De eurozone zal de schuldencrisis komend jaar te boven komen, ‘in 2012 komen we er uit,’ zegt topeconoom Willem Boonstra (CDA ?) van de Rabobank (CDA).

Nu is economie geen wetenschap maar een mening en is de mening van meneer Boonstra wetenschappelijk evenveel waard als de mening van de cavia van mijn oudste dochter en dat is helemaal niets want hij weet het gewoon niet en kan het ook niet weten.

En natuurlijk zal iemand die (verkapt) voor de staat werkt* deze politiekcorrecte mening etaleren maar als DE topeconoom van de Rabobank (CDA) het zelf echt zou geloven dan zie ik wel hoe de banken zo in de problemen zijn geraakt.

Het is wel opvallend dat al die Eurominnende politici en financiële “deskundigen” nu opeens wel glashelder heel ver in de toekomst kunnen zien terwijl zij hiervoor stekeblind waren en de crisis nooit hebben zien aankomen.

*de staat bewaakt het monopolie van de toegelaten banken en staat garant voor hun verliezen

18 REACTIES

 1. Dit is de spijker op zijn kop! Heel goed gezien.
  Waarschijnlijk wil deze bankier ook graag dat de euro gered wordt. Daar hebben de banken waarschijnlijk heel veel van geprofiteerd.

  Zeer binnenkort zullen we op de Vrijspreker meer van de achtergronden belichten. Blijf waakzaam!

 2. Helemaal eens Wlad. Iedere keer als ik die ‘economen’ bij banken weer een mening zie spuien, krijg ik altijd een misselijk gevoel in mijn maag.

 3. De eurozone zal de schuldencrisis komend jaar te boven komen

  Een schuldencrisis kun je ook helemaal niet oplossen door van de euro naar de gulden terug te gaan. Daar waar je eerst 500 miljard euro schuld had, heb je nu 1000 miljard gulden schuld.

  Of zie ik dat verkeerd?

 4. Bij Nieuwsuur hadden 2 clowns het ook beter “voorspelt” dan de specialisten voor de beurs van 2011.

 5. En natuurlijk zal iemand die (verkapt) voor de staat werkt deze politiekcorrecte mening etaleren maar als DE topeconoom van de Rabobank (CDA) het zelf echt zou geloven dan zie ik wel hoe de banken zo in de problemen zijn geraakt.

  Zoals Anno al zei, de Boerenleenbank was zowat de enige bank die zichzelf staande kon houden; die conservatieve CDA bank uit de provincie was dus een stuk degelijker dan die linkse Randstadbankjes, laat staan die Anglo-bagger. Dus die Boonstra werkt helemaal niet voor de staat, zelfs niet verkapt. Misschien dat we hem toch maar serieus moeten nemen.

 6. Nee, nee wat Boonstra zegt is dat “we” eruitkomen omdat U nu de schulden gaat afbetalen. Indien dit niet gebeurt blaast ie de boel op. Deden ze in Amerika ook.

  Zo komen “we” eruit. Makkelijk toch?

  @Anno Zijlstra [3]:

  Rabo is onlangs wel door S&P gedegradeerd naar AA vanaf AAA. En dat is niet omdat er niets aan de hand is. En Rabo fungeert helemal niet alleen. Als een bank er aan gaat gaan het hele systeem

 7. wie is die organisatie die banken beoordeeld ? Rabo dopt eigen peultjes, dat spreekt in hun voordeel, Azie gaat goed, als NL en de EU daar wat van kan leren zou dat slim zijn. NL is te lui en te duur, dus de crisis moet nog wat erger worden voor straf eigenlijk.

 8. Kans dat hij gelijk krijgt. Als alle landen hun schulden verzuimen is er technisch gezien geen “schuldencrisis” meer, toch?

 9. reactie op;

  En natuurlijk zal iemand die (verkapt) voor de staat werkt deze politiekcorrecte mening etaleren maar als DE topeconoom van de Rabobank (CDA) het zelf echt zou geloven dan zie ik wel hoe de banken zo in de problemen zijn geraakt.
  ’t is net andersom, de staat werkt voor de banken (en iedereen die voor de staat werkt wil later naar de bank) , zie bv. bonussen eind dit jaar, de staat bezuinigt tot voordeel van de banken die daardoor uit hun problemen worden gehaald door de staat.

  Wladimir van Kiel [11] reageerde op deze reactie.
  Wladimir van Kiel [12] reageerde op deze reactie.

 10. @nico reus [19]: de staat beschermt de markt van de toegelaten banken tegen mogelijke nieuwe intreders en draagt feitelijk het ondernemersrisico van de banken door spaartegoeden voor een groot deel te garanderen.

  Banken = staat dus ook staat = banken.

  Zo is de hypotheekrente in Duitsland een stuk lager maar ik mag van de staat geen hypotheek nemen bij een Duitse bank.

 11. @nico reus [19]: de staat beschermt de markt van de toegelaten banken tegen mogelijke nieuwe intreders en draagt feitelijk het ondernemersrisico van de banken door spaartegoeden voor een groot deel te garanderen.

  Banken = staat dus ook staat = banken.

  De Dirk Bank was er tussen geslopen in een onbewaakt ogenblik en is direct een kopje kleiner gemaakt toen de staat deze onwelkome concurrent voor de staatsbanken opmerkte.

  De hypotheekrente is in Duitsland een stuk lager maar ik mag van de staat geen hypotheek nemen bij een Duitse bank.

 12. Beste is dat NL een deelstaat van Duitsland wordt, overal is al een Aldi dus je merkt het niet eens dat Berlijn al lang de baas is bijna.
  Niederlande, met Rutte als zetbaaas, Frankfurth bepaald het toch al financieel,where do you come from ? Germany . Dan weten ze oppassen die lieter eerder merken dat ze van katoen wisten. Als als je the Netherlands zegt moet je eerst een half uur uitleggen waar dat nu weer ligt.

  Meneer Storm [13] reageerde op deze reactie.

 13. @Anno Zijlstra [23]: Haha, goeie. Griekenland kado doen aan Turkije als relatiegeschenk, en dan tegen beiden zeggen: “en nu voorgoed oprotten”.

  Helaas, toch geen goed idee. De Bosporus is het beste geografische punt om de definitieve afscheiding te bereiken tussen de Europese en de Islamitische wereld.

  Wellicht dat Griekenland tijdelijk uit de euro (niet EU) gezet moet worden en dat ze terug mogen komen, na een jaar of tien, als ze op eigen kracht hun zaakjes op orde hebben gebracht en een sluitende begroting hebben en een munt met minstens 3 jaar inflatie onder de 2%.

  Anno Zijlstra [17] reageerde op deze reactie.

 14. Ha, ha, CDA, wat was dat ook alweer, even opzoeken in mijn geschiedenisboekje.

 15. @Ron Paul Fan [24]: ik was al langer voor Turkije bij de EU ze zijn ook al 50 jaar lid Nato, en Griekenland ,Albanie, Roemenie,Bukgarije en Ierland weer kandidaat lid de eerste 10 jaar, of status aparte, knoeiers allemaal, hebben we niets aan. Wat ze aan religie hebben (RK /Islam iets anders moeten ze zelf weten verder, ik geloof zelf nergens in)

Comments are closed.