We ontvingen een artikel van “Bullionstreet” dat behandelt de Nederlandse vragen over “ons goud”.

Vooral leuk was het bijbehorende plaatje dat we hier voor u reproduceren.

Het artikel zelf bespreekt wat er tot nu toe gebeurd is, echter op een erg overtrokken wijze. Maar daarom ook wel leuk!
Ze schrijven bvb dat de regering onder “enorme druk” staat!!!
Wel, dat zouden we wensen, maar zover is het nog lang niet. Wat niet is, kan natuurlijk wel komen!
Dat hangt onder andere ook af hoeveel druk ieder van ons kan/wil zetten. Zie de petitie.

Een zee van veel objectieve gegevens over goud vindt u hier.

En het bewuste artikel hieronder, (niet vertaald):

 

 

Pressure mounts on Netherlands to bring back gold from abroad

The total amount of gold that the Netherlands holds is also a state secret as nobody knows the exact figure, even the amount of gold maintained in the vaults of the DNB headquarters in Amsterdam

AMSTERDAM(BullionStreet): The Netherlands government are under immense pressure from its people and opposition to bring its gold back from overseas.

Opposition parties asked the government to start the repatriation of its gold reserves from the US as well as from Great Britain and Canada.

The move gained momentum after many experts said the US government has the power to confiscate whatever foreign gold reserves it holds in the event global interest on the dollar decelerated.

Netherlands central bank (DNB) also confirmed a report that nearly ninety percent of its gold are held abroad, especially in the US.
According to Klaas Knot, President of the DNB, the gold is fine where it is. Much of that figure is placed in vaults in New York City, without identifying names of banks or institutions.

The total amount of gold that the Netherlands holds is also a state secret as nobody knows the exact figure, even the amount of gold maintained in the vaults of the DNB headquarters in Amsterdam.
Knot, however said the DNB headquarters alone holds about 67 tonnes worth of gold, amounting to about three billion euros.

The world’s central banks have been buying and holding gold acquisitions to maintain, ensure and protect a well-diversified foreign-exchange portfolio that is less dependent on the American dollar.

<http://www.bullionstreet.com/news/pressure-mounts-on-netherlands-to-bring-back-gold-from-abroad/784>

27 REACTIES

 1. Zolang het goud in de USA is, kan Brussel het zich niet toe eigenen.
  Ik heb meer vertrouwen in het respecteren van eigendomsrechten door de Amerikanen, dan in de nietgekozen raad van de EUSSR.
  Als voorbeeld en waarschuwing voor Nederland: de private pensioenen in Hongarije zijn op bevel van Brussel zich door de Hongaarse overheid toegeeigend. Het zelfde is de Polen overkomen, hoewel het hun slechts 1 jaar betrof.

  Troy Ounce [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Alexander [2]:

  Als er paniek is gaan de fatsoensnormen, wetten en contracten het eerste de deur uit, maakt niet uit welk land.

  Als er paniek is is er maar een (1) topic van belang: wie heeft er goud en wie niet.

  Als er paniek is is er ongeveer zero (0) kans dat Amerikanen ons goud op transport naar NL zetten.

  Lees Currency Wars van James Rickards

 3. @ggdermerovingen [4]:
  Het hele bankensysteem is hierop gebaseerd:
  De bank krijgt 1000 Euro van jou als deposito om te sparen.
  De bank kan dit bedrag 10-100 x uitlenen (afhankelijk van land) EN er rente op ontvangen.
  Amerika heeft ons goud (zeg 600 ton) in bewaring.
  Amerika leent dit goud nu uit aan andere bedrijven/landen en geven een leningcertificaat uit (goud blijft nl bij de amerikanen in de kluis liggen).
  Amerika kan dit 10-100 keer doen, als ze willen.
  Ze zullen natuurlijk nooit zeggen aan wie ze dit goud hebben uitgeleend.
  De lener denkt goud in bezit te hebben: hij wijst naar zijn leningscertificaat!
  Alles gaat goed…totdat paniek uitbreekt en de lener zijn goud opeist
  Dan kan dus maar 1 x goed gaan, de andere 99 krijgen niks, misschien US$, maar deze currency is meer dan waarschijnlijk de reden voor de paniek.
  Zo werkt het spelletje; nu begrijp je ook hoe het kan dat de goudprijs naar beneden wordt gemanipuleerd >>> met goud dat helemaal niet bestaat, een stukje papier met een fopclaim.
  Het hele systeem is gebaseerd op vertrouwen en werkt zoals een stoelendans. Gaat goed…totdat iemand als eerste gaat zitten.
  Reken maar op enorme paniek bij westerse staten op dit moment: daarom mag niemand failliet gaan, om de schijn van vertrouwen op te houden.
  Moraal van het verhaal: als iemand gaat zitten is NL zijn goud kwijt.

 4. http://fd.nl/economie-politiek/columns/wim-boonstra/652626-1201/red-onze-voorraad-aan-goud

  de chief economist van de Rabo zegt dat goud gevaarlijk is.
  ” omdat het door de eeuwen heen tot bijgeloof en sektarisch aandoende aanbidding heeft geleid”
  LOL. ik geloof dat ik maar snel mijn geld van mijn Rabo rekening moet halen.

  wat hij wel goed ziet is dat de US een gratis lunch hebben in het huidige systeem, maar blijkbaar vindt hij dat geen probleem.

  Troy Ounce [12] reageerde op deze reactie.

 5. @Hub Jongen [8]: Ik zie dat je het woord “bijna” hebt gebruikt. En daar zit nu net de kneep. Het draait om vertrouwen. Als dat vertrouwen groot genoeg is, zal het eigendomsbewijs voldoende zijn. Daarnaast zal ons goud al lang al wel in zekerheid gegeven zijn. Met andere woorden, de tegenwaarde zal al lang verbrast zijn. Een ding weet ik wel, zonder eigendomsbewijs zie je het goud nooit terug. Wellicht kan een eventuele koper ook bij het goud overigens.

 6. @Bertus [6]:

  Bertus, in Westerse landen is bezit 90%. Laat de andere dan maar bewijzen dat ze betere rechten hebben. Bewijs het maar. Ga maar door de hel en kosten van een rechtzaak. En kom het maar halen als je denkt dat je gelijk hebt….mooi niet.

  Een eigendomsbewijs is belangrijk maar bezit nog meer. In geval van een dispuut heb ik liever bezit en geen eigendomsbewijs dan andersom. En in geval van paniek kan je je eigendomsbewijs gebruiken als bierviltje op de antieke tafel.

  Bertus [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Troy Ounce [10]: Ik snap wat je bedoelt, maar er is geen bank die het goud gaat geven aan iemand zonder recu. Zonder dat papier ben je kansloos. Bovendien zal de tegenwaarde al lang al verbrast zijn. En als je je goud terug hebt, heb je geen eigendomsbewijs meer, dat is dan bij de bewaarder. Je eigendomsbewijs kan je dan niet meer gebruiken als bierviltje. Je kunt je biertje dan op je goud neerzetten.

 8. @The Red Pill [7]:

  Heb nav Boonstra’s artikel in FD deze tweet gestuurd:

  “De macht hebben om te vreten uit de ruif van ongelimiteerd geld EN de geschiedenis vervalsen? Nog meer wantrouwen! #domdomdom @fd.nl”

 9. Goede kans dat ‘het Nederlandse goud’ niet meer in de VS ligt maar als betaling is gebruikt en nu in ergens in Azië ligt. Als dat zo is dan hebben de Amerikanen hun rekeningen dus betaald met ‘ons’ goud.

  Er zit maar één ding op: een paar oorlogsschepen naar de VS sturen om het goud op te halen, net als Frankrijk ooit deed. Hoe sneller hoe beter, want anderen zijn al bezig hun goud terug te halen.

  Maar maak je geen illusies: dat gaat niet gebeuren. Nederland is volledig gehoorzaam aan de Joods-Amerikaanse bazen.

 10. Toen ik uit NL vertok, ben ik naar de bank gegaan om mijn totale tegoed op te nemen,
  Het was onmogelijk dat mijn verzoek, nl. om het in goud uitgekeerd te krijgen voldaan werd.
  het werd nog triester toen ik daar dus dan maar van af zag en het wenste in contanten mee te krijgen.
  Dit werd mij voorgesteld als ‘niet gebruikelijk’.
  Ik heb zowat dat hele bankgebouw in elkaar moeten schoppen, inclusief de chef jakhals , om uiteindelijk na 5 dagen(!) mijn tegoed alsnog in contanten op te kunnen halen.
  Dit in verband met enige veiligheid mijn persoons.(sic)
  Moraal van het verhaal; bezit bestaat niet, alles wat je hebt, is van de staat, en wij mogen ervoor zorgen dat ze steeds meer bezitten.
  En dat dat niet klopt, en dat dat nu zichtbaar aan het worden is noemt men crisis, wel van mij mag deze zogenaamde crisis nog veel groter worden, zodat we niet anders meer kunnen dan bouwen aan een rechtvaardige wereld, en wederom, dat begint bij onszelf.

  Vrede,
  Zé.

 11. Op enig moment in de geschiedenis gingen de banken het goud voor de eigenaren opslaan. Even later deed de staat dat. De staat eigende zich het goud toe en gaf de eigenaren een papieren goudbiljet.

  Na de 2e wereldoorlog ging het goud van de veroverde landen naar de VS. Dat goud ligt nu waarschijnlijk in Azië omdat de VS ermee heeft betaald.

  Iemand die een beetje slim is heeft zijn muntjes natuurlijk al lang gekocht. Goud is goud en die muntjes van de staat zie je waarschijnlijk nooit meer terug. Misschien kocht je je eigen goud terug.

  Binnenkort zul je wel moeten melden of je gouden muntjes hebt. De volgende stap is dat je ze in bewaring moet geven in ruil voor een goudbiljet.

 12. @Nico de Geit [17]: Gaat niet werken. Sta je in de winkel en je wilt het gekochte afrekeningen niet tegen de muntwaarde, de prijs die op het prijskaartje staat, maar tegen hoger liggende intrinsieke waarde van de munt. Met andere woorden je bent slechts bereid tot betaling van een lagere prijs. De verkoper heeft afrekening liever tegen muntwaarde, de prijs op het prijskaartje, omdat hij dan de hogere intrinsieke waarde erbij hoopt te krijgen.

  LvM [23] reageerde op deze reactie.

 13. @Bertus [6]:
  Onzin. Wat gebeurt er als de VS ons de vinger geeft? Juist: niks. Als je er niet bij kan is je eigendomsbewijs niks waard. Hetzelfde als een dief die jou een pistool op de kop zet en je dwingt jouw bezittingen af te geven. Het zijn jouw bezittingen maar je begint niks.

  Daarnaast zegt DNB misschien dat het goed ‘daar’ ligt, maar zoals eerder opgemerkt hier: die hebben het vast ook doorgeleend in de hoop rente te vangen. Joost mag weten waar het feitelijk is. Het enige wat belangrijk is is dat als men het opeist, je het ook daadwerkelijk krijgt. Dat kan beter vandaag dan morgen.

  Bertus [21] reageerde op deze reactie.

 14. @Reteip [20]: Dat is onzin. Alle kredieten die ons land worden gegund op grond van het feit dat wij over goud beschikken, worden nu ook verstrekt op grond van dat eigendomsbewijs. Vandaar ook dat de Nederlandse autoriteiten het niet nodig vinden over fysiek goud te beschikken. Anders was het toch zeker een oorlog waard. Hoeveel spaarders hebben hun geld thuis liggen. Zeer weinig vermoed ik. Straks als de afschriften worden afgeschaft, hebben spaarders niet eens meer een bewijs.

  Onbezoldigd ruifvuller [22] reageerde op deze reactie.
  Reteip [24] reageerde op deze reactie.

 15. @Bertus [21]:

  Laat jij nou net datgene schetsen waar men langzaam op afstevent in de economie. Stel: straks jat bijv amerika ons goud. Onze eigendomsbewijzen zijn dan acuut niks waard. Vervolgens zien de banken (of andere geldschieters) dat wij de boel eigenlijk niet terug kunnen betalen en gaat iedereen hun uitstaande kredieten opeisen. dan zitten wij met de gebakken peren omdat we het goud nog de kredietwaardigheid hebben.
  Papier is niks waard, maar de mensen met het papier gaan wel tot het gaatje om hun ‘geld’ terug te krijgen en dat kan idd oorlog betekenen.

  Bertus [27] reageerde op deze reactie.

 16. @Onbezoldigd ruifvuller [22]: Over mijn nachtrust hoeft je je geen zorgen te maken. Dank. Volgens mij gaat het juist om het bonnetje. Als je dat kwijt bent, kun je sowieso naar het goud fluiten. Zonder bon geen fysiek bezit. En dus is die bon op zichzelf genomen al geld waard. Vandaar ook dat niemand zich zorgen maakt om het bezit van fysiek goud. O, ja, vergissing, jij ligt er wakker van.

  P.S. Vraagje zou het in het vervolg wat minder persoonlijk kunnen. Al die vervelende implicaties.

 17. @Reteip [24]: Maar dan nog zonder bon, geen fysiek goud. En zeer waarschijnlijk is ons goud al lang al verpand en de tegenwaarde geconsumeerd. Net zoals onze aardgasbaten. Daarom geeft niemand om het bezit van het goud. De waarde is toch al verbruikt. Ik denk ook dat de boel niet meer kunnen terugbetalen. Onze regering is al al heel lang bezig met de broekzakken nalopen op losse munten. Privatisering, greep in de pensioenkassen, leeghalen van de AOW kas enz enz bij gelijkblijvende belastingdruk.

Comments are closed.