In de afgelopen weken is Ron Paul meer op de Nederlandse MSM geweest dan in de afgelopen 10 jaar.  Vandaag tweede in New Hampshire met 23 % waardoor hij nu Romney’s belangrijkste rivaal is. Met zijn derde plaats in Iowa verdubbelde Ron Paul ruim zijn resultaat uit 2008 terwijl Mitt Romney op zijn oude opbrengst bleef steken: Paul van 12.000 naar 26.000 stemmen, Romney 30.000 stemmen in 2008 en 2011.  Ron Paul’s consequente boodschap van vrijheid, beperkte overheid, beëindiging van militaire acties en stoppen met de FED is on the move.

Michele Bachmann heeft de zaal al verlaten, Rick Perry bijna en Newt Gingrich ligt uitgeteld in de touwen. Iowa’s marginale tweede Rick Santorum had het juiste publiek in deze staat maar zal in de komende Staten genadeloos om de oren geslagen worden met  zijn diepchristelijke overtuigingen én zijn gebrek aan een nationale campagne. In New Hampshire speelde hij al geen rol van betekenis meer.

Mitt Romney heeft net als John McCain geen of hoogop een ijzige relatie met de Republikeinse grassroots en Tea Party beweging. Hij levert meer van hetzelfde uit de Republikeinse koker en dat is nou  net waar de kiezers niet op zitten te wachten getuige de dramatische uittocht van zowel Democratische als Republikeinse leden richting onafhankelijke kandidaten.

Ron Paul’s ideeën zijn er voor de lange termijn. Andere kandidaten raken door hun geld heen, Ron Paul niet dankzij zijn grote internetsupport. De meeste politici zien hun beroep in termen als verkiezingen winnen of verliezen en de wetgeving beïnvloeden. Ron Paul ziet zijn beroep als voorvechter van de vrijheid en de grondwet. ‘Waar we erg succesvol in zijn, is de reïntroductie van het vrijheidsidee dat de Republikeinen al langere tijd nodig hebben’, zei hij onlangs in een speech.

Drew Ivers, een bestuurslid van Iowa’s Republican Party en Ron Paul aanhanger is gewend aan het idee dat Ron Paul weinig kans maakt om als winnaar uit de voorverkiezingen te komen. Maar hij is overtuigd dat het dit jaar anders kan gaan.

‘Ron Paul zit in het epicenter van de belangrijkste en controversiële zaken die nu spelen. Het overheidstekort. De oorlogen. De financiële crisis. De inperking van particuliere vrijheden. Dat is hoe een sneeuwbaleffect ontstaat. Ze beginnen klein en ze worden steeds groter naarmate ze verder naar beneden rollen.’

Internationale media aandacht voor de ideeën van Ron Paul is de enorme winst die nu geboekt wordt. De Republikeinse voorverkiezingen verspreiden zo het libertarisme op een ongekende manier: massaal, gratis en wereldwijd.

46 REACTIES

 1. @Zé [22]: Het volk heeft in Rusland nooit erg veel te zeggen gehad, maar in ieder geval wordt het volk niet langer gebruikt als knuppel tegen de rest van de wereld om een of andere tyrannieke rode ideologie over de planeet te verspreiden. Dat is een hele vooruitgang. In de twintiger en dertiger jaren leefde het volk onder erbarmelijke omstandigheden ten einde de USSR voor te bereiden op de grote aanval tegen Europa, die 10 juli 1941 had moeten beginnen. Met de moed der wanhoop hebben de Duitsers zich op 22 juni op de USSR geworpen om ieder geval nog het voordeel van de eerste klap is een daalder waard te hebben. Het is uitsluitend aan hen te danken dat niet heel Europa in de handen van de Sovjets is gevallen.

  Terug naar Putin… Hij is zonder meer de beste leider sinds 100 jaar, al is de competitie natuurlijk niet stijf. Ik zie in Putin en de Chinezen de laatste bolwerken tegen de NWO en in die zin is hij natuurlijk wel een beetje een held.

  Zé [33] reageerde op deze reactie.

 2. Rusland en china hebben beide centrale banken met geld-druk monopolies. Forget it.
  De shortlist is Iran, Syrië, Noord Korea en Cuba. Helaas allemaal kleine rotlandjes (tov europa / VS) die eens het loodje zullen leggen.

  Zé [33] reageerde op deze reactie.

 3. @Ron Paul Fan [31]: @Reteip [32]: Allemaal een hoop gespeculeer, niemand weet wat de toekomst ons brengt, en nog minder hoe onze wereld er morgen uitziet, zeker niet als dergelijke ideën gebaseerd zijn op ons oude manier van denken, ons oude bewustzijn.
  De wereld is in verandering, en veranderd een richting op die voor de meesten onder ons nieuw is.
  De oude paradigma’s zijn aan het verdwijnen, en dat is maar goed ook.
  De tijden van geld en tijd zoals we dat tot nu toe hebben gekend zijn voorgoed voorbij, simpelweg omdat ze ons niet meer dienen.
  Wat er voor in de plaats komt, daar kan slechts naar gegist worden, niemand weet het, ik ook niet, maar kijk er wel met volle belangstelling naar uit.
  Een ding staat voor mij wel als een paal boven water, en dat is dat die nieuwe wereld bij ons zelf begint.

  Vrede,

  Zé.

  Ron Paul Fan [35] reageerde op deze reactie.

 4. @Zé [33]: De tijden van geld en tijd zoals we dat tot nu toe hebben gekend zijn voorgoed voorbij, simpelweg omdat ze ons niet meer dienen.
  Wat er voor in de plaats komt, daar kan slechts naar gegist worden, niemand weet het, ik ook niet, maar kijk er wel met volle belangstelling naar uit.

  Kun je nog gissen, gis dan mee!

  Dit staat er aan te komen:

  – einde globalisering
  – einde Amerikaans imperium
  – multipolaire wereldorde gebaseerd op religie/ethniciteit/cultuur-cirkels
  – gigantische permanente energie crisis
  – einde auto-tijdperk
  – einde permanente economische groei
  – internet gaat de spil worden van de economie van de toekomst
  – iedereen werkt thuis (want geen auto)
  – herschrijving geschiedenis ww1/ww2/holocaust/bolshevisme
  – het dagelijks leven wordt weer lokaal; lokale productie
  – sterke reductie rol centrale nationale overheden
  – China en Europa (Parijs/Berlijn/Moskou) worden de twee belangrijkste polen van de NNWO (New New World Order)

  Hier pointers naar datgene wat veel ingrijpender zal zijn dan de financieele crisis, namelijk de komende energiecrisis. Twee gasten bij Max Keiser, Richard Heinberg: en de joodse schrijver Howard Kunstler:

  http://www.youtube.com/watch?v=rUrW76SB7xM

  http://www.youtube.com/watch?v=Q5Lp5bpPqJA

  Zé [36] reageerde op deze reactie.

 5. @Ron Paul Fan [35]: Beste RPF,
  “Kun je nog gissen, gis dan mee!”,

  En dan, wat hebben we aan gissen? Wederom erachterkomen dat we ons vergist hebben?
  Het schijnt dat jij net zo min begrijpt wat een ander schrijft dan als wat je zelf schrijft.
  Je komt constant met andermans ideën, kun je zelf ook nog denken?
  Het meeste waar jij mee komt, nevertheless op welk topic, valt me op dat jouw denken constant gespekt wordt met wat je allemaal op internet tegenkomt.
  Heb je zelf ook nog een mening?

  En dan, wat is waar?
  Wat voor mij waar is, is wat ik zelf ervaar, en dan nog heb ik soms mijn twijfels.
  Kijk het zal allemaal wel, maar vergeet niet dat het internet momenteel hét middel is om de massa te bespelen, radio en tv is nog voor degenen die zo vast slapen dat ze waarschijnlijk dit leven al helemaal niet meer wakker worden.
  Ga op je eigen gevoel af, en laat ons daar eens iets over horen.

  Vrede,
  Zé.

  Ron Paul Fan [37] reageerde op deze reactie.
  Offthegrid [42] reageerde op deze reactie.

 6. @Zé [36]: Ik daag je uit om te komen met een persoon die het zootje voorspellingen zoals door mij verwoord in postje #35, eveneens ondersteunt en die ik dan gekopieerd zou hebben. Die is er niet. Dit is wat ik denk, na vele jaren invloeden van buiten te hebben opgezogen en gefilterd. Dit is mijn selectie, mijn ‘wijsheid’. Kan er naast zitten, denk het echter niet.

  Er is trouwens helemaal niets mis met het gebruik van het internet om informatie vandaan te halen. Die gedachten aangaande energie heb ik al decennia lang.

  Zé [43] reageerde op deze reactie.

 7. @Wladimir van Kiel [5]:

  “ik weet het niet, er komen toch steeds weer echo’s uit het verleden over antisemitisme, anti-zwarten, anti-homo’s en nog wat anti’s van Ron Paul en dan wordt ik toch wat minder enthousiast.

  We zien zulks ook hier, mensen die het libertarisme aanhangen maar tevens rabiaat antisemitisch blijken en overal zionistische complotten zien.”

  Wat we zulks ook hier zien is dat er blijkbaar ook mensen die niet weten dat een groot voorbeeld van Ron Paul een zekere Barry Goldwater is..

  Lastig allemaal, niet ?

 8. De nominatie Paul of Romney draait om 1500 kiesmannen. Romney en Paul hebben er 7 in Iowa. Jesse Benton campagneleider RP meldt dat Paul niet zal meedoen in Florida, te duur en het gaat om te weinig kiesmannen 50 en die gaan naar biblethumpers.
  Toch wel leuk om te zien hoe BANG de media wel niet voor Paul zijn, hij wordt systematisch weggefilterd op CNN, etc.
  CNN pusht Romney, CNN is pro-Obama en die kan tegen Romney een 2de termijn krijgen.
  De NL-media zwijgen helemaal in alle talen.

  Ron Paul Fan [40] reageerde op deze reactie.

 9. @chemalot [39]: Niet helemaal zo als vier jaar geleden. Las in de Volkskrant een redelijk objectief verhaal over hem. Ik denk dat de media in Europa inschatten dat vanwege de leeftijd dit de laatste keer is dat Ron Paul meedoet en hij het ook deze keer toch niet kan halen en dat ze daarom een beetje toegeven om niet al te zeer de naam van systeemmedia-met-agenda te krijgen/houden.

 10. @Zé [36]: Precies Zé. En waarna RPF weer vrolijk verder gaat met het plakken van artikeltjes als bijlage bij zijn reacties. “Copy-Paste-Fan” is misschien ook een leuke nickname.
  Vrij zijn ben je vanuit jezelf, niet van citaten en bewijsjes.

 11. @Ron Paul Fan [37]: Volgens mij, CPF, kun je door al je internetgesurf geeneens meer onderscheid maken tussen wat vanuit je eigen denken komt en in welke vorm je jezelf hersenspoeld door de godsganse dag met dit soort dingen bezig te zijn.
  Tip: Ga eens leven, en een goede wandeling in de natuur, of wat mediteren.
  Wellicht kom je dan op een dag weer bij je ware Zelf.
  Al dat geleuter, ik snap niet dat je niet moe wordt van jezelf.
  Denk je hiermee vrij te zijn of te worden?
  Ik houd het in ieder geval voor gezien met je, van mij zal je niets meer horen.
  Ik wens je wel het allerbeste toe, uiteindelijk zijn we allemaal onderweg op het pad des levens.

  Zé.

  Ron Paul Fan [44] reageerde op deze reactie.

 12. ***Bericht van de Moderator***
  Gelieve on-topic te blijven, bij deze een waarschuwing omdat dit regelmatig voorkomt. Reclame maken voor of opscheppen over een trendy gadget-zonder-nut wordt op den duur vervelend en Vrijspreker is geen platform voor reclame. Indien u wenst wél reclame te maken, kunt u een deel van de Vrijspreker pagina huren, door een advertentie te plaatsen, informatie over kosten hiervan via info@vrijspreker.nl . Dus gaarne on-topic blijven en geen reclame meer van uw veel te dure EI-PAD snufje. We weten het inmiddels wel, dat u trots bent op uw gadget.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  @Zé [43]: Tip: Ga eens leven, en een goede wandeling in de natuur, of wat mediteren.
  Wellicht kom je dan op een dag weer bij je ware Zelf.
  Al dat geleuter, ik snap niet dat je niet moe wordt van jezelf.

  Doe ik! Dwz zodra de 3G functionaliteit van mijn iPad is geinstalleerd en ik in het bos kan surfen. 🙂

  COMMERCIËLE LINK WEGGEHAALD DOOR DE MODERATOR

 13. Net een tweet van Lew Rockwell, met een link naar de speech van Ron Paul uit 2003, waarin hij uitlegt wie er achter de aanstaande oorlog in Irak zat. Hierdoor gingen alle alarmbellen af in bepaalde kringen in Washington:

  http://www.lewrockwell.com/paul/paul110.html

  Dit is de speech die RP kwalificeerde als een indringer in, wat Pat Buchanan ooit kwalificeerde als ‘Israeli occupied territory’. Na JFK is RP de tweede naoorlogse politicus die een frontale aanval uitvoert op de bestaande power structure, zoals die na 1913 was gegroeid.

Comments are closed.