vrijdag, 13 januari 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

FrAAAnkrijk 10-8-94 – 13-1-2012

Hier rust FrAAAnktijk 10-8-94 – 13-1-2012.  Vandaag is dierbaar FrAAAnkrijk ons ontvallen na een slepende ziekte van 17 jaar. Wij zullen het missen in de vrees dat nog veel van haar collega’s haar zullen volgen. (Zie ZeroHedge over de AAA-status van Frankrijk)

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Economie, EU, Libertarisme, Overheid, Politiek, Rechten, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Rycardo schreef op : 1

  Als kiespijn 🙂 Helaas is het bericht niet echt 🙁

 2. brintabrein schreef op : 3

  Kredietstatus verlaagd stond ook op teletekst , dus volgens mij is het wel waar.

  Maar die triple A status was toch al absurd , maar bijv. dat de USA uberhaupt nog een AA heeft is nog gekker , want de tent is compleet bankroet.

  War Plan Iran: The US Finally Admits Its Criminal Bankruptcy.
  “Are they trying to develop a nuclear weapon? No.”

  Officially, America is now bankrupt: financially, economically, politically – and morally. Its criminal aggression towards Iran is just one of many parts of a jigsaw that add up to a clear and grotesque picture of what the United States of America now represents in the 21st Century world.

  lees verder.

  www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=28560

 3. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 4
  Hub Jongen

  @Zé [2]:
  Kun je het hier even mee doen:
  www.nu.nl
  www.powned.tv Five European Nations to Be Downgraded by S&P : Report Published: Friday, 13 Jan 2012 | By: Antonia van de Velde
  CNBC Associate Editor
  Standard & Poor’s will cut the credit ratings of Italy, Spain and Portugal by two notches and downgrade France and Austria by one notch, a French newspaper said Friday, without citing its sources.
  The newspaper, Les Echos, said that S&P would spare Germany, the Netherlands, Finland and Luxembourg in its long-awaited adjustment of euro zone sovereign ratings.
  It said the announcement would come at around 4:30 pm ET, after the US stock market has closed.
  “Remain alert tonight when U.S. markets close,” one euro zone source told ETC ETC

  OF DIT:
  France loses top credit rating, govt says
  Jan 13 02:33 PM US/Eastern

  PARIS (AP) – The French finance minister said Friday that Standard & Poor’s had stripped the nation of its top-notch credit rating, again throwing Europe’s ability to fight off its debt crisis into doubt.
  Speaking on France-2 television, Finance Minister Francois Baroin confirmed that France had been lowered by one notch. That would mean a rating of AA+, the same rating the United States has had since S&P downgraded it last August.
  Baroin said France had received a change to its rating “like most of the eurozone,” referring to the 17 European nations that use the euro currency, but there was no confirmation from S&P that any other nation had been downgraded.
  A credit downgrade would escalate the threats to Europe’s fragile financial system, escalating the costs at which the affected countries—some of which are already struggling with heavy debt loads and low growth—borrow money. ETC

  Geplakt uit

  Zé, ik dacht dat je dit soort bevestigingen toch ook zelf wel kunt vinden?

 4. brintabrein schreef op : 5

  Af en toe snap ik niets meer van de wereld.

  Die volgens mij bestaat uit een berg slangen ( monty phyton ) die over elkaar kroelen , en kinderen , echtgenoten , moeders en schoonmoeders naar de lommerd brengen voor 30 pleuro.

  Waar men elkaar voor geen stuiver kan vertouwen .

  Daarom mijn volgende bijdrage :

  The Money Song

  www.youtube.com

  Have fun.

  kanoekel [6] reageerde op deze reactie.

 5. kanoekel schreef op : 6

  @brintabrein [5]:

  Sorry was wat vergeten te plakken.

  Officially, America is now bankrupt: financially, economically, politically – and morally. Its criminal aggression towards Iran is just one of many parts of a jigsaw that add up to a clear and grotesque picture of what the United States of America now represents in the 21st Century world.

  Af en toe snap ik niets meer van de wereld.

  Die volgens mij bestaat uit een berg slangen ( monty phyton ) die over elkaar kroelen , en kinderen , echtgenoten , moeders en schoonmoeders naar de lommerd brengen voor 30 pleuro.

  Waar men elkaar voor geen stuiver kan vertouwen .

  Daarom mijn volgende bijdrage :

  The Money Song

  www.youtube.com

  Have fun.

  brintabrein [7] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [12] reageerde op deze reactie.

 6. brintabrein schreef op : 7

  @kanoekel [6]:

  Had de verkeerde naam ingetoets ,excusses hiervoor.

 7. Anno Zijlstra schreef op : 8

  ik lig er niet wakker van dan die AA dinges, who cares? Alsof FR. het een moer kan schelen, ze zoeken het maar fijn uit, tenminste dat zou ik denken. NL krijgt daar ook mee te doen natuurlijk. Is gewoon iets van geldspeculaten of zo.

  pcrs [9] reageerde op deze reactie.

 8. pcrs schreef op : 9

  @Anno Zijlstra [8]: De kredietstatus wordt vaak aangehouden door pensioenfondsen om te bepalen waar ze in kunnen beleggen. Dit betekent dat sommige pensioenfondsen niet meer in franse staatsobligaties beleggen en dat betekent weer dat de rente die ze moeten betalen omhoog gaat.
  Meestal is dat een spiraal waar een roverheid, maar ook een bedrijf niet meer uitkomt. Moeilijker lenen en meer rente betalen, resulteert in nog grotere tekorten en schulden, in Frankrijk waarschijnlijk nog hogere belastingen, nog lagere groei, nog minder inkomsten, etc.
  S&P geeft aan dat de Franse roverheid een zwak dier in de kudde is, dat straks gaat bezwijken. Gelukkig gaat Jan Kees het allemaal rechtbreien.

 9. Anno Zijlstra schreef op : 10

  ik had nog nooit van dat S&P gehoord, hecht er totaal zero=0 waarde aan, FRankrijk is niets mis mee, tijdens een crisis moet iedereen aanpassingen doen, alsof de FRanse staat een seconde wakker ligt van die rating, Ze lenen via Merkel die er goedkoper aan kan komen dan,Sarkozy is gek zeker -:) nee het slaat kant nog wel dat S&P gel*l. NL zal ook wel een lagere waardering krijgen, ik zou die org. er uit smjten als land, lasteraars en kwaadsprekers die schade willen doen, waarschijn lijk witwassers die kort voor ze weer opwaarderen snel valuta kopen om er aan te verdienen, net zoals de president van de Zwitserse bank zijn vrouw. (op zijn verzoek natuurlijk). S&P weg er mee.

 10. Ron Paul Fan schreef op : 11

  Een dag voor de ineenstorting had Lehman Brothers ook een AAA status. Die hele rating bureau’s zijn een onderdeel van het Amerikaanse systeem en worden gebruikt om Amerikaanse interesses te bevorderen.

  www.elsevier.nl

  Ik zeg: doen!

 11. Ron Paul Fan schreef op : 12

  @kanoekel [6]: Officially, America is now bankrupt: financially, economically, politically – and morally. Its criminal aggression towards Iran is just one of many parts of a jigsaw that add up to a clear and grotesque picture of what the United States of America now represents in the 21st Century world.

  Af en toe snap ik niets meer van de wereld.

  Zolang de wereld de dollar als reservemunt accepteert kunnen de VS ongestoord doorgaan met het ongelimiteerd drukken van geld. Alleen al daarom zou iedere niet-Amerikaan voor de euro moeten zijn, omdat daarmee het monopolie van die Amerikaanse valsemunters en parasiet wordt doorbroken. Saddam wilde ook overgaan op de euro en het was een van de voornaamste redenen waarom de VS Irak kort en klein sloegen. Waarmee maar weer wordt aangegeven hoezeer de Amerikanen bang zijn voor de euro. De EG was nog handig voor Amerika omdat ze bondgenoten nodig hadden tegen Moskou maar nu probeert Anglosphere Europa uit elkaar te spelen. Engeland, het paard van Troje in Brussel, probeert met man en macht Turkije in de EU te duwen… om het te verzwakken. En al die speculanten uit Anglosphere proberen Griekenland en daarmee (hopen ze) Europa, kapot te speculeren.

 12. Ron Paul Fan schreef op : 13

  Ik denk trouwens dat die Amerikaanse ratings voor Europese landen niets eens zo irreeël zijn; wel denk ik dat de ratings voor het UK en vooral de VS niet reeël zijn en dat niet wordt meegerekend dat ‘de wereld’ zou kunnen besluiten om de dollar te dumpen, een proces wat nu sluipenderwijs gaande is. In het laatste geval moeten de VS dan ramsh status krijgen.