Of allerlei (concept)verdragen nu al geratificeerd zijn of niet, speelt daarbij geen rol. Wat de EU wenst of wil, moet gebeuren. Dar geldt vooral voor de ongekozen Commissie en Europees President Herman van Rompuy, bijgestaan door Merkozy. (Als zit Sarkozy nu vooral aan zijn eigen straatje te werken.)

Deze week kwam Commissie-commissaris Rehn even naar Nederland. De NL-minister Kees-Jan de Jager genoot glunderend van het verkeren in zijn omgeving. (zie plaatje)

Rehn kwam even vertellen dat Nederland zo goed is in financiën, budgetten en bezuinigingen maar owee als jullie niet zorgen dat je begrotingstekort in 2013 binnen de 3 % ligt!! En bedenk goed dat ik jullie dan een boete kan opleggen!

De Jager bevestigde dat en bevestigde dat hij daar ook voor is.
Jammer genoeg is tot nu toe Wilders de enige politicus die zegt dat we dat hier in Nederland zelf wel zullen uitmaken.

—————————————–
De Vrijspreker heeft de laatste dagen nogal wat artikelen over de EU-bodemloze-put waarin de politici maar belastinggeld blijven storten.
Dat op zich is al erg genoeg maar bovendien zijn ze tegelijk ook nog bezig op andere terreinen de burgers te beperken in hun pensioenen, zorg en dergelijke.

Waarschijnlijk zijn al die waarschuwingen nog onvoldoende of te onduidelijk om de ernst van de situatie duidelijk te maken. In de samenleving merk je nog helemaal niets van een begin van boosheid.

Hoe kan dat wakker maken duidelijker en met meer effect?

8 REACTIES

 1. Alle burgers van europa moeten staken gaan door hun overheden niet te betalen dan loopt alles wel vast.Als Europa geen geld ontvangt staan ze in de kou en mogen van mij creperen als ze niet tot inkeer komen en beseffen dat alle vrijheid en rechten behoren toe aan de inwoners en niet aan een groep uit de samenleving die de wereld kapot maakt.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Locke [1]:
  Getekend door de opperhoofden.
  Formeel moet het dan nog geratificeerd worden in de Kamers en door hare majesteit worden ondertekend.

  Maar zoals je kunt weten, stelt die ratificatie door die ja-knikkers niets voor……..tenzij ze bang worden voor hun baantje doordat er zoveel burgers protesteren.

  Zie komend artikel: “Pools protest tegen ACTA succesvol”, met de vraag:”Kunnen wij dat ook?”

 3. @reiny [2]:
  “Alle burgers van europa moeten staken gaan door hun overheden niet te betalen dan loopt alles wel vast.

  Die theorie klopt tot zover.
  Maar nu de uitvoering.
  Iedereen is bang dat hij/zij uitgekozen wordt, gepakt en tussen 4 muren geplaatst.
  Hoe dit te voorkomen of hoe daar op te reageren, zal eerst opgelost moeten worden. Anders blijft iedereen op iedereen wachten en gebeurt er niets.

  G&R Eigenwijs [8] reageerde op deze reactie.

 4. Dit is natuurlijk vloeken in de kerk maar ik was vd week bij een lezing van een econoom en vanuit puur economisch standpunt is dat esm verdrag nog wel behoorlijk steekhoudend. Want tot 2x toe stond men op het punt de pinautomaten uit te zetten, waarvan de laatste afgelopen december was! Zo weinig geld hebben de banken dus in de kluis liggen tegenwoordig!
  Als er ook maar 1 land failliet gaat dan gaan namelijk al die credit default swaps werken welke een waarde vertegenwoordigen van een orde grootte MEER dan de jaarlijkse mondiale economie. Als die klappen dan bijten we zogezegd allemaal op een houtje. Vanuit dat punt dus best wel valide. (wat ookdirect verklaard waarom men de banken wil ‘dwingen’ om ‘vrijwillig’ een verlies te incasseren.
  Bovendien heeft het zo ver kunnen komen omdat de grieken de boel hebben belazerd ten tijde van hun toetreding (is vrij bekend), maar ook de duitsers die 5 jaar geleden al een hardere aanpak van griekenland zouden hebben tegen gehouden.
  Tot zo ver een hele korte samenvatting van een lezing + discussie van 2 uur…
  Maargoed, dat is slechts vanuit economisch standpunt natuurlijk. Ik blijf erbij dat het nogal asociaal is 😉

 5. Het eerste reglement van voor het verraad van Lissabon was duidelijk, dat geen enkel ander land elkaar mocht helpen en dat ieder land maximaal 3% inflatie mocht hebben per jaar. Als ieder daar aan had gehouden, dan was er ook geen crisis ontstaan, want landen die toch boven deze norm uit kwamen zouden zich zelf op ten duur failliet gaan. En dan moesten ze zelf wel buiten de Euro zone stappen en terug gaan naar hun oude valuta. Maar nee de Fransen en de Duitsers moesten weer eens deze regeling zo nodig veranderen zo dat elk aangesloten land elkaar moest helpen. Dit is letterlijk de gezonde landen slachten om het zieke landen te kunnen helpen. Gevolg dat de hele Euro zone uiteindelijk failliet gaat. Alleen zo snugger zijn deze figuren helaas niet.

 6. Mensen hebben heus wel door wat er gebeurt. Er is ook onvrede over, maar die lijkt erg onderhuids. Je ziet er iets van terug via de verkiezingsuitslagen, de meest Eurosceptische partijen (PVV en SP) zullen de grote stijgers zijn, en zijn het al een tijdje. SP had tijdelijk een dipje maar in grote lijn zijn de 2 partijen aan de rand van het politieke spectrum al een tijd in opmars.
  Die uiten zich wel heel vaak boos. En als je ziet hoe mensen reageren en je kunt iets afleiden van hun politieke gezindte, dan zijn SP-ers meer van die actievoerders types, en PVV-ers van die zuurpruimen die iedereen graag een flinke straf willen geven.

Comments are closed.