In de Oekraïne is een voormalig premier veroordeeld  tot 7 jaar cel + boetes wegens machtsmisbruik.

In Israël zit een voormalige minister van financiën een jarenlange celstraf uit wegens corruptie en een voormalige president wegens vergaande seksuele intimidatie van vrouwelijke ondergeschikten.

Voormalig premier Olmert van Israël staat momenteel terecht wegens het aannemen van steekpenningen en dreigt ook jarenlang in de gevangenis tussen de gewonere criminelen te belanden.

Er bestaan dus echt landen waar politici (en topambtenaren) niet boven de wet staan zoals bij ons want hier maakt het niet uit hoe corrupt, incompetent, machtsmisbruikend, dronken achter het stuur of hitserig politici zijn, zij staan altijd boven de wet en worden door de rest gedekt.

Ik kan mij niet herinneren dat hier ooit een politicus ergens voor is aangeklaagd laat staan veroordeeld, ze hoeven alleen sorry te zeggen en alles is weer vergeven en vergeten. In het ergste geval moeten ze hun huidige zinloze politieke partijbaantje verlaten maar krijgen daar wel meteen een ander even nutteloos politiek partijbaantje voor terug maar dat is dan echt de hoogste “straf” die zij krijgen.

Vervolgens doet iedereen of zijn neus bloedt en huppelt de bewuste politicus verder vrolijk mee in het machtscircus alsof er nooit iets is voorgevallen.

Politie & justitie grijpen nooit in omdat ze het intrument van politici zijn dat dient om uw belastingafdrachten richting de staat te garanderen en de macht van politici aan u op te leggen, met inzet van grof lichamelijk geweld als u tegensputtert.

Politici zelf zijn hier onkwetsbaar want wie doet ze wat ?

7 REACTIES

 1. Denk nou niet dat het daar allemaal zo eerlijk verloopt, zonder een werkelijk inzicht in de lokale politiek valt er niet zo veel over te zeggen, een paar puppets krijgen straf, het systeem blijft meestal in tact.

 2. Er is toch een politicus aangeklaagd wegens haatzaaien.Een wethouder afgetreden wegens hoerenlopen.Een politica afgetreden wegens leugens omtrent een enge ziekte.Zo maar wat voorbeelden van dingen die echt niet kunnen in Nederland.Bea en Maxima geven inmiddels het voorbeeld hoe het wel moet.De Wallen worden langzaam gesloten en ziek melden vanwege een verkoudheid of onbeduidend pijntje gaat het geweten parten spelen..Je moet alles wel een beetje binnen onze Hollandse kleingeestige proporties blijven zien natuurlijk.

 3. ik heb een half jaar in de Oekraine gewoond en de corruptie daar is echt te gek voor woorden. Ik wil nooit meer terug naar belastinghel NL, maar als ik moet kiezen tussen deze 2 kwaden dan is het NL zonder twijfel.

  Laat onverlet uiteraard dat corruptie alleen mogelijk is in een systeem met een overheid/geweldsmonopolie (als er concurrentie is kun je eenvoudigweg kiezen voor een ander aanbieder ipv degene met het pistool om te kopen) dus ook dit pleit weer voor een libertarische samenleving.

 4. Breek me de bek niet open NL doet voor de Oekraine geen snars onder moet je ogen en oren openzetten. Nu ja dadelijk hoeft het niet meer, dan zitten we helemaal klem in de EUssr.

 5. Ik kan mij niet herinneren dat hier ooit een politicus ergens voor is aangeklaagd laat staan veroordeeld, ze hoeven alleen sorry te zeggen en alles is weer vergeven en vergeten.

  Nu zijn Nederlandse politici dan ook wel erg braaf. Vergeet het maar dat die wel zouden kunnen wegkomen met een verkrachting of achteroverdrukken van miljoenen.

  Vredeling heeft wel eens een glas door een spiegelruit gegooid, dan hebben die Tsjing-Pharma en nog een paar van die allochjes die terecht direct uit de politiek zijn verwijderd. Ik vind het erg meevallen met dat soort corruptie in de Nederlandse politiek.

  En NL is in geen enkel opzicht te vergelijken met de Oekraine.

 6. Nieuw politiek zelfleiderschap Als de transitie van een land als Nederland een constante is, waarom vindt de oude politiek dan elke keer weer opnieuw het wiel uit door de introductie van het zoveelste unieke veranderbeleid/programma? Er komen meer beleid en regels bij dan ooit. Het wordt voor de burger ingewikkelder dan ooit. Waarom ligt er niet één continu programma en één ankerpunt waar politici inspirerend aanjager van zijn? Als de transitie in Nederland, Europa en de wereld een on-going business is, ontwikkel dan ook on-going zelfleiderschap. Veranderings-issues weten dan makkelijker een plek te vinden en burgers en politiek leiders werken dan samen aan vooruitgang en voortdurende vernieuwing. Als een perpetuum mobilé. Gezamenlijkheid is de constante en daarmee vormt men de identiteit, het politiek leiderschap, de persoonlijkheid, het karakter en het incasseringsvermogen van dit kleine land in een groter geheel. Die gezamenlijkheid bouwt op actuele inhoudelijke thema’s van het land die opportuun zijn. Langs de lijn van de inhoud wordt op deze manier gewerkt aan bezieling, inspiratie en kwaliteit. De overtuiging dat politiek leiderschap niet uitsluitend voorbehouden is aan het de premier en zijn discipelen wordt steeds sterker. Politiek leiderschap is van iedereen. Van alle politici samen, regering en oppositie, bedrijven, instellingen én van alle burgers. Dit zal de komende jaren breed gedragen moeten worden in dit land, anders voorzie ik een dramatische afloop. Een land dat drijft richting een visieloos bestaan. Dat niet veel beter is dan de dictaturen waar we onze soldaten naar toe sturen.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 7. Wij hebben de neiging dit als primitief te zien. Maar mijns inziens is er een cruciale les te leren. De enorme afstand die er in moderne samenlevingen bestaat tussen kiezers en gekozenen maakt goede politiek tot een enorme uitdaging. Politici zijn partijpolitici: zij vertegenwoordigen hun achterban en stellen hun doelen daar op af. De burgers zijn de toeschouwers en bekijken hoe politici hun verwachtingen en belangen behartigen. Probleem hierbij is dat voor geen van beiden politiek in principe persoonlijk is, in zoverre zij zelf de verantwoordelijkheid dragen voor het algemene belang. In een uitleg of commentaar op hun handelen kan de een altijd verwijzen naar de ander — en vice versa.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

Comments are closed.