Om het even simpel uit te leggen: Als een vader werkt zorgt hij voor kapitaal en vertegenwoordigt hij het kapitalisme. Moeder regelt alles in huis en is een soort regering. Grootvader kijkt toe en zorgt dat alles ordentelijk verloopt, is de overheid. Een dienstmeisje vertegenwoordigt de arbeidersklasse. En allemaal hebben ze een doel en vertegenwoordigen het Volk. Kinderen die nog in de luiers liggen zijn de toekomst.

De toekomst schreeuwt om hulp, het volk zoekt de moeder maar die is er even niet en gaat dan naar de het dienstmeisje, daar ziet hij dat de vader met het dienstmeisje op bed aan het rommelen is. Opa staat ongeïnteresseerd toe te kijken bij het raam, en dat is een beeld zoals het in de politiek gaat. Kapitalisme misbruikt de arbeidersklasse, de Overheid kijkt toe, de regering slaapt, het volk wordt genegeerd en de toekomst komt in de stront te liggen.

De overeenkomst tussen alle politici is dat als de burgers ze echt nodig hebben, ze allemaal strak de andere kant op kijken en aan hun eigen positie in de politiek denken, en de toekomstige generatie zal het land verschonen moeten van alle lasten die veroorzaakt zijn door bestuurders die ver boven hun niveau en stand geleefd hebben en erger alle  inwoners kaalgeplukt hebben.

De grote vraag is, wat moeten wij nog met een regering die ons financieel uitkleed, onze vrijheden beperkt en ons land en het kapitaal verkwanseld aan Europa, maar ook ons nageslacht opzadelt met grote schulden. Hoe kunnen de inwoners en ons nageslacht aan een financiële ramp ontkomen zonder de orde te verstoren. In ieder geval ben ik daar niet gerust op en let op wat er allemaal gebeurt.

Ingezonden door Reiny

6 REACTIES

 1. Ik heb iemand dit wel eens beter horen uitleggen….Wim Kan… die naam klinkt je misschien bekend in de oren..Alleen werd er toendertijd nog vreselijk om gelachen door de heren politici en de burger… Nu schaterlacht alleen de politici er nog om… De burger is inmiddels in huilen uitgebarsten..

 2. Nou komt er natuurlijk wel een generatie nageslacht aan dat bol staat van het talent , creativiteit , zijn zeer prestatiegericht, heeft een hoog IQ , EQ , SQ , is erg gericht op zelfstandig ondernemen, samen de taken volbrengen,is communicatief zeer vaardig , denken in oplossingen is hun geloof en zo hebben ze nog veel meer kwaliteiten , maar dan wordt het te lang en eentonig.Ik ben alleen maar positief.

  vrijeradikaal [3] reageerde op deze reactie.

 3. “Hoe kunnen de inwoners en ons nageslacht aan een financiële ramp ontkomen zonder de orde te verstoren.”

  Jij wilt een betere toekomst maar een beetje ongemak / orde verstoring dat heb je er niet voor over, typisch gevalletje van “men heeft het te goed”

 4. @Rice [5]:

  Een vriend van mij heeft het motto : geen spoor zonder dwarsliggers.

  Ik maak slechts mijn roeping waar.

Comments are closed.