Zoals bij velen bekend is Pay-Pal oprichter Peter Thiel medefinancier van het Seasteading Institute. Ook Patri Friedman is een bekende naam als het over Seasteading gaat. Regelmatig verschijnen er prentjes zoals in het artikel waar hieronder naar gelinkt wordt. Zit hier toekomst in? Of is het science fiction?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2024761/Atlas-Shrugged-Silicon-Valley-billionaire-reveals-plan-launch-floating-start-country-coast-San-Francisco.html

Haalbaar? Financieel wel, met zulke investeerders. Maar dan? Wie gaan deze steden bevolken, wat gaan die mensen doen voor hun levensonderhoud? Mijn idee zou zijn: belastingvrije zones waar uw boekhouding gedaan zou kunnen worden.

Zijn dergelijke bouwwerken bestand tegen de enorme stormen die op open water voorkomen?

Toekomst? Zo ja, wat blijft hiervan dan over, wanneer de huidige staten met hun oorlogszuchtige en roversmentaliteit (en met begeleiding van wapentuig) dit soort drijvende steden komen vernietigen?

Of blijven dit dromen? Google met “Afbeeldingen” maar eens op “seasteading” en een wereld van mooie Seasteading-modellen verschijnt op uw scherm.

 

Fijn weekeinde,

MMAP.

1 REACTIE

  1. Technologisch haalbaar, sociaal-politiek waarschijnlijk nog SyFy, veel van de huidige ontwerpen zijn niet optimaal voor het beter off-shore werk, het ziet er allemaal erg gelikt uit maar echte innovaties die zie ik er niet tussen. Jammer dat mensen die daadwerkelijk geld hebben om dit soort dingen te doen zo weinig visie hebben op dit gebied, ik bedoel je neemt een booreiland en je plakt er een paar gebouwen op…..mmmmja nee dus, er is zo veel meer mogelijk – maar goed geen plaats hier om daar uitgebreid op in te gaan.

Comments are closed.