Iedereen die probeert nuchter en objectief te kijken en analyseren wat er in Griekenland aan het gebeuren is, moet wel stom verbaasd staan. Dat geldt al voor een heel lange tijd, bvb van de tijd vóór de euro. EU hotemetoten wilden Griekenland zo graag bij de “Unie” betrekken dat alle fouten van Grieken opzij geschoven werden, en dat aan de Grieken miljarden belastinggeld uit de andere EU landen werd beloofd.
En natuurlijk vonden veel Grieken en hun politici dat prachtig en accepteerden steeds meer geld. Totdat het nu de laatste paar jaren fout loopt.

Nu dreigen ze failliet te gaan. Nu moet hulp komen door schulden niet te betalen en andere oneerlijke bronnen, zoals bvb de Nederlandse pensioenen te verlagen.

Maar ook natuurlijk door te bezuinigen en daardoor de EU politici (Trojka)  zover te lijmen dat naast de 130 miljard die ze al gekregen hebben, nog eens 130 miljard euro te krijgen. Zelfs Westerse politici die hun landgenoten wijs gemaakt hebben dat al dat geld met rente terug zou komen, twijfelen nu aan hun eigen woorden.

Vier dagen geleden was er een overeenkomst betreffende de Griekse bezuinigingen tussen de Griekse overheid en de EU. Die zou vandaag (woensdag) officieel getekend worden. Maar de overeenkomst werd al binnen 24 uur weer opgezegd en werden door de EU nieuwe eisen gesteld.

Waarschijnlijk mede veroorzaakt door onenigheid intern bij de EU politici zelf.

Vandaag geen ondertekening! Eerst moeten Griekse politici NU ondertekenen dat ze na de komende verkiezingen in april toch die bezuinigingen zullen uitvoeren.

Alsof ze nu al de uitslag van de verkiezingen kennen!!

Wat nu? Volgende truc? Revolutie?

De ellende en de schuld kunnen het beste onder woorden worden gebracht worden door Nigel Farage:

.

.

.

11 REACTIES

 1. @keuleniscool [1]:

  de internet URL @ TV inzake Goldman

  http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Goldman-Sachs-en-de-vernietiging-van-Griekenland.html

  Beste Lezers en Schijvers,

  Wat is Waar?
  Er is een Journalistieke wetmatigheid dat voor bevestiging van een bericht er minimaal Drie Bronnen geraadpleegd moeten kunnen worden.

  Dit was er één, wel wordt er in deze documentaire van meerdere personen uit een mening gegeven over het doen en vooral laten van de Bank Goldman Sachs Wallstreet New York.

  Wie beschikt over nog een bron ?
  Graag uw bijdrage.

  Met vriendelijke groet,

  Amnis

 2. De aanwijzingen dat onze heersende klasse in de politiek en nieuwsmedia niet handelen in ons belang zijn steeds duidelijker. Griekenland wordt geplunderd en aan de bedelstaf gebracht. Hetzelfde geldt voor Portugal, Roemenië, Ierland en Spanje. Iedereen ziet de toenemende armoede in eigen land, de stijgende belastingen, de dalende lonen, het kaalplukken van de pensioenfondsen, de woekerprijzen voor brandstof (terwijl de vraag daalt), de langer wordende werktijden, de slechtere arbeidsomstandigheden, het terugdraaien van tal van verworven rechten.

 3. @Hub Jongen [2]: Hallo Hub Jongen, graag zou ik een off-topic vraag willen stellen. De vrijspreker is de actualiteitenrubriek van het Libertarisch Centrum.
  Ik had een aantal vragen die ik via de mail verstuurde maar ik heb hier nooit antwoord op gekregen.
  Kunt u mij misschien een e-mailadres toesturen waar ik met mijn vragen terecht kan?

  Bij voorbaat hartelijk dank.

  Mvg,

  Locke

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 4. Goldman Sachs is een bank die bestaat van criminaliteit, dat weet ik al zolang.
  Kijk ook eens naar “mistery demelitons” of hoe is de olieramp in de Golf van Mexico ontstaan en de aandelen en optiehandel in de voorafgaande weken. Het nepgoud wat aan China is verkocht een jaar of drie geleden. Wie zoekt word ziek van de streken die ons geleverd zijn en nog komen gaan. De wereld zit vol met bedrog en de echte criminelen hebben de strepen niet horizontaal op de kleding maar verticaal. Wie denkt dat de overheid iets voor ons doet zit fout. We worden ronduit beroofd en bedrogen.
  Enkelen zijn door deze praktijken misselijkmakend rijk geworden over de ruggen van de wereldbevoking.

Comments are closed.