We vernemen net dat er zondag een hele dag informatie-uitwisseling plaats vindt over het ESM-slavernijverdrag en een gerelateerd verdrag. Beide verdragen zullen enorme gevolgen hebben voor de burgers. Als deze geratificeerd worden door de nationale parlementen is het over en uit met de democratie en kunnen we ons opmaken voor een heel lange lijdensweg van steeds meer bezuinigingen. Zie artikel van gisteren.

Hier volgen iets meer gegevens die mogelijk van pas komen voor mensen die kans zien deel te nemen:

Als bijdrage in juridische klachten tegen de speculerende grootbankiers,
Als steun aan de sociale rechtvaardigheid en strijd,
Opdat het volk zijn zeg heeft en
Ter voorbereiding van de Grondwetgevende Volksvergadering van 25 maart 2012,

Welkom op de Infodag:
EURO, “ECONOMIC GOVERNANCE ” & SOEVEREINITEIT van het VOLK
De EU legt met steun van het IMF twee Verdragen op die ons leiden naar een permanent inleveringsbeleid en permanente schuldslavernij. Het gaat om de verplichte invoering van de “gouden regel” of de nul-begroting in onze Grondwet via een Verdrag. En om een euro monetair fonds, genaamd ESM (Europees Stabiliteits Mechanisme).

ZONDAG 29 JANUARI 2012
10h-17h
PIANOFABRIEK
Fortstr. 35 , 1060 BRUSSEL 
zaal Cassablanca 1&2 Station: Brussel Zuid Metro: Sint-Gillis Voorplein

Wij werken een hele dag op deze twee grondwettelijke basisteksten die onze verkozenen worden voorgelegd. Door ze samen te lezen. Door ze in hun context te zetten. Door ze aan een kritiek te onderwerpen op basis van sociale rechtvaardigheid en burgerwaakzaamheid. Ter verdediging van de grondrechten en de soevereiniteit van het volk. Simultaanvertaling voorzien met steun van Tartine &Boterham. Kinderopvang op aanvraag.

Info:
Marie Rose Cavalier
Raf Verbeke
www.onzezeg.be
raf.verbeke@telenet.be

TEL: oo32-(0)497/23.07.60.

————————————————
Met dank aan Rudo de Ruijter voor het sturen van deze informatie

10 REACTIES

 1. Jan Kees zal tekenen en zeggen dat hij goedkeuring impliciet in zijn mandaat van Minister van Financieen zit.

  En hij weet ook dat de ESM problemen de gemiddelde Nederlander/Belg een worst zal zijn. Veel te ingewikkeld. Saffie en een bak leut… Hij kan het risico om ongevraagd het ESM verdrag te tekenen best nemen: de financiele journalisten zijn allemaal hersendood en kranten zijn voor 90% ook niet geinteresseerd in financiele moeilijkdoenerij.

  Het alternatief (niet kunnen tekenen) bestaat niet: dit zal het einde van de EEG betekenen.

 2. Ik neem aan dat men met gulden financieringsregel en nul begroting bedoelt grondwettelijk beperkingen vast te leggen aan de overheidsfinancien. Geen slechte zaak. Als in de grondwet staat dat tekorten verboden zijn kan ik me daar best in vinden.

  Geloof dat dit soort wetten op de lange termijn werkt is weliswaar nogal naief, maar op zich is het geen slechte wet. Het is in ieder geval een poging het potverteren moeilijker te maken en probeert de politici in te binden. Nogmaals, dit werkt hoogstens tijdelijk.

  ESM is zoals ik het zie een domme dwangmaatregel die het omverblazen door speculanten van de euro probeert uit te stellen en verandert niets aan de structurele onbalans en fouten.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  G&R Eigenwijs [9] reageerde op deze reactie.

 3. @Ratio [2]:

  “Als in de grondwet staat dat tekorten verboden zijn kan ik me daar best in vinden.”

  Sterker nog, het zou in de grondwet moeten staan!

  Maar waarom doen die politici dat dan niet gewoon? De NL overheid heeft daarvoor dat ESM niet nodig. En al decennialang veroorzaken ze tekorten!

  Het slechte van die ESM en wat erbij hoort dat zij daardoor Nederlanders nog meer tot ondergeschikten van Brussel maakt.

  G&R Eigenwijs [8] reageerde op deze reactie.

 4. Lastenverzwaringen zijn geen bezuinigingen. Kennelijk dringt dat zelfs hier niet door.

 5. Ook dat nog

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3140360/2012/01/27/Europa-wil-stakingsrecht-inperken.dhtml
  en
  http://www.zonnewind.be/

  ‘Europa wil stakingsrecht inperken’

  Het stakingsrecht van werknemers in Europa wordt ingeperkt. Dat concludeert de FNV uit uitgelekte stukken van de Europese Commissie. FNV-voorzitter Agnes Jongerius heeft premier Mark Rutte gevraagd dit tegen te houden.

  “Met nog een krachtiger boodschap van mijnheer Arjan Plantinga”

  De kosten van de crisis worden door de nationale regeringen in een vloeiende bewegend afgewenteld op de werkende mens, en hoewel de gevestigde media – medeplichtig aan de misdaden van de banken en overheden die de oorzaak waren van de crisis – hun uiterste best hebben gedaan om de boodschap voorzichtig te brengen en de verschillende ministers zo goed en zo kwaad mogelijk uit de wind te zetten, is de werkende mens zeer terecht zeer boos.

  De media tonen daarmee weer maar eens en op steeds schaamtelozer wijze aan dat zij niet bestaan om de burger te informeren, maar om de burger te manipuleren.

  In de edities van de gevestigde media in druk, op radio en tv en op het internet is nauwelijks aandacht voor de redenen van de boosheid van de mensen. Het wordt terloops zo nu en dan plichtmatig vermeld, maar de nadruk ligt volledig op hoeveel geld het de werkgevers gaat kosten, hoeveel overlast de stakingsactie zal geven en hoe slecht de actie zal zijn voor de economie en het imago van de vakbonden, wiens voorkeur in het conflict tussen de 1% en de 99% onduidelijk is.

  De misselijkmakende hetze van de hoeren van de gevestigde media is er op gericht om bij het volgzame gedeelte van de bevolking (de meerderheid) een negatief beeld van protesteren en opkomen voor je rechten te doen ontstaan en de stakingsbereidheid bij de mensen te laten afnemen. EN met succes, want inmiddels is er zoveel twijfel gezaaid dat de Christelijke vakbond al is beginnen twijfelen.

  De voorstellen van de EU in dit artikel bewijzen eens te meer dat politici in Brussel op geen enkele manier van plan zijn uw belangen te behartigen, maar zich enkele en alleen inspannen om het hun broodheren van het grote geld naar de zin te maken.
  “We willen gehoorzame slaven!”

  Laat de hoeren van de media op elke manier die u ter beschikking staat weten dat u hun smerige spelletjes doorheeft en dat u van hen eist dat ze stoppen met hun propaganda en dat ze de burgers – die hun vette salaris betalen – van juiste en objectieve info voorzien. Mail, schrijf, bel, roep, klop op ramen en deuren aan de Reyerslaan in Brussel en in het Mediapark in Hilversum. Neem uw hooivork mee om uw mening wat kracht bij te zetten.

  En laten we maandag heel België volledig plat leggen. Kom op voor uw rechten, eis dat de sterkste schouders ook iets dragen en laat de oplichters in de Wetstraat bibberen in hun Armani’s.

 6. Het afbraakproces van alles wat ons lief is hier in Nederland komt nu in een stroomversneling dankzij die kut EU. Wij burgers hebben er niets over te zeggen maar kunnen wel de rekening betalen.Slaven zullen zijn en blijven.

 7. @Nieuwerth [7]:
  Jongerius:

  Een socialist, weet wat hij mist.
  Zelf willen zij niet stelen en volgen liever bevelen.
  Daarna, hard krijsen en eisen,terwijl zij met de vinger wijzen.
  Dat zij willen delen, in wat anderen stelen.

Comments are closed.