Het CPB (het adviesbureau van de regering) heeft dat onderzocht. Maar ik neem aan dat u het antwoord al lang wist!
Het CPB  komt nu ook met studie en metingen tot de conclusie: “Belastinggeld levert onvoldoende op”

Welnu, de politici weten ook de oplossing: “Meer belasting!”.

 Kuhry [CPB] zegt dat de overheid beter moet sturen op wat er gebeurt met haar geld. ‘Als aan een sector veel belang wordt gehecht, is de gedachte vaak: we stoppen er een hoop geld in, dan komt het wel goed. Maar die redenering gaat niet altijd op.’

Ik heb nog niet gevonden welke “waar” het belastinggeld oplevert uit de miljarden die gaan naar bvb Afghanistan, Libië, Ontwikkelingshulp, en EU (Griekenland, Noodfonds, etc.)

8 REACTIES

 1. CPB? Je bedoelt SCP, alwaar je ook naar linkt.
  Nog een leuk stukje misleiding in het journaal vanochtend: ‘De verhoging van de gemeentelijke lasten valt mee’. Hiermee leiden ze de aandacht af door te impliceren dat het allemaal meevalt, daarmee verbergen ze de kernvraag: waarom stijgt het WEER? Waarom betalen we uberhaupt? Wat krijgen we ervoor terug?

  Zé [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Reteip [1]: Ik heb dat bericht ook gezien, vanochtend op het NOS journaal, maar men zou zich ook kunnen afvragen wat er gebeurd zou zijn als men geen extra geld in het onderwijs, veiligheid etc. had gestopt.
  Zou er dan niet veel minder verwezenlijkt zijn?
  Het glas is ook half vol als het half leeg is.
  Kortom, wederom een hoop geouwehoer.

  Zé.

  Reteip [4] reageerde op deze reactie.

 3. Belasting is diefstal.

  Geld betalen voor allen de nodige dingen niet.

  Geld betalen voor onnodige dingen is en blijft diefstal.

 4. @Zé [2]:
  Wat ik wel weet, is dat met die miljardeninvestering het niveau van het VWO dramatisch onderuit is gehaald. Toen ik begon (ik hoorde bij het pilot-jaar van de tweede fase) aan de universiteit was er nog geen sprake van een wiskunde-intake toets. Nu haalt nog geen 10% de toets. En dat is een toets gebaseerd op (de voorkennis van) vakken die de uni al onveranderd 10+ jaar geeft. Vroeger haalde men die op sloffen, nu moet iedereen het eerste kwartiel flink aan de BIJ-LES.
  De conclusie is simpel: ondanks miljarden is 10 jaar later het niveau slechts gedaald. Dit is echter GEEN bewijs dat er nog meer geld in moet worden geïnvesteerd. Het is vrij voor de hand liggend dat met goede investeringen het niveau omhoog gaat.
  Ik denk eerder dat er in de loop der jaren meer en meer wanbeleid is ontstaan bij scholen, inspectie instanties en verwatering van het wettelijk vereiste indoctrinatiepakket.

  Zé [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Reteip [4]: Dus, anders bekeken, het geld wat naar onderwijs gaat, wordt besteed om het onderwijs slechter te maken?
  Ok, dan begrijp ik het, dan snap ik ineens waarom niemand nog op school leert om zelfstandig te denken, en alleen wordt goed bevonden als hij of zij op de dag van examens zijn geheugen der mate op orde heeft dat hetgeen wat anderen hebben bedacht herinnerd wordt.
  De ideale voorstap tot het creëren van slaven.
  Zie, als we de dingen omdraaien tonen ze hun ware gedaante.
  En met al die politie en mlitairen wordt het er ook al niet veiliger op, wel?
  Juist van hen hebben we het meeste te vrezen.
  Maar ja, als al dat nodig is om de slapende massa uiteindelijk wakker te krijgen is het goed.
  We zien wel,

  Zé.

 6. Wat we hier nog vergeten zijn dat er vele miljarden op gaan in subsidies en er zitten enorme subsidie sponzen tussen, daar gaan dan ook de meeste ex-ministers naar toe na hun politieke carrière. Dan krijgen ze soms wel 3x de balkenendenorm per jaar, maar het is wel van het gemeenschapsgeld. De politieke partijen CDA en de linkse partijen zijn oververtegenwoordigd in deze subsidiesponzen en de ex-VVD mensen zitten vaak bij de banken die eveneens uit de schatkist mee graaien. De gewone burger wordt steeds verder uitgeknepen om dit walhalla van de ex-politieke carrière tijgers te kunnen bewerkstelligen, want er komen steeds meer van die ex-ministers, daarom moet er wel steeds meer van deze gesubsidieerde mega betaalde baantjes gemaakt worden, daarom heeft Nederland zoveel regeltjes erbij gekregen om deze mensen te kunnen plaatsen. Want elk regeltje heeft wel zijn eigen organisatie nodig en die moet wel geleid worden.

  MareJane [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Qvic [6]: Juist: en daarom wordt die 6 miljard subsidie ook niet aangepakt. Er zijn te veel belangen bij de politiekersclub. Oftewel, de burgers worden gigantisch belazerd om die pluchezitters hun comfortabele leventje te laten leven.

  De scholen gingen trouwens slechter presteren omdat het aantal leerlingen de factor werden (geld in het laadje). Bovendien kwamen er hordes duurbetaalde managers en consultants bij die zogenaamd de kwaliteit omhoog moesten krikken. Er werd inderdaad gekrikt maar dan richting eigen zak.

Comments are closed.