De verwachtingen die branche-organisaties en overheden over ons uitstorten, wat moeten wij daarmee? Enkele van die indicatoren na 5 minuten rondneuzen, gisteren op nu.nl.

Nederland moet 7 miljard euro extra bezuinigen, dus bovenop die 18 miljard euro voor 2015. Dat betekent voor u en mij: stoppen met dure hobby’s en grote uitgaven. Maar voor politici en ambtenaren betekent dat: meer lastenverzwaring voor de werkende medemens.

 

Nederland en Israël gaan nog meer samenwerken. Er komt, volgens een zekere heer Rutte (blijkbaar hebben enkele Nederlanders hem tot leider uitgeroepen, of zo) een “Nederlands-Israëlische Samenwerkingsraad. Moet u eens raden wie dat clubje ambtenaren gaat betalen.

 

IMF veel somberder over de eurozone. De economieën van de eurolanden gaan krimpen, zegt het IMF. Alsof zij daar verstand van hebben, blijkbaar. De grootse economie ter wereld stagneert en China gaat 8,2% groeien.

 

Oh ja, de zorgkosten gaan verdubbelen. Omdat een of ander clubje, het SCP (?), gezien heeft dat 1,2 miljoen mensen de zorg nu 11 miljard euro kosten en in 2030 er 1,6 miljoen mensen gebruik van zorg zullen maken, die dan opeens 25 miljard gaan opmaken. Over 18 jaar maken 30% meer mensen 127% meer geld op in de zorg. Dat zegt veel over de zorg? Of over de verwachte inflatie van de euro?

 

Nou, zo heb ik het wel, denk ik. Is wel genoeg zo. Er is nog veel meer, maar hé, voor de zaterdagmorgen heb ik uw humeur al genoeg verpest, vrees ik.

Ik vraag u: wat hebben de politici en ambtenaren nu eigenlijk bereikt met hun beloften, regelgeving en handhaving?

Ik vraag u: zijn dit de resultaten die u verwachtte toen u naar de stembus ging voor dit “management”?

Groet,
MMAP

9 REACTIES

 1. Mijn moeder las laatst in de krant dat het moeilijker wordt je hypotheek over te sluiten, en wij daardoor in de problemen zouden komen.
  Ik zei, je hebt geen idee hoe diep heel Nederland, Europa of zelfs de hele wereld in de stront zit, en dat is nog een understatement.
  Moet ik nou mij huis kwijtraken omdat corrupte oncompetente “leiders” hun werk niet goed gedaan hebben?

  Politici zien de zon alweer schijnen.
  Over een tijdje draait de economie weer als een tierelier.

  Philosoof G&R Eigenwijs [9] reageerde op deze reactie.

 2. “Ik vraag u: wat hebben de politici en ambtenaren nu eigenlijk bereikt met hun beloften, regelgeving en handhaving?”

  Dat ik niet meer ga stemmen o.a. Ze zijn mijn tijd niet waard.

  “Ik vraag u: zijn dit de resultaten die u verwachtte toen u naar de stembus ging voor dit “management”?”

  Zoals gezegd, ik stem niet. Hoe zit dat met u, MMAP – neemt u deel aan het demokratiese proces middels de gang naar het stemburo ?

  MMAP [3] reageerde op deze reactie.
  Onbezoldigd ruifvuller [4] reageerde op deze reactie.

 3. Inderdaad, stemmen heeft geen zin meer. Als je al stemt dan krijg je leuke beloftes, meer belastingen, hogere aow leeftijd en ga zo maar door, zolang ze je maar leeg kunnen persen is de (r)overheid tevreden!

 4. wat moet je hier dan mee ????

  Vlaktax.

  De gedachte van CDA om een vlaktax in te voeren is al jaren gaande, maar om een of andere duistere redenen is het nog niet gerealiseerd. Het is mij onduidelijk wat men voorstelt. In ons belastingtarief bestaat de eerste schijf bijna uitsluitend uit premies zoals de volksverzekeringen, de AWBZ, de ANW en de AOW. Komen deze premies dan te vervallen? Als er een grens gesteld wordt van 20.000, – EU zijn alle inkomsten lager dan dit bedrag belasting vrij. Boven dit bedrag betaal je altijd 40 % belasting. Zouden er ook nog hogere percentages komen voor mensen die meer dan 1000.000, — € verdienen?
  Het lijkt alsof hogere inkomens dan minder worden belast. In de praktijk zijn het echter de hogere inkomens die meer belasting gaan betalen.

  De voorgestelde vlaktax op arbeid is in principe geen tax maar een premieheffing op arbeid. Komen de heffing premies volksverzekeringen niet te vervallen, dan krijgen we een samengesteld tarief van ruim 66%, en dat is veel hoger dan het huidige maximale tarief van 52%. Zovéél eenvoudiger wordt ons belastingstelsel er echt niet door, want wat doen we met;
  Alle belastingen en heffingen, wat via belastingdienst aan ons opgelegd wordt, en aan regels gebonden is. Daarna komt de gemeente met meerdere belastingen waardoor het werk verschaffend is en er steeds meer ambtenaren komen die wij ook betalen moeten. Ook de provincie gaat heffingen en regels opleggenen om het eenvoudig te houden ook nog Waterschappen die heffingen opleggen. Dan gaat men de overheid bedrijven en ziekenfonds privatiseren en ook daar worden de lasten opgeschroefd. En over alle andere zaken gaat men nu ook al milieuheffingen opleggen. Samengevat wij leven in een cultuur van aanslagen en heffingen die onoverzichtelijk geworden is. Effectieve kosten beheersing is voor de burger onmogelijk gemaakt door de onoverzichtelijke chaotische wijze van besturen. Verder betalen wij;

  Milieubelasting, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Precariobelasting, Loonbelasting, Onroerendgoedbelasting, Overdrachtsbelasting, Staatsbelasting, Straatbelasting, Rioolbelasting, Grondbelasting, Wegenbelasting, BTW, verzekeringsbelasting, Beursbelasting, Weeldebelasting, Gemeentebelasting, Dividendbelasting, Successiebelasting, Hondenbelasting, Vermakelijkheidsbelasting, en verder voor Tabaksaccijns, Benzineaccijns, Gedistilleerdaccijns, Zegelrecht, BPM, Registratierecht, Invoerrecht, Statistiekrecht, Reinigingsrecht waterschappen, en wat er nog meer aan rechten zijn. Wij zijn verplicht bij te dragen aan: WAO, AOW, AWW, WW, WWV, BTW en tal van andere weeën; alsook aan. Ziekenfondsverzekering en Autoverzekering. Wij betalen, Liggeld, Staangeld, Parkeergeld, Tolgeld, Sluisgeld, Schoolgeld, Inschrijfgeld, Lesgeld, Kijkgeld en Luistergeld. Hoelang accepteren wij dit nog en kunnen het nog betalen, en wat komt er nog uit Europa bij?

Comments are closed.