“De Maastrichtse advocaat mr. Theo Hiddema adviseert mensen die een beetje leuk wonen een pistool te kopen om zich te wapenen tegen overvallers.” Dit bericht wordt ons toegestuurd door een van onze trouwe lezers.

 

Het komt uit Maastricht Dichtbij. En het slaat aan door zijn eenvoudige logica en duidelijkheid.

Theo Hiddema vervolgt op een lezing in Beek voor een groep ondernemers uit de Mijnstreek.:  ,,Als u een beetje leuk woont, dan kunt u er op rekenen dat u binnenkort aan de beurt ben. Oost-Europese bendes stropen de regio af om woningen te overvallen. Die mensen zien een leuke vrijstaande woning en denken dat er een kluis aanwezig is. En ze gaan niet bepaald zachtzinnig te werk. Als u ook nog een leuke dochter heeft dan pas maar op. Mijn advies: koop een pistool!”

Een bericht op het nieuws dinsdagavond over Rotterdam en de daar toenemende overvallen bevestigde de ernst en de juistheid van deze waarschuwing.

Waarom wordt niet de mogelijkheid geopend om mensen van bewezen goed gedrag en een bepaalde geoefendheid in de omgang met wapens, een wapenvergunning te geven? Het aantal misdaden zou drastisch afnemen.

12 REACTIES

 1. Een “unintended consequence” van de EU: Het rijke westerse gedeelte waar een bevolking absolut niet voorbereid is op dit soort zaken, en een relatief arm en bewapend oostelijk deel.

  Dit is een disaster in the making.

 2. Eens met vrij wapenbezit onder voorwaarden. De overheid zal dit nooit toestaan, niet omdat deze bezorgd is over uw welzijn, maar over het hunne. Want, wat als een gewapende bevolking in opstand zou komen tegen de regering.

 3. Mensen van bewezen goed gedrag, die bereid zijn om 18x per jaar te gaan oefenen, hoeven slechts lid te worden van een schietvereniging en kunnen na 1 jaar een wapen aanschaffen, en na het 2e jaar nog 4 wapens erbij kopen. Zo moeilijk is dat allemaal niet.

  Erik [11] reageerde op deze reactie.

 4. Het blijft niet beperkt tot mooie vrijstaande huizen; ook mensen in sociale woningbouw wonen volgens Oosteuropese standaarden “leuk”, dus feitelijk is niemand in grensstreken veilig. Een pistool is trouwens niet nodig; met een naald kun je al leuke dingen doen.

  LvM [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Vilseledd [8]:
  Beeld je 2 situaties in:
  1. Een klein vrouwtje verjaagt een bende agressieve mannen met een naald.
  2. Een klein vrouwtje verjaagt een bende agressieve mannen met een werktuig dat snel opeenvolgend met gigantische snelheid tot op grote afstand klompen lood afvuurt.

  Welke situatie is waarschijnlijker?

  Vilseledd [10] reageerde op deze reactie.

 6. Kijk maar naar Amerika, daar is de overheid toch nog een beetje bang, dat de bevolking massaal de overheid gaat aanpakken als het nog erger zal gaan worden en dat willen zij voorkomen door ze voor de gek te houden de waarheid komt toch naar boven drijven en blijft niet uit. Politici blijven liegen en de mensen bedriegen en beroven, totdat de vlam in de pan zal slaan! Daarom is Amerika het eerste aan de beurt door de NWO. Europa volgt dan later, omdat de mensen zich niet kunnen verweren. De overheid heeft de wapens en de burgers staan in der hemd hoe hebben zij dit zich zo kunnen laten verkopen door de politici!

 7. @LvM [9]:

  Agressieve mannen zijn vaak als de dood voor de tandarts om maar te zwijgen van de oogarts.

 8. @Erik [12]: Lijkt erg op wegenbelasting of onroerende zaakbelasting.
  Immers weiger deze te betalen en je komt er snel achter wie de ECHTE eigenaar van je auto/huis is.

Comments are closed.