat op de bid zitten en koopt de laat weg. Dat zal het kopen door particulieren wel degelijk beinvloeden. Er wordt wel meer uitgegeven. De Japanse roverheid verkoopt nu meer obligaties dan ze belasting ophalen.

  Ron Paul Fan [26] reageerde op deze reactie.

 14. @pcrs [24]: Genoteerd. Maar je hebt nog niet aangetoond dat tegenwoordig alleen nog de ECB schuldpapieren opkoopt en dat suggereerde je wel.

  Nog even over die ipad: als je hem vanuit de ruimte op aarde laat vallen ( volgens jou komt dat door de zwaartekracht die al sinds eeuwigheden bestaat 😉 )… dan blijft hij heel!

  http://www.youtube.com/watch?v=GAiJ2xzSZp8

  Leuk en kort filmpje.

  Het ding kan nu al helemaal niet meer stuk bij mij.
  Pun intended.

  pcrs [29] reageerde op deze reactie.

 15. @pcrs [19]: Ik werk zelf bij een US high tech bedrijf en merk op dat de hele Californische afdeling uit aziaten bestaat.

  Mag ik concluderen dat ouwerwetse hollandse heimwee je naar deze site drijft?

  Uiteraard zit er een addertje onder het gras met deze vraag.

  pcrs [28] reageerde op deze reactie.

 16. @Ron Paul Fan [27]: Ik werk voornamelijk in de belastingboerderij nederland

  ” Maar je hebt nog niet aangetoond dat tegenwoordig alleen nog de ECB schuldpapieren opkoopt en dat suggereerde je wel.”
  ook genoteerd, ik zal eens kijken of ik er aanwijzingen voor kan vinden. Misschien is het gewoon projectie. Ik kan me niet voorstellen dat iemand voor 0% rente aan de nederlandse staat wil lenen. Waarom zou een gewoon mens dat willen doen met zijn eigen geld?
  Als je met geld van de gedwongenen speelt, maakt het natuurlijk niet uit.

 17. @Jan [21]:

  Hé, net terug van een rondtripje in Patagonië, en wat schetst m’n verbazing?! Alweer dezelfde zichzelf benoemende lebertarische-kakelaars die Brussel hier en Brussel daar en kijkt daar vliegt een Adelaar in een conclaaf stemmende catafone mantra be-zingen.

  En dan lees ik het commentaar van @Jan, als enige roepende in een woestijn van op-ge-hypte web-links, meestal geplaatst door de ‘ tegen-de-wind-in-pissers ‘ die de ECHTE VERANTWOORDELIJKEN & PRO-MOTOREN van de huidige CRISIS uit de wind houden.

  Sleutel-Figuren in Europa zijn; 1. Goldman-Sachs-Alumn Draghi de huidige ECB-Maffia-Leider. 2. Goldman-Sachs-Alumn Monti, de door niemand gekozen Minister-President van Italië. 3. Goldman-Sachs-Alumn Papademos, de huidige niet gekozen Minister-President van Griekenland. 4. Barrosso, een niet gekozen voorzitter van de EU.-Commissie. 5. v. Rompuij, de niet gekozen President van de EU.

  Huidige Rente op Griekse Staats-Schuld; 10-jaar staats-obligaties staan op 370%, 1 jarige staats-obligaties op 35%.

  En dan laat ik de de rente-percentages op Italiaanse en Spaanse Staats-Schulden even buiten beschouwing.

  Hier, in ’t Laagste der Lage Landjes, stinkt het een uur in de wind m.b.t. 1. De Pensioenen, en 2. De Hypotheek-Rente-Aftrek.

  Met dank aan? Wie denk je?

  Jan, jij ziet het goed!

  pcrs [34] reageerde op deze reactie.
  Zé [36] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.