Bedreigd door politici die graag alles van en over je willen weten. Zeker om je te controleren of ze wel elke belastingcent die mogelijk is aan je kunnen onttrekken.

De Piratenpartij is international een groot voorvechter van vrijheid voor en op het Internet. Die wordt nu weer bedreigd door in Amerika door SOPA en PIPO en OPEN.
Dat zijn geen clowns, maar voorgestelde wetten. Zie daarvoor het voorgaande artikel:
https://www.vrijspreker.nl/wp/2012/01/sopa-en-pipa-for-dummys/#respond  
Daarnaast ontvingen wij het volgende persbericht van de Piratenpartij:

Megaupload Schandaal
Piratenpartij Nederland uit gealarmeerd te zijn als gevolg van de aanhoudende pogingen tot het buitensporig handhaven van Amerikaanse wetgeving buiten Amerikaans rechtsgebied.

De Amerikaanse openbaar aanklager heeft één van de grootste internetwebsites ter wereld, Megaupload.com, geliquideerd en haar oprichter en 6 medewerkers gearresteerd. Ze zijn in staat van beschuldiging gesteld omwille van het vormen van een “internationale criminele organisatie”. Vier van de verdachten, waaronder een Nederlander met een dubbele nationaliteit, zijn nu in Amerikaanse bewaring gesteld, nadat ze in Nieuw-Zeeland zijn gearresteerd.

Geen van de gearresteerde mensen is Amerikaans staatsburger. Allen zullen naar verwachting minimaal 5 jaar celstraf krijgen, dat is 1 jaar méér dan de arts van Michael Jackson kan verwachten. Als de verdachten worden veroordeeld op basis van alle aanklachten kan het zelfs oplopen tot 60 jaar per persoon.

Megaupload is een in Hong Kong gevestigd bedrijf dat zich sinds 2005 bezig houdt met innovatieve bestandsopslag-diensten. Gedurende haar 7-jarig bestaan heeft Megaupload altijd gehoor gegeven aan zogenaamde “takedown notices” van rechthebbenden, zonder dat de klachten van de rechthebbenden als zijnde geldig waren aangetoond.

De aanklacht bevat de absurde claim dat rechthebbenden circa 500 miljoen dollar aan schade zouden hebben opgelopen als gevolg van zogenaamd ‘gemiste verkopen’ wegens Megaupload haar bedrijvigheid. Zoals inmiddels gebruikelijk als het om auteursrecht gerelateerde zaken gaat ontbreekt ook in deze zaak iedere vorm van bewijs. Ondertussen boeken de grote mediabedrijven, volgens hun eigen cijfers, ieder jaar hogere winsten.

Deze provocatieve daad komt een dag nadat wereldwijd vele grote en kleine websites op zwart ging uit protest tegen draconische wetgeving op het gebied van internetcensuur, bedoelt om digitale piraterij uit te bannen. De wetgeving staat bekend onder de acroniemen SOPA, PIPA en OPEN. De autoriteiten in Amerika ontkennen echter enig verband. Vorige week deed een rechter in Nederland de uitspraak dat internet providers XS4ALL en Ziggo The Pirate Bay moeten censureren, en ook in Finland werd de populaire site geblokkeerd.

Piratenpartij Nederland roept de 5 grote mediabedrijven op hun rent-seeking[1] praktijken te staken omdat hun beste klanten waarde hechten aan een vrij internet en ons allen burgerrechten.
——————————–
[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Rent-seeking

==== Contact Piratenpartij Nederland.
E-mail: press@piratenpartij.nl    Persvoorlichter: Samir Allioui
Telefoon: 06-27382156

==== Over Piratenpartij Nederland — http://www.piratenpartij.nl/

De Piratenpartij is een in 2006 opgerichte politieke partij die wereldwijd streeft naar bescherming van burgerrechten en -vrijheden; vrij gebruik van, en toegang tot, informatie en technologie; en transparantie van het politieke bestel, overheden en andere machtsconcentraties. De Piratenpartij streeft binnen deze context naar een open samenleving waarin het bevorderen en delen van innovatie, cultuur, wetenschap en onderwijs centraal staan. De Piratenpartij is aangesloten bij de Pirate Parties International (PPI).
Deze in Brussel gevestigde Non-Gouvernementele Organisatie (NGO) heeft als doel de ruim veertig nationale piratenpartijen te ondersteunen.

—————————————————————————————–
Politieke steun voor SOPA en PIPA brokkelt af
Actie van Wikipedia brengt kentering
19 januari 2012 | Pieterjan Van Leemputten   ZDNet.be

Het protest van Wikipedia heeft enkele Amerikaanse politici doen afzien van twee controversiële antipiraterij-wetsvoorstellen. Maar SOPA en PIPA zijn nog niet van de baan.

Het protest tegen SOPA en PIPA beleefde op 18 januari een hoogtepunt. De Engelstalige Wikipedia ging 24 uur lang op zwart, net zoals Reddit, Mozilla, Twitpic en anderen. Hierdoor kreeg het protest tegen de twee wetsvoorstellen plots wereldwijde aandacht.

De protestdag zorgde ook voor een storm aan reacties op Twitter. Volgens de site werden er binnen vier uur meer dan 2,4 miljoen SOPA-gerelateerde tweets verstuurd.

Steun ingetrokken
In de VS zorgde het onlineprotest ervoor dat enkele politieke medestanders van de wetten hun steun introkken. Voormalig PIPA-aanhanger en Republikeins senator Marco Rubio heeft zelfs Harry Reid, de senator die het voorstel introduceerde, opgeroepen om zich terug te trekken, maar voorlopig zonder respons.

Lamar Smith, de Republikeinse senator achter SOPA, heeft aan de Wall Street Journal al laten weten dat hij niet van plan is het voorstel te schrappen. Hij ziet geen censuur in het stoppen van illegale activiteiten. Dat SOPA en PIPA bijna elke website op het internet in potentie illegaal maken, wordt daarbij wel over het hoofd gezien.

11 REACTIES

 1. Het hele SOPA/PIPO verhaal draait om gevestigde belangen van TBTF industrieen die weigeren zich te vernieuwen.

  het Amerikaanse corporatisme gaan deze strijd verliezen en uiteindelijk failliet gaan. Het valt te bezien hoever de Amerikaanse regering zal gaan met het beschermen van deze belangen want het gooien met geld (zoals in de financiele industrie) kan maar zo lang duren. Geweld (een andere geliefde oplossing van onze moreel ontspoorde bevrijders van 2 generaties geleden) is ook geen oplossing want ze hebben geen idee wat het probleem is.

 2. Iedere site die verdacht wordt van het mogelijk(!) verspreiden van illegale content moet op zwart en hun eigenaren en medewerkers in de diepste kerkers gesmeten, volgens de voorgestelde USA wetgeving zoals in het artikel vermeld.

  Wat betekent dat? Dat betekent dat nagenoeg alle(!) websites – zelfs die van de overheid- op zwart zullen gaan.

  Waarom?

  Voorbeeld: Iedereen die reageert op een artikeltje kan immers een (kinder)porno linkje meesturen, of een handleiding bom- constructie.

  Nico de Geit [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Sander [4]:

  ‘Dat betekent dat nagenoeg alle(!) websites – zelfs die van de overheid- op zwart zullen gaan.’

  Dat zal niet gebeuren, wat er wel aan staat te komen is dat alle succesvolle websites waar alternatieve en voor de imperialisten bedreigende informatie op wordt verspreid plat gaan.

 4. “Vrijheid van Meningsuiting continu bedreigd”.

  Passende titel …

  So is this my ‘Third Strike’ ?

  Je weet namelijk maar nooit, met die Libertariërs van vandaag de dag …

  … on se dit adieu alors ?

  Ketter [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Ketter [7]: Doe nou eens niet zo vreselijk bang, en dat meen ik …
  Your mindset/attitude is EXACTLY what’s killing our nation / world / freedom …
  En zo lang je dat niet inziet, ben je (ongewild) ‘hun’ (*) gijzelaar, héél simpel …
  Want zonder die (totaal kunstmatige) angst waren de wetten (nog niet in NL ; heb even geduld aub …) die beetje bij beetje onze grondwettelijke vrijheden wegknabbelen namelijk làng niet zo ver gekomen als vandaag de dag …
  En tussen jou & mij : ik zit al 5-6 jaar chronisch op de tapper-de-tap (tel+’E’ enz) van die (ongesgoolde) Zappende Zemmels uit Zoetermeer (=AIVD) die geacht zijn ‘ons’ land (?) te ‘beschermen’ (?) tegen ‘gevaren’ (=’moslimpjes jagen hè?’), maar reeds tijdens hun oprichting (1942-’43) al geïnfiltreerd waren nog voordat ze het zèlf doorhadden … en NIET door Moslimpjes of zo, hè ?
  Trouwens, iedereen die op dit soort sites reageert heeft inmiddels een ‘dik’ dossier ; so stop dreaming please …
  too late …
  But SO WHAT ? ? ?
  ‘For ’they’ thrive on fear’ …
  And what else do they have ..?
  Hé Ketter, zeker ook een Nederlandsche ‘libertariër’ ?
  heh-heh …
  So FUCK ‘our’ AIVD ! ! !
  Ktm
  (*) = NIET deze (nogal bange/self restraining) site of zo

 6. het is niet alleen dat alle sites op zwart gezet kunnen worden, wat natuurlijk niet gebeurt zeggen velen geruststellend,
  het is dat u en ik er selectief uitgepikt kunnen worden, omdat we altijd wel iets strafbaars op onze site hebben.
  Dus als ‘ze’ u niet kunnen pakken voor X, dan hebben ze met SOPA Y om u een lesje te leren.

  Philosoof G&R Eigenwijs [11] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.