Obama laat wederom van zich spreken. In felle bewoordingen veroordeelt hij het afslachten van 200 burgers in de Syrische stad Homs. Dit is zonder enige twijfel een weerzinwekkende daad van een kwaadaardig regime, dus ik ben het zowaar met Obama eens.

Het doel van de demonstranten is het omverwerpen van de Syrische dictator Assad. Dat is ongeveer hetzelfde als het omverwerpen van Saddam Hussein in een recent verleden, maar dan in een land iets verderop. 200 Doden is vergeleken met de slachtoffers onder de Iraakse burgerbevolking een kinderfeestje geweest. Hoewel de schattingen aan burgerslachtoffers zeer ver uiteen lopen kunnen we redelijkerwijs aannemen dat het ver boven de 200 ligt (zie de wiki).

Obama’s voorganger Bush Jr. moet hebben geweten dat de inval in Irak – onder valse voorwendselen – talloze burgers het leven zou kosten. De sancties die Irak voorheen troffen hebben ook al honderdduizenden doden opgeleverd, vooral kinderen (wiki).

In Syrie is het dodental van Irak nog bij lange na niet bereikt. Redenen te over dus voor Obama om optimistisch te blijven. Volgens wederom de wiki is het huidige dodental ongeveer 1% van dat van Irak. Als je de cijfers van Syrie in Iraaks perspectief plaatst wordt pas duidelijk hoe destructief de inval in Irak is geweest.

Benjamin Franklin zei al: ‘There has never been a good war or a bad peace’. Zolang we nog overheden hebben zullen we van oorlogen niet af komen en hoe machtiger een staat is, hoe beter ze oorlog kunnen voeren. Het vereist immers onvoorstelbaar veel kapitaal hetgeen alleen vergaard kan worden door het van brave burgers af te nemen, want slechts een handvol burgers zou vrijwillig bijdragen aan een oorlog. Laat staan dat ze zich een wapen in de hand laten drukken en naar het front gaan!

Van alles wat de mensheid doet is een oorlog met grote afstand het weerzinwekkendste. Reden te meer om elk verlangen naar een sterke staat kritisch te benaderen.

18 REACTIES

 1. “Zolang we nog overheden hebben zullen we van oorlogen niet af komen en hoe machtiger een staat is, hoe beter ze oorlog kunnen voeren”.

  Ja, maar de kern van het kwaad zit nog dieper!
  Het kwaad begint bij de burgers die het normaal vinden dat de samenleving geregeld wordt op basis van geweld.
  Voor hun “goodies” kiezen die burgers politiekelingen die wetten maken, en die wetten en de goodies regelen met geweld: belastingen en inspecteurs en politie!.

  Als het intern ergens niet lukt, is het een kleine kunst om dat geweld uit te breiden tot buiten de grenzen en je hebt oorlog!

  G&R Eigenwijs [15] reageerde op deze reactie.

 2. Jongens jongens. Sinds wanneer ropen Libertariers om bommen en granaten. En al helemaal als men voorgelogen wordt door de gemanipuleerde mainstreammedia. Ik zou eerst de alternaltieve media raadplegen voordat we weer in naam van een eufemistisch humanitaire hulp witte fosfor en verarm uranium op een bevolking afschieten. Foei!

  http://www.boublog.nl/04/02/2012/bashar-jaafari-syrie-is-geen-libie-geen-irak/

  http://www.youtube.com/watch?v=ce1nghxpGvM

  LvM [8] reageerde op deze reactie.

 3. Sinds waneer heeft Obama of welke andere president wat te zeggen zolang de wereld wordt geregeerd ddor een schaduwregering??????????
  Is het op deze site nog steeds niet duidelijk dat zij slechts de marionetten zijn die als spreekbuis worden gebruikt om het volk voor de gek te houden?
  Hé, word eens wakker!!

  Zé.

 4. @Tempus omnia revelat [121025]:
  Sinds wanneer ropen Libertariers om bommen en granaten.

  Wat is het toch met al die onzin-beschuldigingen op vrijspreker.nl tegenwoordig?

  @Zé [121027]:
  Obama zegt iets.
  Paul van Leeuwen heeft kritiek op wat Obama zegt.
  En dan kom jij ineens met dat. Het is niet verplicht te spreker hoor Zé, als je even niets weet hoef niets te zeggen.

 5. De oorlog in Syrië gaat om de macht in het land en totaal niets anders. Het is oorlog, zoals dat meer dan 1000 jaar gaat, tussen Soennieten en Sjiieten, tussen Syrië+Iran versus Saoedi-Arabië, de Golfstaten en Turkije ofwel de Moslim Broederschap. Wie wint is volslagen oninteressant. Stupide is het als het westen meent te moeten ingrijpen en zich voor de zoveelste keer voor de kar laat spannen voor moordenaars en terroristen. In Libië heeft men kunnen zien welk uitschot aan de macht kwam.

  G&R Eigenwijs [17] reageerde op deze reactie.

 6. @ lvm

  ‘Obama laat wederom van zich spreken. In felle bewoordingen veroordeelt hij het afslachten van 200 burgers in de Syrische stad Homs. Dit is zonder enige twijfel een weerzinwekkende daad van een kwaadaardig regime, dus ik ben het zowaar met Obama eens.’

  Ik weet niet, maar het lijkt erop dat dit een oproep is om in te grijpen. Misschien dat ik er naast zit. Ik hoop het.

  Een libertarisch pacifistische groet,
  Tempus

 7. vervolg:
  Daar komt ook nog bij dat de gemanipuleerde mainstreammedia berichtgeving niet klopt. Propaganda! Ik ben geen Assad aanhanger, maar zie de neo-imperialistische politiek van de V.S. als iets verderfelijks dat ons nog veel kwaad gaat berokkenen.

 8. Alle oorlogen zijn op leugens gebaseerd en zo ook als nu over Syrië, hoe is het mogelijk dat je al een doden aantal kunt doorgeven aan de westerse media, als deze media niet eens aanwezig is daar. Tevens komen de gegevens telkens van èèn zogenaamde oppositie regering vanuit Londen. (alsof je via je computer kan zien hoeveel doden er zijn en waar deze gevechten zogenaamd zijn). Door deze onzin en leugens te roepen wordt er wel politieke druk uitgevoerd op het land, wat mij wel opvalt dat alle landen die pro Amerika zijn schreeuwen bij de Veiligheidsraad om ingrijpen in het land. Terwijl alle regulierenmedia alleen ons maar leugens vertellen en veel opnames die we nu zien op de regulieren media zijn veelal de zelfde, als die we toen in de vooravond zagen om Irak aan te kunnen vallen. Hiermee wil ik aan geven dat deze opnames in de media NIET uit Syrië komen, maar elders ergens vandaan komen. Deze zijn alle in scene gezet om ons voor te liegen over deze situatie. Alleen maar om weer een bond genoot van Iran te kunnen elimineren. Want dat is het einddoel van deze zogenaamde Arabische lente, die gefinancierd wordt door Amerika en zijn bondgenoten.

 9. Net als dat met Libie ging. dat was ook 1 groot rookgordijn wat de MSM er over berichte. Geloof niets wat de mainstream-media je vertelt ze worden volledig gesponsord door de overheid en vertellen ons alleen wat ze ons moeten vertellen.

 10. @Troy Ounce [121021]:
  Syrië heeft net als het Irak van Saddam Hoesein de Ba’ath partij aan de macht. Het heeft nagenoeg niets met Iran te maken.

  Amerika kan ook weinig anders doen dan van de kantlijn wat schreeuwen want de Arabische landen gaan dit proberen op te lossen, zonder Amerikaanse bemoeienis. Ik denk dat Amerika, als het zou ingrijpen, wederom voor een crisis en veel chaos en dood en verderf zal zorgen, omdat de Amerikaanse aanwezigheid als een magneet werkt voor allerlei Al Qaida en dergelijke strijders, dat zie je ook in Irak, en dat zou een schier eindeloze misère worden. Verder heeft Rusland daar zijn enige Middellandse Zee basis dus Amerikaanse bemoeienis om het regime omver te werpen dat die Russische basis toestaat, zou heel erg gevoelig liggen voor de verstandhouding tussen Rusland en Amerika.

 11. @Mildred [121029]:
  Het gaat er niet om wie eraan de macht is, maar of de macht
  (ons) welgezind is,en anders moet daar voor gezorgd worden.
  Goed schik s of kwaad schik s.

Comments are closed.