Iedereen roept maar wat in het wilde weg en gezien het vaak negatief is,maakt men elkaar bang en ziet door het bos de bomen niet meer. Inwoners verwijten andere inwoners dat ze te royaal met geld omgaan of te hoge hypotheken opgenomen hebben. Maar ieder mens is vrij om zijn eigen leven te gaan invullen  en aangezien je maar gemiddeld  80 jaar te leven hebt, willen er veel mensen, als het mogelijk is, daar ook volop van genieten. Ze lenen geld voor het laten studeren van hun kinderen …… 

 

…….of willen een wereldreis maken,  en als ze het later moeten bezuren dan hebben ze de mooiste reizen van hun leven gemaakt en accepteren dan ook dat ze het later wat minder goed hebben of gaan harder weren om weer vrij te zijn, Dat is een individuele wijze van invulling van hun eigen leven, en waarom moeten anderen zich daar dan mee bemoeien gaan.

De Banken schreeuwen nu dat de waarde van woningen wel eens 25 % kan gaan dalen, en dat is niet alleen angst zaaien maar ook, heel aardig gezegd, onhandig. De banken zijn instellingen die naast hun schoenen zijn gaan lopen, miljarden verkeerd geïnvesteerd hebben in onroerend goed en aandelen, en met het geld van de gemeenschap instant gehouden moeten worden. Deze instellingen met een negatieve mentaliteit hebben nooit iets van zich laten horen toen de Euro ingevoerd werd en de levensvoorzieningen 100 % omhoog zou gaan, wel zag men dat woningen 100 % duurder werd en men meer geld uit kon zetten, maar een ding vergaten ze te melden, en dat was dat de salarissen niet 100% meer waard werden, die bleven ongeveer op het zelfde niveau als in de guldenperiode en dat betekende achteruitgang van de waarde.

Overheidskosten en uitgaven zijn onbeheersbaar en iedereen roept en doet maar wat.
En als de overheid tekorten krijgt, gaan ze de inwoners extra belasten. Als men nu eerst alle milieuheffingen even een streep door zet, dan zou het al een stuk aangenamer voor de inwoners worden. De woningprijs is voor veel mensen die een hypotheek op langere termijn hebben geen probleem, mits banken hun boerenverstand een keer willen gebruiken en beseffen dat ze dankzij de gewone mensen nog bestaan.

En de overheid moet haar financieren op orde brengen zodat ze de burgers niet onnodig gaan belasten, en de inwoners moeten elkaar steunen en niet afkraken gaan. Je kunt beter vertrouwen op de gewone burgers dan op Banken en de politiek.

Ingezonden door Reiny

7 REACTIES

 1. Er wordt veel over het verleden geschreven en onderzocht, maar als men er geen lering uit trekt is het niet erg zinvol en enkel als hobby interessant. Wij leven nu in een tijd wat later het verleden zal zijn en daarom zullen de mensen moeten zorgen dat ze er later positief op terug kunnen kijken. Daarom moeten wij ons richten op de toekomst en daar de juiste stappen voor ondernemen om het als positief achter ons te kunnen laten. Ooit zal de financiële chaos bij banken en de verspeelde kapitalen van de overheid en pensioen- fondsen wel opgelost moeten worden en dat is het belangrijkst op dit moment. En zodra de aandelen markt weer aantrekt zal dat het moment zijn dat menigeen weer positieve informatie voorbij ziet komen. Aangezien de koersen op beurzen dagelijks veranderen zal er altijd weer een veranderd financieel beleid ingezet worden. Daar hebben de inwoners geen invloed op maar voelen wel de gevolgen in hun huishoudbeurs. Het verleden is geen garantie voor de toekomst, maar het zal altijd wel weer goed komen, want de burgers zullen altijd kans zien te overleven en politiek zal er altijd misbruik van de inwoners blijven maken zolang ze alles blijven accepteren.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. @reiny [2]:
  “…en politiek zal er altijd misbruik van de inwoners blijven maken zolang ze alles blijven accepteren….. ”

  Erger nog, de inwoners gaan ze weer toejuichen en stemmen voor hun volgende bazen!!

 3. @Anno Zijlstra [1]:

  “..en politiek zal er altijd misbruik van de inwoners blijven maken zolang ze alles blijven accepteren….”

  Ja, Anno, moet iedereen doen die meer oorlog in Afghanistan, Libië enz wil hebben.
  Iedereen die meer controles op zijn privacy wil krijgen, zijn pensioenen gekort, en meer dergelijke leuke dingen voor de mensen.

 4. Ik heb wat spaarcenten op een spaarrekening maar krijg daar bijna geen rente over. Waarom zouden banken spaarders een hoge rente betalen als ze het geld uit het niets kunnen maken? Centrale banken voeren bedragen in in een computer en lenen dat geld uit.

  Als geld uit het niets gemaakt kan worden is geld….niets. Waarom zou je dan nog sparen?

  Johnny [6] reageerde op deze reactie.

 5. @@Nico de Geit [5]:
  Daarom ook sparen in de vorm van zaken die altijd hun waarde houden en speciaal in moeilijke tijden: materialen, gereedschappen, vervoersmiddelen, levensmiddelen, zelfvoorzienendheidsmogelijkheden.

 6. investeer in mensen die je na staan en zorg dat er een gelukkige periode voor iedereen kan ontstaan. Te beginnen met op vrijspreker begrip en vriendschap met elkaar te houden.
  p/s hou er rekening mee dat vrouwen onderhouden en een gezin stichten een erg dure aangelegenheid is. Sorry Hub gezien onze leeftijd hebben wij daar geen moeite meer mee ha ha.

Comments are closed.