Uit frustratie heb ik een brief geschreven naar verschillende overheidsinstanties over de les Leren, Loopbaan en Burgerschap. Deze les bestaat uit het brainwashen van leerlingen. In een computerprogramma wordt aangegeven wat voor opdrachten je moet doen. Sommige zijn knip en plak opdrachten, in andere moet je je mening geven.
Met mening bedoel ik natuurlijk de “goede mening”, de linkse mening. De meningen staan vaak al aangegeven en je kan omcirkelen waar je het mee eens bent. Het gaat om verschillende onderwerpen: “Reclame, daar trap jij toch niet in!”, “Europa, ook voor jou!”, “Eet je fit” etc.


Geachte ..[“overheid”],

Na het maken van de LLB opdrachten op de Connect website, heb ik mij gerealiseerd dat u ons, “domme” mbo’ers, wilt beschermen tegen de “gevaren” van deze wereld.

Een voorbeeld hiervan is dat u ons wilt behoeden voor de leugens en bedrog van tv- en internetreclames.
Ik kan u vertellen dat dit absoluut geen invloed heeft gehad op de keuzes die ik maak als consument.
Ik heb een eigen verantwoording hoe ik mijn geld uitgeef, hier heb ik uw hulp niet bij nodig.

Een ander voorbeeld zijn de vragen die aan de politiek zijn gerelateerd. Er wordt mij niet gevraagd OF ik blij ben met het bestaan van de EU, maar WAAROM ik blij ben met het bestaan van de EU.
Dit zijn maar een paar voorbeelden van linkse propaganda waar ik mij aan stoor.

Er is nog iets wat mij ergert aan de opleidingen die het mbo biedt. Sinds twee jaar is iedereen verplicht de vakken rekenen, Engels en Nederlands te volgen. Het maak niet uit of dit iets toe te voegen heeft aan de opleiding, of je nou studeert voor verzorgende of een sportopleiding volgt.

De overheid beweert dat veel jongeren deze vakken niet goed beheersen. Dit is mogelijk, gezien ik ook een van deze jongeren ben. Ik kan mij geen enkele leraar herrineren die mij op de basisschool en het vmbo goed les heeft gegeven. Het gekke is dat niemand het zag wanneer ik of medestudenten moeite hadden met de lesstof. Ook al was het duidelijk te zien dat er iets aan de hand was, de leraren negeerden het gewoon.

Op 20-jarige leeftijd kwam ik er dan ook pas achter dat ik dyslexie heb. Nogmaals, niet omdat school of een andere overheidsinstantie mij hierbij heeft geholpen, maar omdat ik hier zelf achteraan ben gegaan.
Als we zoveel verschillende ambtenaren en onderwijsinspecteurs (waar een hoop van mijn geld naartoe gaat) hebben, hoe komt het dan dat het gros van de jeugd zo slecht geschoold is?

50 procent van mijn huidige opleiding bestaat uit vakken die niks toe te voegen hebben aan het beroep dat ik wil uitoefenen. Dit, om maar die verplichte 850 urennorm op te vullen. Dit kost mij veel tijd en geld.

Ik ben mij er van bewust dat deze brief u verder niets zal doen. Uw drukke schema weerhoudt u er waarschijnlijk van om hier serieus over na te denken. Als ik spreek over uw drukke schema, bedoel ik natuurlijk het bedenken van manieren om andermans geld aan nutteloze dingen uit te geven, zoals de LLB opdrachten.

Ik mag van geluk spreken dat ik verder in het leven mag gaan, wetende dat ik instanties zoals u mag onderhouden met mijn minimumloontje.

Ik zie de overheid als een soort vader figuur. Iemand die altijd voor me klaar staat wanneer ik maar betaal. Maar betalen betalen doe ik toch, of ik dit wil of niet!

Ik wil u uit het diepste van mijn hart bedanken voor al dat u voor mij doet.

Rebecca van Kiel

13 REACTIES

 1. Goed zo Rebecca. Tien punten.

  Ik schrijf, vanaf ik schrijven kon, al zulke teksten als jij. Ga ermee door.
  Men heeft het vaak over het belabberde niveau van de student maar de mensen zijn niet dommer dan dertig jaar geleden. We betalen alleen meer belasting en premies dan toen en zien er steeds minder voor terug omdat het geld uitgegeven wordt aan de verkeerde zaken en verdwijnt in de verkeerde zakken.

  Geld moet geinvesteerd worden aan onze kinderen, infrastructuur, technologie, de dijken, veiligheid en een schone leefomgeving.

  Niet over de balk gesmeten worden aan: landbouw, wetgeving, voetbal, brood&spelen, rente ivm staatsobligaties, de euro, de banken, de grieken, brussel, bureaucratie, wapens van verwoesting. De overheid moet zijn ambities omlaag bij stellen, en de lasten omlaag brengen zodat we als mens weer zelf kunnen kiezen waar we ons geld aan uitgeven.

  Als we niet uit eigen beweging de knoppen terug draaien zal het grootkapitaal dat wel doen maar met andere gevolgen. (armoede)

  The Red Pill [5] reageerde op deze reactie.

 2. lol, “reclame daar trap je toch niet in” terwijl je in hun reclame spot zit. Je moet het ze meegeven, ze zijn geniaal
  propaganda, daar trap je tcoh niet in??

 3. @alfons [2]:

  Alfons, helemaal eens dat we zelf moeten kunnen kiezen waar we ons geld aan uitgeven.

  Maar je schrijft ook dat geld geïnvesteerd moet worden in onze kinderen (ik heb geen kinderen), technologie, schone leefomgeving etc.

  Mag ik van jou ervoor kiezen om daar geen geld aan uit te geven?
  (Althans niet onder dwang via een ambtelijke instantie)

 4. Gelukkig is die les mij bespaard gebleven.
  Anders had ik geweigerd deze te volgen, te maken of te erkennen.
  Het is middelbaar BEROEPS onderwijs.. En dit heeft niets met een beroep te maken.
  als klant van de school wens ik zelf waar voor mijn geld te krijgen en verwacht ik dat ik krijg wat ik wil.

  nuiet getreurd rebecca… er zijn zat manieren om te leren, buiten het MBO.

  Philosoof G&R Eigenwijs [13] reageerde op deze reactie.

 5. Opleidingen die nu gegeven worden zijn in veel gevallen onzin opleidingen. Ik heb eens een dieet opleiding gedaan en heb met verbijstering dingen moeten leren die juist averechts werken, maar dat mocht je niet zeggen, ook niet met onderbouwing van je gelijk. Er werd gewoon over je heen gewalst van dit is nu eenmaal de norm vandaag de dag. Alles is al bepaald en daar mag niemand van afwijken. Alsof alleen zij die deze opleidingen geven, alle kennis in huis hebben. Ze zijn ook nog zo arrogant erbij, dat je er moedeloos van hun machtsmisbruik wordt. Want zij kunnen jou net zo manipuleren als ze zelf willen, zonder dat jij enige mogelijkheid hebt. Want jij wilt toch dat diploma halen.

 6. Ieder mens zou vrij moeten zijn zelf onderwijs te kunnen kiezen, bij voorkeur online.

  Mensen onder dwang bedenkelijke kennis inprinten is gewoon een van die zieke uitingen van deze onvoorstelbaar domme maatschappij waarin wij leven.

  Het grootste probleem is dat onze machthebbers geen idee hebben wat wel of niet goed is voor een mens. Zij zijn voornamelijk goed in woorden en geheugen, bewustzijn en goede visie zijn echter kwaliteiten van een heel andere orde en bovendien zeldzaam.

  Maar wanneer onze ministers achter uit hun luxe limousine stappen (portier geopend door chaffeurs, camera’s op hen gericht) dan voelen zij zich ineens wezens van ongekende intelligentie. Dit hele sfeertje waarin zij leven (op kosten van de belastingbetaler) doet ze denken dat zij in staat zijn belangrijke beslissingen te nemen voor het ‘lagere’ volk.

  Het meest nobele wat een overheid ooit kan doen is zichzelf ongedaan maken, althans, reduceren tot absolute kerntaken zoals veiligheid enzo…

 7. Connect is inderdaad een slecht voorbeeld van lesgeven, ik heb er ook burgerschap mee gehad en ik heb weinig van die dingen gemaakt die stof is gewoon ronduit slecht en je leert er niks van.

  Enige wat ik eraan gedaan heb is een reflectieverslag invullen om er maar vanaf te zijn, ze mogen bij die (r)overheid wel eens wat gaan doen met die stomme urennorm die nergens op slaat i.p.v hem telkens weer omhoog te doen.

 8. rebecca: Goed verhaal en kan mij er helemaal in vinden. Ik was 15 jaar en ben aan het werk gegaan en nooit iets geleerd op school. Ik heb dus niet op een universiteit gezeten en ook geen voor mij onnodige bagage meegekregen. In de praktijk heb ik alle kennis opgedaan en ben volgens mijzelf een universiteit op zich, maar dan wel gericht op datgene wat mijn belangstelling heeft en aan kennis in zaken opgedaan heb. Ben wel een einzelgänger die alles zelf doet, en niets wat belangrijk is aan anderen kan overlaten. Of het nu bank of belasting of rechtszaken zijn ik weet altijd wat en hoe ik het wil. En doorzetters als jou vind ik klasse !!!

  Philosoof G&R Eigenwijs [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Jhon [1]: @Hoc Voluerunt [6]: @reiny [10]:

  Mensen met een karakter zoals waar jullie blijk van geven,
  zijn de geen die zich moeten verenigen, om de toekomst veilig
  te stellen.
  Zodat de domheid, die ons nu onder leiding van de hebzucht door de strot wordt gedrongen, op houd.
  Waardoor er een beter en recht vaardiger maatschappij kan ontstaan.
  Denk niet dat je alleen staat in je wensen en gevoelens.
  Jullie zijn van meer waarde dan de geen die nu de boel denken
  te regelen.
  Terwijl zij zelf geregeld worden.

  Geef niet op volg je zelf in vereniging met anderen.

Comments are closed.