Meer macht naar de EU, dan is meer geld niet nodig, zegt Angela in haar openingstoespraak bij het “World Economic Forrum” in Davos.
“Merkel: Transfer more powers to EU, not more money to bail-out fund”.

Het bijzondere van deze uitspraak is niet dat er ook maar een greintje nieuws in zit. Het bijzondere is dat de inhoud nu gewoon openlijk wordt uitgesproken.
Een tendens die we de laatste tijd wel meer zien.
Tot voor kort verborgen politici hun ware bedoelingen meestal onder mooie woorden. Maar nu hebben ze al zoveel macht, dat ze hardop zeggen waar het om gaat: “Ik wil meer macht”.

Zij zegt in die toespraak dat er wel al stappen genomen zijn voor een fiscale unie, maar dat het veel sneller moet. De EU moet maatregelen bij de afzonderlijke landen kunnen afdwingen!

Waar blijft Nicholas Sarkozy? Die heeft het te druk thuis met het proberen zijn eigen herverkiezing veilig te stellen. Merkel is nu in haar eentje de top-baas in de EU.
“It’s not even Merkozy anymore, it’s just Merkel now,”  zei een  EU-ambtenaar.  http://euobserver.com/19/115022

En Rutte-deJager volgen alles wat Angela wil. De laatste restjes Nederlandse soevereiniteit hebben ze al lang aan Angela beloofd.

Zie vooral ook de korte video van gisteren over de absolute macht van de EU.

Slavernijverdrag Euro

9 REACTIES

 1. “Als het mogelijk zou zijn om een goede berekening te maken over het kwaad dat door politieregulering wordt veroorzaakt, en van dat wat er door wordt voorkomen, dan zou het eerste aantal in alle gevallen groter zijn dan het laatste”.

  William von Humboldt 1792 (!)

  Zé.

 2. @pcrs [8]: Klopt, pcsr, ik weet niet hoe het in andere landen is, maar overal in Frankrijk en Belgïe zie ik affiches en reclames t.b.v. werving van soldaten, douane en politie.
  Er schijnt ineens een grrot tekort aan te zijn.
  Hoe is dat in Nederland?

  Vrede,
  Zé.

Comments are closed.