Bijgaande cartoon drukt het wel goed uit. Natuurlijk moet er nergens méér worden uitgegeven dan er wordt geproduceerd. Een foutieve situatie veranderen in een goede is natuurlijk niet eenvoudig. Maar als door bezuinigen en boetes niet meer geïnvesteerd en geproduceerd kan worden, dan is het middel erger dan de kwaal. Oplossing:

Oplossing: Maak de Grieken vrij om zelf een kapitalistische economie in te voeren en bemoei je dan niet meer met andermans zaken. EU go home!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ik laat je niet verhongeren!
Maar eerst moet je wel mantel, hemd en broek op de vrije markt gooien!

17 REACTIES

 1. @reiny [2]:

  Als je goed op hebt gelet (vanaf ergens in 2007) dan kun je zien dat ook wij aan de beurt komen.

  Dat het nog niet zover is (of lijkt te zijn) hebben we voor het grote deel te danken aan ons eigen geloof in de onwaarheid die ons omringt, immers we zijn “als Nederland” ook al zwaar in de problemen geraakt op het financiele vlak en onze staatsschuld rijst de pan uit.

  Dat wij de werkelijkheid nog niet onder ogen zien is te danken aan de dagelijks berg leugens die ons door de huidige politiek wordt voorgehouden.

  En dáárvan kunnen we nu eens NIET de socialisten de schuld geven want we worden al decennia geregeerd door….. JUIST DE LIBERALEN.

  Hoezo vrije marktwerking, die hele europese unie en zijn gevolg zijn één hoop leugens en bedrog.
  Igor [10] reageerde op deze reactie.
  Reteip [13] reageerde op deze reactie.

 2. @Barend [7]:

  Ik denk dat die politiek bestaat uit een soort socrt sociafacisten of in ieder geval “staat-isten”.
  En zeker degenen die zichzelf liberaal noemen, ZIJN geen Liberalen

 3. @J.Snijder [6]:
  Zet je allu hoedje op Snijder want de partijen en politici die je ziet zijn slecht de poppenkast, de eu is een nieuw toneel maar het zijn de zelfde poppenspelers.

 4. Wat gebeurt er nu met de Grieken??
  Wat gebeurt er nu met ons?
  Wat gebeurt er nu met JOU?

  Zé.

 5. Wat de liberalen met de vrije markt bedoelen is eigenlijk heel simpel ze subsidiëren massaal bedrijven en gemeenschapsvoorzieningen verkopen ze zogenaamd, maar blijven wel voor 100% zeggenschap bij de regering, maar nu mogen deze bedrijven die deze voorzieningen kochten ook winst maken. De burgers worden wettelijk verplicht om hiervan gebruik te maken. (zie maar aan ons zorgstelsel) De burger kan niet meer klagen bij de overheid, want het is niet meer van hun. Deze bedrijven willen nu eenmaal winst maken, dus elk jaar worden deze voorzieningen duurder voor de burger. Dat noemen de liberalen nou de vrije markt. Dit willen ze nu ook in alle sectoren van Griekenland introduceren, zodat de burger voor alles wettelijk verplicht de hoofdprijs moet gaan betalen.

  Henk [15] reageerde op deze reactie.

 6. @Reteip [13]:

  Kleine belangrijke correctie Reteip.
  Er is een wereld van verschil tussen “sociaal” en “socialistisch”.
  Ik denk dat ik sociaal ben. Een sociaal wezen die graag met mensen omgaat en die bereid is medemensen in nood vrijwillig te helpen.
  Maar ik ben een socialisten-hater. Ik verafschuw mensen die anderen met geweld dwingen om hun eigen doelen te verwezenlijken.

  Omdat beide woorden op elkaar lijken, maken socialisten daar dankbaar misbruik van en verdoezelen ze hun geweldsfactor.
  Trap daar niet in!

 7. @Andre [1]:

  ER BESTAAT GEEN VRIJE MARKT!!

  Er bestaat slechts een markt van ‘ Special-Interests van de 1 tot 5% super-elites ‘, via een, nu, volkomen ge-controleerde en ge-manipuleerde stroom van fiat-geld-(SCHULDEN)- en hoofdzakelijk in lage lonen-landen geproduceerde goederen.

  De Prijsopdrijvingen via (Nederlandse) grond en vastgoed-markt, door Banken,-Verzekerings-Maatschappijen,-Project-Ontwikkelaars,-Makelaars,-de Gemeenten(zie nu o.a. Apeldoorn),-Provincies,-en fiscaal wanbeheer door het Rijk (o.a. via de maatschappij en vrije-markt ontwrichtende hypotheek-rente-aftrek) alsook de roof (via privatisaties) van met publieke gelden opgebouwde strategische kapitaal-goederen en instituties (o.a. van Energie-Bedrijven, Woningbouw-Corporaties, de Geondheidszorg en het Openbare-Vervoer) waarmee de megalomane, nu staatsschuld-genererende infrastructuur als de Betuwelijn, de HSL zijn gefinanciëerd.

  8-MILLIOEN VIERKANTE METERS COMMERCIËEL VASTGOED ONVERHUURBAAR EN/OF ONVERKOOPBAAR??!

  Tja en Tjeetje, en nu zijn die bij-elkaar-gesappelde pensioentjes aan de beurt?!

  Hoe is dat nou in godes naam mogelijk?!

  Wel, met de byzondere gretige en inhalige medewerking van ALLE bovenstaande partijen, zowel Privaat als Politiek!

  Groetjes uit de Polder.

Comments are closed.