Een groot jaar omdat overal in de wereld, en vooral in het “Westen”, in de maatschappij duidelijk te zien is waartoe het afwijken van deze ideeën leidt tot chaos, ellende en oorlog. Alles veroorzaakt door tegengestelde immorele collectivistische ideeën die door overheden worden doorgedrukt en waar de burgers slaafs achteraan lopen omdat ze geen betere ideeën kennen. Producties van enkele films zouden daar een grote verbetering in kunnen brengen!
Deel I van de filmtrilogie van ATLAS SHRUGGED is op 16 januari in Amsterdam zeer succesvol in première gegaan. Met de productie/opnames voor deel II wordt op zeer korte termijn begonnen en is gepland om in het najaar gepubliceerd te worden.

Duncan Scott is ook bezig een film te produceren: “In the Mind of Ayn Rand”. (IMAR) Deze film is een documentaire en vooral bedoeld om de ideeën van Rand nog duidelijker bekend te maken.
Duncan is nu ook echt betrokken bij de productie van Atlas Shrugged II. De kans is dat beide films nog dit jaar gereed komen. Al is het niet zeker of IMAR dat kan halen.

Voor ATLAS SHRUGGED deel II zie:
Atlas, Part 2 Link: http://blog.atlasshruggedmovie.com/2012/02/atlas-shrugged-part-2-officially.html
IMAR ingang voor meer gegevens:
http://www.kickstarter.com/projects/1603241478/inside-the-mind-of-ayn-rand-a-new-feature-film

Duncan Scott benadrukt dat het de bedoeling is om alle facetten van Rand en het Objectivisme/libertarisme te belichten, maar vooral de essentiele elementen:
• Reason
• Individualism
• Free markets
• Limited government, and
• Her controversial concept of “rational self-interest”

The viewer will learn why Rand proposed that these concepts are not only more productive and lead to a better quality of life for everyone, but what makes them more ethical and fairer than collectivist thinking. Rand didn’t invent these values, but she will be long remembered for her impassioned moral defense of them!

6 REACTIES

 1. “Een groot jaar omdat overal in de wereld, en vooral in het “Westen”, in de maatschappij duidelijk te zien is waartoe het afwijken van deze ideeën leidt tot chaos, ellende en oorlog.”

  Ja, maar laten we onszelf niets wijsmaken. De meeste mensen maken geen onderscheid tussen het vrije markt kapitalisme waar Rand voor pleitte, en het neo-liberalisme dat volgens hen de hoofdoorzaak is van de huidige crisis.
  Als de hele boel echt zou instorten, dan zou het me niets verbazen als de meeste mensen zouden zeggen: Kunnen we nu eindelijk weer terug naar het socialisme?

 2. Alleen jammer dat Ayn Rand libertariërs het grootste tuig vond dat er rondliep, nog erger dan Marxisten:

  All kinds of people today call themselves “libertarians,” especially something calling itself the New Right, which consists of hippies, except that they’re anarchists instead of collectivists. But of course, anarchists are collectivists. Capitalism is the one system that requires absolute objective law, yet they want to combine capitalism and anarchism. That is worse than anything the New Left has proposed. It’s a mockery of philosophy and ideology. They sling slogans and try to ride on two bandwagons. They want to be hippies, but don’t want to preach collectivism, because those jobs are already taken. But anarchism is a logical outgrowth of the anti-intellectual side of collectivism. I could deal with a Marxist with a greater chance of reaching some kind of understanding, and with much greater respect. The anarchist is the scum of the intellectual world of the left, which has given them up. So the right picks up another leftist discard. That’s the Libertarian movement.

  Waarmee ze maar aantoont er weinig van begrepen te hebben.

  Reteip [4] reageerde op deze reactie.

 3. “Een groot jaar omdat overal in de wereld, en vooral in het “Westen”, in de maatschappij duidelijk te zien is waartoe het afwijken van deze ideeën leidt tot chaos, ellende en oorlog.”

  Vreemde manier van praten, beetje zo van; Dit is DE visie en alles wat daarbuiten valt is kut en leidt tot oorlog en ellende…. beetje omgekeerde filosofie, in plaats van jouw idee te prijzen “alle” andere visies bij voorbaat afserveren.


  Handige links;
  http://www2.zmovie.tv/movies/view/atlas-shrugged-part-i-2011

  De film, online te bekijken, voor wie zich niet wil laten uitmelken door een oldskool geografische release schema – 15 april 2011 was de release date in de US, Nederlandse première 15 jan 2012, lekker preken over de vrije markt en dan dit soort acties, 9 maanden wachten op een film die volgens vrijwel alle media keihard is geflopt, niet dat ik het zelf een slechte film vond maar 9 maanden na een geflopte release hoor je het schijfje gewoon in de 5 euro bak bij de aldi te vinden.

  Als ze een beetje bij de hand zijn doen ze de release van deel 2 op een manier die beter past bij een ideologie die persoonlijke vrijheid en de vrije markt zo hoog in het vaandel heeft.

 4. @lonelymind [332]: Waarmee ze maar aantoont er weinig van begrepen te hebben.

  Ideëen die jij met haar deelt die draag je maar wat graag uit, en zodra ze iets zegt wat jou tegenstaat heeft ze er weinig van begrepen? Het schrijven van een dergelijk boek geeft aan dat ze jou de oren zou wassen als het ooit tot een discussie zou komen.
  Ze geeft aan dat libertariers uitschot hebben opgenomen die WEL tegen de overheid zijn maar tegelijkertijd zonder bemoeienis de hele dag willen blowen, seksen en iedereen ertoe wil bewegen hun meningen over te namen. Dat gaat niet zonder dat ze een baan hebben dus impliceren ze alsnog dat ze een uitkering oid willen ontvangen. Kortom: ze hebben dezelfde opvattingen als socialisten BEHALVE dat er een overheid voor moet zorgen.

  @Igor [333]: lekker preken over de vrije markt en dan dit soort acties, 9 maanden wachten op een film die volgens vrijwel alle media keihard is geflopt
  Zo gaat dat wel vaker. Als ze maar mondjesmaat verdienen aan een film in eigen land is het lastig de grenzen over te gaan. Grote productiemaatschappijen kunnen die wel stroomlijnen maar dan mogen ze de rechten dus weer opgeven.
  Zoek maar na op imdb: 9 maanden is zo slecht nog niet. Er zijn genoeg B films die in NL nooit in de bios zijn komen.

  Igor [5] reageerde op deze reactie.
  lonelymind [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Reteip [334]:
  Ja het is zeker niet uniek voor deze film, maar het hoeft niet per se in de bios, gewoon mensen de mogelijkheid bieden de film “legaal” te kijken, geen enkele reden om daar 9 maanden mee te wachten.

 6. @Reteip [334]: De ideeën die ik met haar deel heb ik niet van haar; die had ik al lang voordat ik ooit van haar gehoord heb. Ik was verrast zoveel te herkennen in Atlas Shrugged. Niet dat ik het zo had kunnen opschrijven, dat is onmiskenbaar haar verdienste.

  Ayn Rand was een wandelende contradictie. In alles wat ze schreef bepleit ze eigenlijk het anarcho-kapitalisme. In The Nature of Government beschrijft ze haarfijn waarom een minarchie tot mislukken gedoemd is.

  Toch houdt ze vast aan die minarchie, en als ze met haar contradictie geconfronteerd wordt slaat ze op de bekende wijze (zoals in het citaat hierboven) wild om zich heen zonder enig inhoudelijk tegenargument te bieden. Op videos die op youtube circuleren waar zij ‘optreedt’ en vragen uit de zaal behandelt blijkt wat een arrogant, onvriendelijk mens ze was.

  Blinde verering is geen goede karaktertrek. De eis blind vereerd te worden evenmin. Het niet kunnen erkennen van ongelijk bij gebrek aan argumenten om het gelijk te kunnen verdedigen ook al niet.

  Rand heeft met de Fountainhead en Atlas Shrugged twee meesterwerken neergezet, maar ze heeft niet kunnen verhullen ook ziende blind en behoorlijk narcistisch te zijn. Het over één kam scheren van libertariërs en nihilisten, die toch nauwelijks iets gemeen hebben in de vorm van anarchisme die zij nastreven is tekenend voor die blindheid.

  Waarmee ze dus aantoont er weinig van begrepen te hebben.

Comments are closed.