Er wordt veel over het verleden geschreven en onderzocht, maar als men er geen lering uit trekt is het niet erg zinvol en enkel als hobby interessant. Wij leven nu in een tijd wat later het verleden zal zijn en daarom zullen de mensen moeten zorgen dat ze er later positief op terug kunnen kijken.

Daarom moeten wij ons richten op de toekomst en daar de juiste stappen voor ondernemen om het als positief achter ons te kunnen laten.
Ooit zal de financiële chaos  bij banken en de verspeelde kapitalen van de overheid en pensioen- fondsen wel opgelost moeten worden en dat is het belangrijkst op dit moment.

En zodra de aandelen markt weer aantrekt zal dat het moment zijn dat menigeen weer positieve informatie voorbij ziet komen. Aangezien de koersen op beurzen dagelijks veranderen zal er altijd weer een veranderd financieel beleid ingezet worden. Daar hebben de inwoners geen invloed op maar voelen wel de gevolgen in hun huishoudbeurs.

Het verleden is geen garantie voor de toekomst, maar het zal altijd wel weer goed komen, want de burgers zullen altijd kans zien te overleven en politiek zal altijd misbruik van de inwoners blijven maken zolang ze alles blijven accepteren.”

Ingezonden door Reiny.
—————————–

Red: Ja, zolang ze alles blijven accepteren. Maar waarom doen ze dat?

12 REACTIES

 1. Ik wil Reiny niet afvallen, maar dit is gewoon een meninkje, en dus meer iets voor in de comment-sectie van een meer doorwrocht artikel over de kredietcrisis. Als apart artikel op Vrijspreker vind ik het qua inhoud toch wel erg magertjes.

  Vraag aan de redactie:
  Wordt ieder ingezonden stukje gewoon maar klakkeloos geplaatst (hooguit gescand op schuttingtaal, etc.)?

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. @RobG [1]:

  Beste lezers en schrijvers,

  één mening blijft slechts één mening!

  En ook ik maak mij schuldig aan een positieve, idealistische en naïeve kijk op het leven.

  Ik geef vaak advies dat is gebaseerd op het verleden, alleen de wijsheid om er gebruik van te maken kan ik er niet bij geven.

  Zaken uit het verleden die in de loop van de tijd echter als waarheden bewezen worden, dus gewoon feitelijk waar blijken te zijn, overstijgen één mening en worden daarmee universele waarheden.

  Met vriendelijke groet,

  Amnis

 3. @JanC [2]:
  Neen, niet klakkeloos, maar wel “subjectief”!!! Zelfs als objectiviteit wordt nagestreefd.
  Hangt van allerlei factoren af waarvan je er zelf al noemt.
  Uitgangspunt is “niet modereren” met de bekende uitzonderingen.

  Probeer gerust eens een stukje in te sturen. Wordt geplaatst of je krijgt in ieder geval bericht.

 4. Ik dacht dat mensen hun eigen visie wel zouden kunnen bedenken, en als ze z’n ” simpel” stuk van mij lezen en er hun eigen gedachten er wel bij konden maken, maar helaas dat werkt dus niet zo en doe ik mijn gedachte er maar even bij; .

  In feite wilde ik alleen maar duidelijk maken dat deze maatschappij altijd wel zo zal blijven als mensen er niets aan gaan doen.

  En is het voorspelbaar dat na Gemeente en Provincie en de Regering in Den Haag, de Raad van State en Europa ons steeds meer verplichtingen, wetten en regels op zal leggen, en onze vrijheid niets meer voorstelt en wij slechts slaven van de politieke macht zijn. Misschien denkt u anders !!!
  JanC [6] reageerde op deze reactie.

 5. @reiny [5]:
  Even voor de duidelijkheid: Mijn kritiek had niet zozeer betrekking op de inhoud en/of de juistheid van de mening die je verwoordt, maar om de algehele onderbouwing. Het lijkt erop dat je hardop aan het denken was en dat snel even hebt opgeschreven. Op zich niks mis mee, misschien leuk voor een persoonlijke blog, maar in mijn optiek wat magertjes om te plaatsen als ‘artikel’.

  Nu is het is ook maar net wat men wil met deze website. Ik lees het zelf redelijk trouw, maar ik merk bij mezelf toch dat ik het niet vaak aanprijs aan vrienden en kennissen, omdat de artikelen te weinig professioneel ogen (al was het alleen maar om de vele taalfouten).
  Ik beweer overigens niet dat ik het beter kan, en ik waardeer de tijd en energie die mensen hierin steken, maar ik zou als redactie zijnde wat meer tijd beteden aan kwaliteit dan aan kwantiteit (die altijd vrij hoog is).

  Misschien is het een idee om het splitsen, zoals dat op MeerVrijheid gebeurt:
  Een gedeelte met geredigeerde stukken waarin een goed onderbouwd verhaal wordt neergezet, en daarnaast een blog met een wat frivoler karakter, met stukken die bedoeld zijn om discussie los te maken?

  reiny [7] reageerde op deze reactie.

 6. @JanC [6]: Voor mij hoeft er niets te veranderen aan VRIJSPREKER, dat gaat al jaren goed, maar ik zal uw advies ter harte nemen, en bedankt voor het begrip ik zal mij verbeteren.
  Mooie dag en geniet van de schaatssport in Friesland zolang het nog vriest.
  Groet Reiny.

 7. Een bekende uitgever van geschiedenisboeken in Hilversum vertrouwde mij ooit toe: Wie het verleden niet kent, begrijpt het heden niet en zal vrezen voor de toekomst.

  Op de vraag waar ik dan het beste kon beginnen om mezelf in te lezen op het ontstaan van de moderne samenleving, was zijn antwoord: “Met de val van het Romeinse Rijk” 🙂

  Ik vond het artikel goed hoor Reiny, vooral de eerste alinea.

 8. ***Bericht van de Moderator***
  Onnodig off-topic. Ik laat het voorlopig nog bij de waarschuwing in het andere topic.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  Graag wilde ik bij deze nog even de aandacht vestigen op het onderwerp ‘Judenfrei’ , 5 artikels terug.

  Kijkt u dus gerust even naar (pag 3 !) reaktie N°66,76 en 85 + recenter.

  Vladi-Mier, de schrijver van het artikel notabene, is al weggevlucht heb ik de indruk. Jammer.

  Onbegrijpelijk gezien het feit (?) dat hij een statistisch informatie-analyticus is …

  Schelden en dan hard weglopen … bah-bah ..

  Ron Arends [10] reageerde op deze reactie.

 9. Het verleden is geen garantie voor de toekomst, maar het zal altijd wel weer goed komen, want de burgers zullen altijd kans zien te overleven en politiek zal altijd misbruik van de inwoners blijven maken zolang ze alles blijven accepteren.”

  Redactie :Ja, zolang ze alles blijven accepteren. Maar waarom doen ze dat?
  Reactie : Een bijna kinderlijk naief verhaaltje.

  In mijn idee is dit al gezegd in de kop van dit artikel.

  Er wordt veel over het verleden geschreven en onderzocht, maar als men er geen lering uit trekt is het niet erg zinvol en enkel als hobby interessant. Wij leven nu in een tijd wat later het verleden zal zijn en daarom zullen de mensen moeten zorgen dat ze er later positief op terug kunnen kijken.

  Zoals George Orwell ( auteur 1984 ) al eens heeft gezegd : Een volk dat zijn geschiedenis niet kent , loopt gerede kans hem nogmaals te moeten doorleven.

  Oh…ja…en het Romeinse rijk is een verhaal apart.

 10. Vrijheid van mening is een groot goed, ook al heeft het
  over het algemeen, niet meer effect dan een opgelucht gemoed.

Comments are closed.