De MSM, de Main Stream Media, zorgen ervoor dat wij, het volk van deze wereldbol, op de hoogte worden gesteld van het nieuws. Tenminste…, dat pretenderen ze.

Waarom zijn er dan steeds zoveel vragen te stellen bij al die berichten in kranten en op internet? Een voorbeeldje, gespot op www.nu.nl, meer precies:

http://www.nu.nl/buitenland/2732310/talibanleider-stuurde-brief-obama.html

Het artikel even geciteerd van nu.nl van gisteren 3 februari 2012:

Talibanleider stuurde brief aan Obama

WASHINGTON – Talibanleider Mullah Mohammed Omar heeft vorig jaar een brief aan de Amerikaanse president Barack Obama gestuurd waarin hij aangaf bereid te zijn te onderhandelen over een einde aan het geweld in Afghanistan.    

Dat hebben bronnen bij de Amerikaanse regering tegen persbureau Associated Press gezegd.

De mensen die de brief hebben gezien achtten hem authentiek, hoewel er niet met zekerheid kan worden gesteld dat de brief afkomstig was van Omar. Het Witte Huis ontving de ongetekende brief in juli via een tussenpersoon van de Taliban.

De standpunten in de brief komen overeen met wat andere gezanten van de Taliban de afgelopen tijd hebben bepleit.

(einde citaat)

 

Tsja, dan heb ik vragen. U ook?

Zoals:

1. Waarom komt dit nu pas in het nieuws?

2. Heeft die “gekozen” president niet een verantwoording af te leggen aan zijn volk? En aan de rest van de wereld gezien de belangrijkheid van dit bericht?

3. Zijn er in die 6 maanden die inmiddels verstreken zijn, contacten geweest naar aanleiding van die brief?

3A. Zo ja, waarom weten wij niet de status van de onderhandelingen?

3B. Zo nee, waarom niet? Is oorlogje voeren lucratiever dan het einde van het geweld? Is oorlogje voeren in de ogen van wereldleiders MORELER dan het einde van het geweld?

4. Zou het “authentiek lijken te zijn” van deze ongetekende brief, samen met “standpunten die overeen komen met de jongste pleitplegingen van de Taliban” niet te onderzoeken door mogendheden die zowat de keur van je onderbroek kunnen vaststellen zonder dat je het zelf weet?

5. Heeft alleen Obama die brief ontvangen? Geen andere politieke “leiders” of de NAVO?

6. Past deze toenaderingspoging van de Taliban niet in het potje van wereldpolitie USA?

7. Of is het hele bericht een verzinsel?

 

Hebt u nog meer vragen? Of de antwoorden?

Voor mij is dit niet meer dan een zoethoudertje, een hoopgevertje, tussen al het MSM-geweld aan de ene kant (crisis, conflicten, rellen in Egypte, klimaathoax, enz) en de MSM-slaappillen aan de andere kant in de vorm van berichtgevingen die de burgers in hun niet-kritische status houden (schaatskoorts, verkeersinfarcten na 5 cm sneeuw, enz.).

 

Fijn weekeinde en groet,

MMAP

10 REACTIES

 1. Ik haal mijn nieuws van internet, ik kijk geen tv, zeker niet naar het staatsjournaal.

  Vrijspreker, RT, Elsevier, Alex Jones, Pravda, David Icke, Huizenmarkt-zeepbel, enz.

 2. Ik heb nog een tv maar ik wil een open haard kopen. Dan kan het kastje weg en zet ik een stoel in de hoek. Die vlammen zijn veel leuker dan de tv.

 3. Die TV mag er wat mij betreft ook uit. Bah wat een droge, dore en dode boel is die TV geworden. Hoe is het mogelijk dat daar nog zoveel naar gekeken wordt ?? Als je ’s avond door een gemiddelde woonplaats loopt zie je bijna in elk huis die TV aanstaan.

  Sander [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Janny [4]:

  Wat zou een Nederiglander dan ook anders moeten doen in dit door alle goden verlaten land? Begin oktober tot ongeveer eind maart sluit men zich min of meer noodgedwongen op is de hele kudde weer vatbaar voor alle informatie die msm hen voorzet en is de hersenspoelmachine=volksvermaak de enige afleiding voor het makke volk. “langer leven, dan de koningin!!!”, “hoezó, hoezó, hoezó???, eerst ik nog riep Alex”.

 5. Leuke open deur, die kop.

  Lees Mein Kampf (Hitler), vooral de hoofdstukken over propaganda, en That Which is Seen and that Which is Not Seen (Bastiat). Het eerste maakt dankbaar gebruik van het tweede. TV als ‘nieuws’medium is levensgevaarlijk: Ik heb het zelf gezien, hoor.

  Sure.

  Zé [7] reageerde op deze reactie.

 6. Ik leef al 18 jaar zonder tv, en heb niet het idee dan ook maar iets gemist te hebben.
  Nu komt het weleens voor dat ik ergens binneval waar zo’n kast staat te tetteren, en wat me altijd opvalt is dat niemand dan het fatsoen neemt om dat kutding uit te zetten omdat er zijuist een mens is binnengekomen.
  Dus meestal ben ik dan gauw weer pleitte.
  Naderhand vraagt men dan wel eens verbaasd, “hé wat was jij laatst weer snel weg, vond je het niet gezellig?”
  We leven met zijn allen aan de andere kant van de muur van het gekkenhuis, dat mag onderhand wel duidelijk zijn, toch?

  Hoop,

  Zé.

  Nico de Geit [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Zé [8]:

  ‘We leven met zijn allen aan de andere kant van de muur van het gekkenhuis’

  Ik zie het als een soort draaimolen. Ze zitten allemaal in dezelfde draaimolen, de een op een mooier en groter paard dan een ander. Ik loop er af en toe tussendoor om even wat geld te verdienen. Ze vinden het maar raar dat ik geen eigen paard heb in de draaimolen. Sommigen worden boos dat ik weiger permanent in de draaimolen te blijven. Ik kom alleen een paar centen verdienen en dan ben ik weer weg.

  Zé [10] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.