Dat schijnt de uitkomst te zijn van het komende rapport van het bureau Lombard Street dat in opdracht van de PVV, Geert Wilders een dezer dagen gereed komt.

Als dat de uitkomst is, en ze kunnen dat hard maken, dan zou inderdaad
Het rapport Wilders gaat de eurozone opblazen‘ Zoals een artikel in TROUW stelt.
Het is heel spannend hoe de politici er op gaan reageren. Want als ze het er niet mee eens zijn, kunnen we hen ook uitdagen om het dan met harde cijfers maar aan te tonen.

” De eurozone is ‘een zelfmoordpact’, zei Lombard-directeur Charles Dumas twee weken terug in Londen. Uitspraken die hij deze week in het Algemeen Dagblad kracht bij zette.

Jaarlijks 15 miljard euro zal Nederland moeten betalen aan de zwakke eurolanden. Voor Duitsland loopt de rekening zelfs op naar 60 miljard. “En dat is nog voorzichtig ingeschat,” zei Dumas in het AD. “Dan moeten Griekenland en Portugal dit jaar uit de euro, waar ik nu vanuit ga.” In Londen sprak Dumas al de verwachting uit dat Nederland en Duitsland de eurozone zullen verlaten omdat deze landen blijven opdraaien voor de kosten van de ‘Club Med-landen’.”

Onze ervaring tot nu is dat de politici dat niet kunnen. Het blijven steeds vage kreten, zonder echt cijfers te noemen:

“De euro heeft ons veel welvaart gebracht”
–Oh ja? Wat dan?
“Nou, welvaart!. De economie is gegroeid en de omzet in de EU is toegenomen.”
–Kun je bewijzen dat door de euro gekomen is?
“Dan hoef je immers geen geld te wisselen”
–Waardoor is dan de handel met Zwitserland, Engeland en Turkije toegenomen?
“Door de stijgende omzet in euro-landen konden die andere meeprofiteren”
–Hoezo, hoe kwam dat?
“Nou dat is toch duidelijk! Ik moet nu weg, ik heb een afspraak!”

Ik ben zeer benieuwd en kijk met veel belangstelling naar komende harde bewijzen.

Tot dan toe is het verstandig om de goedkeuring van “Nederland” van het ESM-verdrag met alle mogelijke middelen te voorkomen. Probeer dit waar u maar kunt.
Dat is nu echt uw eigen belang!

23 REACTIES

 1. @Zé [1]:

  En er zijn meer rijdende brigades en de controles op luchthavens is versterkt.
  Dus…wat is netto winst?

  En dan praat ik nog niet over de EU regels en voorschriften en autoriteiten.

  En het volk slaat verder.

  Grapje: Vraag eens aan mensen of ze weten wat ACTA en/of ESM betekent en wat het doet.

  Tot mijn teleurstelling heb ik nog niemand (van de ongeveer 15) ontmoet die ook maar vaag het juiste antwoord gaf)

  ANTWOORD:zie http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/01/acta-de-nieuwe-bedreiging-voor-internet/#more-103523
  Zé [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [2]: Ja, Hub, en als ik jou mijn bevindingen omtrent deze vraagstelling stel, zul je er helaas ook niet vrolijker op worden!!
  Niemand die ik deze vraag stel heeft maar het flauwste vermoeden waar ik het over heb, ergo, en als ik het dan uitleg snappen ze er nog geen moer van en doen zelfs niet de moeite het wél te begrijpen.
  Het is erg triest allemaal.

  Zé.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Zé [4]:
  “….en doen zelfs niet de moeite het wél te begrijpen….”
  Dergelijke reacties kreeg ik ook.
  @HansPolderman [5]:
  “…Het is net een gezwel of kanker….

  Klopt!. Mijn hoop is:
  –er zijn ook mensen bezig te proberen kanker te genezen.
  –er zijn nog mensen die KUNNEN denken. (hoop ik!!!)
  Als het lukt die wakker te maken, dan komt er een kans op een betere, vrijere,(libertarische) samenleving met meer welvaart en VREDE!
  Ende Despereert niet!!!

 4. De euro wordt ook verdedigd met argumenten dat de euro vrijhandel brengt. Wat dus werkelijk goed zou zijn voor de economie is vrijhandel, maar dit wordt tezeer met de Euro geassocieerd. Het zou ook kunnen zónder die euro, als er maar vrijhandel is.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Pteranodon [7]:

  Heel juist. Maar ook nog is het NIET WAAR dat die vrijhandel door de euro gekomen is.
  Dat was al lang aan de gang in de EEG en die was ruim voor de euro. De EEG iseen ECONOMISCHE gemeenschap.
  Die euro was/is voor de politici een hefboom om de POLITIEKE UNIE in te voeren.

 6. @Jan [9]: Maar Kapitein Jan,wat gek dat er dan jaarlijks een begrotingstekort is.
  Maar ja, ik heb nou eenmaal niet doorgeleerd, en weet er dus niet veel vanaf……..

  Zé.

 7. Ook ik loop de hele dag de Nederlanders uit te maken voor een zooitje duffe schapen die zich maar ongezien door een stelletje rukkers naar de slachtbank laten leiden/lijden. Maar dat is niet correct en ter verdediging van de door mij uitgescholdenen het volgende.

  Ga er maar aan staan dat je nu een vrolijk gezicht op moet zetten om te voorkomen dat je vrouw en kinderen in paniek raken terwijl er in de wandelgangen al sprake van is dat de leveranciers erg laat betaald worden en er de laatste 2 maanden geen enkele nieuwe opdracht is binnengehaald. Van je buren zit de helft al in de WW en de anderen lopen sip door de winterse kou en vragen of jij misschioen die dure grote hond zou willen overnemen of de auto van hun vrouw. Dat het huis waar je in woont en waar je jarenlang aan het verbouwen was nu ineens geen flikker meer waard is terwijl je tegen een hypotheekschuld aanhikt die je jaren geleden door zo’n jan lul van de bank werd aanbevolen en waar je dus niks op hebt afgelost. Daar vertrouwde je op en ook de school voor de hogere oplichters heb je niet gevolgd want je moest werken.

  Mensen dus die in angst en beven voor hun toekomst het nieuws volgen en in het verborgene wallen onder hun ogen janken. Misschien wel van haat en woede. Deze mensen durven nog geen scheet te laten uit angst dat het kaartenhuis instort. Dan heb je geen zin om op het internet te gaan miepen of met een vlaggetje en een fluitje aan de kant van de weg te gaan staan wat overigens geen fluit helpt en alleen maar lachwekkend is en uitsluitend geschikt voor acties van kinderen die een lollie willen.

  Maar ik zeg u, ontneem deze mensen hun laatste zekerheden, hun dromen, het gevoel dat hun kinderen veilig zijn, dan zult u het beleven dat ze massaal de hakbijlen uit het vet halen en allen die zich als veroorzaker van hun ellende in hun geheugen hebben gevreten tijdens een bloederige europeese lente door de eliteversnipperaar zullen halen.

  Igor [11] reageerde op deze reactie.

 8. Toekomst? Doffe ellende en bittere armoede na een wraakzuchtige burgeroorlog, dat is de toekomst. Mensen die weer in plaggenhutten wonen en in de winter vastvriezen aan hun dekens met gaten. Bedenk dat momenteel het ene na het andere stuk gekleurd karton van de fassade af aan het vallen is en er straks slechts het skelet van een roestige bouwval overblijft die tenslotte met een luchtig plofje neer dwarrelt. Een roestig luchtkasteel werd verwekt door een zooitje krankzinnigen en de stomme slaven die zo gek waren om te fantaseren dat ze vrij waren liggen er onder. Dat is de toekomst. Of ze moeten heel snel de bijlen door de pastoor laten zegenen.

  Hub Jongen [18] reageerde op deze reactie.

 9. @Hub Jongen [13]:
  Kweet niet hub, toekomst moeten we met ze allen zelf maken, hij is er nog niet en ik zie mijn eigen toekomst nog geeneens dus wat voor toekomstperspectief zou ik iemand ander kunnen bieden?- ik denk ook dat mensen niet zitten te wachten op nog meer loze beloftes.

 10. @keuleniscool [17]:

  “…wat een onzin verhaal !..”
  Heb je het Lombard rapport al gelezen?
  Kun je ons vertellen waar wij het ook kunnen lezen?
  Want je weet immers ergens van dat het onzin is.

  “De euro is een grote winstpost hierin ”
  Mooi. Maar kun je ook uitleggen wat het verschil is voor de handel of je betaalt met euros, Duitse marken, Goud of schelpjes?
  Ik heb al verschillende politici die dit ook beweren gevraagd om me dat uit te leggen. Maar die kunnen het kennelijk niet uitleggen.

  “De wisselkoersen liep voorheen in de vele miljarden
  Hoeveel? en waar?
  Ik heb al eerder naar concrete getallen gezocht, maar kon ze niet vinden.

  “Afgezien de zeer omslachtige handels wijze ”
  Wat is er zeer omslachtig aan? Ik heb zelf met “andere” valutas gewerkt en ik vond het heel eenvoudig.
  En met vakanties haal je gewoon de locale valuta uit de muur!!

  Ik hoop dat je inderdaad met echte gegevens komt. Anders denk ik dat je het in Keulen hebt horen donderen.

 11. @Hub Jongen [19]:

  Dat hoeft niet duidelijk gemaakt te worden omdat de meeste mensen geweldloos, veilig en vrij willen leven. Als dan de krankzinnigen die het anders willen door een bestuur dat we voor die veiligheid hebben ingehuurd van grote hoogte de Noordzee ingelazerd worden krijgen we eindelijk die gewenste samenleving. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. De huidige staat bekeurt liever kinderen die op de stoep fietsen, staat toe dat je her en der 10 kilometer per uur harder mag rijden en laat haar strijders met legopoppetjes in een zandbak spelen . Een samenleving die geleid en bestuurd wordt door kinderen die zich min of meer als volwassenen vermomd hebben. Nee, die verandering komt niet meer. Ik geef d’r geen stuiver meer voor.

 12. De euro kost Nederland jaarlijks geen 15 miljard euro.
  Maar is een geweldige economische vooruitgang geweest .
  Nederland is een land van handel en industrie .
  Zelfs ondanks de corruptie en geld smijterij ,
  is Nederland een van de meest welvarende landen ter wereld .

Comments are closed.