Volledige werkgelegenheid is gegarandeerd.

Zij laten daartoe elkaar zoveel formulieren invullen, dat hun gehele voor werk beschikbare tijd gevuld wordt.

Aldus is gegarandeerd  dat op het eiland niemand belasting ontduikt, niemand geld witwast en niemand  gods naam ijdellijk  gebruikt.

Jammer alleen dat  er na  al dit werk  geen tijd  over is om iets te produceren. Ten gevolge van deze toestand  komen  beide dan ook om van de honger.

Absurd als  het bovenstaande mogen klinken, in feite   zijn wij in Nederland met hetzelfde bezig.  Geld verdienen en productiviteit worden steeds meer gehinderd en belemmerd  door bepalingen,ambtenaren en formulieren en vergen aanzienlijke hoeveelheden ruimte  die nodig is om al dit fraais te huisvesten en op te bergen.

Deze ontwikkeling zal doorgaan tot op een  dag het hele systeem tot stilstand zal komen: iedereen staat naast iedereen om te controleren op al die dingen   die we allemaal  zo graag  willen doen  , maar die niet mogen.   20 procent,  30 procent, 40  procent van het GDP , het geeft niet hoeveel het kost.

Als we maar een zuivere  en rechtvaardige maatschappijbereiken, waar niet ontdoken en gewassen wordt.

Hugo van Reijen

17 REACTIES

 1. Economie is ook helemaal niet moeilijk. De kern dient het creëren van waarde te zijn. Alles wat dit tegenwerkt maakt ons armer en waarschijnlijk ook ongelukkig, de meeste mensen doen graag zinvol werk.

 2. @pcrs [2]:

  Die zondebokken zijn dan waarschijnlijk mensen zoals jij en ik. Die zich niet aan het verplichte model wensen te conformeren.

 3. We zouden naar India gaan. Ruim twee weken € 6.500,– Het gaat niet door. We hebben namelijk een visum nodig en ze vragen nogal wat. In het volgende overzicht zie je wat je allemaal in moet vullen en aan moet leveren. Studenten moeten een verklaring van hun onderwijsinstelling afgeven, werknemers een verklaring van hun werkgever, werklozen een verklaring van hun uitkerende instantie, een bankafschrift met een saldo van minimaal € 500,– voor ieder persoon, uittreksel kamer van koophandel, Engelstalige verklaring van de werkgever,onderwijsinstelling dat het doel van de reis toerisme is, enz.

  http://cibt.nl/requirements.php

  Zé [6] reageerde op deze reactie.

 4. het psychopathengedrag werd in 1e kwartaal 2007 aangezegd uitgebannen te zijn volgens de toenmalige minister BiZa Johan Remkes: “de tijd van wegkijken is absoluut voorbij” , riep Johan gezaghebbend.

  Dat Johan gezagvoerend is gebleken werd door Hare Majesteit bevestigd door de goede Johan te benoemen tot Commissaris der Koningin in Noord Holland. Absoluut geen doekje voor het bloeden in de provincie waar Amsterdam het goede voorbeeld geefd als hoofdstad van het land der lage landen.

  “toch niet hypocriet?” riep mijn lieve moedertje laatst aangaande een situatie.

  hypocriet en psychopiraterij behoren tot dezelfde tak van sport: wegkijken, wegpraten, weghoren, wegtasten, wegsensen … ergo niet daar zijn waar je geacht wordt je werk te doen, danwel nut te hebben. Het zou fijn zijn dat daar een eensluidend beeld van is en dat dit wordt nageleefd. punt

 5. @Nico de Geit [4]: Nou, als het zo moet, dan blijk ik liever thuis.
  Wel handig, als je aankomt en er is iets wat ze niet bevalt, kan je meteen opgesloten worden.

  “Alles wat U zegt kan, (en zal), tegen U gebruikt worden……”

  Mijn buurman is reisleider en een visum voor India werd bijna geweigerd, daar hij voorheen twee islamitische landen bezocht had.
  We hebben nog een lange weg te gaan.

  Vrede,

  Zé.

  Nico de Geit [10] reageerde op deze reactie.

 6. Reizen naar bv. China, waarvoor je een visum moet kopen (want dat is het gezien hun 1 day service waarbij je binnen het uur je stempel hebt) is al irritant genoeg, maar reizen naar een and waar je ook nog eens ellenlange formulieren moet invullen over zaken die de burocraten niks aangaan, doe ik gewoon niet.
  India stond altijd wel op mijn verlanglijstje maar nu ik dit lees, is het er afgeschrapt. Ik zal mijn geld wel elders besteden. Jammer dat de Indiase toeristenindustrie nu slachtoffer wordt van haar inhalige en vooral bemoeizuchtige overheid, maar so be it.

  Nico de Geit [9] reageerde op deze reactie.

 7. @.M [8]:

  ‘maar nu ik dit lees’

  Heb je op de link geklikt?

  http://cibt.nl/requirements.php

  Die 6,5K (2150 per persoon) is inclusief binnenlandse vluchten en comfortabele hotels, maar exclusief taxi’s, Tuktuk’s en wat we verder daar uit zouden geven.

  Geeft Nederland nog steeds ontwikkelingshulp aan India?

 8. @Zé [6]:

  ‘Wel handig, als je aankomt en er is iets wat ze niet bevalt, kan je meteen opgesloten worden.’

  Dat zal zo’n vaart niet lopen, maar om aan de eisen te voldoen moeten mijn medereizigers liegen. Pasfoto’s van 5×5 cm – verplicht – waar haal je die vandaan???? Ik en mijn medereizigers hebben wel iets anders te doen.

  Studenten schijnen geen visum te krijgen als hun onderwijsinstelling geen verklaring afgeeft dat het doel van de reis toerisme is. Ga maar eens een Engelstalige verklaring halen bij een of andere school….. Dat wordt dus liegen, en zeggen dat je werkloos bent. Maar dan moet je in principe een verklaring hebben van de uitkerende instantie.

 9. Back on topic voordat ik weer een waarschuwing of ban krijg wegens het off-topic gaan.

  Robinson Crusoë maakte zijn eigen welvaart.

  Toen Robinson Crusoë aanspoelde op een onbewoond eiland had hij niet veel bij zich. Er spoelden wat brokstukken van de schipbreuk aan en dat was het dan. Natuurlijk had Crusoë aan het strand kunnen blijven zitten om te wachten op hulp. Maar Crusoë was verstandig en ging aan de slag.

  Wat is welvaart precies? Er gaan nogal wat vreemde definities rond: Wikipedia: ‘Welvaart is de mate waarin de behoeften met de beschikbare middelen kunnen worden bevredigd’. Dus een drugsverslaafde die over een enorme hoeveelheid drugs beschikt is welvarend?Volgens een online encyclopedie betekent welvaart ‘het kunnen beschikken over voldoende financiële middelen om de eigen behoeften te kunnen vervullen’. Crusoë had misschien geld bij zich, maar op een onbewoond eiland heeft geld geen betekenis.

  Crusoë ging niet bij de pakken neerzitten en ging op zoek naar drinkwater, naar voedsel en bouwde een hut. Welvaart is niets anders dan een veelheid van goederen en diensten. Hoe hoger het aantal producten en diensten dat iemand consumeert, hoe hoger zijn welvaart. Veel producten en diensten zijn niet goed voor je gezondheid, een aantal zaken zoals drinkwater en voedsel zijn essentieel om te overleven.

  De strijd om het bestaan vereist inspanning. Misschien waren er bananen en kokosnoten op het eiland, maar die moet je wel zoeken. Vissen laten zich niet zomaar uit het water halen, maar daar is een plan, inspanning en doorzettingsvermogen voor nodig. Een hut bouwen die bescherming geeft tegen de weersomstandigheden is een hele onderneming. Crusoë slaagde erin voldoende welvaart te creëren om in leven te blijven. Als hij aan het strand was blijven wachten op hulp was hij zeker omgekomen.

  De overheid liet weten dat iedereen er het komende jaar op achteruit gaat. Maar iedereen is natuurlijk zelf verantwoordelijk voor zijn eigen welvaart. Welvaart maak je uiteindelijk zelf.

  http://nicodegeit.wordpress.com/2011/10/30/robinson-crusoe-produceerde-zijn-eigen-welvaart/

 10. @Nico de Geit [11]:

  Back on topic voordat ik weer een waarschuwing of ban krijg wegens het off-topic gaan.

  Tja, tegenwoordig kun je zelfs hier (ook al!!) zomaar worden gesanctioneerd voor menselijk of buitensporig/afwijkend gedrag.

  En zo zie je maar dat met je uitspraak duidelijk aangeeft dat elke vrije geest makkelijk tot een zogenaamd onafhankelijk geconditioneerd mens gemaakt kan worden. Het begint allemaal heel onschuldig maar sluipt het er zo toch mooi in.

  ..Nee dan liever allen open en braaf als schapen op Facebook/club infantiel, daar mag, en nog even moet je alles eruit gooien wat men van je wil weten…

 11. Mee eens, dus de slager en timmerman moeten ook voor inkomsten voor de verzekeringsman, politieman, belastinginspecteur, leraar, werkloze, politici, enz. zorgen wanneer gaat dat fout? Als er te veel belastingen worden geheven, of als er met zwart geld wordt betaald? Dit zijn waarschijnlijk de enige opties

  G&R Eigenwijs [15] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.