Wat een verbazingwekkende onzin wordt daarover in de media geschreven. Laura heeft op een bepaalde leeftijd alleen de wereld rondgezeild. Zij is de jongste persoon die dat ooit gedaan heeft. Is dat dan geen record?

Nu bestaat er een organisatie die allerlei records in een bekend boek optekent: “” The Guinness Book of Records”.

Om haar eigen redenen stelt die organisatie nu dat ze dit record niet in het boek schrijven! Zij mogen dat zelf bepalen. Zij kunnen bvb rustig zeggen dat ze alleen records van personen boven de 20 (of boven de 80!!)  er in schrijven. Maar als ze dat NU pas zeggen, is dat op zijn minst niet netjes!

Ook alle andere facetten over verantwoord risico, opvoeding, psyche, en noem maar op, hebben niets te maken met het feit wat ze gepresteerd heeft.
Zelfs over de feiten dat zij als jongste rondgezeild heeft, blijkt geen twijfel te zijn.

De prestatie van Laura is een record. Punt uit!

24 REACTIES

 1. @Maserati Teun [2]:
  Wij zouden trots op zo’n meid moeten zijn.

  Eens, Laura is iemand met veel potentie. Echter zullen de leerplichtambtenaar die haar dwars zat en alle andere deskundigen en rechters die haar lastig hebben gevallen en hebben gekeken hoe ze haar droom konden beknotten eerder in aanmerking komen voor een lintje dan Laura.

  Andre [15] reageerde op deze reactie.

 2. Laura denkt er sterk over om het betuttelende Nederland wat overvol zit met sociale verzorgers en begeleiders te verlaten en domicilie te kiezen in New Zeeland waar mensen als individu nog kansen krijgen en niet doodgeknuffeld worden door mensen met zgn. goede bedoelingen.
  Wordt wakker Nederland en maak een einde aan die knuffel industrie.

 3. @Maserati Teun [2]:

  “…..jammer dat er in Nederland zo weinig aandacht aan geschonken is….. ”

  Zou dat mede komen doordat de MSM liever niet schrijven over zaken die hun politieke vrienden onwelgevallig zijn?

 4. Tuurlijk is dit een record. Zij heeft het gedaan (= feit) en er is niemand die er een claim op legt, dat iemand anders de jongste is die solo de wereld heeft rondgezeild.

  Punt is alleen: is het GBoR (Guinness Book of Records) nu de enige “entiteit” die dit record kan bevestigen/goedkeuren? Wat mij betreft kan het GBoR om meerdere redenen opzouten en ik beschouw dit “instituut” niet echt als zijnde “leidend”.

  Sterker nog, dat Laura Dekker de jongste is die solo de wereld heeft rondgezeild, doet voor mij niet eens ter zake. Het is een jonge meid die iets gepresteerd heeft, dat ze de jongste is, is niet relevant, want haar prestatie blijft even bewonderenswaardig als ze de één na jongste was geweest, de 500 na jongste of de 1 miljoen na jongste. Het is een meid van 16 die dit geflikt heeft, dát vind ik bijzonder en dat zou ik van 1 miljoen 16 jarigen ook bijzonder blijven vinden.

  Het is een meid die op een leeftijd, waar de meeste van haar leeftijdsgenoten aan Twitter, moeders borst en de verzorgingsstaat hangen, iets bijzonders heeft ondernomen. Ongeacht haar RELATIEVE leeftijd t.o.v. anderen, maar omwille haar absolute leeftijd.
  Daar zet ik mijn hoed voor af, met een diepe buiging. Respect, meid.

  LOH [7] reageerde op deze reactie.

 5. @MMAP [6]:

  ‘Het is een meid die op een leeftijd, waar de meeste van haar leeftijdsgenoten aan Twitter, moeders borst en de verzorgingsstaat hangen’

  In dit geval hing ze aan de tiet van pa en ma, die haar die mooie boot hebben gegund. Verder doet het niets af aan haar prestatie en ben het verder met het artikel eens. Wie weet zijn er in het oude ongeschreven verleden wel meer ‘nog’ jeugdiger mensen geweest die haar al voor waren.

 6. Inderdaad wat een geneuzel nu weer. Dat meissie heeft meer moed, kracht en ambitie dan de mensen van dat recordboekje. Ik zou zeggen; trek het je niet aan meid. Deze ervaring pakt niemand je ooit nog af en daar gaat het om!

 7. Reden waarom de m.s.m. in Nederland zo weinig aandacht schonk aan haar prestatie is omdat ze het wurgcontract van Reinout Oerlemans weigerde te ondertekenen. Die kon dus zijn zakken niet vullen en als straf werd het hele verhaal van het zeilmeisje zo veel mogelijk geboycot op de Nederlandse tv. Zo werkt dat nou eenmaal in een “vrij” Nederland. Of je laat je misbruiken of je wordt doodgezwegen, punt uit. Geeft overigens ook stiekem aan hoe machtig (lees corrupt) die Oerlemans inmiddels is in media-land

 8. Ze heeft echter de wereld rondgezeild, zoals Nederlanders het Pieterpad afleggen: onderwijl naar huis terugkerend.

 9. Als alle mensen gelijk zijn zou iedereen een rondje rond de wereld kunnen varen. Laura heeft blijkbaar zout in het bloed en dat moet afgestraft en tegengewerkt worden. Mensen moeten en zullen hoe dan ook gelijk zijn.

  Het valt me nog mee dat ze haar geen dwangmedicatie hebben gegeven vanwege haar foute manier van denken en doen.

  Ik vraag me af wat er was gebeurd als ze in Israël had gewoond en van daaruit haar rondje rond de wereld had gemaakt. Een interview erbij waarin ze verklaart dat haar oma Joods is of zo, en iets over de verschrikkelijke holocaust, dat had vast veel ellende gescheeld.

  Reteip [12] reageerde op deze reactie.

 10. @Nico de Geit [11]: Het valt me nog mee dat ze haar geen dwangmedicatie hebben gegeven vanwege haar foute manier van denken en doen.
  Buiten NL grondgebied he, dus dan kunnen ze wettelijk niks maken. Heerlijk hoe specifiek zo’n wet eigenlijk is en hoeveel mensen dat voor zoete koek slikken. Idem voor bijv. snelheid: zegt mijn vriendin wel eens “je mag hier toch niet harder dan 120 dat is gevaarlijk”, en ik vraag hoe dat dan in duitsland gaat, 5km verderop. Alwaar ik zelf ook met het grootste plezier de loud pedal in de bekleding van mijn stuttgartse raspaardje doe verdwijnen.
  Tevens ook interessant te melden dat laura al lang en breed de nederlandse vlag aan haar boot had vervangen voor de nieuw zeelandse.
  Ik zeg ook hulde voor haar prestatie, hoewel een jaar lang op en af, en tussendoor lezingen geven door met het vliegtuig vanuit australie oid even naar NL te gaan de reis eigenlijk heeft opgesplitst in een aantal grote tochten. Dit is een meid die al meer overheids geïnduceerde ellende heeft meegemaakt dan de gemiddelde murw geslagen nederlander, en voor die kennis wordt ze zwart gemaakt in NL.
  Het leer aspect vind ik ook niet erg. Ze zou een afspraak hebben gemaakt haar onderwijs voort te zetten onderweg maar heeft dit op den duur verzuimd. Dat is ook een reden waarom de NL overheid weer zo hard loopt te zeiken. Maar goed, afspraken maken met een instantie dat pretendeert jouw heer en meester te zijn zou ik (zo mogelijk) ook niet honoreren. Ik heb het donkerbruine vermoeden dat de ‘afspraken’ van de orde ‘als je niet belooft jezelf te scholen laten we je niet vertrekken en ontzetten we je ouders uit hun macht’ waren.

  Nico de Geit [13] reageerde op deze reactie.

 11. Het waarom ze zo tegen haar in zijn gegaan is omdat het hun machts positie schaadt, ze zijn bang dat anderen geïnspireerd raken en ook graag iets groots willen doen en het school systeem links laten richten. Het is nooit om de bestwil van Laura geweest zoals ze beweren, maar omdat zij geen precedent wilden creëren.

  Het is hoe het systeem in elkaar zit. School is niet voor het bestwil van de kinderen maar van de staat. Scholen produceren niet ver nadenkende consumerende burgers welke niet veel zelf kunnen en dat ook niet verwachten te doen. Voor alles moet gezorgd worden maar niet door onszelf. De Staat weet wat het beste voor ons is, je moet maar luisteren, maar zeker niet buitensporig presteren. Presteer je wel dan mag het alleen binnen de regels en liefst als je er zeer nederig om bent. Het is eenmaal een groot taboe als je jezelf goed vindt of beter dan anderen.

 12. @Andre [15]: Klopt, ik geef er alleen maar mee aan waar we in dit land nu onze prioriteiten hebben liggen. Toezicht, regelgeving en verlof vragen om te mogen ademen.

 13. @Rycardo [17]: Wat een vreselijke reactie. Ja, het kind komt met de “kop boven het maaiveld” en dan moet jij dat gelijk weg maaien.

  Dit meisje verdient heel veel respect. En ik hoop nog veel van en over haar te horen; waar ze ook gaan wonen.

 14. M’n complimentjes aan Laura.

  Ik weet niks anders te zeggen.

  Ga je eigen weg, meid !

  Wèl of ‘geen’ (?) rekord …

  detail …

 15. @Rycardo [17]: En nu maar vurig hopen: Dat we verder nóóit meer iets van dat irritante mokkel en haar familie zullen horen en/of zien.

  Laten we deze reactie scharen onder de mensen die jaloers zijn op het feit dat zij meer gepresteerd heeft dan de gequote die al 30 jaar is, gesetteld en kinderen en geen kans meer heeft op zo’n avontuur.

  @Hoc Voluerunt [21]: IK WAS NIET TERUG GEGAAN

  Je weet dat ze nog maar bij haar startpunt is aangekomen he? Dat is dus NIET nederland!! Ze is al tijden niet in NL geweest en ik verwacht ook niet dat ze binnenkort nog voet zet op nederlandse bodem. Zodra ze dat doet wordt ze waarschijnlijk ontvoerd (onder de gehersenspoelde burger bekend als ‘in hechtenis genomen’).

Comments are closed.