Het EURO-VERDRAG dat uw leiders Rutte-deJager uw strot af willen duwen, zal u definitief tot slaaf van Brussel maken. Het onderstaande Duitse filmpje met Engelse ondertitels zal u dat bewijzen. Het is zeer belangrijk deze video nog eens tot je te laten doordringen.
Loop daarna niet gillend de straat op, maar bedenk dingen die u (en anderen) kunt doen. Geef ze door bij de reacties.

.

..

DIT IS ABSOLUTE DICTATUUR!
WILT U DAT?
WAT GAAT U DOEN?

59 REACTIES

 1. @Jansonius [30]:
  Maar je moet wel goed zoeken om dergelijke links te vinden.

  Het heeft me nog geen 30 seconden gekost om alle links te vinden. Ron Paul en andere anti-VS-hegemonie zaken worden hier proportioneel ruim voldoende belicht. Maar u ziet uw fout in, dus zolang u van uw fouten leert kunnen we dat achter ons laten. Fijne avond verder.

 2. @Hub Jongen [25]:
  “De Vrijspreker streeft er alleen maar naar dat mensen vrij ZIJN”.

  De vraag is in hoeverre een mens in de moderne westerse maatschappij of in welke maatschappij dan ook totaal vrij is. Men is altijd in zeker mate afhankelijk van anderen, we leven nu eenmaal niet als kluizenaar. Een libertarische manier van leven vraagt om een zekere intelligentie en zelfstandigheid en altijd zal een individualist er op bedacht moeten zijn dat minder intelligenten georganiseerd kunen zijn in groepen en dat die groepen (met een demokratische meerderheid) er van alles aan zullen doen om deze minderheid te beroven van de vruchten die deze hebben verdiend door hun libertarische instelling. Neem maar als voorbeeld Zimbabwe of over een tijdje Zuid-Afrika. Land wordt afgepakt door groepen die een meerderheid vormen to.v. de minderheid. Vervolgens wordt dat land niet meer bewerkt vanwege gebrek aan kennis van de landbouw. Gevolgen: hongersnood en ellende.

  Nogmaals, ik kan een heel eind meevoelen met het libertarisch gedachtengoed (ik ben ook voor vrije markt, een kleine overheid enzovoort), maar het is wel typisch gedachtengoed voor een bovenlaag.

  Hub Jongen [34] reageerde op deze reactie.

 3. @Henk [33]:

  Het gaat er niet om of iemand in zekere mate afhankelijk is van anderen. In de moderne maatschappij zijn er honderdan afhankelijk van honderden anderen.
  Als je naar een afspraak gaat, ben je (??) afhankelijk van de telefoonmaatschappij, van de monteurs die zorgen dat de telefoon werkt, van de mensen in de elektrische centrale, van de spoormensen die je brengen en van de persoon in de koffietent om nog een kopje koffie te drinken!

  Het gaat niet om afhankelijkheid. Het gaat er om af er personen zijn die geweld tegen je gebruiken. En in de maatschappij zonder geweld, zullen de armen er het meeste voordeel van hebben.

  G&R Eigenwijs [59] reageerde op deze reactie.

 4. ***Bericht van de Moderator***
  Derde waarschuwing, nu inderdaad (zoals LvM terecht vermeldt) wegens trollen op deze website; op de man spelen, continu off-topic met uw stokpaardje moderatie andere artikelen en discussies vervuilen, niet inhoudelijk reageren. Het geduld is op. Op mensen als u zitten wij inderdaad NIET te wachten.
  U reageert onder uw nickname “Ketter” sinds 21 januari 2012 op Vrijspreker, daarin heeft u tot en met vandaag, 27 januari 2012, in 10 reacties duidelijk off-topic zitten trollen over uw kritiek op de moderatie van deze website, afgezien van insinuaties die ik hier van andere reacties niet eens mee tel. Na uw tweede waarschuwing zelfs nóg 4 keer uw trolgedrag over de moderatie. U zult het misschien niet begrijpen, gezien uw off-topic reacties in nagenoeg bijna elk artikel, dus “begrijpend lezen” zal wellicht uw probleem zijn.
  Kritiek is prima, dat houdt iedereen scherp. Vrijspreker schuwt kritiek niet, dat had u kunnen lezen in de tienduizenden reacties op dit blog (als “begrijpend lezen” tot uw competenties had behoord). Vrijspreker modereert op trolgedrag, op zwaar off-topic reageren, op het “kapen” van onderwerpen, op ad hominems naar reageerders onder elkaar, op pornografische zaken en op extremiteiten zoals verheerlijking van nazisme, extreem geweld, e.d. Ook dát had u allemaal duidelijk kunnen zijn als u begrijpend had gelezen.
  Dus, zoals gesteld bij deze een derde waarschuwing. En de daarbij behorende ban, zoals u bekend had kunnen zijn. Hopelijk begrijpt u dit nu wel. Gefeliciteerd, binnen 1 week op Vrijspreker een ban.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  @Hub Jongen [27]:

  “De Vrijspreker streeft er alleen maar naar dat mensen vrij ZIJN.”
  Zodra reacties worden gesanctioneerd of personen met drogredenen op deze site worden geblockt dan is “ze streeft ernaar” een heel goed gekozen formulering.

  “Wat bedoel je met “het VS pluch”
  VS Pluche is een stuk textiel waarop ingekakte ideeën vastgeroest zitten die geen weerwoord dulden en libertair hoog in hun vaandel hebben.
  Op kritisch reageren wordt door de pluchezitters met oorverdovende stilte of strafmaatregelen gereageerd.
  Bij strafmaatregelen wordt de zogenoemde achterban geraadpleegd over wat te doen met onruststokers of andersdenkenden en mogen waarschijnlijk meerdere opgetrommelde moderatoren die, voor zover ik kan nagaan, praktisch nooit eerder iets van zich hebben laten horen plotseling uit het niets optreden en grijpen ze in korte tijd met een salvo aan vergezochte argumenten in één klap twee of drie voor de VrijSpreker.nl ongewenste personen die waarschijnlijk al langere tijd op de zwarte lijst stonden.
  Ook dit soort zaken aan de kaak stellen op VrijSpreker.nl zou men als “het pluche opschudden” kunnen omschrijven. Even de geesten fris maken en opmerken dat niet alle ‘gasten’ blind zijn.

  “Uitschakelen van dat geweld is nodig om te komen tot Vrede!!”
  Met het benemen van de vrijheid bij het uiten van controversen, kritiek, meningen of feiten die personen aandragen op de VrijSpreker.nl zijn vrede en de vrije mens nog heel ver weg. Uitschakelen van geweld is slechts één stap in de goede richting.

  LvM [38] reageerde op deze reactie.

 5. @Ketter [38]:
  Er is een naam voor het voortdurend herhalen van drogredenen, en niets aantrekken van weerleggingen: Trollen
  Dat verdient een ban.
  Ook begrijp je volgens mij het woordje “vrijheid” niet. De moderator beperkt net zomin vrijheid van mensen door mensen te bannen als dat jij vrijheid van mensen zou beperken als je ze niet door je hele huis posters laat plakken. Dat is technisch gezien natuurlijk wel een beperking van vrijheid, maar dat is niet het soort vrijheid waar Hub Jongen op doelt.

  Op kritisch reageren wordt door de pluchezitters met oorverdovende stilte of strafmaatregelen gereageerd.

  Er is hier volgens mij nog nooit iemand gebanned of een waarschuwing gegeven voor het geven van kritische reacties. Geef mij een voorbeeld en ik kan je laten zien dat er sprake is van trol gedrag en/of schelden en/of plaatsen van irrelevante (eventueel obscene) links is dat dat veroorzaakt.

  Henk [39] reageerde op deze reactie.

 6. @LvM [39]:
  “…Geef mij een voorbeeld en ik kan je laten zien dat er sprake is van trol gedrag en/of schelden …”

  Ik kan me wel voorbeelden herinneren van gescheld van de kant van de zogenaamde “achterban” (o.a. Wladi) dat vervolgens niet bestraft is met een waarschuwing of een rode kaart. Maar ja, deze mensen horen blijkbaar bij de achterban, dan mag het. Het plaatsen van irrelevante, obscene links en taalgebruik, okay, dan is het terecht dat er ingegerepen wordt.
  Kortom, wat iemand trollen of gescheld vindt, is vaak buitengewoon subjectief en is vaak alleen bedoeld om tegenstanders uit te schakelen. We zien dit helaas al vaak genoeg in de politiek gebeuren.

  Seneca [40] reageerde op deze reactie.
  LvM [47] reageerde op deze reactie.

 7. @Henk [40]: Het is voor een vrijheidslievende site als Vrijspreker heel erg vervelend om mensen te moeten bannen en het liefst zouden we dat helemaal niet doen. In de praktijk leidt helaas ‘alles toestaan’ tot het kapen van discussies, onnodig gescheld en het duwen van de site in een richting die we niet willen (conspiracy, geweld en extremisme) waardoor goedwillende anderen afhaken. Zelfs anarchistische blogs modereren hierom. Nogmaals, ideaal voor iedereen is enige mate van beschaving, beleefdheid en zelfdiscipline.

  De zus van Ron Paul Fan [42] reageerde op deze reactie.

 8. Mijn gedacht over Vrijspreker is dat ieder persoon zijn mening mag en kan geven, maar dat het niet juist is op de persoon te gaan spelen. Kijk naar de inhoud en reageer daar dan op en probeer een weg te vinden waarbij er een mogelijkheid ontstaat om ons te bevrijden van een soort dictatuur welke de overheid aan ons oplegt. Dat is de zaak waar ik mij persoonlijk voor inzet, en steun zoek bij anderen die ook voor hun vrijheden op willen komen. Daarom vind ik Vrijspreker aantrekkelijk en betreur het dat mensen elkaar aanvallen, terwijl ze allemaal het zelfde doel willen bereiken. Volgens mij wil iedereen in vrijheid en zonder dwang leven, en laten we daar eens over nadenken hoe we dat kunnen bereiken. Soms denk ik hier wel eens aan;

  Meer dan één meter sneeuw in Nederland !!!

  Ondanks alle lastige bij verschijnselen zou dat wel eens goed voor de inwoners zijn. Het eerste wat er dan gebeurd is dat er een solidariteit en samenwerking ontstaat, dat is onze ervaring uit het verleden. Vanuit onze woning was het niet mogelijk meer in een ander dorp te komen en je was aangewezen op andere mensen en samen trok je er met een slee op uit, want de auto kon je wel vergeten. Als de voorraad in de winkel minder wordt doordat er geen aanvulling komt gaan mensen onderling overleggen en creatief oplossingen zoeken, en juist dat maakte dat er een eensgezindheid ontstond. Ons bedrijf lag plat en terwijl er normaal meerdere bestelwagens van ons dagelijks bij de weg waren stonden ze nu stil, en toen onze eerste bestelwagen, bestuurd door een oud militair uit Indonesia, het riskeerde om toch naar een afgelegen plaats te gaan werd hij daar als een held ontvangen! Soms droom je als ondernemer nog wel eens van die momenten dat mensen een beetje dankbaarheid en respect tonen voor kleine ondernemers die altijd weer moeten vechten voor hun bestaan. Is het niet tegen het klimaat dan wel tegen een overheid.

  reiny [45] reageerde op deze reactie.

 9. ***Bericht van de Moderator***
  Eerste waarschuwing. WEDEROM iemand die off-topic komt reageren over moderatie en in dit geval, wat zij denken dat er moet gebeuren met een website die niet eens hun eigendom is.

  Ter info aan allen: Ketter probeerde onder de naam “Reactionair” vanaf 4 verschillende IP-adressen te reageren, alsof hij iemand anders was dan Ketter. Jammer, mislukt.
  Deze “De zus van…” kan heel goed een eerder gebanned persoon zijn. Ik houd u nauwlettend in de gaten.

  De Moderator gaat vanaf heden en voor onbepaalde tijd strenger modereren op dit soort berichten. Heb respect voor de mensen die hier artikelen schrijven en houd het daarom ON-TOPIC met uw reacties. Mensen offeren hun tijd op, om zaken aan de orde te stellen waar u iets aan kunt hebben, van kunt leren en zeker op kunt reageren. Ook kritische reacties worden niet geschuwd, zo lang ze maar on-topic op het artikel zijn. Maar on-topic en inhoudelijk schijnt erg moeilijk te zijn, deze maand, terwijl dit tot voor anderhalve week geleden al sinds april 2011 prima ging, zonder moderatie. Ik voel me hier net een kleuterjuffrouw die het keer op keer aan de kleuters uit moet leggen. Mensen mensen, is het zo moeilijk om gewoon on-topic te blijven? Ik zit niet op moderatiewerk te wachten. Ik zie het liefst, dat mensen hier met elkaar omgaan zoals het in vrijheid zou kunnen: respect voor de artikelschrijver en elkaar, inhoudelijke en rationele on-topic discussies, gedragen zoals u zich als gast in andermans eigendom gedraagt.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  @Seneca [41]: In de praktijk leidt helaas ‘alles toestaan’ tot het kapen van discussies, onnodig gescheld en het duwen van de site in een richting die we niet willen (conspiracy, geweld en extremisme) waardoor goedwillende anderen afhaken.

  Volgens mij is er iets heel anders gebeurd en heeft onze zionistische vriend WvK de gelegenheid te baat genomen om als ‘moderator-dictator’ mensen met meningen die hem niet aanstaan, nmlk RPF en IIS, mensen die geen blad voor de mond nemen als het gaat om af en toe duidelijk te maken wie er in de VS de baas zijn en die verantwoordelijk zijn voor de oorlogshitserij van dat land. En die ban werd ondersteund door HJ, omdat RPF alleen maar in de weg zat met HJ’s roeping om dit forum als anti-Europese propaganda-roeptoeter te gebruiken onder het mom van libertarisme. Want HJ had allang geen antwoord meer op de argumenten die RPF te berde bracht. Dat is wat er is gebeurd. En dat ging allemaal gepaard zonder schelden. En die beschuldiging van ‘trollen’ slaat helemaal nergens op. RPF zat hier al vele jaren met ongeveer dezelfde meningen.

  Dit forum is de naam ‘Vrijspreker’ niet meer waardig en die gereserveerde naam moet worden teruggeven aan het nederlandse volk. Een aantal suggesties voor alternatieve namen:

  http://www.europa-bashing.nl
  http://www.usazijncool.nl
  http://www.newtgingrich-discussie.nl
  http://www.ronpauliseenantisemiet.nl (wellicht iets voor WvK)

  Wat die Jansonius zei was terecht: HJ heeft niets met Ron Paul. Die link naar American Idols is natuurlijk een grap. Die andere link dateert al van ruim 3 maanden geleden. Over de primaries vrijwel geen woord. Dat libertarisme lijkt inderdaad een dekmantel te zijn voor subversieve aktiviteiten, althans zo ruikt het. Ik weet niet of HJ wordt betaald door de CIA (zoals hij zelf gekscherend suggereerde), maar als dat niet zo is dan is HJ een dief van zijn eigen portemonnee.

 10. @Rebus [44]: U heeft het ook nog niet door? Snapt u nu werkelijk niet wat de moderator bedoelt?

  De dingen die deze website lezers kan kosten zijn die verwijzingen en kritieken op die moderatie. Het stoort (mij) behoorlijk in de reacties. Daarom reageer ik al nauwelijks meer hier. Wat mij betreft: strakker modereren op al die off-topic bullshit.

  Want leuk zeg. Schrijf je een artikel, doe je daar moeite voor in je vrije tijd, als ik het goed begrijp, en gaan anderen hun gal een beetje zitten spugen omdat ze op hun tenen getrapt zijn?

  Volgens mij HOEF je hier niet en MOET je hier niet lezen en reageren. Het MAG.

  @Moderator: van mij (en in belang van de leesbaarheid van dit blog of forum) mag je alle reacties die off-topic zijn en verwijzen naar de moderatie, zonder waarschuwingen in 1 keer van de website pleuren. Zelfs inclusief deze reactie. Wat een gezeur zeg van een paar emotioneel “uitgedaagden” die hun zinnetje niet krijgen.

 11. Wellicht zijn er genoeg woorden aan vuil gemaakt over wat er allemaal niet klopt en fout gaat in onze samenleving.
  Ik zat de laatste dagen te werken aan een artikel over, ja, AVAAZ.
  Maar ik heb het niet eens af hoeven maken, sinds vandaag wordt er op dit forum eindelijk aandacht aan besteedt.
  Ik ben van mening dat het tijd wordt dat wij als bezoekers van Vrijspreker eens de koppen bij elkaar gaan steken, om te bepalen wat WIJ kunnen gaan doen, i.p.v. alleen maar te discusseren over zaken waar de meesten onder ons het grotendeels toch al wel eens zijn.
  Ik zie Hub hier vaak intiatieven in nemen, maar het vind alsnog te weinig gevolg.
  Ik merkte zelf dat mij dit begon te frustreren, vandaar dat ik was begonnen aan een artikel om aandacht naar AVAAZ te geven. ( Die frustratie ontaarde in dingen die ik naderhand gezien beter voor mezelf had kunnen houden).

  Zijn er onder de bezoekers van dit forum nog meer intiatieven hoe wij onze ideëen beter vorm kunnen gaan geven in de vorm van daden?
  Ik ben benieuwd. Bien sur, is het fijn om te vernemen dat deze site steeds beter bezocht wordt, maar wat gaan we uiteindelijk doen met al die kennis?
  Tenslotte is het aan ons allemaal om deze wereld tot een betere plek te maken, in vrijheid voor iedereen.

  Vrede,

  Zé.

  reiny [52] reageerde op deze reactie.
  G&R Eigenwijs [56] reageerde op deze reactie.

 12. @Henk [40]:
  Excuses, ik had duidelijker moeten zijn. Met “schelden” doelde ik op andere reaguurders voor idioot uitmaken, niet persé het uiten van scheldwoorden, wat een aantal publieke figuren wel verdienen volgens mij.
  Al trollend verscheidene topics kapen is niet wat Wladi doet.

  Maar dit zijn de laatste woorden die ik er aan vuil maak, dit is ook niet leuk voor de schrijvers, en de beschuldigingen raken kant noch wal.

 13. ***Bericht van de Moderator***
  Leuk geprobeerd, Ketter alias Reactionair. U schrijft hier exact dezelfde tekst die Ketter eerder onder de nieuwe nickname Reactionair schreef. LETTERLIJK. Rebus = Ketter = Reactionair.
  U heeft een ban.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  Het spijt me voor even off-topic zijn, maar ik zie dat Ketter is gebannen. Maar als ik de reacties zo lees van Ketter dan is me niet helemaal duidelijk waarom nu juist hij of zij een ban krijgt. Ketter heeft duidelijk en heel plausibele open vragen gesteld en deed niets onoorbaars. Heel vreemd vind ik, tenminste als ik zo vrij mag zijn mijn mening te uiten. Iik zie een zeemeeuw op deze site die vrij kan vliegen en zijn snavel mag openen, maar is dat werkelijk wel zo? Is het niet een lamme of stomme zeemeeuw en net zo’n vogel als die de PVV gebruikt en één grote liegende commerciële instant productielabel? Want ook de politiek misbruikt deze vrij vogel en zegt daarmee de soevereine en vrije mens uit te beelden. Maar iedereen begrijpt dat zoiets gewoon grote onzin is en politiek en daarmee nu ook de libertariërs liegen en draaien. Ze doen het uiteindelijk allemaal voor de poen, ook hier. Ja, ja, ik hoor al mensen zeggen dat ze het daar niet voor doen, maar leer mij mensen kennen. Geld, daarover gaat ook deze site en laat duidelijk zien hoe ook libertarisme zich conformeert aan commercie en andere ellende die van de vrije mens een gevange maak.

 14. ***Bericht van de Moderator***
  Beste Zé, geen kritiek op uw reactie, maar ik gebruik uw reactie eventjes om te melden, dat Ariebombarie en Vrije Hond dezelfde zijn als Rebus, dus ook dezelfde als Reactionair en Ketter.
  Alle reacties van dit figuur worden direct verwijderd, zonder verder commentaar of uitleg van mijn zijde.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  @Ariebombarie [51]: Als we zo doorgaan gaan ze het nog druk krijgen met dat geban.
  De laatste reacties zijn allemaal weer off-topic.
  Wat is er toch aan de hand hier?

  Zé.

  Vrijehond [52] reageerde op deze reactie.

 15. @Zé [51]: Nou, dat lijkt er zeker wel op. Wat is hier gaande, op Vrijspreker?

  Ik ben het ook niet eens met websites van bijvoorbeeld socialistische blogs of religieuze blogs. Maar ik heb wel leukere en belangrijkere dingen te doen dan daar te lopen kwallen en webtrollen. Ik weet niet wat er gaande is, maar als ik de moderator moet geloven, heeft er iemand veel tijd over en een doelloos leven. Wát een zielepoot, zeg, die onruststoker.

  Ook gij Brutus? [52] reageerde op deze reactie.

 16. @reiny [53]:
  “p/s zeker weten dat Hub ons zal steunen!

  Ja, bij deze nog eens extra bevestigd.
  Ik ben blij dat we zo’n uitstekende moderator hebben, die zelfs zijn acties zo goed beargumenteert.

  Je kunt hem helpen door om te beginnen niet meer op die trollen te reageren. Doe ik ook, al is dat soms moeilijk!!!

  Laten we proberen een rationele koers te varen. De feiten zullen ons dan in het gelijk stellen.

  ABC [54] reageerde op deze reactie.

 17. ***Bericht van de Moderator***
  ABC is dezelfde persoon als IIS, die hier eerder een ban heeft opgelopen. Daarom is de inhoud van dit bericht verwijderd. Alle volgende reacties van hem worden zonder uitleg verwijderd.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  I.I.S. [55] reageerde op deze reactie.

 18. @I.I.S. [56]:
  Off-topic: IIS en Ron Paul Fan hadden zeker zinnige en interessante dingen te melden. Ze deden dat al een hele tijd, dus je kunt niet echt spreken van trollen. Jammer dat dat geluid (waarschijnlijk) niet meer te horen zal zijn. Ik ben benieuwd wat er de afgelopen allemaal achter de schermen is gebeurd wat tot deze akties heeft geleid. Die informatie zou voor vrijsprekers pas echt interessant zijn. Als dit echt een vrijsprekers-site is dan wordt daar openheid van zaken over gegeven. Als dit echter zo blijft zullen alle artikelen herhaling van zetten blijken te zijn en de reacties slechts applausmachines van gelijkgestemden. Wie zit daar op te wachten? En je bereikt daar helemaal niemand mee.

  On-topic: Er is niks mis met de euro, of met wat voor andere munt dan (gulden, mark, franc), als de achterliggende politiek maar doet wat ze moet doen. Mensen en bedrijven die in een kapitalistisch systeem verkeerde beslissingen nemen moeten gestraft worden voor hun wangedrag, banken moeten weten en voor eens en altijd duidelijk gemaakt worden dat ze nooit en te nimmer gered gaan worden als ze verkeerde investeringen doen. Landjes als Griekenland moeten nooit met belastinggeld van anderen uit de brand worden geholpen.

  Henk [55] reageerde op deze reactie.

 19. @Hub Jongen [36]:
  Misschien moeten we bij de bonoboos in de leer, die ruilen agressie om voor sex,ook dan ontstaan er problemen vermoed ik.
  Maar niet geschoten is altijd mis.

Comments are closed.