Job Cohen heeft genoeg van de politiek, hij treedt af als fractieleider van de PvdA en verlaat de Tweede Kamer. Job verklaart volgens de NOS onder andere: “….ik wilde bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving…..en daarin ben ik in de politieke en mediawerkelijkheid niet geslaagd…..
En wanneer je als politieke leider daaraan onvoldoende effectief kunt bijdragen, behoor je terug te treden. “

 

Om 16.30 uur is er een persconferentie waar mogelijk meer nieuws komt. We zullen ons hier nog van commentaar onthouden.

Maar toch een opmerking:
Job dacht aan een fatsoenlijke samenleving te kunnen werken via de politiek.

Dat idee op zichzelf is al een “wishful thinking”! Politiek is belust op macht en zijn eigen PvdA schroomt niet haar zin door te drijven via het bij elkaar ritselen van zogenaamde “meerderheden” en dan de andere mensen met geweld te dwingen om dat doel te verwezenlijken.

Een manier die niet fatsoenlijk is en dus ook geen fatsoenlijk resultaat kan opleveren.

Wil je naar een fatsoenlijker maatschappij, dan moet je op de eerste plaats streven het onderlinge geweld uit te bannen. Invoeren van het “Non Agressie Principe” (NAP)
Misschien iets voor Job om nu aan te gaan werken?

 

49 REACTIES

 1. Het maakt niks uit dat Job opstapt. De rest van de hele meute kan wat mij betreft ook opstappen. De zgn. Nederlandse regering maakt hier al lang de dienst niet meer uit. Die dienst hebben we al sinds WWII uit handen gegeven. We waren zo dankbaar voor onze “bevrijding” destijds dat we ons hele land inmiddels hebben verkwanseld aan de Verenigde Mac-Donalds staten. Die o.a. via hun financiele wizkids onze economie en die van de rest van Europa naar de kl*ten heeft geholpen.

  Igor [9] reageerde op deze reactie.

 2. Jammer dat hij zijn vernietigend sloopwerk van de PvdA niet heeft kunnen/willen afmaken.

  Ik had graag gezien dat beide, Job en de PvdA, zouden vertrekken.

 3. Probleem is wel dat er nog meer kakkerlakken onder de steen zitten waar Cohen onder uit gekreopen is..

  En de kiezer, hij stemde voort..

 4. als je van de arneiders partij bent!!!! en!!!!je voorgangers gaan of komen allemaal van de schell en de benzine staat op 2 euro???
  succes bij goldmansachs of schell

 5. @Hans [1]:
  Wel bij de les blijven he hans, centrale banken zijn merendeel een europe uitvinding, niet dat jij en ik verantwoordelijk zijn voor de europese oorsprong – maar ik bedoel maar het is makkelijk om naar andere landen te wijzen als oorzaak terwijl de werkelijkheid toch iets genuanceerder is.

  Hans [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Deborah van Thijn [8]:

  Kent de Vrijspreker u ?

  De bedoeling van mijn opmerking was een verwijzing naar een mogelijk scherp artikel betreffende het opstappen van deze patjepeeer (trema werkt niet, lees er maar doorheen) als politicus en dat heeft niks met z’n al dan niet joodse afkomst te maken, zal mij een worst wezen. Een patjepeeer is een patjepeeer is een patjepeeer, en Wladi schrijft fantastische artikelen over het vertrekken van deze lieden, al dan niet met een laatste pyama aan.

 7. Het is een groot verlies voor Nederland dat Cohen opstapt, want hij had ons land kunnen redden !!! Ik vraag mij af waarvan dan wel. Het gaat toch goed met ons, wij klagen toch niet. Nou ja Nederlanders zeuren wel wat en zijn nooit tevreden maar protesteren nergens tegen. Dat is de zwakte van de zwijgende meerderheid.

 8. Job Cohen was en is een oprecht integere Joodse man. De PvdA is bij uitstek een partij waar veel of bijna alleen maar Joden hun werk naar behoren doen en opkomen voor de arbeider en de minst bedeelden. Zonder de Joden was dit land al kapot en zonder Joden was zelfs deze wereld reeds uiteengevallen. Jammer dat Cohen is opgestapt, voor mij was hij het grote voorbeeld van een fijn en goed arbeidersmens. Ik hoop dan ook dat de PvdA snel op zoek gaat naar een andere Joodse Job. Hoewel Job C. onvervangbaar was.

 9. Die Cohen lijkt me wel geschikt voor een job als ober in een thee tuin.
  Hij heeft zijn hele carriere, euh briljante carriere, al geoefend.

 10. hee stelletje afgevers we praten hier wel over de beste burgermeester van de wereld he amsterdamse pannekoeken
  zo lang de lepel in de koes koes pot staat ha ha ajaccus!!

 11. @gerrit gerrits [15]:

  Wat u zegt is natuurlijk helemaal waar, maar deze site schijnt twee zaken heel goed te kunnen scheiden, maar zie hoe deze pro-christenen-site daar in zit om te huichelen, het is gewoon lachwekkend. Je houdt je broek hier echt niet droog. -Joden zijn goed, maar de PvdA is evil!- What the fuck is dit voor een achterlijke site?? Mijn vorige reactie was dan ook zuiver cynisch bedoelt.
  Hub Jongen [19] reageerde op deze reactie.

 12. @Heijn [17]:
  “,,,,maar zie hoe deze pro-christenen-site daar in zit om te huichelen, het is gewoon lachwekkend….

  Waaruit kun jij concluderen dat dit een pro-christenen site is?
  Ik daag je uit dit te bewijzen, of te zwijgen~!!

  “What the fuck is dit voor een achterlijke site?? ”
  Op dergelijke stomme onbeleefde vragen geven we niet eens antwoord.
  Maar interessant kan zijn hoe stom ben jij, (intelligentie 10?) om tijd te besteden aan sites die je zelf achterlijk vindt?

  Heijn [20] reageerde op deze reactie.

 13. @Hub Jongen [19]:

  Deze, inderdaad, achterlijke site doet zich voor als libertarisch, maar hoe libertarisch zijn de heren die hier hun natte dromen optekenen? -lees de recentere artikelen op deze site-

  Christelijke of gefrustreerde schrijvertjes die te pas en te onpas socialisten afbranden op de vrijspreker, maar met geen woord reppen over de jiddisch machtigen binnen het socialisme (PvdA) Hou dan gewoon op te zeiken over de PvdA als je het beestje niet bij naam wenst te of mag noemen.

  Mavado [22] reageerde op deze reactie.

 14. De PvdA loopt op zijn eindje. Job Cohen wordt de deur uitgepraat terwijl het toch echt niet aan hem ligt. Bij PenW zeiden zelfs de verzamelde PvdA-hotemetoten dat ze niet warm werden van de kandidaten. Samson of Plasterk gaan echt niet de PvdA terugpraten naar 30+ zetels. Het is zoals de Hond terecht zegt: de PvdA is niet meer van deze tijd. Waarom dat zo is, zegt hij er niet bij. Wat zich voltrekt is de sluipende ethnisering van de vaderlandse politiek. Blank links verkast naar de SP en de arme PvdA-leiding blijft met de moslims zitten. Ze oogsten wat ze zelf gezaaid hebben. Geen wonder dat de verleiding binnen de PvdA groot is om de SP te kopieren. Het stomste wat de SP kan doen is om met de PvdA te fuseren. Dan loopt de helft van de blanke aanhang naar de PVV. Roemer is de Schaefer van de SP en dat wil autochtoon links.

 15. @Heijn [20]:

  Als libertariër reken ik mensen af op hun daden, niet op hun afkomst.
  Mensen op afkomst oordelen is een zwaktebod.
  Het is ziek om in tijden dat het slecht(er) gaat bepaalde bevolkingsgroepen als zondebok aan te wijzen.
  Of je nou van marrokaanse, afrikaanse, of europese afkomst bent, je bent krimineel bezig of niet.
  Rutte en Wilders worden hier ook regelmatig afgeserveerd.
  Maar ik behoor natuurlijk niet tot het superieure arische ras zoals jij en heb geen recht van spreken.
  Heijn [23] reageerde op deze reactie.
  Andre [24] reageerde op deze reactie.

 16. @Mavado [22]:

  Mijn reactie gaat over deze flut site die een schijn van libertarisme hoog houdt, maar absoluut niet libertarisch is. Jullie hakken en takken hier wat over politiek en andere onbelangrijke zaken en zodra iemand de vinger op de zere plek legt dan is men opeens niet thuis of word je zelfs, zoals te lezen is in vorige topics, voor antisemiet uitgemaakt of word je het zwijgen opgelegd en even simpel van deze site verwijderd als je als braaf burger niet op de zogenaamde fatsoenspaden blijft dartelen. Jullie hier zijn zelf geen haar beter dan de socialisten of ander politiek gespuis. De dubbele pet die hier rondgaat over socialisme en een hok vol joden bij de PvdA die in Nederland de macht hebben sinds het einde van de oorlog is een constatering van mij en geen oordeel, het is een feit, een waarheid die jullie hypocrieten niet willen zien. Waren het islamieten geweest dan was het verhaal zo klaar als een klontje en had je de mestkar uit mogen rijden en hadden jullie allemaal dapper meegedaan.

 17. @Mavado [22]:

  Precies.

  Je zou bijna gaan vermoeden dat deze site bestookt wordt door onrustzaaiende kleingrutters 😉

  Mavado [26] reageerde op deze reactie.

  ***Bericht van de Moderator***
  Inderdaad, vooral als “Heijn”, “Henk” en “Deborah van Thijn” (en nog meer pogingen met vele, andere, aliassen) dezelfde zijn als de gebande IIS of Ron Paul Fan. Die na jaren opeens deze website achterlijk vinden. Zegt meer over IIS en RPF dan over deze website, denk ik.
  Maatregelen zijn getroffen.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  Deborah van Thijn [30] reageerde op deze reactie.

 18. Jammer dat hij weg is. Bedoel ieder hof van Europa heeft toch zijn Nar nodig.

  En wie weet, had hem graag als minister president gezien of iemand die volledige macht zou hebben gekregen om alles te doen.
  En ja ik wil dat de politiek fors gaat ingrijpen in de economie, persoonlijke vrijheid en alle andere vlakken.

  Hoe komen mensen anders tot het besef dat deze hele facade van politiek niet werkt? niet doordat het kwakkeld en aanpapt, maar doordat de geheleboel door en door verrot.

  Laat de Hyperinflaties, armoede, politiegeweld, vrijheidontneming maar komen.

  Misschien zien mensen het dan.

  En daar heeft job iig een beetje aan bijgedragen..
  Bedankt Job door wederom aan te tonen dat de politiek nutteloos is, had nog effe doorgegaan.

 19. Mijn achting voor Job is in de hoogte geschoten.
  Hij heeft (welliswaar laat, maar toch) erkent dat de politiek niet de juiste weg is. En hij heeft de consequentie daarvan aanvaard.

  Als alle politici dezelfde epifanie zouden hebben als hij, dan zal Nederland er binnenkort een stuk beter uitzien.

 20. Wat een duscussies hierboven allemaal over joden, de PVDA en ariers. De verdeel en heers politiek werkt dus blijkbaar. De gemiddelde mens op deze wereld wil gewoon zijn leven leiden, voor zijn familie zorgen en met rust gelaten worden. Die gaat geen oorlog of crisis veroorzaken. Dat doen alleen individuen in een machtspositie die daar baat bij hebben. Richt je aandacht ook niet teveel op de Nederlandse politiek; die stelt in het hele wereldgebeuren geen bal voor en zal voor ons geen veranderingen brengen. Misschien is het zelfs beter als iedereen in Nederland eens helemaal niet meer ging stemmen. Alleen om aan te geven dat je het niet eens bent met het systeem. Kijken wat er dan gebeurt. Wij zijn met velen; “zij” zijn er in verhouding maar weinig. En verdiep je eens in de handel en wandel van degenen die hier op de wereld echt de dienst uitmaken: http://sp00kje.nl/2012/02/21/het-rothschild-manifest-%e2%80%93-uit-circa-1840/
  Conspiracy? Dacht het niet. Google maar eens op dit soort zaken in plaats van elkaar over onbeduidende details in de haren te vliegen.

  Charles [29] reageerde op deze reactie.

 21. @Hans [28]:

  Hoe onbenullig zaken ook mogen lijken, maar zodra een site als deze die het vrije woord predikt mensen het woord ontneemt, ongelijk wat de gek ook zegt, hoe wil je dan de wereld kennis laten maken met de vrije mens? Hoe onbelangrijk het in jouw ogen ook moge lijken, voor het vrije woord en de oprechte vrije gedachte zal het een enorme belemmering zijn. Hoe denk je zal een oorlog en onderdrukking zijn begonnen? Jij ziet een groter geheel, maar vergeet niet dat het venijn in de kleine ogenschijnlijk onbenullige zaken zit. Men keert zich hier tegen het vrije woord, zo zijn vele oorlogen en onderdrukkingen begonnen.
  JanC [32] reageerde op deze reactie.
  Hans [34] reageerde op deze reactie.

 22. ***Bericht van de Moderator***
  Wel wel, “Deborah”, alias “Hendrik Ido”, alias “Dubbeltje op zijn kant”, alias “Tony”. Bij deze een eerste waarschuwing voor deze alias, wegens het wederom off-topic doordrammen over moderatie, bannen en de kinderlijke uitdaging onder uw bericht hoeveel maal dit bericht verwijderd is/wordt.
  Hebt u enig idee, fatsoen en normbesef om na te denken hoe het is om onderwerpen totaal off-topic te vervuilen?
  ***Einde bericht van de Moderator***

  @Andre [24]: “Inderdaad, vooral als “Heijn”, “Henk” en “Deborah van Thijn” (en nog meer pogingen met vele, andere, aliassen) dezelfde zijn als de gebande IIS of Ron Paul Fan.”

  Ik kan naar eer en geweten hier getuigen dat RPF iemand anders is dan Heijn of Henk.

  Tevens kan ik ook zweren dat Deborah van Thijn iemand anders is dan IIS.

  Meer kan ik over de kwestie niet zeggen.

  Zo, nu ga ik me eerst maar eens scheren.

  P.S. Het aantal malen dat dit bericht is verwijderd is totnutoe: 0

  vrijeradikaal [33] reageerde op deze reactie.
  Kees de Jongen [36] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.