EU-politici zijn al jaren bezig met het trachten meer landen onder hun bestuur te krijgen. De politici en inwoners van landen die nog geen “lid” zijn worden bewerkt met geld en mooie beloftes.
Kroatië is daarin het meest gevorderd. Zondag 22 januari heeft het volk in een referendum zijn “keus” mogen doen, en zelfs JA gestemd.

‘Dat wil zeggen dat maar 46 %van de stemgerechtigden kwam opdagen, waarvan 2/3 vóór stemde. In totaal betekent dit dat dus een kwart van de totale bevolking bepaalt dat de andere driekwart mee moeten.
Uit deze cijfers wordt een diepe verdeeldheid bij de Kroaten geïllustreerd. Dat is de democratie, en op 1 juli 2013 kan, als er niets geks gebeurt, het land officieel  het 28ste lid worden.

Tot nu toe heeft Kroatië al 100 miljoen euro van de bestaande EU-leden mogen ontvangen, en nu krijgen ze al vast nog eens 250 miljoen!
Ondanks dat schijnt de weerstand tegen de EU toe te nemen en een betoging in Zagreb liep deze week uit op rellen.

In Kroatië is een recessie met zwakke economie, 48 miljard buitenlandse schuld en 17 % werkloosheid. De JA-stemmers verwachten dat door lidmaatschap EU de economie verbetert en dat de mensen overal kunnen gaan werken.
De tegenstemmers zien daar helemaal niets in omdat er in de EU al problemen genoeg zijn. Terwijl ze het ook afkeuren dat ze nu weer hun soevereiniteit verliezen waar ze zo heftig voor gevochten hebben.

Maar wat denken de bestaande EU leden, of concreet Nederlanders, te verdienen aan dat nieuwe lid?
Een lid land met grote corruptie, slechte economie, en een kredietwaardigheid van net een stapje voor “junk-status”?

EU-president Van Rompuy en voorzitter Barroso van de Europese Commissie zijn blij en hebben in een gezamenlijke verklaring de uitslag van het referendum in Kroatië verwelkomd.
“Wij feliciteren de Kroaten met hun keuze”, zeggen Van Rompuy en Barroso. “Het lidmaatschap van de EU zal hen nieuwe kansen bieden en ervoor zorgen dat hun land veilig en welvarend zal zijn.

Volgende landen om te veroveren zijn nu: Ijsland,Montenegro, Macedonië en….Turkije!
En dan nog Albanië, Bosnië en Herzogewina, Servië en Kosovo. Al die landen ontvangen ook nu al financiële steun om ze “gereed te maken”.

Voorlopig nog genoeg landen waar ons belastinggeld in gestopt kan worden!

17 REACTIES

 1. Als we Kroatie laten barsten wordt het een Islam crime staat, en daarbij is een groter EU (tegen China) beter dan een kleine ombeduidende EU waar om gelachen zal worden. Nog even en op Vrijspreker komt een pleidooi voorbij voor de herwaardering en invoering van de trekschuit .-:) (en paard en wagen) (en ouderwetse grutterswinkel waar men nog bruine bonen kan laten afwegen)

  Columnist [3] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.
  Peter [7] reageerde op deze reactie.

 2. @Anno Zijlstra [1]:
  Dat is waar. De EU kan ook gebruikt worden om foute groepen juist aan te pakken. Een Europese vlaktaks in plaats van de huidige belastingen zou een goed idee zijn.

 3. @Anno Zijlstra [1]:

  “…. een kleine ombeduidende EU waar om gelachen zal worden…”

  Over het nog veel kleinere Zwitserland lachen ze niet. Integendeel daar hebben ze groot respect voor!!

  Ook is het jammer dat er nog mensen denken in termen van “geweld” met groter, sterker,…
  Er hoeven in Nederland alleen maar betere producten gemaakt te worden (kaas, televisies, paperclips of wat dan ook) en de hele wereld wil ze kopen!
  Daarvoor hoeven “we” Croatié en/of Griekenland niet onder beheer te hebben. Gewoon samenwerken is veel gezonder en efficiënter.

  Albert S. [10] reageerde op deze reactie.

 4. Hub Jongen denkt dat we nog in de 18de eeuw zitten en NL een kloloniaal rijk was , ik hoop dat de postkoets in ere wordt hersteld voor hem , de trein dat is maar behelpen en zo kom je er ook. Zwitserland kwam in de finaciele problemen en schafte snel het bankgehein af en ondertekende het Sjengen akkoord, de Jonge leest denk ik alleen het Coevorder nieuwsblad of zo, zo slecht op de hoogte als hij is -:)

 5. Wordt het derde rijk dan toch nog een feit?
  Wat Napoleon en Hitler niet gelukt is,… gaat dit de ‘list en bedrog en chantage’ club wel lukken?
  Want eigenlijk is het resultaat van deze onderneming inderdaad niet anders dan het resultaat van veroveringsoorlogen.
  De manier om tot dit resultaat te komen is alleen veel meer onderhuids en geniepiger.

 6. @Anno Zijlstra [1]:

  “Als we Kroatie laten barsten wordt het een Islam crime staat, en daarbij is een groter EU (tegen China) beter dan een kleine ombeduidende EU waar om gelachen zal worden. Nog even en op Vrijspreker komt een pleidooi voorbij voor de herwaardering en invoering van de trekschuit .-:) (en paard en wagen) (en ouderwetse grutterswinkel waar men nog bruine bonen kan laten afwegen)”

  Een onvoorstelbare hoeveelheid onsamenhangende nonsens in zo’n klein stukje tekst, maar zo kennen we Anno Zijlstra, de übercollectivist en voormalig verdediger van acties van types als PvdA’er Ed van Thijn en handlangster van een oorlogsmisdadig regime Madeline Albright weer. En dat zegt genoeg dunkt me.

 7. @Hub Jongen [4]: Precies Hubert, Zijlstra lijdt evenals vele politici met hem aan het Calimerosyndroom. Een ernstige aandoening, die men kan kwalificeren als minderwaardigheidscomplex.

  Uit alle economische onderzoeken is gebleken dat kleine landen met een open economie en een vrije markt het beste presteren en de rijkste staten zijn (Zwitserland, Singapore, Taiwan, Hong Kong, Andorra, Bermuda etc.). Dat is ook logisch, want zij gebruiken hun expertise en kennis voor productie, handel en export in plaats van aan militaire interventies, het houden van bases en het koeieneren van hun eigen volkeren.

  Vanuit financieel-economisch oogpunt is het derhalve zeer verstandig om af te scheiden van welke entiteit dan ook en alleen handel te drijven met andere vrije, soevereine staten. Dit kan dan worden gegoten in de vorm van een vrijhandelsverbond. Daar hebben we dus geen Euromoloch met corrupte en nepotistische politici voor nodig.

  Libertariërs lijden niet aan het Calimerosyndroom, omdat zij beseffen dat groot niet altijd goed betekent.

 8. @Anno Zijlstra [9]: Anno, in 1932 was de USA al op de hoogte van Adolf’s plannen.
  Ondertussen hebben ze zijn intiatief financïeel gesteund, en zijn ze pas deze kant opgekomen toen de klus geklaard was.
  Niet om ons te bevrijden, maar om de zaak over te nemen,.
  De naam nazi’s werd veranderd in verenigde nazies, en het resultaat daarvan is dagelijks zichtbaar.
  Ja, het 3e rijk is nu realiteit, met Merkel als plaatsvervangend opperhoofd.
  W zijn niet geholpen, we zijn en worden constant genaaid.
  De geschiedenis herhaald zich omdat het gewoon verdommen er van te leren.

  Vrede, Zé.

 9. deel (90%) van Vrijspreker’aars stemt PVV of SP, ik mis de Bilderberg,Joden en 9/11 = schuld CIA nog en dat de landing op de maan ‘een Hollywood opname is’ story’s nog. USA zit altijd overal achter (met Israel) It’s coming soon on Vrijspreker.com -:)

  (China lachende derde bij verdeeld EO, kan NL ‘een Singapore’ worden? antw= neen want dat wil Berlijn niet)

  G&R Eigenwijs [16] reageerde op deze reactie.

 10. Kan iemand mij uitleggen waarom de EU door sommigen het derde rijk en door anderen het vierde rijk wordt genoemd ?

  Ik dacht dat men met het derde rijk doelde op het 2e duitse rijk onder Hitler ?

  We hadden het romeinse rijk; daarna het ottomaanse rijk tot aan de Pireneën; daarna het katholieke rijk; napoleonische rijk; het duitse rijk 2 maal, (nou ok inmiddels met Merkel 3 maal); daarna het amerikaanse rijk met de VN en NATO.

  Goed, graag van iemand een verklaring, waar voor bijvoorbaat dank.

  Zé [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Aequitas [13]: Hoi Auquitas,
  Ik hanteer de benaming 3e rijk, daar WO II volgens mij nooit ten einde is gekomen, en wat we nu meemaken de voltooing is van Hitler’s & Co’s droom.
  A;s we de berichten mogen geloven, werd het ‘Duitse’intiatief gesponsord vanuit de USA, kregen de uitvoerders vrije uittocht naar Amerika, en werden de lastigen in Neurenberg neergezet, etc.
  Als we alle rijken uit de geschiedenis gaan optellen, weet ik ook niet het hoeveelste rijk dit is, ik weet wel dat we steeds armer worden ipv rijker, als we niet oppassen en er niets aan doen.

  Ik hoop dat je hier iets mee kunt, en wellicht zullen anderen er nog meer over te vertellen hebben.

  Zé.

  G&R Eigenwijs [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Anno Zijlstra [12]:

  Het maakt niet uit wat Berlijn wil, of wie dan ook.
  Wat de boven basen willen dat is wet.
  Een wereld wijde machtsstructuur drijvend op zakelijk belang.
  Het is oude macht en oud geld met een strenge ballotage.
  Waarschijnlijk is bilderberg er een onderdeel van.

Comments are closed.