Geachte Inspecteur der Belastingen, 
Het spijt me u te moeten berichten, dat het voor mij onmogelijk is te bekijken of ik mijn belasting voor 2012 nog wel kan betalen.
Mijn financiële positie is door de crisis en de bezuinigingsdrift zeer onoverzichtelijk geworden.

Door de vele verschillende wetten en belastingen ben ik inmiddels zo terneergeslagen,
uitgeput, uitgebuit, uitgewoond, uitgetrokken en uitgeperst, dat ik niet meer weet waar ik aan toe ben, hoe ik moet zijn en of ik er nog wel ben. Men heeft mij genoodzaakt te betalen voor:

Milieubelasting,
Inkomstenbelasting,
Vennootschapsbelasting,
BTW,
BPM,
Precariobelasting,
Loon -belasting,
Onroerendgoedbelasting,
Overdrachtsbelasting,
Straatbelasting,
Rioolbelasting,
Wegenbelasting,
Assurantiebelasting
Beursbelasting,
Weelde-belasting,
Gemeentebelastingen,
Dividendbelasting,
Successie-en schenkbelasting,
Hondenbelasting,
Vermakelijkheidsbelasting,
Toeristenbelasting,
Parkeer-belasting,
Precariobelasting,
Forensenbelasting,
Reclame-belasting,
Baatbelasting
en begraafplaatsrechten.

En verder voor:
Tabaksaccijns,
Benzineaccijns,
Kwartje van Kok,
Gedistilleerd-accijns,
Zegelrecht,
Registratierecht,
Invoerrecht,
Statistiekrecht,
Reinigingsrecht
en wat er nog meer aan rechten zijn.

Ik ben verplicht bij te dragen aan:
verplichte pensioenregelingen,
WAO, AOW, AWW, WW, WWV,
en tal van andere ‘weeën’;
Alsook aan Ziektegeldverzekering en Zorgverzekering.

Ik betaal ook netjes:
Liggeld,
Staangeld,
Parkeergeld,
Tolgeld,
Sluisgeld,
Schoolgeld,
Inschrijfgeld en lesgeld.

Ik ben ook aangezocht of zelfs verplicht bij te dragen voor:
Dierenbescherming,
Vrijheidsbond,
Kankerbestrijding,
Astmafonds,Nierfonds,
Leprafonds,
Kinderbescherming,
Geheelonthoudersbond,
Rampenfonds
en het Begrafenisfonds enz.

Tevens is de druk groot om als steun te dienen voor:
het Rode Kruis,
het Groene Kruis,
Het Wit-Gele Kruis,
Het Oranje Kruis
en een regenboog van andere Kruizen.

De regering en anderen die mij in haar naam regeren, hebben mij zo geregeerd, dat ik niet meer weet wiens eigendom ik ben.

Ik ben verplicht, verdacht, verhoord, ondervraagd, berispt, beboet, bekeurd, bestraft, bekeken, onderzocht, nagegaan, gecontroleerd, gezuiverd, ingesloten, uitgesloten, verwisseld, ontbonden, gecommandeerd, ingeschreven, uitgeschreven, doorgelicht, ingelicht, voorgelicht, opgelicht en heen en weer geschoven.

Ik heb tot nu toe een groot deel van mijn leven doorgebracht met het invullen, uitschrijven, overschrijven, halen en bekrachtigen en tekenen van formulieren.
Ik heb reeds honderden malen verklaard, dat ik ben geboren en waar en wanneer.
Maar men schijnt mij slecht te geloven.
Ook voor actiecomités, bonden, fondsen, verenigingen, clubs, instellingen, instituten,
organisaties en stichtingen schijn ik een onuitputtelijke bron te vormen voor het verschaffen van G E L D en het bevredigen van iemands tegenwoordige en toekomstige wensen en behoeften van het menselijk ras.
Ik ben verplicht voor een Energie Keurmerk te betalen voor ik mijn huis mag verkopen.

Het enige wat mij nog aan het leven bindt, is mijn nieuwsgierigheid:

WAT KOMT ER NOG MEER?

Dat is dan misschien het betalen van milieuheffing op een biefstuk?
Omdat het milieu vervuild wordt door de uitstoot van gassen door het rund.

Dan voel ik door mijn klompen heen, wat de volgende stap zal zijn, dat ik straks verplicht ben een snuffelpaal aan te schaffen voor in mijn huis.
Om mijn eigen uitstoot te meten en daarover ook milieubelasting te betalen.

Meneer de Inspecteur, zoals u ziet, kan ik tot mijn spijt mij nauwelijks nog veroorloven om te leven, laat staan om nog meer te betalen.

Hoogachtend,

Een uitgeputte belastingbetaler.

13 REACTIES

 1. @HansPolderman [2]: Accepteer nou maar gewoon dat je een slaaf bent met bijbehorend BurgerSlavenNummer (BSN). Onbtsnappen is in dit land niet mogelijk, zelfs niet als je in een hutje op de hei gaat wonen in een zelfgemaakte plaggenhut zonder voorzieningen. Die hei is van staatsbosbeheer en je hebt geen vergunning.

 2. en wat te denken van de verborgen belasting ‘ inflatie’?

  inflation is taxation without legislation.

  het bijdrukken van fiat geld en de daaruit voortvloeiende inflatie icm de vermogensrendementsheffing zorgt ervoor dat iedereen die een beetje heeft gespaard nog meer beroofd wordt.

 3. Ik kreeg gisteren een brief van de belastende dienaars, dat ik 1 euro terugkrijg. Dit is mogelijk geworden door een uitspraak van de hoge raad van 30 september (dat zijn duidelijk mijn vrienden, ik voel de scheiding der machten gewoon werken). Als ik bezwaar wilde aantekenen tegen deze beslissing, was dat mogelijk.

  Wat een eikels

 4. O ja, en dan dat verdomde klimaat hè, daar denken al die Haagse en gemeentelijke hotemetoten ook bergen geld uit te kunnen slaan.
  Maar op mijn medewerking hoeven de heren niet te rekenen, omdat het klimaat niet maakbaar is. En ik ben gelukkig niet de enige die er zo over denkt, het worden er steeds meer die in verzet komen tegen deze afpersingspraktijken op grote schaal.
  http://tinyurl.com/3ewv9k6
  Uit de Walstreet Journal:
  http://tinyurl.com/7sx88x9

 5. @hugo van reijen [11]: Dank voor de info, Hugo, ben er zeer verguld mee. Alleen Indonesië en Cyprus vallen af. De eerste omdat het een islamitisch kruitvat is waar christenen bijna aan de lopende band het leven zuur gemaakt wordt en de tweede vanwege dat Turkse gedeelte van het eiland. Zelf denk ik dat het probleem van Cyprus nooit wordt opgelost vanwege de stronteigenwijze houding van de Turken.
  Maar da’s al eeuwen bekend.

  hugo van reijen [13] reageerde op deze reactie.

 6. @Meneer Storm [12]:
  Inmiddels wonen op Bali 30.000 buitenlanders. Wie eens gaat kijken, begrijpt waarom.
  De statistische kans om daar slachtoffer van een misdrijf te worden is er zeer veel kleiner dan in Nederland of in Engeland.
  Hugo van Reijen

Comments are closed.