Het Gevaar dat het parlement ESM snel goedkeurt, is levensgroot, en de burgers worden dan achteraf geïnformeerd dat bvb ”Nederland” heeft het ESM goedgekeurd. En u weet van niets. En de ellende komt later.

 

Het ESM, het Europees Slavernij Mechanisme, willen politici snel geratificeerd krijgen.

Politici Rutte-deJager hebben zich, samen met andere EU-opperhoofden, al akkoord verklaard in hun EU-top vergaderingen.

Al: https://www.vrijspreker.nl/wp/2012/02/nederland-tekent-esm-europees-slavernij-mechanisme/#more-103975

Nu willen ze dat het parlement ook nog even deze daad goedkeurt, ratificeert. Dan is er voorlopig geen weg terug meer!

Hun haast is geboden omdat zij ook nog miljarden belastinggeld in de Griekse put en in een “noodfonds” willen storten. Alleen voor dit laatste moet Nederland ( = U! )  voor 40 miljard euro garant staan.
En die Griekse bail-out wordt alleen gesteund (mogelijk gemaakt) als ook het IMF meedoet. Het hoofd, Christine Lagarde, wil daarvoor echter dat het EMS rond is en samengevoegd met het andere noodfonds EFSF.

U kunt het tegenhouden als u uw volksvertegenwoordigers kunt weerhouden van die ratificatie.

Zie  daarvoor bij “Red uzelf en uw relaties van ESM
https://www.vrijspreker.nl/wp/2012/02/red-uzelf-en-uw-relaties-van-esm/#more-104850 

 met uitgebreide gegevens en aanwijzingen.

De komende topvergadering is al op 1 en 2 maart. De opperhoofden gaan dan weer verder met hun snode plannen, Vandaar de haast om nu snel te protesteren.

 Tegenacties zijn belangrijk in alle EU staten”.

Hieronder bvb. een Duits protest:

Der ESM-Vertrag, der dauerhafte und unbegrenzte Euro-„Rettungsschirm“, ist auf Regierungsebene bereits beschlossen. Er braucht, damit er wirksam wird, jetzt nur noch die Zustimmung vom Bundestag, die ab jetzt also jederzeit droht. Wird der ESM nicht verhindert,  raubt er unserem Parlament das Budgetrecht, das Königsrecht, und wir verlieren unsere nationalstaatliche Souveränität an einen nicht gewählten EU-Gouverneursrat und dessen Direktorium.

Schon am nächsten Montag wird der Bundestag aber erst noch einmal weitere 130 Milliarden zur „Rettung“ für Griechenland durchwinken. Wir müssen daher auch deswegen jetzt alle Kräfte mobilisieren und den Druck auf die einzelnen Parlamentarier erhöhen.

Versenden Sie hier mit 2 Klicks E-Mail-Petitionen gegen die EU-Schulden- und Inflationsunion an zehn Bundestagsabgeordnete. http://www.abgeordneten-check.de/email/larumdarum/69.html

Der Euro ist nicht Europa und schon gar nicht bedeutet er Frieden. In Griechenland breiten sich Vandalismus, Plünderungen und Anarchie aus. Jede „Rettungs“milliarde vergrößert das Problem der Griechen. Stoppen wir also JETZT den Irrsinn der Eurokraten.

Bitte leiten Sie diese Mail an Freunde und bekannte weiterHerzlichen Dank!

Mit den besten Grüßen
Ihre B von S

54 REACTIES

 1. @Alex [1]: Petitie okee, actie nog beter. Wie haalt iedereen achter hun televisie en borrel uit om ze de eerste beginselen uit te leggen van wat er boven hun hoofd hangt.
  Je krijgt geen informatie via de msm; alleen via de alternatieve media. En daar zit hem het probleem; mensen weten van niks en slapen rustig verder.
  Succes is hier helemaal afhankelijk van enorme aantallen mensen die ook bereid zijn om evt. iets meer te doen dan alleen een petitie ondertekenen vanachter hun pc.

  Alex [5] reageerde op deze reactie.

 2. ik ben een geboren nedelander maar ben zo ziek van dit land en dat laffe volk die na dertig jaar nog naar lingo zit te staren en naar gtst mensen ontwaak en kom in aktie als de toekomst van uw kinderen u lief is

 3. @gerrit gerrits [3]:
  U krijgt gegarandeerd meer gehoor als u uw zaak kalm en rationeel uitlegt. Door te schelden neigen mensen hun hakken in het zand te zetten; het is verspilde tijd en energie.

 4. @Alex [5]: Even los van de frustratie die duidelijk in je woorden doorklinkt, heb je wel gelijk. We zullen eerst griekse toestanden moeten krijgen voordat mensen van hun reet afkomen. Op een goddelijke macht zou ik mijn geld niet zetten. Ik ben ook voor zelfvoorzienendheid bij gebrek aan alternatieven.
  Zou er toch hulp van boven te verwachten zijn? In het archief van Eisenhower zal het telefoonnummer van ET nog wel liggen: http://www.bibliotecapleyades.net/exopolitica/esp_exopolitics_Q_0.htm

  Alex [9] reageerde op deze reactie.

 5. n bovenstaande looser-reageurs, en aan reële mensen die nooit de strijd opgeven.

  Natuurlijk hebben de loosers overgevers ophun manier gelijk om te capituleren.
  Als je de vrijheid niet voldoende waardeert, en liever onder slavernij doorleeft, ben je (libertarisch) vrij om dat te kiezen.
  Maar doe dat dan gewoon! Geef je over en laat de positieve mensen die wel wegen zoeken voor een grotere moraliteit en Vrijheid met rust.

  Alex [14] reageerde op deze reactie.
  Hans [16] reageerde op deze reactie.
  leo [17] reageerde op deze reactie.

 6. Rebel or Revolutionary?

  I value the rebel more than the revolutionary.
  The revolutionary is the political person.
  He is more concerned in changing the structure of the society.
  The rebel simply says ‘I am here only for a few days,
  I will not be here forever so who bothers about the structure?
  I am here to live my life as truly as possible, as freely as possible.
  So I will live my life and I will not allow anybody to interfere in my life,
  and I will not interfere in anybody’s life.

  A rebel is an individualist.
  A revolutionary is again trying to control the society,
  and whenever a revolutionary succeeds, again another orthodoxy succeeds.
  Whenever a revolutionary comes into power he is no more a revolutionary.
  The rebel can never come into power because the rebel never seeks power.

  To be rebellious is to be against power.
  To be revolutionary is to be against those who are in power
  and to make all the efforts so that one can be in power.
  A rebellious person is one who says that power is not life.
  Life can go by without being worried about the power and the power structure.
  Let, stupid people fight for power. The rebel lives his life, but living is very responsible.

  (Osho)

 7. @Alex [14]: “Andersom, is de vrijspreker dan zelf wel zo positief over degene die een andere mening hebben? Getuige de meerdere reacties die hier om de haverklap als sneeuw voor de zon verdwijnen en één of ander zuur “mensje” wat toelichting komt verschaffen in hele dikke, vette woorden.”

  Alex: TOP!!

  Zé.
  ***Bericht van de Moderator***
  Hetzelfde geldt voor u, Zé. Zie bovenstaande reactie met mijn commentaar. Nota bene u, Zé, die hier al lange tijd zijn onconventionele meningen heeft verkondigd.
  Alle volgende commentaren over moderatie zal ik als off-topic reacties beschouwen en conform de moderatie-stategie behandelen.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  Igor [22] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [24] reageerde op deze reactie.

 8. @Hub Jongen [12]: Toch jammer dat je de mensen die hun frustraties en meningen op een bepaalde manier over deze zaak uiten negatief typeert.
  Iedereen zal zijn vrijheid waarderen en niet als slaaf willen leven. Het gaat er alleen om dat je je acties aan moet passen aan de ernst van de situatie. En die is dermate grotesk dat het bijna niet te bevatten is. Bepaalde mensen ( ik reken mezelf daar ook onder) constateren dat een petitie ondertekenen wel erg marginaal is. Waarmee niet gezegd is dat mensen het niet moeten doen. Maar gezien de uitkomsten van eerder gehouden referendum over de europese grondwet: nee is ja, zal zo’n petitie weinig uithalen.
  Ondanks dat de Griekse bevolking massaal de straat op gaat om te protesteren, worden hen draconische bezuinigingsmaatregelen door de strot geduwd die hun leven totaal op zijn kop zal zetten voor een lange periode. Het ziet er naar uit dat we hier met het ESM dezelfde kant op gaan.

 9. @Hub Jongen [12]:
  Feit is dat beide kampen gelijk hebben, hub ! centraal staat, dat die zogenaamde ” loosers ” evenzeer ervaren, te worden geanticipeerd door een ” ongrijpbare overmacht ” zelfs door hun verzetloze daad, luiheid of nihilisme. Op zijn minst zijn het ook diegenen die doorhebben dat iedere uitoefening van macht, die zich niet meer stoort aan actie is gelijk aan reactie. Dit vergelijk gaat niet meer op. En dat is wat vandaag gebeurd in deze eurodictatuur, zij luisteren niet meer en gaan eenzijdig hun agenda gaan doordrukken. Als de tegenpartij geen oren heeft naar uw verzuchtingen, wat is dan de zin nog om uw stem te verheffen. Politici dienen opnieuw te luisteren !!!
  Laten we dat scenario eens omdraaien en stellen dat het volk niet meer luistert naar de politiek en ambtenarij, denk dat je zou verschieten hoelang hun geduld zou op de proef gesteld worden voor de eerste reactie ontaardt in geweld.

 10. @Alex [18]:

  De USA?

  Formeel hebben de eurolanden het voor het zeggen in het ESM. In werkelijkheid ligt de macht binnen dit instituut bij de Raad van Bewind, gevormd uit technocraten, die op hun beurt worden geadviseerd door het IMF en de ECB.

  IMF: One of the crucial pillars of support for today’s Dollar System is Washington’s control of the International Monetary Fund, the IMF. The way this actually works is carefully disguised, behind a facade of technocrats and economic theory of free market ideology. In reality, the IMF is a modern era collection agency for the Dollar Empire. It collects its tribute, through major international banks, who use the dollars to further extend the power of American financial and corporate hegemony, in effect the driving motor of what is globalization.
  The real power is carefully concealed behind the facade. Under the constitution of the IMF, no major decision is possible without 85% support of the board of directors. The United States, which drafted the original IMF charter at Bretton Woods New Hampshire in 1944, made sure it had the decisive veto control with an 18% vote share. That veto remains to today. Insiders know well that the IMF is run by Washington. It is no accident that its headquarters is also there.
  .

  Igor [25] reageerde op deze reactie.
  Alex [26] reageerde op deze reactie.

 11. ***Bericht van de Moderator***
  Wat heeft dit met het topic te maken? Oh, niets? Dan een eerste waarschuwing. Overduidelijk, lijkt me. Geen uitleg nodig. Jammer Igor, dat ook u off-topic moet reageren. U vraagt hier allen zelf om, hopelijk is dát tenminste duidelijk.
  (maar het zal wel weer emotionele reacties over modereren oproepen)
  ***Einde bericht van de Moderator***

  @Zé [15]:
  Laatste tijd wel een beetje veel aan het moderatoren geslagen is het niet?
  Ik weet niet welke tekst er is verdwenen maar als alles is blijven staan dan zou in de moderatie strategie eens grondig heroverwegen, moderatie ten gunste van de moderator zelf zal ongetwijfeld leiden tot een neerwaartse spiraal, kan me niet voorstellen dat Ze heel grof heeft gereageerd.

  Igor [29] reageerde op deze reactie.

 12. nog 1 jaar.. nog 1 jaar..
  Dan heb ik mijn contract binnen en als de situatie hier dan zo slecht is verdwijn ik per direct naar de states.
  Daar hebben mensen nog wel verstand en ballen.
  en een groter vrijheids besef dan de gemidelde Nederlander ooit in zijn socialistische leven zal bevatten.

  Hans [28] reageerde op deze reactie.

 13. @Zé [15]:

  Zo, Zé! Wat is er gebeurd dat je zo veranderd bent?
  Je was een tijd geleden iemand die ook rationeel trachtte te discussiëren.
  En nu loop je zonder toelichting achter wilde kreten aan.
  Als iemand vindt dat een petitie niet helpt, zou hij dat ook gewoon kunnen aantonen (noemen) en komen met een beter voorstel.
  Die betere voorstellen heb ik nog niet gezien. (Behalve misschien voorstellen voor het revolutionair verwijderen van politici. Een voorstel dat in de huidige situatie volkomen onhaalbaar is, en waarvoor je “niemand” op straat krijgt.)

  Wij weten ook dat de politici zich maar weinig van een petitie aantrekken. Maar het zou mogelijk anders zijn als er inderdaad 1.ooo.ooo+ handtekeningen kwamen.

  Bovendien is het positieve resultaat van acties als petities wel aantoonbaar dat er bijna altijd een paar nieuwe mensen verschijnen die zien dat er meer mensen denken zoals zij.
  Ook dat is een reden voor dergelijke acties.
  Maar graag, stel een positieve actie voor, en we gaan uitvinden wat die oplevert.

 14. @Hans [19]:
  Niet alleen vanuit de US.

  The International Monetary Fund (IMF) was set up in 1944 at a conference convened in the town of Bretton Woods, New Hampshire, at the end of the Second World War with the original intention of providing short term loans to countries facing shortfalls in foreign currency. Over the past 59 years, the agency has become the global economic master of Third World countries and the former Soviet bloc where it dictates economic as well as social policy in return for loans. The most infamous of these policies is called the Structural Adjustment Program under which countries are forced to slash education and health programs and privatize state enterprises in order to qualify for loans.

  The IMF’s policies are dictated by the member countries who run the institution. Although almost every country in the world is a member, the agency is ruled on the principal “one dollar, one vote” and so it is controlled by the US, the UK, Japan, Germany, France, Canada, and Italy — the “Group of 7,” which holds over 40% of the votes on their boards.

  Hans [27] reageerde op deze reactie.

 15. @Igor [22]:
  Nee hoor ik zit er totaal niet mee je mod maar een eind weg, ik heb op meerdere topics mijn steun betuigt voor in mijn ogen “fair” moderatie en dat doe ik dus ook als ik het idee heb dat het niet zo “fair” is.
  Ik denk dat als je het een beetje leuk wilt houden(voor jezelf)is het verstandig is om gebruik te maken van medestanders,de realiteit is namelijk dat je technologische gezien volledig impotent bent om mensen te blokkeren – met andere worden een goede mod moet gerespecteerd zijn, en respect kan je niet niet afdwingen. ###ik weet OFF TOPIC – lees het, verwijder het, maar sta er even bij stil – Deze reactie is geplaatst met de beste intenties 🙂

 16. Misschien is het handiger om het ‘er maar gewoon niet meer over te hebben’. Dus zoals: ‘Europese unie? nooit van gehoord..’ Of ‘den haag? wat is dat?’. Je komt niet echt tot een oplossing door er een discussie over te gaan hebben, de discussie verlies je toch waarschijnlijk, of je krijgt een bepaald compromis, maar het onvermijdelijk resultaat is toch een bepaalde legitimiteit in de vorm van ‘het bestaat’ en het is belangrijk en we moeten het erover hebben. Of zoiets. Gewoon bewegen in de richting van lokale politiek. Als je wat wil veranderen doe dat dan lokaal. Als ‘iedereen’ de centrale macht negeerd en zich alleen lokaal bezighoudt warts and all dan is het probleem misschien wel automatisch verdwenen. Als je ‘beest’ in de spotlight zet dan betekend dat automatisch een bepaalde belangrijkheid. Ook al is het negatief licht het voedt het nog steeds. Het bestaat gewoon niet. “Alle besluiten die door hun genomen worden zijn illegitiem. Ze hebben geen macht, we doen alleen maar lokaal.”
  Maar dan zou iedere stad en dorp een eigen ‘vrijspreker’ moeten hebben misschien is dat wel een goed idee. Het is maar een idee ik kan verder ook weinig verzinnen.

  Alex [31] reageerde op deze reactie.

 17. Ik heb ook gedacht om lokaal te starten, weg met het geld etc maar de politiemachten zijn zo groot, ze schieten zo een community leeg. Heeft iemand eigenlijk enig idee hoeveel mensen wakker zijn en samen iets zouden kunnen doen? Volgens mij heeft iedereen het idee er in de dagelijkse praktijk alleen voor te staan.. en dat maakt moedeloos..

 18. ***Bericht van de Moderator***
  Jammer Alex, dat je een vergissing hebt gemaakt en een andere reactie van jou automatisch in de spambak is verdwenen…, omdat deze de eigenschappen had van IIS en jij dezelfde bent als IIS, die een ban heeft. Je valt altijd een keer door de mand, hoe hypocriet je je hier ook opstelt. Ik laat deze reactie van je staan, de rest verwijder ik. En maar commentaar hebben op het moderatiebeleid hier, de morele jongen proberen uit te hangen, terwijl je zelf een van de veroorzakers bent. Stoere jongen, hoor. Goed gedaan.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  @Eugenie [32]:

  Zie mijn eerste reactie, als ik in herhaling treed dan krijg ik waarschijnlijk weer een hijger in mijn nek.

  Dat men lam voor de buis ligt of met een krat bier onder de tafel plezier beleeft moet men zelf weten, maar verdorie we moeten toch meer kunnen doen dan alleen een handtekening zetten. Het mooie weer komt eraan en misschien moeten we richting alle banken in Nederland en daar eens de boel massaal blokkeren. Dan hoeven we niet eens zo heel ver te reizen, wel mooi dat de bank/elite/NWO dichterbij is dan je denkt.

  Aleks [41] reageerde op deze reactie.
  Aleks [42] reageerde op deze reactie.

 19. De enige weg is te stoppen met meewerken aan de slavernij. Als we massaal stoppen met betalen, geld in de fik steken en doorgaan met ons leven en dan langzaam over gaan naar een wereld zoals we die willen zou mooi zijn. Maar dan nog.. ze chemtrailen ons gewoon een delirium in. Geweld is gauw ingezet dus dat betekent volgens mij dat iedereen angstloos moet worden en dan opstaan. Het lijkt erop dat het op het niveau van ‘bedenken’ onoplosbaar is..

  Harry [42] reageerde op deze reactie.
  Alex [42] reageerde op deze reactie.

 20. @Eugenie [38]: Heb zitten denken om 1 of 2 artikelen over ESM, hier van Vrijspreker, op te sturen naar de redacties van kranten. Kijken wat ze ermee doen.

  Zou dat een idee zijn? Dat sukkelend Nederland volgende week zaterdag wakker wordt met iets dergelijks in hun Telegrofje of het Plaatselijke Sufferdje?

  Tja, met een bak geld zou je zendtijd op radio of TV kunnen kopen…

  Eugenie [43] reageerde op deze reactie.

 21. @Harry [30]:
  @Alex [31]:
  Beiden terechte opmerking en juist beoordeeld. In feite zouden de mensen op straat moeten komen of staken niet om te protesteren maar om zelf feest te vieren. als iedereen zijn alcoholische drank en zijne barbecue zou meebrengen en er een gezellige straathappening met veel ambiance van maakt, zou je toch de mensen uit hun kot gaan jagen om er bij te zijn ipv die saaie groepswandeling met al die bedrukte gezichten en uitdagend geroep om aandacht. Denk je dat de MSM die ollijke tafereeltjes uitgebreid op beeldbuis zou brengen. Juist dat brengt geen geld op, enkel geweld verkoopt. Noem het onverschilligheid of negeren, toon dat het je samen niet meer interesseert.

Comments are closed.