In de afgelopen weken is Ron Paul meer op de Nederlandse MSM geweest dan in de afgelopen 10 jaar.  Vandaag tweede in New Hampshire met 23 % waardoor hij nu Romney’s belangrijkste rivaal is. Met zijn derde plaats in Iowa verdubbelde Ron Paul ruim zijn resultaat uit 2008 terwijl Mitt Romney op zijn oude opbrengst bleef steken: Paul van 12.000 naar 26.000 stemmen, Romney 30.000 stemmen in 2008 en 2011.  Ron Paul’s consequente boodschap van vrijheid, beperkte overheid, beëindiging van militaire acties en stoppen met de FED is on the move.

Michele Bachmann heeft de zaal al verlaten, Rick Perry bijna en Newt Gingrich ligt uitgeteld in de touwen. Iowa’s marginale tweede Rick Santorum had het juiste publiek in deze staat maar zal in de komende Staten genadeloos om de oren geslagen worden met  zijn diepchristelijke overtuigingen én zijn gebrek aan een nationale campagne. In New Hampshire speelde hij al geen rol van betekenis meer.

Mitt Romney heeft net als John McCain geen of hoogop een ijzige relatie met de Republikeinse grassroots en Tea Party beweging. Hij levert meer van hetzelfde uit de Republikeinse koker en dat is nou  net waar de kiezers niet op zitten te wachten getuige de dramatische uittocht van zowel Democratische als Republikeinse leden richting onafhankelijke kandidaten.

Ron Paul’s ideeën zijn er voor de lange termijn. Andere kandidaten raken door hun geld heen, Ron Paul niet dankzij zijn grote internetsupport. De meeste politici zien hun beroep in termen als verkiezingen winnen of verliezen en de wetgeving beïnvloeden. Ron Paul ziet zijn beroep als voorvechter van de vrijheid en de grondwet. ‘Waar we erg succesvol in zijn, is de reïntroductie van het vrijheidsidee dat de Republikeinen al langere tijd nodig hebben’, zei hij onlangs in een speech.

Drew Ivers, een bestuurslid van Iowa’s Republican Party en Ron Paul aanhanger is gewend aan het idee dat Ron Paul weinig kans maakt om als winnaar uit de voorverkiezingen te komen. Maar hij is overtuigd dat het dit jaar anders kan gaan.

‘Ron Paul zit in het epicenter van de belangrijkste en controversiële zaken die nu spelen. Het overheidstekort. De oorlogen. De financiële crisis. De inperking van particuliere vrijheden. Dat is hoe een sneeuwbaleffect ontstaat. Ze beginnen klein en ze worden steeds groter naarmate ze verder naar beneden rollen.’

Internationale media aandacht voor de ideeën van Ron Paul is de enorme winst die nu geboekt wordt. De Republikeinse voorverkiezingen verspreiden zo het libertarisme op een ongekende manier: massaal, gratis en wereldwijd.

46 REACTIES

 1. buitenland beleid niet mee eens , Iran kan niet haar ‘eigen gang gaan met atoombommen maken’ en terreur steunen, verder heeft hij veel goede punten. Zag zijn speech vanochtend , geweldig, Paul wordt echter nooit President van de USA, hij heeft nu wel veel invloed, hij kan ook voor verdeeldheid zorgen bij de republikeinen dan wint Obama altijd. Ergens hoopt Obama dat natuurlijk ook, die was dus ook blij met zijn score.

  Reteip [9] reageerde op deze reactie.
  Troy Ounce [11] reageerde op deze reactie.

 2. Ben bang dat je hierin gelijk hebt maar ik hoop het niet. Er zijn gewoon mensen die Obama een tweede termijn gunnen. Dat geloof je toch niet!? Hij is in vele opzichten erger dan Bush.

  Ik durf te zeggen dat Obama de grootste dictator van het westen is sinds de dood van Adolf Hitler…

  Burnitall [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Rien [3]: De verandering is aan ons zelf, niet aan politici, hoe ze dan ook mogen heten.
  Door hier wel in blijven geloven, houden we het hedendaagse systeem in stand.
  De tijd is nu om zelf de verandering teweeg te brengen, het is de enige manier om tot een wereld van vrede te komen, door de vrede zelf te bewerkstelligen.
  Daarmee worden al die corrupte politici aan de kant gezet.
  En corrupt zijn ze allemaal, anders zouden ze niet kunnen voldoen in een corrupt en verrot susteem, de één wat meer dan de ander, ook Ron Paul is geen heilige, en wederom worden we overspoeld met mooie beloftes, en we weten allemaal dat er na de verkeizingen weer geen zak van terecht gaat komen.
  En weer tuinen we er allemaal in.
  Wij hebben hen niet nodig, laat zien dat je het zelf kan.
  Verbeter deze wereld, begin bij jezelf.
  Vrede,
  Zé.

 4. ik weet het niet, er komen toch steeds weer echo’s uit het verleden over antisemitisme, anti-zwarten, anti-homo’s en nog wat anti’s van Ron Paul en dan wordt ik toch wat minder enthousiast.

  We zien zulks ook hier, mensen die het libertarisme aanhangen maar tevens rabiaat antisemitisch blijken en overal zionistische complotten zien.

  vrijeradikaal [6] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [12] reageerde op deze reactie.
  Andre NI [37] reageerde op deze reactie.

 5. @Wladimir van Kiel [5]:

  We zien zulks ook hier, mensen die het libertarisme aanhangen maar tevens rabiaat antisemitisch blijken en overal zionistische complotten zien.

  Antisemitisch is juist het woord waar ik zulke grote problemen heb.

  Het is een Bijbelse term…..Semitisch….en als je deze term hanteert….hanteer hem dan goed.

 6. Zoals het nu loopt gaat waarschijnlijk Romney winnen en wordt Ron Paul tweede. Vervolgens kan Paul er voor kiezen, of liever gezegd er mee dreigen, om als onafhankelijke kandidaat te gaan optreden om daarmee van te voren elke kans van Romney om het te kunnen winnen onmogelijk te maken. Wellicht dat Romney dan eieren voor zijn geld kiest en Ron Paul als running mate kiest.

  Zo maar een ideetje.

  Reteip [10] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [34] reageerde op deze reactie.

 7. @Anno Zijlstra [1]:

  Je bent gevallen voor de bangmakerij van de amerikanen / MSM. Welk land heeft als enige -op volstrekt overbodige wijze- gebruik gemaakt van de atoomboom? Niet één keer maar twee? Juist, amerika. De VS die een ander land beschuldigd van potentieel gebruik van een atoomboom is een pot en ketel verhaal en totaal ongeloofwaardig.
  Ook al zijn het volgens jou misschien gestoorde maniakken, ze zijn ook in Iran slim genoeg om te beseffen dat als zij OOIT zo’n ding zouden gebruiken heel het land binnen het uur tot as gereduceerd zou worden. Als ze er een hebben gaat die op israel, en laat israel nou ook genoeg ondergrondse bunkers en atoombommen hebben.
  De enige reden dat Iran een atoombom wil is juist bescherming tegen de VS. Als de VS iran binnen zou vallen dan gebruikt iran die bom op eigen bodem om 20k amerikaanse militairen te doden, en terecht dan!

  Anno Zijlstra [30] reageerde op deze reactie.

 8. Ho, oops. In het bovenstaande bedoel ik: als iran er een gebruikt, dan gaat die op israel. (maar zo stom zijn ze niet)

  @Ron Paul Fan [8]:
  Uiteraard zal Romney Paul weigeren als running mate, dan wint obama en zit de oligarchie nog altijd stevig in het zadel.
  Voor Ron Paul geldt (helaas): hij wordt president, of hij doet niet mee. En als hij president wordt, verwacht ik hem (helaas) tussen 6 planken voor hij afzwaait.

 9. @Wladimir van Kiel [5]: ik weet het niet, er komen toch steeds weer echo’s uit het verleden over antisemitisme, anti-zwarten, anti-homo’s en nog wat anti’s van Ron Paul en dan wordt ik toch wat minder enthousiast.

  We zien zulks ook hier, mensen die het libertarisme aanhangen maar tevens rabiaat antisemitisch blijken en overal zionistische complotten zien.

  Libertarisme is essentieel een blanke beweging, hoe je het ook went of keert, ongeacht hoeveel joodse auteurs de bijbehorende boekjes hebben geschreven, zoals je zelf al eerder met gepaste trots aangaf. En het gaat niet lang meer duren totdat grote groepen blanken nog verder weigeren om net te doen alsof zij geen belangen hebben die verschillend zijn van zwarten of zionisten. Steeds meer blanken hebben een grote aversie tegen de lagere standaarden en criminaliteit en behoeftigheid en identiteitsverlies die zwarten met zich meebrengen. Of dat we nog langer zin hebben meegesleept te worden in die oorlogen voor Israel, dan wel de bailouts te moeten dragen voor Wallstreet.

  De NWO, een opzetje bedacht en nagestreeft door Amerikaanse zionisten, en die in de derde wereld een onuitputtelijke bron zien voor het nieuwe proletariaat, dat tegen de Europeanen in de VS en EU in stelling kan worden gebracht, dat opzetje staat op instorten. Niet in de laatste plaats vanwege het internet, HET organisatieplatform van Ron Paul en degenen die na hem zullen komen. Dus helaas Wladi, een herhaling van Petrograd/1917 zit er niet in. Daarvoor hebben de Amerikanen godzijdank 94 miljoen vuurwapens op zak. En mbv de sociale media heeft de bevolking nu de logistieke middelen in handen om zich te verweren tegen elke vorm van geweldadige neo-bolshevistische overheden. Er zijn heel wat Arabische dictators die daar over kunnen meepraten. En het gevolg van die lente’s is nu eenmaal dat de conversatieve identitaire bevolkingen het voor het zeggen gaan krijgen, zoals bv in Egypte. Ook de opkomst van Fortuyn, die opkwam voor de Nederlandse identiteit, ging destijds hand in hand met internet forums. Links had en heeft de massa-media, de bevolking heeft nu het internet. En dat gaat winnen.

  Wladimir van Kiel [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Troy Ounce [11]: Iran heeft zich vrijwillig onderworpen aan de controle’s van nucleaire watchdogs en die hebben nooit onregelmatigheden kunnen vaststellen. Iran werkt simpelweg niet aan atoomwapens. The Axis of Evil USA-UK olv Israel probeert de oliebronnen van het Midden-Oosten naar zich toe te trekken om aldus de hele planeet onder controle te krijgen. Maar in werkelijkheid zullen ze Iran niet klein kunnen krijgen omdat Iran alle touwtjes in handen heeft, ook al bombarderen de zionisten het land plat. Het zal alleen maar averechts werken. Iran hoeft alleen maar 1 of 2 olietankers de grond in te boren (en dat kunnen ze) waarna de complete olieaanvoer naar het Westen uit de Golf tot stilstand komt. En het zal alleen Iran zijn die gaat bepalen wanneer de oliestroom weer op gang zal komen. Tegen veel hogere prijzen. En de levens van die paar duizend Amerikaanse militairen in shiitisch gedomineerd Irak zijn natuurlijk ook geen stuiver meer waard. De economie zal zowel in Europa als Amerika na enkele maanden vrijwel tot stilstand komen. De haat tegen de veroorzakers van die totale crisis zal flink toenemen en mogelijk het begin van het einde van het westen inluiden. Dikke kans dat Duitsland als eerste het op een akkoordje gaat gooien met Rusland, dat nog wel olie en gas kan leveren.

  Het kan goed zijn dat Ron Paul alsnog aan de macht komt a la Jeltzin in Rusland, na een opstand vanuit de bevolking tegen het ZOG-systeem. Is al vaker gebeurd in de geschiedenis.

 11. @Burnitall [7]:
  Ik denk dat de oorlog in het midden-oosten uitbreiden, onschuldige burgers in Libië bombarderen, een land met meer dan 300 miljoen mensen economisch de afgrond injagen, grondwettelijke vrijheden uitdunnen, zonder proces Amerikaanse burgers laten vermoorden, nog meer mensen zonder proces in Guantanamo bay opsluiten en martelen en miljoenen belastinggeld aan persoonlijke vakanties uitgeven meer dan zomaar “andersdenkend” is.

 12. @Zé [17]: Zijn er op dit forum echt nog mensen zo suf dat ze denken dat de Elite World BV hun macht en bezit uit handen gaan geven?
  Wake up, het is echt zoals Joseph Stalin al zei, “Op wie men ook stemt, men stemt altijd op ons” En daar is niets aan veranderd.

  Figuren als Stalin gaan een keer dood en dan zijn veranderingen mogelijk. In 1991 viel de USSR gewoon om uit ellende. Het zal met de economisch uitgemergelde VS niet veel anders gaan, behalve dan dat het proces van desintegratie aanmerkelijker ‘roeriger’ zal verlopen dan destijds met de USSR het geval was.

  Zé [22] reageerde op deze reactie.

 13. beste mensen het gaat hier op een patiëntenvereniging lijken met al die samenzweringen.

  Zijn Vrijmetselaars nou ook Joden of zweren ze soms samen of tegen elkaar ? Ik ben het even kwijt. En is Obama nu een marionet/agent van de Zionisten of de Vrijmetselaars ? En doen de Rozenkruisers ook ergens mee in die samenzweringen ?

  En de katholieken, waar staan die ? De vorige paus had een Joodse moeder dus die zal ook wel ergens in het Zionistische complot zitten.

  Maar ik denk dat als iedereen gewoon zijn tabletten op tijd inneemt het wel goed zal komen.
  Seneca [23] reageerde op deze reactie.
  Onbezoldigd ruifvuller [24] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [27] reageerde op deze reactie.

 14. @Seneca [23]:

  http://library.flawlesslogic.com/jtr_01.htm
  “Hatred for the Jews,” Abram Leon writes, “does not date solely from the birth of Christianity. Seneca treated the Jews as a criminal race. Juvenal believed that the Jews only existed to cause evil for other peoples. Quintilian said that Jews were a curse for other people” (Leon, 71).

  Je bent er gloeiend bij, ‘Seneca’.

  P.S. Ik kan me nog herinneren dat ik als tien-jarig jochie bij het voetballen ruzie maakte met anderen over wie zich ‘Johan Cruijff’ mocht noemen. Rond een jaar of twaalf houd je daarmee op.

  Ik adviseer derhalve de nick ‘Seneca Fan’.

 15. @Wladimir van Kiel [20]: En is Obama nu een marionet/agent van de Zionisten of de Vrijmetselaars ?

  Van de eersten:
  http://www.forward.com/articles/148002/?p=2
  http://www.forward.com/articles/139291/

  En de katholieken, waar staan die ? De vorige paus had een Joodse moeder dus die zal ook wel ergens in het Zionistische complot zitten.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Paus_Johannes_Paulus_II#Relatie_tot_het_Jodendom
  Relatie tot het Jodendom

  Johannes Paulus II hield een aantal toespraken over de verhouding van de Kerk met de joden, en toonde respect voor de slachtoffers van de Holocaust. Hij was de eerste paus die het concentratiekamp in Auschwitz (Polen) bezocht. Zijn bezoek aan de Synagoge van Rome was het eerste synagogebezoek van een paus in de geschiedenis van de Rooms-katholieke Kerk. In maart 2000 bezocht hij het Holocaustherinneringscentrum Yad Vashem in Israël en raakte het heiligste heiligdom van de joden aan, de westelijke muur in Jeruzalem, ter bevordering van de christelijk-joodse verzoening, en sprak uit dat de joden “onze oudere broeders” zijn. Hoewel sommigen kritiek hadden op bepaalde handelwijzen waar hij medeverantwoordelijk voor was als de zaligverklaring van paus Pius XII die volgens velen zich niet goed had opgesteld tijdens de Tweede Wereldoorlog, en op het zaligverklaren van bekeerde Joden, heeft hij er actief aan bijgedragen om de verhoudingen tussen het Joodse geloof en het Katholieke geloof te verbeteren.

  ‘Complot’ zijn jouw woorden. Ik gebruik liever het aloude spreekwoord: ‘de appel valt niet ver van de stam’. Allemaal heel logisch dat de ‘eerste joodse paus’ zoiets doet.

  Van Rozenkruizers en Vrijmetselaren heb ik weinig tot geen inzicht wat die allemaal in hun vrije tijd doen. Het spijt me.

 16. @Ron Paul Fan: Pfff, wordt je nou nooit moe van jezelf? Zelfs nu het topic over RP gaat kun je dat zure, betweterige toontje van je niet achterwege laten

 17. De kiezers kunnen kiezen wie ze willen. De Trilaterale Commissie, de CFR en de Bilderberggroep bepalen wie er “gekozen” wordt. Welke puppet ze kunnen gaan gebruiken voor hun doelen. Op het oog zie je dat Ron Paul goede ideeën heeft die het volk daar aanspreken. Maar hij is ook van club (zie zijn handshakes) en zal niet veel verschillen in zijn doen en laten als Obama, mocht hij toch worden verkozen, ben ik bang.

 18. @Reteip [9]: ik wil ook niet dat Ira de bom heeft, ze steunden de 9/11 kapers ook al en de Taliban en al die warlords in Afrika (Islam war lords), onderdrukken eigen mensen (Ayatollahs), nee het laatste land dat je zo iets toevertrouwt, WOII dat was toen, ik heb het over nu.

Comments are closed.