Steeds meer schrijvers wijzen er op hun manier op dat het aftellen naar een breekpunt in de euro NU voor de deur staat.
Het juiste startpunt is natuurlijk niet precies aan te geven en met juistheid te voorspellen. Je ziet alleen de graad van zekerheid dat het niet ver meer weg kan zijn, steeds duidelijker.

Maar daarnaast mag je het vermogen van overheden en politici niet onderschatten om de bal steeds maar weer voor zich uit te trappen. Al zal ook daar de ruimte die ze daarvoor hebben steeds kleiner worden.
Bovendien zijn die politici ook nog meesters in het verdraaien van feiten en het verleiden van hun stemmers.

Wees gewaarschuwd. Bedenk wat een crash voor jou persoonlijk kan betekenen en neem tijdig maatregelen om je te beschermen!

Een artikel van vandaag op ZeroHedge geeft een aantal interessante aanwijzingen:
–In zijn beroemde boek “Amirica’s great depression” schreef Murray Rothbard al:
“Als een overheid een depressie zo vlug mogelijk wil beëindigen, dan is het duidelijk dat ze zich NIET moeten bemoeien met het correctieproces van de markt.  ….”.
Maar wat zie je nu gebeuren? De politici kunnen het niet laten, en maken de oplossing steeds moeilijker en de gevolgen steeds ernstiger.

Het volledige artikel is The Final Countdown

59 REACTIES

 1. @Qvic [27]: Europarlement mag ook weg van mij. Afschaffen van overdrachten zijn niet reeel want zijn een compensatie voor het openstellen van je grenzen. Zonder compensatie houden zwakke landen gewoon hun grenzen dicht om hun eigen industrie te beschermen en blijven de sterke landen zitten met hun producten.

 2. @Peter [25]: Af en toe heb de neiging om te reageren op RPF met “get a clue” o.i.d. maar na een aantal reacties op hem realiseer ik me dat met hem niet te discussiëren valt.

  Definieer ‘discussieren’.

  Volgens mij betekent het niets anders dan schrijven en reageren en dat doe ik. Dus volgens mij valt er wel degelijk te discussieren met mij. Het punt alleen bij jou is dat je weinig vertrouwen hebt in de overtuigingskracht van je standpunten en dat je daarom maar liever past. Conflictvermijding.

 3. @Ron Paul Fan [30]: Mededeling van MMAP: alles wat staat in de Volkskrant en Telegraaf is een leugen. Alles. Voor de echte waarheid kunt U ten alle tijde terecht bij MMAP. Einde mededeling.
  Dat schrijf ik niet. Ik stel een vraag. Leer lezen en/of interpreteren.

  MMAP bedient zich van huftertaal en is van mening dat men op een discussieforum zijn mond dient te houden….Waarom pak je je boeltje niet op en verkas je naar die nieuwe USSR?
  De pot verwijt + non-argument.

  Arme MMAP. Er is nu het internet, dus zijn zijn ideologische gefundeerde meninkjes snel weerlegd:
  Pot verwijt, gezien denigrerend wijze van schrijven. U voelt zich superieur?

  Bovendien is nu de mening van corporatisten (waaronder UK en USA gebaseerd bedrijf Shell) wél van belang? Ik ben met mijn eigen bedrijf al 22 jaar werkzaam bij dit soort multinationals. EU-regelgeving en euro belemmeren deze bedrijven juist, maar dat zet men natuurlijk niet in een politiek getinte brief. Vandaar dat die multinationals momenteel in minder belemmerende landen investeren.

  Het internationaal agerende bedrijsleven staat dus vierkant achter de euro en heeft dit altijd gedaan. Maar ja, wat heeft een amero-libertarier nu met het nederlandse bedrijfsleven te maken, vraag ik U af! Het is dus MMAP die poep praat. Gelukkig ben ik er nog om hem bij te schijnen.
  “Agerende” bedrijfsleven? U bedoelt misschien “opererende”?
  Wat of wie is een amero-libertariër? Een tegenhanger van een euro-libertariër? Bestaan beide niet.
  En u schijnt mij absoluut niet bij, jammer voor u, maar die capaciteiten heeft u echt niet. 😉

  Moet je je maar geen Vrijspreker noemen, dan vraag je daarom.
  Wij zijn nog steeds te gast op iemand anders’ forum. Dat impliceert dat ongewenst gedrag gecorrigeerd kan worden door de gastheer/-vrouw.

  Ik heb nog nooit iemand zien betalen met zilver, noch bij de bakker, slager of benzinepomp. Ze zien je aankomen.

  Nogmaals: flexibel nadenken. Vanuit uzelf. Moeilijk voor velen, maar wél noodzakelijk om serieus genomen te worden. Zie o.a. de terechte opmerking van Albert S. Hij geeft u het antwoord op een presenteerblaadje, omdat u alleen letterlijk kijkt en blijkbaar geen combinatie kunt leggen naar wat u hier al al die jaren hebt kunnen lezen en leren.

  Ron Paul Fan [36] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [38] reageerde op deze reactie.

 4. @RPF

  Ten eerste is inflatie het opblazen van de geldhoeveelheid. Ik als consument wil graag weten met hoeveel % mijn betaalmiddel is verdund.

  De cpi is een door de overheid geregiseerd mandje met daarin wisselende boodschappen naar gelang het de overheid uitkomt.

  Hollandse biefstuk te duur… dan maar Chinese biefstuk erin.

  Ten tweede, prijzen van grondstoffen worden bepaald op de termijnmarkt. Prijzen kunnen gemanipuleerd worden door met gratis dollars long of short te gaan… zo lang het product maar niet geleverd wordt.

  Ten derde heeft een munt geen enkele invloed op de handel tussen 2 landen. De euro heeft dan ook geen enkele toegevoegde waarde. De dollar is slechts een medium om gratis aan olie en grondstoffen te komen.

  Ten vierde ben je geen Ron Paul fan anders zou je niet zo dom over monetaire zaken en goud en zilver praten..

  Ten vijfde… laat maar, je bent ontmaskerd

  Ron Paul Fan [37] reageerde op deze reactie.

 5. @MMAP [34]: Wij zijn nog steeds te gast op iemand anders’ forum. Dat impliceert dat ongewenst gedrag gecorrigeerd kan worden door de gastheer/-vrouw.

  Ongewenst gedrag?
  Vanwege schelden, bedreigen, permanent off-topic posten, ja, maar niet vanwege meningen. Dan verdien je de naam vrijspreker niet. Maar Hub verdient de naam wel.

 6. ***Bericht van de Moderator***
  U heeft met deze reactie een derde waarschuwing, en daarmee een ban van dit forum, ontvangen. Wederom verdraaiing van andermans woorden en wederom non-argumentatie om uw ongelijk maar niet toe te geven. Tevens ontmaskert u uzelf als financieel onkundig met uw eigen woorden, terwijl uw reacties van de laatste maanden bol staan van financiële voorspellingen, toekomstscenario’s en beoordelingen. Ik kan dit, in combinatie met eerdere waarschuwingen en uw onophoudelijke stempel drukken op topics, niet anders zien dan het gedrag van een internettrol. En die verwijderen wij hier zo snel mogelijk. Bij deze, dus.
  Bij uitzondering heb ik, als Moderator-dictator, ook de commentaren van de achterban van Vrijspreker mee laten gelden in deze beslissing.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  @Hugo [35]: Ten vierde ben je geen Ron Paul fan anders zou je niet zo dom over monetaire zaken en goud en zilver praten..

  Waarop baseer je dat? Moet je een profvoetballer zijn om Johan Cruyff fan te mogen zijn? Dat zeg je eigenlijk.

  Ik ben Ron Paul Fan, niet omdat ik pretendeer een goud- en financieele expert te zijn, maar omdat Ron Paul een zeer heilzame anti-imperiale insteek heeft in de Amerikaanse politiek, die uniek is en die noodzakelijk is om een wereldoorlog te voorkomen. Ron Paul is anti-NWO en daarom ben ik een aanhanger. Dat met dat goud, dat zal wel.

  Zé [39] reageerde op deze reactie.

  Ron Paul Fan [46] reageerde op deze reactie.

 7. @MMAP [34]: Bovendien is nu de mening van corporatisten (waaronder UK en USA gebaseerd bedrijf Shell) wél van belang?

  Ik beweerde dat internationaal agerende (opererende) bedrijven voor de euro waren, U ontkende dat. Dat is dus weerlegd. Niet van onderwerp veranderen aub.

 8. @Ron Paul Fan [37]: Maar in deze tijd van leugens en bedrog, hoe kan me er zeker van zijn dat Ron Paul anti NWO is?
  Het zou net zo goed de volgende truc kunnen zijn om mensen op hun kniëen te krijgen.
  Of zijn al die beloftes van die Obama wel uitgekomen?
  We weten inmiddels toch wel dat alle politici slechts via leugens, bedrog en manipulatie aan de macht komen?
  Immers dat is de enige weg, en elk die er anders over denkt krijgt een gaatje in zijn kop geschoten.
  Als je een betere wereld wilt, begin dan bij jezelf in plaats van al die dingen in de buitenwereld neer te leggen, want dat is nou precies de reden dat de wereld in de fik staat.

  VREDE!!, Zé.

  Ron Paul Fan [40] reageerde op deze reactie.
  Rinus [42] reageerde op deze reactie.

 9. @Zé [39]: Maar in deze tijd van leugens en bedrog, hoe kan me er zeker van zijn dat Ron Paul anti NWO is?

  Instinct. Intuitie. Luister naar die man, kijk naar zijn track record en neem vooral de vileine tactiek waar van de MSM om Ron Paul uit te sluiten, dood te zwijgen, niet alleen in de VS, maar ook in Europa. Lees bv de lezerscommentaren bij dit artikel vandaag in de Elsevier:

  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/The-Presidents-Man/327964/Kan-Mitt-Romneys-zegetocht-nog-gestuit.htm

  In vergelijkbare artikelen in Der Spiegel, precies hetzelfde laken een pak. Het valt iedereen op dat Ron Paul wordt doodgezwegen door ALLE MSM. En de reden is dat ALLE MSM zijn gefocused op de NWO, allemaal multicultureel, allemaal voor afschaffen van de natie-staat. En door het internet wordt dat dus kortgesloten. Het internet betekent de ondergang op termijn van de MSM in haar huidige vorm.

  G&R Eigenwijs [59] reageerde op deze reactie.

 10. Het spel dient goed gespeeld te worden om te kunnen winnen…………..
  En verder kan ik alleen dan op mijn eigen intiutie vertrouwen als iemand tegenover mij zit.
  En niet via het mediacircus, dat dat hardstikke misleidend is, kunnen we eigenlijk onderhand wel weten.

 11. @Zé [39]:
  Met alle respect , wie dan ook die tegen de NWO is heeft bij mij een streepje voor en zie ik als een medestrijder in het leed dat vele regeringen aandoen aan het electoraat.
  Vergeet nooit uit het oog te verliezen dat zij de politici vaak populistisch en polariserende kretologie erop nahoud om hun partijpolitiek en pluche te verdedigen.
  De EEG vanuit de jaren 80 en 90 hadden een rijke historie en voldeed prima in de handel maar met de komst van de Euro verbeterd zou worden , helaas de werkelijke aard van de Euro is nu een Micky Mouse munt geworden door de gok en spil zucht van banken die zijn employees extravagante bonussen liet creëren om de boel letterlijk te belazeren, welke ook de huizen bubbel en de kredietcrisis teweeg heeft gebracht .
  Vele economen komen opdraven om enkel en alleen maar hun voorspellingen ten gehore te brengen dus in de glazen bol kijken techniek en deze toepassen en in feite geen inhoudelijke statement afgeeft.
  letterlijk gezien zijn vele op dit forum het alweer vergeten en zijn zij al snel slachtoffer geworden van de dagelijkse Staatspropaganda om het electoraat snel weer op het verkeerde been te brengen.
  Voor al deze mensen raad ik wat literatuur aan geschreven door auteurs die iets verder durven te kijken dan u en ik , en die duidelijk maakt waar zij in Den Haag of Brussel of in de VS mee bezig zijn.

  1) De Protocollen van de Wijzen van Sion – auteur Robin de Ruiter
  2) Worden Wij Wakker – auteur Marcel Messing
  3) Regeren vanuit het duister – auteur Jim Marrs
  4) De ware geschiedenis van de Bilderberg Conferentie – auteur Daniël Estulin.
  5) Als de Dollar valt – auteur Willem Middelkoop .

  MMAP [45] reageerde op deze reactie.
  Zé [58] reageerde op deze reactie.

 12. @Ron Paul Fan [28]: Misschien zou u zich eens wat meer moeten verdiepen in het libertarisme en niet alleen uitgaan van wat wikipedia en de volkskrant e.d. voorschrijven.

 13. er zijn alleen nadelen, als wordt duurder, alles wordt gerelateerd aan de $ terwijl de USA zwak staat, China lacht zich een rolberoerte en gaat al die kleine EU landjes tegen elkaar uitspelen met ieder een eigen postzegel en munt. Alleen Staphorst is blij want alles blijft zoals het was+ 2x naar de kerk op zondag.
  Wat wel moet is dat de NL staat de helft kleiner wordt, want Brussel neemt taken over die wij niet meer zelf hoeven te doen.(we kunnen als NL alle ambassades sluiten, er zijn EU ambassades overal al) Provincies weg,1ste kamer weg, ik denk dat 12 Gemeenten genoeg zijn,dat scheelt alles bij elkaar welvaart of niet, Nu is het een beetje niet . (Koningshuis weg, zelf staatshoofd kiezen, kan die hele dure hola rond het KH ook stoppen, met zeiljachten, paardenstallen en een eigen bus, pak de gewone bus maar, Beatrix heeft deels vrij reizen omdat ze 65 is geweest)

 14. @Rinus [42]: Hear, hear. Goede reactie, Rinus. En de boeken 3, 4 en 5 van uw lijstje zijn inderdaad zeer aan te raden. De nummers 1 en 2 ga ik zeker aanschaffen, gezien uw rijtje en mijn ervaringen met de laatste drie ervan.
  Bedankt voor de boekentips.

  Overigens: ook Middelkoop’s boeken “De permanente oliecrisis” en “Overleef de kredietcrisis” zijn aanraders. Zeer leerzaam inzake dit artikel en vele andere artikelen op Vrijspreker.
  Rinus [47] reageerde op deze reactie.

 15. Ha! kom ik dronken thuis lees ik och nog effe gauw vrijspreker. Ik kan jullie niet zeggen hoe gelukkig ik ben met reactie 37 (of meer de moderator inbreuk daarop) op dit topic! Als dit soort kwallen nu weer terug komen laat het dan in godsnaam niet weer komen tot een maanden lange terging van de lezers waar dit forum voor is bedoeld.

 16. @MMAP [45]:
  Bedankt voor de tip van De permanente oliecrisis” en “Overleef de kredietcrisis” auteur Willem Middelkoop , deze ga ik ook zeer zeker halen.

 17. In discussies is het gebruikelijk om de bal te spelen, en niet op de man. Dat gebeurde in voorgaande reacties door diverse personen. Vervolgens sluit de moderator zich aan bij de personen die op de man spelen.

  Mijn wereld wordt met de dag surrealistischer. De wereld is één groot gekkenhuis. Maakt niet uit, als je maar lekker in je vel zit.

  Over de ineenstorting van de euro: ik weet niet wat komen gaat, maar ik hou flink euro’s aan. Ik wilde aandelen bijkopen maar het zou best wel eens kunnen dat er een gunstiger koopmoment komt.

  Met goud hetzelfde: als de boel in elkaar klapt ga ik bijkopen. Ik moet dan natuurlijk wel iets hebben om mee te betalen.

  Marc Faber waarschuwde voor geldschaarste: http://www.youtube.com/watch?v=K85T5j-4JqI

  Als dat moment zich voordat heb je valuta nodig.

  Zé [50] reageerde op deze reactie.
  MMAP [56] reageerde op deze reactie.

 18. @Zé [50]:
  Die regels schijnen jou duidelijk te zijn, mij in dit geval niet zo.

  Over de argumenten van de moderator:
  ***Moderator: U heeft met deze reactie een derde waarschuwing, en daarmee een ban van dit forum, ontvangen. Wederom verdraaiing van andermans woorden en wederom non-argumentatie om uw ongelijk maar niet toe te geven. Tevens ontmaskert u uzelf als financieel onkundig met uw eigen woorden, terwijl uw reacties van de laatste maanden bol staan van financiële voorspellingen, toekomstscenario’s en beoordelingen. Moderator***
  Dit forum staat bol van voorspellingen, speculaties, (non-) argumenten en toekomstscenario’s. Is dat een reden om iemand te bannen?
  ***Moderator: Ik kan dit, in combinatie met eerdere waarschuwingen en uw onophoudelijke stempel drukken op topics, niet anders zien dan het gedrag van een internettrol. En die verwijderen wij hier zo snel mogelijk. Bij deze, dus. Moderator***
  Volgens mij zit RPF al jarenlang op dit forum, dat is geen kenmerk van een trol. Ik neem aan dat elke forumganger probeert met argumenten een stempel te drukken op topics..? Is dat zo ongebruikelijk voor forum?
  ***Moderator: Bij uitzondering heb ik, als Moderator-dictator, ook de commentaren van de achterban van Vrijspreker mee laten gelden in deze beslissing. Moderator***
  De moderator laat zich leiden door een aantal reaguurders, die pas heel kort op deze site zitten, die eisen dat RPF verwijderd wordt.
  Wie is de “achterban” van Vrijspreker?

  .M [52] reageerde op deze reactie.

 19. @Henk [51]: Inderdaad, ook ik ben teleurgesteld.

  Niet dat ik een onvoorwaardelijke Ron Paul Fan Fan ben, maar mij stoort ie absoluut niet.
  Vergeleken bij ACP of Beek (die ik, ofschoon ik hem niet kon uitstaan, uit principe nog verdedigde toen gedreigd werd hem te bannen) vind ik RPF zeer fatsoenlijk.

  En hij mag dan wel geen ras-libertarier zijn, dat is op zich niet erg. Vaak komt ie met interessante inzichten. Die over de euro verbazen me en deel ik geenszins en zijn verhaal houdt m.i. totaal geen steek, maar op andere vlakken (vaak duidelijk stokpaardjes) weet ie verdomd goed waarover ie spreekt.
  M.n. zijn visie op de VS (m.u.v. Ron Paul) is m.i. erg interessant en vaak goed onderbouwd. Ik heb alleszins al een hoop nieuwe inzichten opgedaan door hem, of toch minstens mijn bestaande inzichten (waar ik vaak wel van de klok wist maar de klepel niet wist hangen) verder uitgediept door interessante achtergrondinfo uit links waar hij mee kwam aanzetten.
  Als ik me niet vergis was hij het die ooit een link poste naar een boekje “Great wars and great leaders” van Ralph Raico. Dat vond ik uitermate leerrijk.

  Zoals gezegd: ook al kon ik Beek niet uitstaan, ik was principieel tegen een ban. Maar i.t.t. dat stuk uitschot, vind ik RPF eigenlijk een zeer waardevol reaguurder. Dat ik het niet 100% met alles eens ben, en dat ie soms wel erg kan zeuren over zijn stokpaardje de euro, neem ik voor lief. Voor het overige zijn zijn bijdrages m.i. zeer waardevol.
  Ik mag dan ook hopen dat ie hier blijft posten en dat dit niet verwijderd wordt.

  Henk [53] reageerde op deze reactie.

 20. @.M [52]:
  Ik moet zeggen dat Vrijspreker een positieve uitzondering was en, hopelijk, blijft in vergelijking met andere fora en blogs. Elders is gescheld en groepjesvorming vaak schering en inslag. Ik heb de afgelopen jaren veel heb opgestoken van deze site en heb informatie en inzichten gekregen die ik nooit van de MSM heb gehad of zal krijgen. Reacties zijn meestal inhoudelijk en met feiten onderbouwd, op een enkele vervelende peroon na natuurlijk.

  Ik hoop echter niet dat mensen die een enigszins ander geluid laten horen dan staat in de libertarische bijbel, meteen verwijderd gaan worden van dit forum. Dan wordt het nogal een saaie boel hier.

 21. Als ik het goed begrijp heeft VrijSpreker.nl in het verleden ook al een ban uitgedeeld aan een zekere ACD en beek?
  Ron Paul Fan en ISS sluiten dus aan in een reeks van gebannen personen. Zijn er naast deze personen nog meer forum-blocks uitgedeeld, ben namelijk erg nieuwsgierig naar de reden van dergelijke blocks.

  ***Bericht van de Moderator***
  Kunnen we uw obsessie voor de Vrijspreker-moderatie nu achterwege laten en on-topic verder gaan? De schrijver van dit artikel zit niet te wachten op moderatie-gezever, maar wil de discussie voeren over het onderwerp van zijn artikel.
  ***Einde bericht van de Moderator***

 22. Mijn obsessie? En moderatie-gezever? Mag ik mij als vrij wezen verdiepen in de geest en de hier duidelijk aanwezige contradicties van de libertair? Daar is toch naar mijn oordeel niets obsessief aan. Ik haak doodgewoon in op ander, zoals u dat noemt, gezever. Ik begrijp dat dit topic gaat over de euro, maar de VrijSpreker.nl in zijn geheel gaat ook ergens over. Mag ik nog wel de vrijheid nemen en opmerken dat u nogal selectief te werk gaat in het uitdelen van waarschuwingen als moderator.

  Is er op VrijSpreker.nl een topic waar ik dan wel, zonder psychische schade op te lopen of zonder de hete adem van de moderator in mijn nek te voelen, terecht kan met mijn “gezever”?

  En alvast mijn oprechte excuses voor dat ik besta.

  MMAP [56] reageerde op deze reactie.

 23. @Ketter [55]: Is er op VrijSpreker.nl een topic waar ik dan wel, zonder psychische schade op te lopen of zonder de hete adem van de moderator in mijn nek te voelen, terecht kan met mijn “gezever”? Volgens mij, tenminste dat heb ik in diverse posts van de moderator gelezen, kun je een artikeltje schrijven en opsturen naar Vrijspreker. Over moderatie op internet, of zo?

  On-topic:
  @Nico de Geit [49]: Volgens mij is het zoeken naar een goede mix. Ik ben zelf ook een goldbug en zilver-aankoper, maar leg ook elke maand wat euro’s opzij (fysiek, niet op de bank, natuurlijk). Je weet maar nooit of er iemand een bankrun gaat beginnen.

  Mijn mix bestaat uit zeldzame spullen (limited editions van allerlei zaken) en fysiek goud kopen voor mijn pensioen, zilver kopen vanwege de potentie dat dit nog eens flink gaat stijgen en euro’s voor als het boeltje in elkaar klapt.

 24. Erg vriendelijk dat u mij de mogelijkheid biedt een artikel te posten, maar mag ik zo vrij zijn dit artikel te weigeren? Want ik denk dat ik al weet hoe dat voor mij zal aflopen als ik hier als zogenaamde vrije spreker in een artikel ideeën of zelfs feiten ter discussie stel.
  Voor zover ik kan nagaan hebben Ron Paul Fan, IIS, ACP en Beek ook al eens een artikel gepost. Het is duidelijk hoe het met deze schrijvers is afgelopen (RIP). Ik trap niet in de val en wens niet de afrekening te krijgen zoals deze goedgelovige zielen.
  Zeg nooit nooit, maar ik zou nog liever van hier naar Panama kruipen eer ik er aan begin. Panama schijnt ook nog eens erg mooi te zijn.
  “Onderneem niets zonder te overdenken, dan behoeft ge uw daden niet te berouwen.” Vandaar dat ik mij op de verschillende fora beperk tot het achterlaten van reacties.

 25. @Rinus [42]: Ik ben al erg lang op de hoogte van de materie die in deze boeken behandeld wordt, en ben net zo anti NWO als de meesten hier.
  Ik bedoel alleen te zeggen dat het rad wat ons voor de ogen gedraaid wordt wellicht groter is dan we maar enigzins vermoeden.
  Dus kijk uit, en vertrouw op jeZelf.

  Zé.

Comments are closed.