Job Cohen heeft genoeg van de politiek, hij treedt af als fractieleider van de PvdA en verlaat de Tweede Kamer. Job verklaart volgens de NOS onder andere: “….ik wilde bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving…..en daarin ben ik in de politieke en mediawerkelijkheid niet geslaagd…..
En wanneer je als politieke leider daaraan onvoldoende effectief kunt bijdragen, behoor je terug te treden. “

 

Om 16.30 uur is er een persconferentie waar mogelijk meer nieuws komt. We zullen ons hier nog van commentaar onthouden.

Maar toch een opmerking:
Job dacht aan een fatsoenlijke samenleving te kunnen werken via de politiek.

Dat idee op zichzelf is al een “wishful thinking”! Politiek is belust op macht en zijn eigen PvdA schroomt niet haar zin door te drijven via het bij elkaar ritselen van zogenaamde “meerderheden” en dan de andere mensen met geweld te dwingen om dat doel te verwezenlijken.

Een manier die niet fatsoenlijk is en dus ook geen fatsoenlijk resultaat kan opleveren.

Wil je naar een fatsoenlijker maatschappij, dan moet je op de eerste plaats streven het onderlinge geweld uit te bannen. Invoeren van het “Non Agressie Principe” (NAP)
Misschien iets voor Job om nu aan te gaan werken?

 

49 REACTIES

 1. Het vrije woord en off topic, dodelijk gewoon.

  http://www.youtube.com/watch?v=Z6HlwH1ld-U

  Het blijft overigens een raadsel waarom een mohammedaan een filmcineast afslacht op de dag voor de opening van de Amerikaanse verkiezingen. De republikeinen kregen zo bij de kiezers een enorme boost vooruit doordat de Amerikaanse news zenders de hele dag dit verschrikkelijk mooie nieuws naar buiten brachten.

 2. @Charles [29]:
  Heijn heeft nog steeds alle vrijheid om zijn mening te verkondigen, alleen niet meer op deze site. Vrijheid wil niet zeggen dat je iedereen maar moet toelaten in je huis of op je website. Integendeel, buitensluiting is een legitiem en redelijk effectief middel om zonder geweld te laten merken dat iemand’s gedrag of opvattingen niet door de beugel kunnen.

  Overigens ben ik het wel met je eens dat de naam van de site niet erg gelukkig gekozen is, want dat suggereert naar mijn mening inderdaad een mate van vrije meningsuiting die verder gaat dat wat er in libertarisch zin onder wordt verstaan.
  Kees de Jongen [35] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [38] reageerde op deze reactie.

 3. @Charles [29]: Ik kan een heel eind met je meegaan, maar de mensen die deze site gemaakt hebben en beheren hebben natuurlijk ook hun persoonlijke voorkeuren en overtuigingen. Wat voor leuke naam de site ook heef of predenteert te zijn.. Als het je echt steekt dat mensen hier hun visie over onderwerpen niet kwijt kunnen, moet je misschien ergens anders heen om je boodschap te kunnen verkondigen. Even los van het grote geheel, waar ik inderdaad liever naar kijk omdat de impact op het leven van mensen veel groter is, wordt deze site bezocht door individuen met allemaal eigen stokpaardjes en frustraties. De inbreng op deze site zal niets aan het wereldgebeuren veranderen, maar illustreert wel mooi hoe (on)genuanceerd mensen op elkaar kunnen reageren.
  (Sprak de schoolmeester en deed er verder het zwijgen toe)

 4. @JanC [32]: “Overigens ben ik het wel met je eens dat de naam van de site niet erg gelukkig gekozen is, want dat suggereert naar mijn mening inderdaad een mate van vrije meningsuiting die verder gaat dat wat er in libertarisch zin onder wordt verstaan.”

  Hehe, eindelijk een verstandig woord. Hernoem deze site in een minder universalistische naam dan het inmiddels Orwelliaanse aandoende ‘Vrijspreker’ en je bent van al het gezijk af. De boze bedrogen bannelingen druipen dan automatisch af, dat kan ik nu al toezeggen. Wellicht dat deze de Vrijspreker gaan heroprichten, terwijl jullie sektarisch doorneuzelen over goud (‘sound money for the brown people’), open grenzen en de zegeningen van de komende Islamisering van Nederland. Allemaal olv de zionist wladi van kiel. Succes ermee.

  http://www.libertarisch-sufferdje.nl is nog vrij.

  Robert [39] reageerde op deze reactie.

 5. ***Bericht van de Moderator***
  Hallo Kees de Jongen, alias PVV-er, alias Dubbeltje Op Zijn Kant, alias Deborah van Thijn. “Tony” klopt niet? Ook de reactie op 5 september 2009 om 10:28 uur in “Het communisme rukt op” niet? Hmmm, mijn info vertelt anders, maar goed laat de alias Tony niet bij u horen.

  Bij deze dan toch wél een tweede waarschuwing (u zijnde dezelfde als Deborah van Thijn) voor het off-topic doordrammen over moderatie op deze website. Het artikel gaat over het vertrek van Job Cohen. Dát is het topic.

  Volgende waarschuwing is een ban. Natuurlijk voor al uw tot nu toe gebruikte aliassen.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  @Deborah van Thijn [30]: Tony klopt ook niet, de rest wel. Je met natuurlijk wel oppassen dat je geen mensen gaat bannen die werkelijk nieuw zijn.

  Beste Hub/Wladi: ik ben er niet op uit om jullie te saboteren; jullie kunnen zeggen wat je wilt, maar niet onder de naam vrijspreker. Tenzij jullie ophouden met dat futiele geban. De vrijspreker kon daar jaren mee leven. Vrijspreken betekent irritatie die andere meningen veroorzaken simpelweg te verdragen. En als je dat niet langer meer kunt opbrengen, dan gaan jullie die naam teruggeven aan het nederlandse volk, waar jullie voor de rest toch niets mee hebben. Te Arisch en zo.

  Mavado [40] reageerde op deze reactie.

 6. Stel jezelf nu eens de vraag : hoe machtig zijn politici nu werkelijk ?.

  Of zouden we John Lanting niet beter kunnen inhuren , valt er nog eens wat te lachen.

 7. @Kees de Jongen [35]: Niets of niemand weerhoudt je ervan om zelf dat domein te claimen, zodat je samen met je joodhatende vrienden de hele dag reacties kunt plaatsen. Kan hier weer over interresante onderwerpen gepraat worden.

 8. @Kees de Jongen [36]:
  Wat denk jij wel dat je kan bepalen hoe een website zich noemt.
  Tot voor kort werd er hier redeliik normaal gereageerd, maar ik denk dat door de bezuinigingen een hoop mensen zijn losgelaten die eigenlijk met riempjes aan bed horen te worden vastgezet.
  Ik vraag me af , gezien je kritiek wat je hier doet?
  Niets beters te doen dan anderen een leven te misgunnen wat jij blijkbaar niet hebt. Get a life .

  DeHet domein www. halvezool.nl is ook nog vrij.

  Jurgen [41] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [43] reageerde op deze reactie.
  Boris [45] reageerde op deze reactie.

 9. Power to the people.

  Dat de ‘politieke en mediawerkelijkheid van Den Haag’ Cohen teveel is geworden, neemt niet weg dat zijn breed gedragen ideaal van een menswaardige samenleving nog recht overeind staat. Daarnaast ziet hij haarscherp dat de totstandkoming daarvan leiderschap vereist dat bindt in plaats van scheidt. Om de crisis het hoofd te bieden zullen we daar immers met elkaar, los van levensbeschouwelijke gezindte en/of politieke gezindheid, de schouders onder moeten zetten! En daar wringt de schoen. Want voor de realisatie daarvan hebben we primair geen partijleiders nodig die elkaar met veel verbaal geweld de tent uit vechten, maar een overstijgend leidend beginsel dat bindt. Daarvoor leent zich bij uitstek het beginsel van ‘power to the people’. De democratische oerkracht, die religieus noch ideologisch gekleurd is. De moeilijkheid is alleen dat de effectieve aanwending daarvan via ons verdeeldheid zaaiende partijpolitieke bestel nooit van de grond zal kunnen(!) komen.
  Voor het doorbreken van deze impasse zou de PvdA niet naarstig op zoek moeten gaan naar een nieuwe leider, maar naar een nieuw en duurzaam leidend beginsel. Daarbij denk ik aan een beleidsbasis die niet draait om partijpolitieke macht maar om wederzijds respect. ‘Dé’ voorwaarde om met elkaar de gezamenlijke problemen adequaat aan te pakken en zodoende de beoogde menswaardige samenleving in het vizier te krijgen. De wereld waaraan een ieder op eigen wijze zijn steentje bijdraagt, dus niemand wordt buitengesloten.
  Enkel zal daarvoor ons partijpolitiek bestel, waarin respect het aflegt tegen macht, breed maatschappelijk ter discussie gesteld moet worden. De vraag is alleen of de top van de PvdA de morele moed bezit om het initiatief voor die Brede Maatschappelijke Discussie te nemen, gezien het feit dat daarmee het eigen bestaan op losse schroeven wordt gezet, met alle consequenties van dien. Niet alleen wat betreft het aanzien van de gezichtsbepalende partijbobo’s, maar ook wat betreft de niet onaanzienlijke materiële zekerheden die aan hun functie kleven.

Comments are closed.